Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Stvarno ne razumijem kakve veze imaju Evanđelja na grčkom sa smrću sv. Petra koji je umro u Rimu i naslijedio ga sv. Lino. Možda bi stvari bile drugačije da Rim nije bio glavni grad Rimskog carstva, ali mejsto ionako nije važno. Zna se da su se prvi kršćani kršćanima nazvali u Efezu i prva kršćanska crkva bila u Antiohiji.
Dakle, jasno je da je Istok (Mala Azija) prva prihvatila kršćanstvo, ali sv. Petar i Pavao su mučenistvo podnijeli u Rimu.

Nema slučaja, sve je u Božjem planu. I nama će se jednom, u nebu, otkriti sve tajne Božanskih nauma i znat ćemo da je sve bilo dobro.

Dakle dobili smo još jednog naslednika Sv. Petra. Sad ću malo da ti objasnim zbog čega je Peko ali ne samo Peko protiv naslednika Sv. Petra.
Kako i sama kažeš Petar je umro u Rimu... ali nije umro nego je mučen i ubijen. Od mesta na kom prikazuju njegov grob danas podilazi jeza a iznad tog groba je ogromna palata njegovog naslednika. Znaš šta je problem ? Papa se predstavlja kao naslednok svetog Petra OK. Ali njegovi naslednici su ga prvo mučili i ubili pa se postavlja pitanje na koji način su preuzeli to nasledstvo ?To je isto kad imaš brata pa ga ubiješ da bi preuzeo njegovo nasledstvo, podpuno isto. Pa se pitaj zbog čega je Peko protiv papstva.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
da li je novi pontifex nadahnut istim duhom kao njegovi prethodnici
ili
je još možda i gori od njih, vidječemo uskoro
vrijeme če pokazati svoje
evo što je izjavio nekadašnji maximus- iliti papa

Ustav Sjedinjenih Država garantira slobodu savjesti. To je nešto najdragocjenije i najvažnije.
Papa Pije IX je rekao u svojoj poslanici od 15. kolovoza 1854. godine
’Besmislena i pogrešna učenja i prazno naklapanje o odbrani slobode savjesti je krajnje pogubna zabluda, – kuga koja njaviše prijeti jednoj državi.’
Isti papa u svojoj poslanici od 8. prosinca 1864. godine izriče 308 J. L. Mosheim, Institutes of Ecclesiastical History, knj. III, centura 11, part. 2, gl. 2, sect. 9.
Prokletstvo nad ’onima koji brane slobodu savjesti i vjere’, kao i nad svima onima koji podupiru mišljenje da crkva ne smije upotrebljavati silu.’

zapitajete se gospodo RIMOkatolici gdje je u ovakvim izjavama kršćanski duh
hvala vam na razumijevanju

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
...se ujedine i na slijedećim konklavama za Papu bude izabran jedan pravoslavac. ;) Još ako bi to bio vladika Grigorije, bila bih jednako sretna kao danas.

Skoro hiljadu godina je prošlo od raskola do kojeg je došlo nakon nekoliko stotina godina razilaženja.
Moralo bi u rimskoj crkvi puno toga da se izdešava, tako da bih na tvojih 10 dodao još 100 (maštam i ja naravno).
Ovaj novi Papa koliko sam za ova dva dana čuo je izgleda na najboljem putu da pokrene promene.Nadam se da će poživeti i istrajati u ovome što je započeo.
Što se tiče Grigorija, imamo mi još episkopa ...
Jedan od meni najdražih NTV intervju vladika Jovan Niski 07.01.2013. - YouTube

