Oholost i Sektaštvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zašto spamaš temu Pravoslavlje?

Zašto? Pitam se da li te je "veleumni" udostojio svog odgovora. No sve i da jeste. Samo je dokazao svoju oholost. Oholost ga je naterala da iz komunizma ode u pravoslavlje, da iz pravoslavlja ode u adventiste. Ista će ga oholost naterati da postane rob alaha.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zašto? Pitam se da li te je "veleumni" udostojio svog odgovora. No sve i da jeste. Samo je dokazao svoju oholost.

Nisam ja njegov odgovor ni očekivao. Ja u pet godina od njega nisam dobio baš niti jedan odgovor.

Oholost ga je naterala da iz komunizma ode u pravoslavlje, da iz pravoslavlja ode u adventiste. Ista će ga oholost naterati da postane rob alaha.

Oholost i neznanje. Oholost i neznanje su razorniji od nuklearne bombe.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Oholost i neznanje. Oholost i neznanje su razorniji od nuklearne bombe.

Zato je kod vas jad i čemer od neznanja i oholosti.

Zašto? Pitam se da li te je "veleumni" udostojio svog odgovora.

Pa ja jesam dao odg.
Ravni su po razornosti sa još uvek nepostojećom antimaterijskom bombom.

Djela svjedoče da ste to vi.

Djela, djela. A ne nečija priča.

Priču imaju svi, a dobra djela nemaju.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Oholost i sektastvo je odvratno,i lako se da uociti.
Dela govore bolje od reci,
a vera bez dela je mrtva bas kao sto kaze Biblija.
Gde su ta dela takozvanih hriscana? Vide li se i kakva su???

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Kako olako baratate sa krupnim rečima!

Gde su vaša, moja, naša dela kao ljudskih bića ?
Ostavimo religiju po strani za trenutak, ostavimo veru, sud, obavezu...
Kad ste zadnji put uradili nešto dobro zato što je dobro a ne zato što se to traži ili očekuje od vas ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Kad ste zadnji put uradili nešto dobro zato što je dobro a ne zato što se to traži ili očekuje od vas ?

Tradicionalni Hriscani upravo cine to, odmeravajuci dela po pripadnosti crkvi.

Tako ako si Adventista i cinis dela oni kazu "ne spasavamo se po delima nego po veri" tako ponidastavajuci dela drugih.

A kada su oni u pitanju, oni dela stvavljaju na prvo mesto, ali samo u okviru svoje vere.

Sad ja pitam "da li je to oblik najveceg licemerja.

Ja svedocim "pre ce u carstvo Bozje uci prostitutka koja nahrani gladnog iz cistog srca, nego svestenici licemeri koji dela cine iz losih pobuda a tudja mere kvarnim merilima"

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

I ja se to pitam, Napisah pre na temi o Trojstvu da je dobrota u onome ko je čitii jer je prosto takav. Taj je Bogu po volji.

A kada su oni u pitanju, oni dela stvavljaju na prvo mesto, ali samo u okviru svoje vere.

Sad ja pitam "da li je to oblik najveceg licemerja.

Ne, oblik najvećeg licemerja je ono što vi radite. Vi i svi ostali koji druge optužujete za licemerje. Oholo misleći da ste dobri i pravedni.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

Zar nije dobro delo objaviti isusovo prorocanstvo,al ajd,danas nisam ucinio nikakvo delo,ni dobro nit lose,odmaram sam ceo dan kod kuce,i pisem sa vama jer nisam bio ovde vec skoro godinu dana,a treba sam otici na adu ciganliju na plivanje i suncanje...

Natrag