Nisam to tebi ni rekao.
Jel to znači da može da se ubija, krade itd.?
Pa to važi za vas, vi da držite zakon držali bi ga da se njime opravdate.
To je projekcija sebe kroz druge.
Nisi ni shvatio smisao tog događaja, pa svoje zablude pripisuješ drugima, sebe otkrivaš kroz ono što upućuješ nama.
Hajde, stara subotarska fora sa zakonom. čim neko pomene zakon , oni odmah "a 4ta zapovest", i tako u krug. Sveti Apostol Pavle je u poslanici Galaćanima doslvno jasan. Kome j "zakon" pravednnost" pravednosti nema, jer nama je Pravednost sam Isus.
Ne, subotarčiću, ne važi za nas, nego za vas, vi se pravdate spoljašnjim poštovanjem zakona, to uči vaša "remnanat chruch".
Projekcija? Iz kog bi Ktaolik sebe projektovao na kult izašao oz potrešenog mozga neo arijanske Milretkinje?
Ijao, nisam shvbatio. Šta nisam shvatio, da ste vi propis dat Mojsiju povezali sa Isusom? Da ste nepismeno, i namerno umanjili žrtvu na Krstu? Shvatio sam ja dovoljno dobro. Vi niste shvatili, uostalom, u koga vi verujete? U Boga koji je Otac, Sin i Duh Sveti, ne vereujte, vi lično ste nebrojano puta što prikriveno, što javno dobijali napade na pomen Troijstva. Isus vam nije Bog od iskona, nego "postaje kao Bog" pomazanjem Duhom.
No dalje neću, niste dostojni da sa vama, subotarčićima, poklonicima EGW iko raspravlja o pismu i veri.
Ne znači.
Slape ne upadaj u zamku subotarčića, na svakom skupu protestanata gde bi se subotarčići i njihovi "teolozi" našli, sledilo je pitanje o poštovanju zakona, a onda bi svako ko bi odgovorio da ga treba poštovati, i da ga poštuje dobijhao pitanje o subotici, tom "pečatu Boga živoga", po učenju Milertove duhovne kćeri EGW.