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
ako je papa naziv otac i jos sveti onda svaki jedan katolik se zamera licno Bogu,jer je zapovest da ocem ne zovemo nikoga sem jedinoga nebeskog oca.
drugo papa nikad nije bio niti ce biti petar iz istog razloga.
trece,Isus nije na petru postavio crkvu vec na steni,a stena je Isus. na otkrivenju koje je petar mogao dobiti samo sa neba,ko je Isus. na toj spoznaji sa neba je postavljena neunistiva crkva. kako Isus moze pitati ucenike ko je on a onda jasno reci da petru to nisu krv i telo mogli dojaviti,pa onda kad petar to nije mogao znati,ko je Isus kako na necemu sto se zove petar a to znaci ne znati ko je Isus moze postviti Gospod neunistivu crkvu? on je nju postavio na odgovoru ko je on a odgovor je dosao sa neba,logicnmo onda da je crkva postavljena na tom otkrivenju neba ko je Isus,a ne na petru!
najbolji posao za isabelitu je da doista poslusa savet i krene mesiti krofne ,te biti ono zasto ju je Bog sazdao,da bude zensko. dobronamerni savet po treci put,vise nece ih biti,dva ili tri puta napomeni potom ostavi sam sebe osudjuje takav.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
ako je papa naziv otac i jos sveti onda svaki jedan katolik se zamera licno Bogu,jer je zapovest da ocem ne zovemo nikoga sem jedinoga nebeskog oca.
drugo papa nikad nije bio niti ce biti petar iz istog razloga.
trece,Isus nije na petru postavio crkvu vec na steni,a stena je Isus. na otkrivenju koje je petar mogao dobiti samo sa neba,ko je Isus. na toj spoznaji sa neba je postavljena neunistiva crkva. kako Isus moze pitati ucenike ko je on a onda jasno reci da petru to nisu krv i telo mogli dojaviti,pa onda kad petar to nije mogao znati,ko je Isus kako na necemu sto se zove petar a to znaci ne znati ko je Isus moze postviti Gospod neunistivu crkvu? on je nju postavio na odgovoru ko je on a odgovor je dosao sa neba,logicnmo onda da je crkva postavljena na tom otkrivenju neba ko je Isus,a ne na petru!
najbolji posao za isabelitu je da doista poslusa savet i krene mesiti krofne ,te biti ono zasto ju je Bog sazdao,da bude zensko. dobronamerni savet po treci put,vise nece ih biti,dva ili tri puta napomeni potom ostavi sam sebe osudjuje takav.
Mrsavkicu, ovo tvoje omalovažavanje Isabelete, nije ni malo korektno i vrlo je neinteligentno. Objektivno, nema nikakvog razloga da je upučuješ da pravi krofne, jer je djevojka obrazovanija od mnogih koji ovdje pišu, a to i pokazuje svojim suvislim pisanjem. Ali, kažem, tvoj postupak je vrlo neinteligentan, jer je poznato da u nedostatku ozbiljnih argumenta u raspravama, pojedinci, kao ti na primjer, pribjegavaju vrijeđanjima i omalovažavanju protivnika, a nisu ni svjeni da time odaju svoju nemoć i neznanje, da se na ozbiljan način suprostave argumentima svojih oponenata.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
mrsavkić: najbolji posao za isabelitu je da doista poslusa savet i krene mesiti krofne...

Vrijeme za krofne je prošlo. Jeli smo ih prije korizme, sad je vrijeme za post.
Znači ja
u kuhinju da bi neki ovdje nesmetano širili svoje priče?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Mrsavkicu, ovo tvoje omalovažavanje Isabelete, nije ni malo korektno i vrlo je neinteligentno. Objektivno, nema nikakvog razloga da je upučuješ da pravi krofne, jer je djevojka obrazovanija od mnogih koji ovdje pišu, a to i pokazuje svojim suvislim pisanjem. Ali, kažem, tvoj postupak je vrlo neinteligentan, jer je poznato da u nedostatku ozbiljnih argumenta u raspravama, pojedinci, kao ti na primjer, pribjegavaju vrijeđanjima i omalovažavanju protivnika, a nisu ni svjeni da time odaju svoju nemoć i neznanje, da se na ozbiljan način suprostave argumentima svojih oponenata.

Potpuno se slazem s tobom!mnogima smeta kad je zena inteligentna!to su obicno oni zatucani koji krive zenu zbog Eve,da je Adam bio pametan kaznio bi Evu i nebi okusio plod greha mi bi danas bili savrseni i nebi smo umirali.Toliko o inteligenciji muskaraca.

Pozdrav.

Vrijeme za krofne je prošlo. Jeli smo ih prije korizme, sad je vrijeme za post.
Znači ja
u kuhinju da bi neki ovdje nesmetano širili svoje priče?

Ma pusti ih sejo,jednostavno neznaju kako da te se rese! pa te salju na kuhinju a zaboravljaju da su najbolji kuvari upravo muskarci.

