Šta je novo?

Obrazovanje ne stvara bolje ljude?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.778
Tokom života čovek se socijalizuje i prilikom sazrevanja on prihvata razne oblike ponašanja uslovljenim obično od strane roditelja i sredinom u kojoj odrasta. U najvećoj meri to i određuje da li će čovek postati dobar čovek ili ne. Obrazovanje bi trebalo da bude samo nadgradnja već formirane ličnosti.
 
Član
Učlanjen(a)
20.12.2010
Poruka
892
Bolji ljudi se stvaraju kucnim vaspitanjem i cvrstom rukom ,ostalo je rutina sistema u kome se nalaze.Obrazovanje dize svest coveka na visi nivo ali ne i njegov moral (etiku) koji se stice u ranome detinjstvu.

Zašto zaboravljamo da su i roditelji od nekoga obrazovani, odnosno da kućni odgoj nije izolirani element?
 
Član
Učlanjen(a)
14.01.2011
Poruka
10
Kako da ih obrazujemo, kad im roditelju kazu: "Sta ce ti skola?"
Jel treba da stvorimo zaglupljene generacije, koje ce da klimaju glavama (kojima se najlakse manipulise) ili da sa ucenicima razmenjujemo misljenja i time ih ucimo da razmisljaju i razvijaju svoj sud o necemu?
 
Član
Učlanjen(a)
06.06.2013
Poruka
11
Svako je individua za sebe. Neko je ambiciozan da postane nesto u zivotu neko nije, ali to ne znaci da ga treba pustiti da propadne. Obrazovanje sluzi da covek stekne odredjenu svest o svemu oko njega da bi mogao sam da dodje do pravih zakljuvcaka i da uvidi sta je najbolje za njega i negovu buducnost nadalje.
 
Top