Oholost i Sektaštvo

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Stvarno? Nisam znao....

"Pa doznavši da se čovek NEĆE opravdati delima ZAKONA, nego SAMO VEROM U ISUSA HRISTA, i mi verovasmo Hrista Isusa, da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima Zakona, jer se delima Zakona NIKAKVO telo NEĆE opravdati." (Gal. 2:16)

"Hristos nas je oslobodio za slobodu. Stojte, dakle, čvrsto i ne potčinjavajte se opet ropskom jarmu... Odvojili ste se od Hrista vi koji se zakonom opravdavate, otpali ste od blagodati. Jer mi pomoću Duha na osnovu vere očekujemo nadu da ćemo biti pravedni. Jer u Hristu Isusu niti što vredi obrezanje niti neobrezanje, nego vera koja se kroz ljubav pokazuje delotvorna... Uveren sam za vas u Gospodu da nećete ništa drugo misliti. A ko vas buni snosiće osudu, ma ko bio." (Gal. 5:1, Gal. 5:4-6, Gal. 5:10 EČ)

Darth, potpuno se slazem sa Pavlovom izjavom, Niko se ne moze opravdati zakonom, ali se nece opravdati ni bezakonjem.
Sta kazes na ovo: "BLAGO ONIMA KOJI TVORI ZAPOVIJESTI NJEGOVE; DA IM BUDE VLAST NA DRVO ZIVOTA, I DA UDJU NA VRATA U GRAD." Otkrivenje 22,14.
Hriscanin ne zivi u skladu sa Bozjim zakonom zato da bi se tim delima spasio, nego ON DRZI ZAKON IZ ZAHVALNOSTI STO JE BOZIJOM MILOSCU SPASEN.
Bezakonici nikad nece naslediti sarsatvo Bozjije.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
E moj Darh, ne znas ti sta sam ja sve, ne samo pocitao, nego temeljito studirao.
Znam da ces se iznenaditi mom odgovoru, ali SA TIME SE POTPUNO SLAZEM. vECINA JESTE NA SIROKOM PUTU A NA UKOM JE ODUVEK BILA MANJINA. Zalosno je to ali je istinito.

Možda i ne znam, ali ako je sve tako, kako je jedna tako načitana osoba pala na laži EGWizma? Božija volja? Ne bih rekao.

Tražiš samokritiku? Da bih vam pokazao samokritiku potrebno je da budete Hrišćani. Pokazivati samokritiku kod onih koji kao gladni vuci samo to jedva i čekaju nije na korist niti veri, niti samome sebi. Nemam nameru da pokažem poniznost i slabost pred vama. Niste dostojni.

Sledim savet: "Budite bezazleni kao golubice, a mudri kao zmije". Tako da, od moje samokritike pred vama nema ništa. Toliko bezazlen nisam. Uz to nisam se zakleo na 28 fudnamental beliefs. Niti bih ikada, čak i da mi život zavisi od toga.

Ovo je dokaz da tebi nije poznato da se zakon drži iz ljubavi prema duhu i da je to plod duha, pa svoje ne shvatanje toga projektuješ na druge.

Da su oni formalisti, jer si ti formalista.

Opet vi, slušajte, reći ću po ko zna koji put. Vaša taktika kod mene ne uspeva. Nikakve projekcvije nema, vi jeste to štoi jeste. Gomila ispranih mozgova koja veruje da je "pravednost" u zakonu, i to još maskira nekakvom ljubavlju prema Bogu. Vi ga ne volite, nego volite sliku koju vam je o njemu dala vaša lađna proročica. Badava vam provociranja, badava vam glumljenje psihijatara, psihologa, naučlnika, filozofa. Nemate ništa sem laži EGW.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet vi, slušajte, reći ću po ko zna koji put.

Joj molim te nemoj ništa.

Vaša taktika kod mene ne uspeva.

Da ne uspijeva ne bi je usvojio, sam si rekao da nama treba dati naše arg.

Nikakve projekcvije nema,

To svi kažu koji imaju.

vi jeste to štoi jeste. Gomila ispranih mozgova

A sada vrijeđaš, tačku si stavio samo da bi ispalo da meni nisi rekao direktno.

u zakonu, i to još maskira nekakvom ljubavlju prema Bogu. Vi ga ne volite, nego volite sliku koju vam je o njemu dala vaša lađna proročica. Badava vam provociranja, badava vam glumljenje psihijatara, psihologa, naučlnika, filozofa. Nemate ništa sem laži EGW.

Gomila besmislenog teksta.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Joj molim te nemoj ništa.

Gomila besmislenog teksta.

Recite to EGW, ispod suknje je izvlačila gomile besmisla.

PRaVI NASLOBV OVE TEME TREBA DA BUDE: OHOLOST ONOGA KO JE OTVORIO OVU TEMU.

Arogancija i Oholost, dva imena Subotarizma. Još samo da dodate ponos i imate kompletnu definiciju Sotone.

