ZA MODERATORA,ISABELITU I FAKY:
da odgovorim iz svoje "prostote i male pismenosti",jedino ne mogu da odgovorim unizenije od zene ,jer se to protivi Bogu i Reci. moderator nije upucen u Pismo ,njemu se da oprostiti,ali onima koji ovde potezu Boga u svoja usta i um,morali bi da se zamisle.
moderatoru mogu da odgovorim najpismenije moguce,da se ne radi ni o kakom vredjanju.ko lazno tesi bliznjega,njegovoj ce deci oci cileti,ili posahnjivati u dupljama. kada sam vec ovde na forumu ne bih zeleo biti neozbiljan,jer imam decu,a Bog me obavezuje da pazim sto cinim i kako govorim njegovu Rec. to je moj jedini motiv.to sto ,kako david u psalmu kaze,kad progovorim njima je to rat,to nije moguce popraviti. najjednostavnijim nacinom da me moze svak razumeti,ne iz nekog prezira sam preveo Bozju namisao za isabelitu(ocekujuc da bar ona tolko cita Pismo i zna sto tamo pise,a da li ce verovati otom potom) "da ide mesiti...."(tri puta receno sta,da ne ide cetvrti put,jer vidim problem pocinje!) dakle,najposle rekao sam vec da vise necu spominjati ,jer od sada taka osoba sama sebe osudjuje,dosta je. dalje bi bilo da se nadimam i da imam licno nesto na tu devojku.
za isabelitu mogu jos dodati da jednostavno ona mora ovde ako oce razumeti minimum minimuma da Bog se ne da ruziti. zapovest Bozja u Reci je zivot. to sto ona umislja da je katolikinja i to pravoverna automatski,to mora dokazati kroz Rec. Rec je Bog. ako je vernica Boga mora se podloziti njemu kao Gospodaru,a ne crkvi. ako je jasno kazano da nikog na zemlji ne zovemo sa oce,ne kaze niti pominje cak sa sveti otac,to je vise nego ono nikog ne zovite sa ocem ,jer je vas jedini otac nebeski na nebu. onda ako to Bog jasno uci,onda ne znam sta je ovde nejasno u mom postu. ako sam jasno izneo da na petru nije Isus postavio crkvu,niti je petar ikad bio sveti otac prevedeno prvi papa,jer je to bogohulo,niti je ikad petar bio prvi med 12.niti je ikad bio u Rimu itd,onda mogu ici argumenti. ja nikad nisam bio papagaj da ponavljam crkvene price i dogme,vec da kazem Rec. kao sto odgovor koji isabelita cesto daje i to kroz napomenu da sam ja neki nebitni covek ,jer nemam ni crkvu itd...nije odgovor.
za fakija: sto se tice tvog poznavanja Pisma mogu ti reci da proveris lepo sto stoji oko eve i adama.adam se ne prevari,a eva prevarivasi se postade prestupnica,ali ce se spasti podloznoscu muzu, koji opet ima zapovest da je ljubi kao svoje telo,jer je SLABIJI BOZJI SUD i da ce ista spasti se ako ostane u radjanju dece i poboznoj vrlini,krotkog smernog duha,ne ukrasavajuc sebe kao bludne zene ovog sveta itd. ovo nisam ja izmislio,ovo pise. a ja nisam tumac ,vec samo ukazujem na Rec. tumac je sotona u edemu. a tumacenje donosi smrt. vera donosi zivot. ako je pisano onda to ostaje. Bog se ne emancipuje. ta prica da je zena intelignetnija pada u vodu. ili je neko ovde pametniji od Boga. ako dokazujete svoju veru dokazite je u Pismu.ne u svojem intelektu. nemojte onda reci da je motika postala pametnija od ruke koja je drzi.kad je stvar sacinjena jednim redosledom. to sto vi nazivate inteligencijom,pamecu Bog jasno kaze da mu je to ludost.(posl.korincanima 1.) onda nemojte reci da je zena inteligentnija! moze pred Bogom biti samo u vecom ludosti,ako postaje "inteligentnija" jer Bog je nije sazdao taku,zar ne. ili Bog govori neistinu?
a najposle mir svima.i uzdam se da ce te vec jednom ovde na forumu otvoriti temu sa jasnim Bozjim mislima a ne sa crkvenim dogmama. teme se legu kao pilici u modernom inkubatoru,a menjaju teske teme sa teskim odgovorima.cemu to...