Oholost i Sektaštvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, kao prvo - za SVE što ste tvrdili i tvrdite već su priloženi argumenti, i SVE je već oboreno, nego ti prikrivaš da bi imao i dalje razloga da pišeš.

Oboreno čime? Citatima žene udarene u glavu i programom korporacije EGW? Nemate argumente. tačka.

Kao drugo, ja nikoga nisam "NAZIVAO" zverima, već "NAZVAO" i to isključivo samo u jednom komentaru, i to sa pravom gledajući vaše ponašanje i pisanje svakojakih neistina, izvrtanje, vađenje iz konteksta, i korišćenja svetovnih izraza koje nisu primerene jednom Hristovom sledbeniku.
Nazivali jeste, ali sada to više nije bitno. Bitno je sledeće: Vernici Crkve nisu službenici, nego prijatelji Isusovi. U odbrani Istine, koja NJIHOV PRIJATELJ JESTE, u odbrani od napada na ono što je On uspostavio, PRIJATELJI NJEGOVI ne izvrću i ne lažu. To rade napadači,

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Već sam odgovorio.

stvarnoslap said:
Kad bi ti imao argumente protiv naših tvrdnji, ne bi nas nazivao zvijerima nego bi iznio te argumente.
Click to expand...
Opet lažeš i to svesno jer sam na to već odgovorio.

Dakle, kao prvo - za SVE što ste tvrdili i tvrdite već su priloženi argumenti, i SVE je već oboreno, nego ti prikrivaš da bi imao i dalje razloga da pišeš.

A od od tebe nema ni slovca.

stvarnoslap said:
ne bi nas nazivao zvijerima
Click to expand...

Kao drugo, ja nikoga nisam "NAZIVAO" zverima, već "NAZVAO" i to isključivo samo u jednom komentaru, i to sa pravom gledajući vaše ponašanje i pisanje svakojakih neistina, izvrtanje, vađenje iz konteksta, i korišćenja svetovnih izraza koje nisu primerene jednom Hristovom sledbeniku.

---------------------------------------------------------------------------------------

Ko prati ove diskusije zna da je tako.

Ko ne prati već se sad uključio, neka proveri vaša muljanja i prikrivanja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, brate, zašto si postavio ovaj klip, pa samo im daješ osnove da i dalje huče i buče kako smo mi pagani, kako verujemo u reinkarnaciju, kako smo ovo i kako smo ono. Sa kultistima nema normalnog razgovora, jer svaka normalna rečenica, svaki argument im služi kao potvrda njihovih tvrdnji. Shvataš li ti da se raspravljaš i postavljaš odgovore osobama koje su u Bibliji našle potvrde za budalaštine iznikle iz uma žene udarene u glavu, a pre nje u umu masona Milera? Sa takvima nema, ponoviću ti nema normalnog razgovora i normalne argumentacije. Oni naime veruju da samo oni poseduju "istinu" a sa takvima se ne raspravlja, ne postavljaju se bilo kakvi postovi izuzev onih koji razotkrivaju njihov kod kao lažan.

Inače, čovek jeste u pravu, ali bolje ti je da si našao neki drugi primer, ovako će samo dvojica "svedoka" da imaju materijala za svoje, bolje da ne napišem šta.

Da u pravu si, iako je covek u pravu, oni ce to zloupotrebiti, jer nije Hriscanin. I ne razumem ovakve postove "oborio sam, oborio sam a vi niste.." i tako u krug. Kakve dokaze oni imaju? Vrte u krug jedne iste kopije i ponavljaju kao papagaji, u nedostatku argumenata nazivaju nas lazljivcima i djavolima..

Kakva je ovo diskusija?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da u pravu si, iako je covek u pravu, oni ce to zloupotrebiti, jer nije Hriscanin. I ne razumem ovakve postove "oborio sam, oborio sam a vi niste.." i tako u krug. Kakve dokaze oni imaju? Vrte u krug jedne iste kopije i ponavljaju kao papagaji, u nedostatku argumenata nazivaju nas lazljivcima i djavolima..

Kakva je ovo diskusija?

Kakva? Kada shvatiš da smo mi ovde samo da bi nas "evangelizirali" i pokušavali da nas obrate na EGWizam arogancijom i durenjem, onda će ti biti jasno da od diskusije sa njima nema ništa. Tretiraju nas kao glupe đake kojima eto oni treba da dokažu Istinu. To što je njihova "istina" laž, što bezbroj dokaza opovrgava njihove tvrdnje, to ih nije briga.Nije ih ni briga što smo mi već primili ISTINSKO EVANĐELJE,...

