Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Волим твоје коментаре и верујем да имаш добре намере у сваком погледу, али мораш да се пробудиш.
А кад неко отворено толерише нешто што је гад пред Господом, кад спушта цену опроштајницама ако се појаве на Дан младих, онда нешто ту није како треба. Не само да опроштај нема материјалну већ духовну вредност (а већ је плаћено на Крсту), већ то нема никакве везе са хришћанством.
...
А базилике у Риму су изграђене од јавних кућа које су се простирале широм Европе, великим делом по Немачкој.
Spedy, sačuvaj svoje dostojanstvo! Možeš li to? Pokušaj prestati s takvim načinom pisanja, bar pokušaj...
Ne samo što si dosadan s ponavljanjem nego ispadaš smiješan. Svi smo kršteni, svi smo kršćani i svaki od nas ima svoje uvjerenje koje neće napustiti. Zašto neće? Jer ga je zadobilo, steklo u svom vjerničkom životu, u patnji, u molitvi, u muci i radosti...
Ovdje, na forumu smo samo da izmjenimo svoja mišljenja, ne da jedni druge uvjeravamo ni obraćamo.
Ti očito nisi svjestan što pišeš i koliko ljude vrijeđaš sa svojim pisanjem. I ne uračunalo ti se u grijeh, očito nisi svjestan.
Možeš mi 100 napisati da je moja Crkva zvijer, a ja ću ti 101 odgovoriti da sam dijete Katoličke crkve i da sam Bogu silno zahvalna na tome, da ljubim svoju Crkvu koja je moja majka, da molim za Sv. Oca Papu svaki dan. I budi siguran da ti ne možeš toliko napadati koliko ja mogu ljubiti. Ajd, zdravo!
Tko to tolerira grijeh? Papa? Ništa manje lažno od toga.
Da vidimo što je Papa točno rekao u razgovoru s novinarima na povratku iz Rija.
"Ako je netko homoseksualac, traži Boga i ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim?- kazao je Papa.
Katekizam to dobro objašnjava.
Oni ne smiju biti marginalizirani zbog svoje orijentacije i moraju biti integrirani u društvo.Ta orijentacija nije problem. Problem je u lobiranju za tu orijentaciju, kao što su problem lobiji pohlepnih, politički lobiji, masonski lobiji... toliko ih je mnogo. To je veći problem, kazao je.
Što kaže Katekizam Katoličke Crkve?
[SUP]“Homoseksualnost označava odnose između muškaraca ili žena koji osjećaju spolnu privlačnost, isključivu ili pretežitu, prema osobama istoga spola. Očituje se u vrlo različitim oblicima kroz vjekove i u različitim kulturama. Njezin psihički nastanak ostaje velikim dijelom neprotumačiv. Oslanjajući se na Sveto pismo, koje ih prikazuje kao teško izopačenje, Predaja je uvijek tvrdila da su “čini homoseksualni u sebi neuredni”. Protive se naravnom zakonu. Oni spolni čin zatvaraju daru života. Ne proizlaze iz prave čuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni.[/SUP]
[SUP]Nemali broj muškaraca i žena pokazuju duboke homoseksualne težnje. Ne biraju oni svoje homoseksualno stanje; ono za većinu njih predstavlja kušnju. Zato ih treba prihvaćati s poštivanjem, suosjećanjem i obazrivošću. Izbjegavat će se prema njima svaki znak nepravedne diskriminacije. Te su osobe pozvane da u svom životu ostvare Božju volju, i ako su kršćani, da sa žrtvom Gospodinova Križa sjedine poteškoće koje mogu susresti uslijed svojega stanja.[/SUP]
[SUP]Homoseksualne osobe pozvane su na čistoću. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadšto uz potporu nesebična prijateljstva, molitvom i sakramentalnom milošću, one se mogu i moraju, postupno i odlučno približiti kršćanskom savršenstvu.” (KKC, str. 578.)
[/SUP]To konkretno znači da npr, ja ne smijem reći da mi se gade pederi (a gade mi se) ali, ne mogu jer sam kršćanka. Ove Papine riječi su samo poziv da se ni jednu osobu ne osuđuje. Grijeh osuđujemo, ali ne i osobu. Sud treba prepustiti Bogu.
O oprostima ću napisati, moram prenijeti što o tome kaže Katekizam, ne znam napamet. Oprosti imaju svoju duhovnu vrijednost, u prvom redu.
Kakve pak sad javne kuće? Prvi put čujem.[SUP]
[/SUP]
dijete drago
polako s tom izjavom
ne mogu jer sam kršćanka.
kršćani i kršćanke poštuju Božji Zakon i svetkuju subotu
kršteni su u ime Oca i Sina i Duha Svetog
sproveli su obred poniznosti i večeru Gospodnju
krščani ne vjeruju u trojstvo i njih ne spašava marija nego Isus
dakle kako ti možeš biti kršćanka a vjeruješ i naučavaš sve suprotno Biblijskoj istini
braniš rimoaktoličku crkvu, zvijer koja ratuje protiv Boga i Krista
dijete drago za tvoje je dobro da što prije pronađeš vremena i posvetiš se proučavanju Pisma
nemoj vjerovati u ono što su te naučili crkvenom teologijom
svaki dan borba je sve žešča,prevare sve jače
a vremena sve manje
hočeš li prepoznati glas koji te poziva u život vječni ?