- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Šta su oni? Hrišćani, po svemu sudeći nisu.
Pravo pitanje. Evo kako Laodikeja, adventist, reagira na moje višekratno inzistiranje da kaže - vjeruje li u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu.
Stvarrnoslap - ne znam ko si, da li se namerno praviš nevešt, ili te je sotona zasleio u velikoj meri, u svakom slučaju tvoj koncept je potpuni promašaj.
Stvar je moj Stvarnoslap sasvim suprotna, da ti nisi Hriscanin - jer svoju veru zasnivas na nebiblijskoj izmišljenoj terminologiji koju je stvorio čovek, i koja ne postoji u pismu "JEDNA SVETA I KATOLIČKA CRKVA"
Ja u celosti prihvatam Adventističko učenje, ...
Pazite, moje spominjanje "jedne svete katoličke i apostolske Crkve", ono što ispovjedaju kršćani, Laodikeja pripisuje samom sotoni!?!?!? Za razliku od ovoga što vjeruju kršćani, a Laodikeji se gadi jer mu to izgleda sotonsko, on kaže: Ja u celosti prihvatam Adventističko učenje. Vidimo što, između ostalog vjeruju Adventisti:
Vjerovanje br. 18: Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i isticalo se u službi Elen G. White. Kao Gospodnji vjesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi objezbjeđuje utjehu, vodstvo, poučavanje i popravljanje. Oni, također, naglašavaju da je Biblija mjerilo kojim se moraju ispitati sva učenja i iskustva. (Joel 2,28.29; Djela 2,14-21; Hebrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)
Evo, Adventisti sedmog dana, ako je vjerovati Laodikeji, ne vjeruju u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu, ali vjeruju u Ellen White i njene spise. Da, jesu li oni uopće kršćani?