LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
gospodine uredniče
vi se izjašnjavate kao ateista
a svjedočite , pišete, poznajate rimokatoličku crkvu bolje od samih rimokatolika
odakle tolika zainteresiranost jednog ateiste za papsku crkvu ??
katolička crkva je zajednica Kristovih učenika, svuda po svijetu
svih plemena, savkog jezika i puka
to su sveopča vjerna djeca Božja i Kristova
u današnje vrijeme to su svi oni koji drže Božji Zakon 10.zapovijedi i svetkuju subotu
RIMOkatolička crkva prema Bibliji, nikada nije bila kršćanska
prema toma nemože biti ni katolička, osim da si sami prisvoje to ime
pa sve da se i zovu katolici pred Bogom i Kristom to nisu
Petar nemože biti prvi papa jer
-svi Apostoli su bili jednaki, mada se po starješinstvu najviše cijenio Jakov
-titula papum, sveti otac je upotrebljena tek u 4. ili 5. stoljeću
to je bogohulni naziva koji je Krist zabranio, jer Sveti Otac može biti samo Jehova
Evanđelje Matej 23:9
I ne zovite nikoga ovdje na zemlji Ocem jer imate samo jednoga Oca - onoga na nebesima.
I ne dajte da vas tko naziva vođom jer imate samo jednog vođu Krista.
i sad nakon ove opomene Kristove da si Petar Apostol uzme bogohulni naziva papum
ma hajde, pa to nitko ne vjeruje, ili vjeruje onaj koji svjesno gura šake u oči da ne vidi što piše u Bibliji
Zar ti ne možeš zamisliti da se jedan ateista može interesovati za religiju uopšte? Izgleda da ne možeš. Mene konkretno religija zanima, prije svega, sa sociološkog i sa filozofskog aspekta, a ne sa aspekta same vjere. Bibliju sam čitao iz toga razloga, a ne da u njoj tražim istine kao ti.
Ovo što ti "objašnjavaš" šta je katolicizam i Rimokatolicizam, naprosto ne drži vodu. Citirao sam kakva je važeća naučna definicija tih pojmova, a tamo piše: "Католичка црква (лат. Ecclesia Catholica), позната и као Римокатоличка црква." Dakle, spedy, kao što vidiš, u nauci se ti pojmovi ne razdvajaju, a pogotovu ne na način na koji ti to činiš. Šta bi ti sada htio? Da neko povjeruje tvojim tumačenjima, koja su potpuno pogrešna, a da zanemari ono što nauka kaže o tome?