- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Grijesi prema nama kršćanima još su im i oprostiti, ali izrugivati se Euharistiji, Isusu
Izrugivati se euharistiji je jedno a drugo je reći da euharistija ne postoji u Pismu. Ja lično volim da raspravljamo u duhu tolerancije iako se ne slažemo. Ako ja kažem da euharistija ne postoji u pismu već samo pričest koji simbolizira Hrista a ne da je to stvarno Hristos ja se ne rugam. Poziv da preispitamo da li je neko učenje ispravno ili ne nije ponižavanje. Možda ima ovde diskutanata koji postupaju nedolično, dal na jednoj dal na drugoj strani što ja osuđujem. Ali lično želim da samo citiramo Reč Božiju i da ne dajemo kvalifikacije onom drugom da je ovo ili ono..ovakav ili onakav zato što veruje drugačije.
Dakle, diskusija da ali ne vređanje. Zato bih zamolio sve učesnike da pribrano pišu. Prvo od sebe to zahtevam i trudim se i trudiću se i dalje. Molim i druge i adventiste i pravoslvane i katolike i dao Bog da dođu i muslimani i druge vere i da svi lepo i tolerantno diskutujemo.
Dakle, ako Pismom dokazujem da je euharistija pogrešno uverenje neću ići dalje u osudi tradicionalnih i u motive zašto to što veruju tako veruju. Samo činjenice i ništa više.
Svako dobro svima.