Oholost i Sektaštvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Daniel - Danilo, nije računao, njemu je Gabrijel rekao te brojke. Ali mu nije rekao ni na koga se odnose, niti mu je rekao da je 2300 svitanja i sumraka jednako 2300 godina. To dobijamo samo ako Pismo tumačimo kako nam je drago. Inaeč, otkud Mileru, i njegovim potomcima, uopšte ideja da traže datum DRUGOG DOLASKA??? Nigde to ne piše u pismu koje barem zvanično poštuju.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nego tko? Moja strina? Nije moja strina računala datum Kristova dolaska na Zemlju, nego ovi:

:beee: JS su računali i Miler.

skupina adventističkih propovjednika, koja nije uključivala Millera, došla je do zaključka da proročanstvo o 2300 dana iz Daniela 8,14 neće doći kraju do jeseni 1844. Ubrzo nakon toga određen je i dan, 22. listopada.

:roll: pa nisu ovi računali Isusov dan dolaska, gdje ti to piše.

Novi datum za Kristov drugi dolazak izračunali su na osnovi datuma za židovski Dan pomirenja u sedmome mjesecu karaitskog židovskog kalendara.

Pa nisu to advent. računali. :beee:

Budući da je Krist kao naša Pasha bio razapet na dan kad se klalo pashalno janje, a uskrsnuo na Blagdan snopa za žrtvu prikaznicu, bilo je logično očekivati da će On izaći iz nebeske Svetinje nad svetinjama da na Dan pomirenja objavi početak jubilarne godine. (Priručnik teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički katekizam")

Pa ovo nije računanje drugog dolaska. :roll:

Evo mudrače, baš su adventisti računali dan Isusova dolaska. Ti po svom dobrom običaju - "pendrečiš činjenice svojim izjavama".

:roll::beee: Pa vidiš li šta piše u tom priručniku.

Budući da je Krist kao naša Pasha bio razapet na dan kad se klalo pashalno janje, a uskrsnuo na Blagdan snopa za žrtvu prikaznicu, bilo je logično očekivati da će On izaći iz nebeske Svetinje nad svetinjama da na Dan pomirenja objavi početak jubilarne godine. (Priručnik teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički katekizam")

Vidiš da su nešto drugto računali.

Novi datum za Kristov drugi dolazak izračunali su na osnovi datuma za židovski Dan pomirenja u sedmome mjesecu karaitskog židovskog kalendara.

Ovo je računao Miler, a ne advent.

Miller je naučavao da će kraj svijetu doći nekako u 1843. godini. U ljeto te godine izrazio je razočaranje što Krist još nije došao, ali je pozivao vjernike da nastave očekivati skori Gospodnji dolazak.

Pa vidiš da Miler računa a ne advent. :roll::beee:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ovo je najbolji komentar za adventističku egzegezu Pisma.

Morao si da izdvojiš tekst, vidiš da nečasno rasp. a nisi ga ubacio jer te obara. Pa hoćešd a pokažeš kako sam dao samo smajlije.

A jasno je da nisam. E tako i Bibliju izvrćeš.

Ne možeš da osporiš pa moraš nešto sa (s)lupaš.

:beee:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

:beee:

A što bih to trebao osporiti? Što si ti suvislo napisao?

Sjeti se, tvrdio si da Adventisti nisu računali dan Isusova dolaska, a ja sam citirao baš Adventiste, ovako:

U veljači 1844. skupina adventističkih propovjednika, koja nije uključivala Millera, došla je do zaključka da proročanstvo o 2300 dana iz Daniela 8,14 neće doći kraju do jeseni 1844. Ubrzo nakon toga određen je i dan, 22. listopada. (Priručnik teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički katekizam")

Dakle, najzornije sam pokazao da si notornu neistinu iznio. Pendrečiš, osim Biblije, i činjenice. I sad bih ja trebao osporavati tvoje pendrečenje. Ti sam sebe osporavaš.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
A što bih to trebao osporiti? Što si ti suvislo napisao?

Sjeti se, tvrdio si da Adventisti nisu računali dan Isusova dolaska, a ja sam citirao baš Adventiste, ovako:

U veljači 1844. skupina adventističkih propovjednika, koja nije uključivala Millera, došla je do zaključka da proročanstvo o 2300 dana iz Daniela 8,14 neće doći kraju do jeseni 1844. Ubrzo nakon toga određen je i dan, 22. listopada. (Priručnik teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički katekizam")

Dakle, najzornije sam pokazao da si notornu neistinu iznio. Pendrečiš, osim Biblije, i činjenice. I sad bih ja trebao osporavati tvoje pendrečenje. Ti sam sebe osporavaš.

Kako da ti se vjeruje, kada si iz mog komentara izdvojio samo smajlije, a izostavio tekst, tako radiš i sa Biblijom.

Razg. sa tobom je ZAVRŠEN.

Ja ne razg. sa ljudima koji nečasno izvrću Bibliju i riječi sagovornika.

Uopšte me ne zanima šta si ovdje napisao. Jer tebi je sva duhovna hrana da izvrćeš i provociraš. Neću da te hranim.

A to što si ti uporan je da se predstaviš ovdje kao zvijezda i vođa rasprave na strani tradiocionalista.

Šta će jadni ljudi sva hrana im je da izvrnu Bibliju i da uvrijede razum sagovornika.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako da ti se vjeruje, kada si iz mog komentara izdvojio samo smajlije, a izostavio tekst, tako radiš i sa Biblijom.

Razg. sa tobom je ZAVRŠEN.

A to što si ti uporan je da se predstaviš ovdje kao zvijezda i vođa rasprave na strani tradiocionalista.

Ne, nego da ljudima pokažem koliko su šuplje vaše adventističke priče. Ako su tebe zarobili, zašto ne zaštititi vaše nove žrtve.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Darh i Slape,
ispravno je tumaciti Biblijuska prorocanstva racunanje DAN ZA GODINU, a to je ovde u pitanju.
Prorok Jezekilj zapisao je taj kljuc: "Po jedan dan dajem ti za godinu". Jezekilj 4,6.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kako nazvati sektaštvo u Ukrajini jesu oni polusektaši, ako smo mi pravi sektaši. :mig:

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Darh i Slape,
ispravno je tumaciti Biblijuska prorocanstva racunanje DAN ZA GODINU, a to je ovde u pitanju.
Prorok Jezekilj zapisao je taj kljuc: "Po jedan dan dajem ti za godinu". Jezekilj 4,6.

OK! Adventisti tvrde da se rušenje Svetišta i grada u Danijelu odnosi na "rimsko rušenju Hrama i grada 70.-tih godina". Također, Adventisti uče kako će to pustošenje trajati 2300 godina. Neka nam onda adventisti daju dokaz da su Rimljani pustošili i gazili Svetište jeruzalemskog Hrama od 70. - 2370. godine (70 + 2300 = 2370)!?!?!?

Natrag