Oholost i Sektaštvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zašto bih ja branio tuđe besmislenosti? Evo, obrani ti svoju proročicu Biblijom. Naime, proročica ti tvrdi da nisu Izraelci prvi koji su odmarali subotom, nego da su još Adam i Eva i njihovo potomstvo odmarali subotom. Citiraj Bibliju gdje piše da su Adam, Eva i njihovo potomstvo odmarali subotom. :)

Koju sam to besmisao napisao, pa da me ti moraš braniti?

Citiraće ti, onaj redak iz Genesisa, gde je bog počinuo od sveg stvaranja nakon što je šestog dana stvorio čoveka. Drugog retka o sedmom danu i nema. Iako se tu ne pominje shabat, oni ga nalaze po principima na kojima i čitaju Bibliju, birajući retke koji potvrdđuju ili ojačavaju tvrdnje "vesnice" koja je tako govorila.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li sam ja ikada od kada sam na forumu citirao Ellen White i ono što ona piše da bi dokazao istinu, ili sam to činio isključivo bibllijom?

Nisi uopste citirao Elen White da se ne otkrijes, nego jos gore, koristio si piramidu i bapske gatalice kao dokaz!

To pokazuje koji te duh zapravo vodi, a to je satanski duh, i to onaj masonski!

Odavno smo prozreli ko ste.

Citiraj Bibliju gdje piše da su Adam, Eva i njihovo potomstvo odmarali subotom. :)
Nigde brate moj, zato sto se Adam kao savrseni covek nije umarao, pa nije ni imao razloga da odmara! Subota je data kasnije zbog nesavrsenosti da bi se covek odmorio i porazgovarao sa Bogom. Adam nije imao tu potrebu, jer se nije umarao i odrzavao je neposrednu komunikaciiu sa Bogom!

Ta prica EGW o suboti kao rajskoj ustanovi je cisto bulaznjenje!

Od sada slapa i Dartha zovem "lonac" i "poklopac". Ovaj prvi nesto napise, a ovaj sav radostan nadoveze nato. Uvijek iste floskule - pa vise ste puta izgovorili rijec "EGW" nego svi adventisti svijeta. Kao sto rece Laodikeja Biblijom ne znata nista odbraniti.
Vama biblija i ne vredi, vi imate piramidu i gatalice kao i Laodikeja. Kad vam citiramo istu ne zarezujete je ni 3% nego je izvrcete. Da smo citirali EGW ili merili visinu piramide to bi prihvatili! Ne treba bacati bisere pred svinje. A to o "poklopcu" i "loncu" pre bi se moglo reci za Tripa i Laodikeju. Sta god ovaj prvi kaze ovaj drugi potvrdi!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, nije lepo lagati.

Nemojte tako, i vi ste počeli, tj Miler je počeo, pa ste vi nastavili slušajući vašega "božijeg čoveka", a on reče:

"Laž je kao gruda snijega; što je dulje valjamo, to postaje veća."

Valjali ste je i sada ne možete da se izvučete ispod lavine....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, nije lepo lagati.
Dokazi da lazem,nemoj da moram da te citiram gde si rekao da ti je Bog otkrio racunicu na osnovu velike piramide, tvrdio si da to nisu tvoja racunanja vec Bozja, i stalno gatas od tvoje babe do tebe.. Bavis se piramidologijom i numerologijom. Prevarntski duh imas. I sve ovde sto pricate, sve je laz i izvrtanje. Mene ces praviti lazom. Sramota!

I onda nas jos nazivate paganima? Pa vi imate masonski duh otac vam je Miler mason. Od tog duha ne mozete pobeci, on se kod vas ispolji kad tad. Ti si najocitiji primer!

A kad nemas argumenata onda vices - "lazete". Mozes li ti dati nesto bolje osim svojih reci?

A evo, vasih masonskih simbola:

Satanisticki simbol na vasoj knjizi (zapazi Isusa Hrista u piramidi gore):

sda_illuminati_symbol2.jpg

A evo i vaseg oficielnog loga:

Adventist.logo.gif

A kad ga raspakujemo imamo simbol egipatskog boga sunca - ra:
wingedglobe.png

Takvih simbola nema kod nas!!!

To su prikriveni simboli, a ima ih jednako kod vas i kod Jehovinih Svedoka! I kod svih protestanata. Evo ti sastav ''New G'' - ''G'' je masonima znak za ''velikog arihtektu'', tu ima i svevideceg oka i svasta nesto, pevate sotoni..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dokazi da lazem,nemoj da moram da te citiram gde si rekao da ti je Bog otkrio racunicu na osnovu velike piramide, tvrdio si da to nisu tvoja racunanja vec Bozja, i stalno gatas od tvoje babe do tebe.. Bavis se piramidologijom i numerologijom. Prevarntski duh imas. I sve ovde sto pricate, sve je laz i izvrtanje. Mene ces praviti lazom. Sramota!