Inače:
Sociologija religije je grana koja je najmerodavnija da objasni fenomen sekti.Tu je jasno naznačeno šta odvaja religiju od sekte.Reč sekta je latinskog porekla(sequi) i u prevodu glasi: slediti.Slediti, a ne odrezati, otcepiti kao što neki tumače.Znači, ona označava zajednicu, pokret koji slede neku ideju. Nekad je postojala samo jedna zvanično priznata hrišćanska crkva, a onda se ona podelila na dve: pravoslavnu i katoličku.Medjutim, po učenju, bogosluženju, crkvenoj disciplini ostale su sestrinske crkve. Pojedini katolici na pravoslavnu crkvu gledaju kao na šizmatičnu (crkva koja je identična njihovoj, ali ne priznaje papu za vrhovnog vodju, te se zato i razdvojila). Po svemu onom najbitnijem kad je religija u pitanju ostale su JEDNA CRKVA, što se može videti i iz katoličke literature koja i u vreme najzategnutijih odnosa nije pobijala tu činjenicu. Onda dolazi do novih podela u okviru katoličke crkve:Martin Luter se odvaja i osniva novu crkvu, koja pored toga što ne priznaje Papu(Jedini autoritet po kome može nekom biti sudjeno je Biblija) odbacuje neke doktrine katolika i uvodi nove.I tada sve počinje, javljaju se novi pokreti čiji osnivači tvrde da su jedino oni kompetentni da tumače Bibliju i da je sve pre toga laž i obmana. Normalno, svima njima se pre toga javio "Svevišnji" (anđeli, tri anđela, udarili ih motkom po glavi) i obavestio ih je da su izabrani da očuvaju autohtonu religiju. Nastanak tih pokreta je gotovo identičan: vernik je "shvatio" da je matica crkva odstupila od svog učenja, pa je rešio da je vrati na pravi put. Ko pečurke posle kiše radjaju se nove religije i svaka od njih tvrdi da je ona prava :Zwinglijevci,Kalvinisti,Menoniti, Puritanci,Kvekeri, Mileriti, nedeljni adventisti (Džehovisti), subotnji adventisti (EGWisti...)....

Uz to:

Sekte se dele na :
1.pseudohrišćanske: (Adventisti ili subotari,Baptisti,Jehovini svedoci,Mormoni, Pentekostalci, Kreacionisti...)
2.dalekoistočne sekte(TM, Hare krišna, Biharska škola joge...)
3.sinkretističke(Zlatna zora, Bela gnostička crkva,Iluminati, Masoni, OTO, Rozenkrojceri,Sajentolozi, Teozofi,Munova sekta-Unifikaciona crkva...
4.satanisti (mada je izmedju njih i nekih gorepomenutih sekti razlika veoma mala).

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Arogancija i Oholost, dva imena Subotarizma. Još samo da dodate ponos i imate kompletnu definiciju Sotone.

Djela su pokazala da je to vaš duh.

Uz to:

Sekte se dele na :
1.pseudohrišćanske: (Adventisti ili subotari,Baptisti,Jehovini svedoci,Mormoni, Pentekostalci, Kreacionisti...)
2.dalekoistočne sekte(TM, Hare krišna, Biharska škola joge...)
3.sinkretističke(Zlatna zora, Bela gnostička crkva,Iluminati, Masoni, OTO, Rozenkrojceri,Sajentolozi, Teozofi,Munova sekta-Unifikaciona crkva...
4.satanisti (mada je izmedju njih i nekih gorepomenutih sekti razlika veoma mala).

Rekli tvoji fariseji. Vrlo0 važno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Riječ je o "Ženi Bludnici" u Otkrivenju. A ona je: Otk 17,18: Žena koju vidje grad je veliki što kraljuje nad kraljevima zemaljskim.

Vatikan nije grad veliki, najmanji je, a Katolička crkva je još manje grad veliki, točnije nije uopće.

Radi se o gradu Rimu koji je tokom cele istorije bio sedište Rimokatoličke crkve, i u proročkom otkrivenju apostol Jovan govori o Rimu koji se nalazi u okolini sedam brežuljaka.

Vatikan je tek 1929 godine Lateranskim ugovorom dobio nezavisnost.

Dakle, radi se o gradu - crkvi, odnosno, gradu kojim je vladala crkva.

Sedam brda Rima su:

Авентин
Капитол (Capitolinus Mons)
Целиј
Есквилин
Палатин
Квиринал
Виминал

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Radi se o gradu Rimu koji je tokom cele istorije bio sedište Rimokatoličke crkve, i u proročkom otkrivenju apostol Jovan govori o Rimu koji se nalazi u okolini sedam brežuljaka.

Vatikan je tek 1929 godine Lateranskim ugovorom dobio nezavisnost.

Dakle, radi se o gradu - crkvi, odnosno, gradu kojim je vladala crkva.

Sedam brda Rima su:

Авентин
Капитол (Capitolinus Mons)
Целиј
Есквилин
Палатин
Квиринал
Виминал

I? Cirkusmtacijalni dokazi. Obično bla, bla, bla. Kao i sve što dolahzi od onih koje ostali Bible Christians smatraju kultom i pseudo Hrišćamnskom sektom.

Djela su pokazala da je to vaš duh.

Rekli tvoji fariseji. Vrlo0 važno.

Mda, a tvoji subotaristi nisu Farizeji? Idolatri iu sledbenici ženskog muhameda udarenog u glavu nisu Farizeji? U stvari i nisu, oni su Sadukeji, mortalisti, arijanci, čuvari "zakona".... otpad i sinovi Belzebula, gospodara muva.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, slobodno negirajte da postoji i sunce, i mesec i zvezde, ništa po vama ne postoji.

Hvala Bogu za one koji vide.

Natrag