Oholost i Sektaštvo

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Slape, zbog cega si dao naslov ovoj temi: OHOLOST I SEKTASTVO?
Zar zbilja mislis da su samo "sektasi" oholi, a da toga u Katolickoj crkvi nema????

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo samo jedan, od tisuću dokaza. Preuzima datum (22.10.1844.), do kojeg je Miller došao upuštajući se po sotoninu nagovoru na računanje datuma Kristova dolaska na Zemlju.

Nije Miler računao datum Hristovog drugog dolaska, nego vremensko proročanstvo iz knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlje koje govori o očišćenju Svetinje.

I Danilo je takođe računao, i razumeo određene godine iz proročanstva:

"Prve godine njegova carovanja ja Danilo razumjeh iz knjiga broj godina, koje bješe rekao Gospod Jeremiji proroku da će se navršiti razvalinama Jerusalimskim, sedamdeset godina" ( Danilo 9. 1 - 2 )

Ako je Miler bio vođen sotonom, onda je i Danilo.

Miler je samopogrešno protumačio sam događaj koji je trebao da se odigra na kraju ovog proročkog vremena.
Zaključio je da je Svetinja o kojoj se govori u njemu zemlja, a ne nebeska Svetinja.

U tome je ceo Milerov propust.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije Miler računao datum Hristovog drugog dolaska, nego vremensko proročanstvo iz knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlje koje govori o očišćenju Svetinje.

Kako možeš ovako lagati? Zašto su se onda Miller i njegovi sljedbenici (Mileriti) okupili 21.10.1884. i čekali Isusov dolazak na Zemlju?

I Danilo je takođe računao, i razumeo određene godine iz proročanstva:

"Prve godine njegova carovanja ja Danilo razumjeh iz knjiga broj godina, koje bješe rekao Gospod Jeremiji proroku da će se navršiti razvalinama Jerusalimskim, sedamdeset godina" ( Danilo 9. 1 - 2 )

Ako je Miler bio vođen sotonom, onda je i Danilo.

Danijel nije ni računao ni izračunao nikakav datum. A da je Miller, u određivanju datuma Kristova dolaska na Zemlju, bio vođen sotonom, to kažete sami vi Adventisti. Vidi:

"Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Evo, točno ono što je radio Miller. Matematičkim računicama određivao je datum Isusova dolaska na Zemlju. I vidi što vi Adventisti kažete 1916. godine za takvu rabotu. Kažete da je "sotona taj koji ljude nuka da računaju datum Isusova dolaska na Zemlju". A kad je tako, jasno je, sotona je nukao i Millera.

Miler je samopogrešno protumačio sam događaj koji je trebao da se odigra na kraju ovog proročkog vremena.
Zaključio je da je Svetinja o kojoj se govori u njemu zemlja, a ne nebeska Svetinja.

Ne, Miller je u svemu pogriješio, na koncu to je i sam priznao. A kako ne bi pogriješio kad se dao u nešto na što ga je sotona nagovorio.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Možeš izvrtati svašta na svoju štetu, čak i moje reči kao što činiš, a ne na štetu Adventista, jer istina je na njihovoj strani.

Dakle, rekao sam:

"Nije Miler računao datum Hristovog drugog dolaska, nego vremensko proročanstvo iz knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlje koje govori o očišćenju Svetinje.
Miler je samo pogrešno protumačio sam događaj koji je trebao da se odigra na kraju ovog proročkog vremena.
Zaključio je da je Svetinja o kojoj se govori u njemu zemlja, a ne nebeska Svetinja"

Zato su se oni koji su oni koji su bili okupljeni oko Milera očekivali da Isus dođe na zemlju.

Danilo jeste računao vremensko proročanstvo:

Dakle, sve je čisto, osim tebe koji imaš patetičnu mržnju prema svemu što nije u skladu sa tvojim teorijama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali advent. nisu računali dan Isusovog dolaska.

Nego tko? Moja strina? Nije moja strina računala datum Kristova dolaska na Zemlju, nego ovi:

Miller je naučavao da će kraj svijetu doći nekako u 1843. godini. U ljeto te godine izrazio je razočaranje što Krist još nije došao, ali je pozivao vjernike da nastave očekivati skori Gospodnji dolazak. U veljači 1844. skupina adventističkih propovjednika, koja nije uključivala Millera, došla je do zaključka da proročanstvo o 2300 dana iz Daniela 8,14 neće doći kraju do jeseni 1844. Ubrzo nakon toga određen je i dan, 22. listopada.

Novi datum za Kristov drugi dolazak izračunali su na osnovi datuma za židovski Dan pomirenja u sedmome mjesecu karaitskog židovskog kalendara. Budući da je Krist kao naša Pasha bio razapet na dan kad se klalo pashalno janje, a uskrsnuo na Blagdan snopa za žrtvu prikaznicu, bilo je logično očekivati da će On izaći iz nebeske Svetinje nad svetinjama da na Dan pomirenja objavi početak jubilarne godine.
(Priručnik teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički katekizam")

Evo mudrače, baš su adventisti računali dan Isusova dolaska. Ti po svom dobrom običaju - "pendrečiš činjenice svojim izjavama".

Natrag