Oholost i Sektaštvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Katolička crkva u Francuskoj na umoru?

Slape trci tamo i daj vestacko disanje ili smrt je neminovna!

:roll::roll::roll::roll:
Znaš kako stoji stih nema mira...

Opet prave neku dramu, nisu mirni ni u Evropi, a kamoli u Lat. Americi.

To je posljedica sektašenja od Biblije.

A Miretu čestitamo dobijanje prinove u Ukrajini. Nova PC je nastala i zvanično.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
:roll::roll::roll::roll:
Znaš kako stoji stih nema mira...

Opet prave neku dramu, nisu mirni ni u Evropi, a kamoli u Lat. Americi.

To je posljedica sektašenja od Biblije.

A Miretu čestitamo dobijanje prinove u Ukrajini. Nova PC je nastala i zvanično.

Vidi ga kako se raduje zlu! Pa prinova nekanonsko proglasene crkve nema nikakve vaznosti za nas, isto kao sto se samoproglasava CPC i MPC. A o vasim prinovama se i ne hvalis i o Kainosovim reformatorima a prethodno ste se podelili bar na 3 zajednice! Uvek je bilo otpada i bice.

Ti si zao covek jer uzivas u tudjoj nesreci, a onda kazes "samo hocete da me popljujete"? Pa ti pljujes sam sebi u lice ovakvim necasnim i pokvarenim izjavama, sto svoje guras pod tepih a nama se rugas i uzivas kad se neko odvoji! Tako ste se i vi odvojili od nas!

Duzan sam da otvorim temu o vasim rodovima, i jos ne stizem, ali kad otvorim videce se tacno ko ste...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vidi ga kako se raduje zlu!

Nisi shvatio poentu. Ovdje nam pričate o vjeri, a kuće vam gore na sve strane.

Pa prinova nekanonsko proglasene crkve nema nikakve vaznosti za nas,

A ima kada ste vi dobili davno.

isto kao sto se samoproglasava CPC i MPC.

E to nije isto, UPC je dobila isti status kao i vi.

A o vasim prinovama se i ne hvalis i o Kainosovim reformatorima a prethodno ste se podelili bar na 3 zajednice! Uvek je bilo otpada i bice.

To ne može biti isti smisao za vas i za nas, jer vi ste prešli sa riječi na djela tačnije puške.

A za crkvu Božju je to predviđeno da ima razlika (kod nas).

Ti si zao covek jer uzivas u tudjoj nesreci, a onda kazes "samo hocete da me popljujete"?

Pa jedino to radite.

Pa ti pljujes sam sebi u lice ovakvim necasnim i pokvarenim izjavama, sto svoje guras pod tepih a nama se rugas i uzivas kad se neko odvoji! Tako ste se i vi odvojili od nas!

Samo ću ti reći ovo "Selo gori a baba se češlja".

Duzan sam da otvorim temu o vasim rodovima, i jos ne stizem, ali kad otvorim videce se tacno ko ste...

Pa već je otvorena. :beee:

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa već je otvorena. :beee:

Stvarno? Nisam znao....

"Pa doznavši da se čovek NEĆE opravdati delima ZAKONA, nego SAMO VEROM U ISUSA HRISTA, i mi verovasmo Hrista Isusa, da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima Zakona, jer se delima Zakona NIKAKVO telo NEĆE opravdati." (Gal. 2:16)

"Hristos nas je oslobodio za slobodu. Stojte, dakle, čvrsto i ne potčinjavajte se opet ropskom jarmu... Odvojili ste se od Hrista vi koji se zakonom opravdavate, otpali ste od blagodati. Jer mi pomoću Duha na osnovu vere očekujemo nadu da ćemo biti pravedni. Jer u Hristu Isusu niti što vredi obrezanje niti neobrezanje, nego vera koja se kroz ljubav pokazuje delotvorna... Uveren sam za vas u Gospodu da nećete ništa drugo misliti. A ko vas buni snosiće osudu, ma ko bio." (Gal. 5:1, Gal. 5:4-6, Gal. 5:10 EČ)

Ako li je i otvorena, nije zgoreg da se otvori nova. Jer sve dok postoji i jedan koji veruje da se za grehe čoveka prinosi žrebom Azazelu, otvaranje tema o njihovom "verovanju" ima smisla :

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Stvarno? Nisam znao....

Nisam to tebi ni rekao.

"Hristos nas je oslobodio za slobodu. Stojte, dakle, čvrsto i ne potčinjavajte se opet ropskom jarmu... Odvojili ste se od Hrista vi koji se zakonom opravdavate, otpali ste od blagodati. Jer mi pomoću Duha na osnovu vere očekujemo nadu da ćemo biti pravedni. Jer u Hristu Isusu niti što vredi obrezanje niti neobrezanje, nego vera koja se kroz ljubav pokazuje delotvorna... Uveren sam za vas u Gospodu da nećete ništa drugo misliti. A ko vas buni snosiće osudu, ma ko bio." (Gal. 5:1, Gal. 5:4-6, Gal. 5:10 EČ)

Jel to znači da može da se ubija, krade itd.?

Odvojili ste se od Hrista vi koji se zakonom opravdavate,

Pa to važi za vas, vi da držite zakon držali bi ga da se njime opravdate.