I onda nas jos nazivate paganima? Pa vi imate masonski duh otac vam je Miler mason. Od tog duha ne mozete pobeci, on se kod vas ispolji kad tad. Ti si najocitiji primer!

A kad nemas argumenata onda vices - "lazete". Mozes li ti dati nesto bolje osim svojih reci?

A evo, vasih masonskih simbola:

Satanisticki simbol na vasoj knjizi (zapazi Isusa Hrista u piramidi gore):

sda_illuminati_symbol2.jpg

A evo i vaseg oficielnog loga:

Adventist.logo.gif

A kad ga raspakujemo imamo simbol egipatskog boga sunca - ra:
wingedglobe.png

Takvih simbola nema kod nas!!!

To su prikriveni simboli, a ima ih jednako kod vas i kod Jehovinih Svedoka! I kod svih protestanata. Evo ti sastav ''New G'' - ''G'' je masonima znak za ''velikog arihtektu'', tu ima i svevideceg oka i svasta nesto, pevate sotoni..

Mire, ne upadaj brate u njihove zamke. Nikakvog paganizma nema u Crkvi, ali oni moraju tako da pričaju jer na koji drugi način bi "dokazivali" svoje budalaštine? Da bi sebe predstavili kao "iskonske" oni moraju da drugima pripišu svakojake gluposti. Ko poveruje u to? Pa oni koji o svojoj veri i ne znaju mnogo, i kojima je već načet osećaj autoriteta Crkve.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kako Mire sad "satanistički simboli" kada si tvrdio da su to Hrišćanski nakon mog postavljanja mnoštvo tih simbola u vašim crkvama?

Odluči se, da li su okultni satanistički, ili Hrišćanski.

Što se tiče pojedinih simbola u Adventizmu ( ne svih jer se neki pogrešno identifikuju sa postojećim okultnim, ja tvrdim na osnovu činjenica o kojima govore i neki bivši Jezuiti koji su prešli u Adventizam, da su u Adventističku crkvu infiltrirani pripadnici Jezuita sa ciljem da sednu na njeno čelo, i da svojim unutrašnjim delovanjem dovedu do uništenja organizacije, i kompromitovanju sa lažnom religijom.

Dakle, te simbole su doneli oni koje ti podržavaš, da bi kompromitovali i uništili crkvu i istinu koju je u njoj uspostavio Bog.

Ti kažeš "TO SU HRIŠĆANSKI SIMBOLI"

Čemu onda napadati na Adventiste i tvrdnje da su masoni.

Kontradiktoran si, i u konfuziji izjava.

Evo simbola u sabornom hramu u Beogradu

index.jpg

U Katoličkoj crkvi Svetog Jurja

pri00.jpg

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire:
Pa vi imate masonski duh otac vam je Miler mason. Od tog duha ne mozete pobeci, on se kod vas ispolji kad tad. [/QUOTE]

Mire, za tvoju informaciju, Miler jeste bio mason, ali ih je javno napustio 1830 godine, pre nego sto je poceo da propoveda.
Zato ne mozes kriviti nekoga sta je nekad bio, zar ti ne verujes u obracenje?

Drugo, ovaj logo 114455
nema nikakve veze sa masonima, to je necija masta pogresno ukopcala.
Evo sta on predstavlja:
Tri plamena, predstavljaju Trostruku andjeosku vest iz Otkrivenje 14. poglavlja. Glob predstavlja nasu zemlju, a ti plameni su je okruzili sto znaci da je ta vest upucena celom svetu. Ispod njega je rasirena Biblija, a u sredini Biblije je Krst, za koji nadam se da necete reci da je i on masonski, vec on oznacava Hriscansku Crkvu koja u to veruje i tu vest obvjavljuje svetu.
Kao sto vidite to je cisto biblijski logo, koji nema nikerrkve veze sa masoniam.

Ovo je Adventisticko misljenje i verovanje o svim tajnim drustvima ukljucujuci i masone:

ELEN VAJT O MASONIMA

Elen Vajt u svojoj knjizi “Evangelizam”, cello poglavlje, TAJNA DRUSTA, posvetila je Slobodnim zaidarima ili masonima. Svakako ce vas zanimatai sta ona o njima pise.