Pozdrav.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja sam uvek za pravdu a ona nalaze da se vrati zena kao drugo lice bozanstva

a sto se tice pape nem stvarno jednu lepu rec za sve u vrhu vatikana pa tako i za ovog papu, ja ne razumem ljude koji imaju lepu rec za jednu od najvecih mafijaskih organizacija na svetu
jos je nazvao sebe franjo 1 nije to nista bezveze, nema tamo slucajnosti to je neki ustaski emigrant iz argentine
znaci onaj vatikan je 3 vavilon to je sodoma i gomora, to bog treba da spali kao sto je spalio sodomu i gomoru
problem katolika je sto oni neshvataju da oni nemaju vezesa vatikanom, to je bre institucija organizovanog kriminala i to nema nikakve veze sa verom

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
ZA MODERATORA,ISABELITU I FAKY:
da odgovorim iz svoje "prostote i male pismenosti",jedino ne mogu da odgovorim unizenije od zene ,jer se to protivi Bogu i Reci. moderator nije upucen u Pismo ,njemu se da oprostiti,ali onima koji ovde potezu Boga u svoja usta i um,morali bi da se zamisle.
moderatoru mogu da odgovorim najpismenije moguce,da se ne radi ni o kakom vredjanju.ko lazno tesi bliznjega,njegovoj ce deci oci cileti,ili posahnjivati u dupljama. kada sam vec ovde na forumu ne bih zeleo biti neozbiljan,jer imam decu,a Bog me obavezuje da pazim sto cinim i kako govorim njegovu Rec. to je moj jedini motiv.to sto ,kako david u psalmu kaze,kad progovorim njima je to rat,to nije moguce popraviti. najjednostavnijim nacinom da me moze svak razumeti,ne iz nekog prezira sam preveo Bozju namisao za isabelitu(ocekujuc da bar ona tolko cita Pismo i zna sto tamo pise,a da li ce verovati otom potom) "da ide mesiti...."(tri puta receno sta,da ne ide cetvrti put,jer vidim problem pocinje!) dakle,najposle rekao sam vec da vise necu spominjati ,jer od sada taka osoba sama sebe osudjuje,dosta je. dalje bi bilo da se nadimam i da imam licno nesto na tu devojku.
za isabelitu mogu jos dodati da jednostavno ona mora ovde ako oce razumeti minimum minimuma da Bog se ne da ruziti. zapovest Bozja u Reci je zivot. to sto ona umislja da je katolikinja i to pravoverna automatski,to mora dokazati kroz Rec. Rec je Bog. ako je vernica Boga mora se podloziti njemu kao Gospodaru,a ne crkvi. ako je jasno kazano da nikog na zemlji ne zovemo sa oce,ne kaze niti pominje cak sa sveti otac,to je vise nego ono nikog ne zovite sa ocem ,jer je vas jedini otac nebeski na nebu. onda ako to Bog jasno uci,onda ne znam sta je ovde nejasno u mom postu. ako sam jasno izneo da na petru nije Isus postavio crkvu,niti je petar ikad bio sveti otac prevedeno prvi papa,jer je to bogohulo,niti je ikad petar bio prvi med 12.niti je ikad bio u Rimu itd,onda mogu ici argumenti. ja nikad nisam bio papagaj da ponavljam crkvene price i dogme,vec da kazem Rec. kao sto odgovor koji isabelita cesto daje i to kroz napomenu da sam ja neki nebitni covek ,jer nemam ni crkvu itd...nije odgovor.
za fakija: sto se tice tvog poznavanja Pisma mogu ti reci da proveris lepo sto stoji oko eve i adama.adam se ne prevari,a eva prevarivasi se postade prestupnica,ali ce se spasti podloznoscu muzu, koji opet ima zapovest da je ljubi kao svoje telo,jer je SLABIJI BOZJI SUD i da ce ista spasti se ako ostane u radjanju dece i poboznoj vrlini,krotkog smernog duha,ne ukrasavajuc sebe kao bludne zene ovog sveta itd. ovo nisam ja izmislio,ovo pise. a ja nisam tumac ,vec samo ukazujem na Rec. tumac je sotona u edemu. a tumacenje donosi smrt. vera donosi zivot. ako je pisano onda to ostaje. Bog se ne emancipuje. ta prica da je zena intelignetnija pada u vodu. ili je neko ovde pametniji od Boga. ako dokazujete svoju veru dokazite je u Pismu.ne u svojem intelektu. nemojte onda reci da je motika postala pametnija od ruke koja je drzi.kad je stvar sacinjena jednim redosledom. to sto vi nazivate inteligencijom,pamecu Bog jasno kaze da mu je to ludost.(posl.korincanima 1.) onda nemojte reci da je zena inteligentnija! moze pred Bogom biti samo u vecom ludosti,ako postaje "inteligentnija" jer Bog je nije sazdao taku,zar ne. ili Bog govori neistinu?
a najposle mir svima.i uzdam se da ce te vec jednom ovde na forumu otvoriti temu sa jasnim Bozjim mislima a ne sa crkvenim dogmama. teme se legu kao pilici u modernom inkubatoru,a menjaju teske teme sa teskim odgovorima.cemu to...

Poslednja izmena:
Natrag