Naime, jJedno od "zapovesti" 28 fundamental beliefs EGWizma implictino zahteva "pacifistički" džihad prema svima koji ne primaju, ili nisu primili "malo svetlo". Rešenje je ili ih ignoirisati, ili se suprotstaviti, makar pogubili nerve.
Što se tiče ovog tvog klipa, nije problem što čovek nije Hrišćaninj, nego što ga postavlja vernik Crkve, da su ga oni postavili bilo bi "bravo genijalci" i koristili bi ga kao potvrdu svojih teza. Uostalom puna su im usta i tastature Gandija. Čik da mi nešto tako postavimo? Odmah bi sa onim njihovim sardnonskim kezovima rekli da eto dokaza da smo mi pagani i otpad.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koliko laži.

Evo samo jedno pitanje.

Da li sam ja ikada od kada sam na forumu citirao Ellen White i ono što ona piše da bi dokazao istinu, ili sam to činio isključivo bibllijom?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da li sam ja ikada od kada sam na forumu citirao Ellen White i ono što ona piše da bi dokazao istinu, ili sam to činio isključivo bibllijom?

Ako li i niste citirali EGW, što i nije slučaj, Bibliju ste koristili da potvrdite njene tvrdnje. Dakle, isto je citirali direktno nju, ili je ne citirali.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo samo jedno pitanje.

Zašto svemoćni Bog jednim migom ne uništi Stonogu, čak ni onda kada mu se ovaj otvoreno suprostavlja, nego mu dozvoljava da dovodi njegova stvorenja u iskušenja? Na ovo pitanje mogu stajati samo dva odgovora. Prvi je da Bog nije svemoćan. Drugi je da se Bog igra sa ljudima! Čudan neki Bog!

Nije ni jedno ni drugo.

Sustinu ovog problema se nalazi u tome, da je Bog stvorio savrseni nebeski poredak zasnovan na njegovom vecnom nepromenjivom zakonu, koji je odraz njegove ljubavi i volje, i stvoren je sa ciljem da sacuva blagostanje i srecu, svih stanovnika svemira, kao i nebeskih Andjela koji zive u neposrednoj Bozjoj blizini.

Jedan od tih Andjela kojeg je Bog stvorio, a koji je zauzimao jedno od najvisih polozaja na nebu, odnosno bio Heruvim i stajao do samog Bozjeg prestola zaklanjajuci Boga svojim krilima, je u jednom trenutku gledajuci svoju velicanstvenost i lepotu, pozeleo da se izjednaci sa svojim tvorcem, da on bude Bog sam koga ce ostala stvorenja obozavati, kreirajuci moralnu strukturu svemira po svojoj sopstvenoj volji.

Lucifer je takodje optuzivao Boga da je zakonom koji je dao, uskratio Andjelima slobodu koja im po prirodi pripada, i time medju drugim Andjelima pretstavljao sebe kao dobrotvora koji zeli dobro nebeskim bicima, i koji se bori za njihove interese, a time u stvari lukavo podrivao pobunu protiv Boga, i njegovog poretka.

Iako je bio upozoren i data mu je prilika da sagleda posledice svoje pobune, on je nastavio sa svojom pobunom, sto je na kraju dovelo do toga, da on i njegove pristalice, budu proterane sa neba, i zbacene na ovu zemlju, na kojoj je odlucio da nastavi sa pobunom koji otpoceo na nebu, boreci se protiv Boga i njegove vladavine, a koje mozemo videti u vekovnoj istoriji zla, i greha na ovoj planeti.

Pitanje je glasilo, zasto Bog nije odmah unistio Sotonu i njegove demone..?
Odgovor je taj, zato sto je priroda njegove licnosti ljubav, i zato sto bi to medju ostalim Andjelima izazvalo pometnju, i oni bi mu sluzili iz straha, a ne iz ljubavi.

Osim toga, Luciferove tvrdnje su bile, da kada bi on bio nadredjen u odnosu na Boga, on bi bolje upravljao nebeskim poretkom, on je optuzio Boga da njegov poredak nije dobar, i da njegov zakon ogranicava slobodu nebeskih bica. tako da je Bog dopustio Luciferu da dokaze svoje tvrdnje, odnosno kako bi on to vladao svemirom.