Opasnost tajnih drustava

"Gospodnje uputstvo ‘ne vucite u tudjem jarmu nevernika’ ne odnosi se samo na brak izmedju hriscanina i nevernika, nego i na sve saveze u kojima se stranka dovodi u prisne odnose i u kojima je sklad duha i akcija neophodan. Gospod je objavio preko proroka Isaije: ‘Zdruzujte se narodi, ali cete se potrti. Cujte svi koji ste u daljnoj zemlji: oruzajte se, ali cete se potrti. Dogovarajte se, dogovor ce vam se razbiti’…” Isija 8,9-13.

Neki su u nedoumici da li je na mesto ako hriscanin pristupi Slobodnim zidarima i drugim tajnim drustvima. Neka svi koji postavljaju ovakva pitanja razmisle o navedenom biblijskom tekstu. AKO SMO UOPSTE HRISCANI, mi to moramo biti svuda; mi mora da razmisljamo i postujemo uputstva koja su data da bi od nas ucinila hriscane u skladu sa merilima Bozje reci.

Prihvativsi Hrista kao svoga Otkrupitelja, prihvatili smo uslov pod kojim se postaje Boizji saradnik. Ucinili smoi zavet s Njim da celi pripadamo Njemu, da kao verni pristavi Hristove milosti radimo na izgradnji Njegovog carstva u svetu. Svaki hriscanin se obavezuje da posveti um, dusu i telo Onome koji je platio otkupninu za nase duse….

Iako u tim drustvima moze biti mnogo toga sto izgleda dobro,
ipak je sa tim pomesano mnogo onoga zbog cega od dobra nema nikakve koristi i sto
ta drusta cine stetnim po dusu…
Oni koji ne prave razliku,’ iuzmedju onoga koji sluzi Bogu i onoga koji Mu ne sluzi’ mogu da budu ocarani tim drustvima, KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOGA SA BOGOM. Medjutim, nijedan ozbiljan hriscanin ne moze da napreduje u takvoj sredini. TU NEMA ZIVOTOTVORNE ATMOSFERE NEBA. Njegova dusa je pusta i on oseca da mu je uskraceno osvezenje Svetoga Duha, kao Gelvujskoj gori rosa i kisa…

Hristos nece nikada navesti svoje sledbenike da daju zakletve koje bi ih ujedinile sa ljudima KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOIGA SA BOGOM, koji ne stoje pod vladajucim uticajem Njegovog Svetog Duha. Jedino pravo merilo karaktera je sveti Bozji zakon i nemoguce je da se oni koji ovaj zakon cine pravilom svoga zivota povezu u tajno i srdacno bratstvo KOJI BOZJU ISTINU PRETVARAJU U LAZ I OMALOVAZAVAJU BOZJI AUTORITET…

Oni koji STOJE POD KRVLJU NATOPLJENOM ZASTAVOM KNEZA EMANUIULA NE MOGU BITI CLANOVI SLOBOIDNIH ZIDARA, NITI BILO KOJE TAJNE ORGANIZACIJE.

Pecat zivoga Bodga nece primiti niko ko odrzava takvu vezu, nakon sto je svetlost istine obasjala njegovu stazu.

Gospod kaze:
‘IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ I ODVOJTE SE OD NECISTOTA NJIHOVIH’…

Oni koji se prepustaju zelji za stupajnjem u neki savez, IZVRSAVAJU PLAN NEPRIJATELJA. Za uzrokom ce doci i posledice.” Elen Vajt, Evangelizam, p.618-623, originala; a 465- 468 prevod.

Ovo je mislnjene i stav Adventista o Slobodnim zidarima ili masonima.

“Hristova Krv je jedino delotvorna. Jedino ona moze da cisti nase grehe. Jedino krv Jednorodnoga Sina Bozjega koja cini da se mozemo pribliuziti Bogu, Jedino Njegova krvu ‘cisti grehe celoga sveta’.”
MS 15, 1897.

“Bozja ljubav obznanila se ljudima poreko Isusa; ali milost nije uikinula pravdu. Zakon otkriva osobine Bozjeg karaktera i nijedna jota ili titla iz njega ne moze da se promeni. Da bi se prilagodila coveku u njegovom palom stanju. Bog nije promenio svoj Zakon, VEC JE RADI COVEKOVOG OTKUPLJENJA SEBE ZRTVOVAO U HRISTU. ‘BOG BESE U HRISTU, I SVET POMIRI SA SOBOM’. (2. Koricanima 5.19.” Ceznja vekova, str. 656.

Nadam se da ste na osnovu ove izjave doznali kakav stav i misljenje o tajnim drustvima kojima pripadaju i masoni, imaju Adventisti.
Zato smatram da je besmisleno adventistima pripisivati bilo koje tajno drustvo, kojima adventisti ne pripadaju.

Natrag