Oholost i Sektaštvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da, slobodno negirajte da postoji i sunce, i mesec i zvezde, ništa po vama ne postoji.

Hvala Bogu za one koji vide.

Pamentjakoviću, ne izvrći. Ne radi se o Crkvi, koja nikakve moći nema. Radilo se o Rimskom Carstvu i o Neronu.

Da, uopće se ne radi o Crkvi.

To im i ja ponavljam, ali njima ne vredi govoriti. Nikada mi neće biti jasno kako neko razuman može da padne na laži i izvrtanja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Govori se o poslednjem vremenu, i modernoj Evropi u kojoj će crkva u savezu sa Evropskim državama progoniti Božje sluge.

Crkva pa ni Rim u vreme Nerona nisu bile u savezu sa Evropskim državama, već je ratovao sa Varvarskim plemenima iz kojih su kasnije nastale Evropske države.

Od nastanka tih država na podeljenom Rimskom carstvu, Rim ili Rimska crkva je napravila kompromis sa njima, i progonila Božji narod tokom mračnog srednjeg veka, a to će kako Jovan kaže činiti i u poslednje dane.

Dakle, bitan je kontekst kontinuiteta i progresije istorijskih događaja u otkrivenju, a on je jasan.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moja je želja da se iščupate iz tog stanja, jer šta ima lepše nego biti u istini, i u živoj zajednici sa Bogom.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sekta je svako odvajanje od Biblije, a oholost su pokazali kroz progon hrišćana prije 2000 godina, nastavili sa inkvizicijom, krstaškim ratovima, Astecima, WWII.

Natrag