Evo šta piše Velibor Džomić.
Samo je spasenje u PC, dakle ako nisi pravoslavac, nema spasenja. A optužuju druge da to tvrde, HAC to ne tvrdi.
ШТА СЕКТАШИ РАДЕ?
Целокупна секташима активност (финансијски потпомогнута за запада и истока) своди се на изузетну агресивност, раскошно издаваштво и демонско ревновање за таква кривоверја.
Православни Срби, потомци Светога Саве, у сусрету са "мисионарима" западњачких (протестантских) и источњачких секти, требају имати јасан став према њима.
Тај став се оличава у чувању отачке вере и врлинском животу у православној Цркви Христовој.
Онима који нису довољно упућени у тајне вере не препоручује се разговор са секташима јер они изузетно познају Свето Пнсмо (које у многим случајевима кривотворе) и неупућеног лако могу поколебати и низвргнути са правог светосавског пута у секташки амбис из кога,
без покајања и враћања православној Цркви Христовој, нема изласка и вечнога живота.
С обзиром да су скоро све секте углавном финансиране из иностранства то им је и издаваштво раскошно и добро опремљено у техничком смислу, а поврх тога је веома јефтино.
Т
акву литературу (памфлете, новине и књиге) треба бацити или предати своме свештенику. Да би се знало: то су јеховистички листови "Кула стражара" и "Пробудите се". Суботарска (адвентистичка) "тумачења" Библије у ауторству Јелене Вајт, њихов лист "Знаци времена" итд.
Velibor Džomić.
komentar boldovanih dijelova teksta.
Znači čuvaš denominaciju, pa tek onda vrline. Ne razgovarajte sa njima pravsl. koji su neupućeni, znači da svoje vjernike slabo uče Bibliji.
Znamo zbog čega. Pa i treba da budu jeftine knjige.
Zatim se kaže da se baci takva literatura, ovo je već strah, mi advent. nemamo straha ja imam dosta pravosl. knjiga.
Dakle ako se ne vratimo PC nema spasenja, ajd ovo za pokajanje je u redu.
I spisak kako kaže sekti.
ВРСТЕ СЕКТИ
Све секте које постоје на нашим теренима могу се поделити у две групе и то: протестантске и источњачке.
- Хришћанска адвентистичка црква (суботари)
- Баптисти
- Мормони
- Јеховини сведоци
- Хришћанска пентекостна црква
- Унија реформног покрета адвентиста седмог дана
- Методисти
- Хришћанска назаренска црква
- Нова апостолска црква
Ове овде побројане секте су само оне које су веће и које се издвајају од осталих, а укупно их у Србији има око тридесетак.
Šta je onda sa Ukrajinom?