To je projekcija sebe kroz druge.

Ako li je i otvorena, nije zgoreg da se otvori nova. Jer sve dok postoji i jedan koji veruje da se za grehe čoveka prinosi žrebom Azazelu, otvaranje tema o njihovom "verovanju" ima smisla :

Nisi ni shvatio smisao tog događaja, pa svoje zablude pripisuješ drugima, sebe otkrivaš kroz ono što upućuješ nama.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nisam to tebi ni rekao.

Jel to znači da može da se ubija, krade itd.?

Pa to važi za vas, vi da držite zakon držali bi ga da se njime opravdate.

To je projekcija sebe kroz druge.

Nisi ni shvatio smisao tog događaja, pa svoje zablude pripisuješ drugima, sebe otkrivaš kroz ono što upućuješ nama.

Hajde, stara subotarska fora sa zakonom. čim neko pomene zakon , oni odmah "a 4ta zapovest", i tako u krug. Sveti Apostol Pavle je u poslanici Galaćanima doslvno jasan. Kome j "zakon" pravednnost" pravednosti nema, jer nama je Pravednost sam Isus.

Ne, subotarčiću, ne važi za nas, nego za vas, vi se pravdate spoljašnjim poštovanjem zakona, to uči vaša "remnanat chruch".

Projekcija? Iz kog bi Ktaolik sebe projektovao na kult izašao oz potrešenog mozga neo arijanske Milretkinje?

Ijao, nisam shvbatio. Šta nisam shvatio, da ste vi propis dat Mojsiju povezali sa Isusom? Da ste nepismeno, i namerno umanjili žrtvu na Krstu? Shvatio sam ja dovoljno dobro. Vi niste shvatili, uostalom, u koga vi verujete? U Boga koji je Otac, Sin i Duh Sveti, ne vereujte, vi lično ste nebrojano puta što prikriveno, što javno dobijali napade na pomen Troijstva. Isus vam nije Bog od iskona, nego "postaje kao Bog" pomazanjem Duhom.

No dalje neću, niste dostojni da sa vama, subotarčićima, poklonicima EGW iko raspravlja o pismu i veri.

Slape ne upadaj u zamku subotarčića, na svakom skupu protestanata gde bi se subotarčići i njihovi "teolozi" našli, sledilo je pitanje o poštovanju zakona, a onda bi svako ko bi odgovorio da ga treba poštovati, i da ga poštuje dobijhao pitanje o subotici, tom "pečatu Boga živoga", po učenju Milertove duhovne kćeri EGW.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne, subotarčiću, ne važi za nas, nego za vas, vi se pravdate spoljašnjim poštovanjem zakona, to uči vaša "remnanat chruch".

Ovo je dokaz da tebi nije poznato da se zakon drži iz ljubavi prema duhu i da je to plod duha, pa svoje ne shvatanje toga projektuješ na druge.

Da su oni formalisti, jer si ti formalista.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Marko, nije lepo igrati se tako. Sajt sa koga si skinuo ovo, i jo[ kao i tripo izrugivao se sa Crkvom, je sajt Episkopalaca. Braće vaše po skriptuloratriji. Daj neki bolji argument.

Ddarth, meni nisu potrebni niciji argumenti, ne zaboravi da sam 10 godina ziveo u Parizu i studirao Crkvenu istoriju. Svaki drugi francus obicno kaze: Ja sam katolik, ali ne praktikant. To znaci on je smao rodjern u katolickoj porodici koja nema nikakve veze sa crkvom.

Pazi Darth, u Francuskoj religija je pogresno predstavljena narodu. Pokolji Hugenota, albinzana i katara su naslikali trajnu pogresnu sliku reloigije i na nju Francuzi gledajo kao na drugu vrstu politike gde su samo podvale, neprijateljstva i zlocini.

Shvati, Hrišćani su pozvani na samokritiku, a vi to ne radite. [/QUOTE]

Odlicno Darth. Pa ako to mi ne radimo, kada si ti na ovom forumu pokazao SAMOKRITIKU? NIKAD.
Ono sto trazis od drugih prvo pokazi nam kako se to radi.

U sladu sa time, reći ću ovo, Hrišćanstvo kao celina jeste u krizi, ali na to ide odgovor, a kada nije bilo. Uvek su protiv njega bili, što papagni, što Hebreji, što ateisti, što sektaši, heretici.[/QUOTE]

Darth, mozda si u pravi, samo si zaboravio da dodas najvaznijeg aktora protivnika hriscanstva = KATOLICIZAM!

Pročitaj malo nešto van adventisčkih programatora, pa ćeš videti šta i kako stoje stvari. Uvek je manjina bila ta koja je čuvala veru, ginula i borila se za nju. Većina je uvek išla za sotonom.[/QUOTE]

E moj Darh, ne znas ti sta sam ja sve, ne samo pocitao, nego temeljito studirao.
Znam da ces se iznenaditi mom odgovoru, ali SA TIME SE POTPUNO SLAZEM. vECINA JESTE NA SIROKOM PUTU A NA UKOM JE ODUVEK BILA MANJINA. Zalosno je to ali je istinito.

Natrag