On je to i pokazao u pomenutoj istoriji zla, nemorala, ratova, bolesti, mrznje coveka prema coveku, i ostalim posastima, koje su posledice Demonskog uticaja koji on vrsi na ovoj planeti, i na coveka.

On je to i najbolje pokazao, potstaknuvsi ljude onoga vremena da razapnu Gospoda Isusa Hrista, cara svemira, cime je pokazao svu zlocudnost svojih namera i ciljeva.

Isus je upravo zato i dosao, da svojom smrcu oslobodi coveka iz vlasti Satane i greha, i da pokaze svojim licnim primerom, da covek moze ponovo uspostaviti zivu zajednicu sa Bogom, i ziveti u skladu sa njegovom voljom.

Postoji dan koji je Bog odredio u svom Bozanskom providjenju, kada ce Isus po drugi put doci na ovaj svet, i tada ce konacno unistiti Lucifera, i njegove pristalice demone, kao i sve one koji su ih sledili.

Pozdrav svima,u nekim delovima se slazem stobom uvezi ovog ovde opisanog.Zeleo bih da mi navedes citat iz biblije gde je sotona upozoren i gde pise da je on prvo u nebo stvorio pobunu pa je ondah izbacen na zemlji da zavede ljude,znaci nemam losu nameru nego samo da mi to sto si izneo potvrdis biblijom,unapred puno kvala,pozdrav.

U bibliji ima samo nekoliko tekstova o padu Lucifera, koji je padom na ovaj svet postao Sotona, Djavo.

Opet mi dođe reč Gospodnja govoreći:
Sine čovečji, .......
( knjiga proroka Jezekilja 28. 11 - 19 ).

Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? .....
( knjiga proroka Isaije 14. 12 - 15 ).

Inace, sam opis desavanja na nebu je uzet iz jednog dela Adventisticke spisateljice Ellen G Wajt, koja prorockim okom na jedan upecatljiv nacin opisuje Pad Sotone, i neposredna desavanja pre i posle tog cina, pad prvih ljudi u greh i izgnanstvo iz rajskog vrta, i mnoge druge pojedinosti vezane za istoriju greha na ovoj zemlji.

Inace delo se zove `PATRIJARSI I PROROCI,.

Evo dokaza. Kad imate proročicu, koja govori u drskosti, ne treba vam ni Biblija, ne treba vam nikakav biblijski tekst, sve imate lijepo i točno zapisano u spisima proročice. Ako slučajno u Bibliji piše nešto suprotno onome što je napisala Ellen White, zanemarite Bibliju. Biblijske tekstove bilo je moguće kroz povijest i krivotvorati, dok je svaka rečenica koju je proročica Jelena napisala došla izravno kao "zraka svjetlosti s prijestolja". Evo, Jelena svjedoči:

"Bog je govorio kroz ljudsko tijelo. Možda ćete reći da je ova komunikacija bila samo pismo. Da, to je bilo pismo, ali potaknuto Duhom Božjim, da bi što prije vašem umu predočilo stvari koje su mi bile pokazane. U tim pismima koja sam napisala,... ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju - dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Svjedočanstva, Vol. V.)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako li i niste citirali EGW, što i nije slučaj, Bibliju ste koristili da potvrdite njene tvrdnje. Dakle, isto je citirali direktno nju, ili je ne citirali.

Nikada ja to nisam činio, već sam isključivo iznosio biblijsko učenje u kontekstu.
Ako se to učenje suproti tradiciji vaše crkve, onda ste vi u problemu, a ne biblija i oni koji uče ono što u njoj piše.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nikada ja to nisam činio, već sam isključivo iznosio biblijsko učenje u kontekstu.

Inace, sam opis desavanja na nebu je uzet iz jednog dela Adventisticke spisateljice Ellen G Wajt, koja prorockim okom na jedan upecatljiv nacin opisuje Pad Sotone, i neposredna desavanja pre i posle tog cina, pad prvih ljudi u greh i izgnanstvo iz rajskog vrta, i mnoge druge pojedinosti vezane za istoriju greha na ovoj zemlji.

Inace delo se zove `PATRIJARSI I PROROCI,.

P.S. Ni Sinu nije dato znati, zna samo Jelena.

Natrag