Novi Papa

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Papa ide popustljivim stavom,i mnogo ce jos toga on dozvoliti,kao sto je vec dozvolio...
Mojsije je zapisivao sve sta se dogodilo u Sodomi i Gomori.
kako su svi ljudi tih gradova bili pederi i kako su trazili sex cak i sa andjelima u Lotovoj kuci,sto je bilo veoma gadno i pomisliti.
Mojsije to nikad nije okusio,kao ni vecina normalnih ljudi.
Sama pomisao da fekalijama namaze polni organ jeste gadno,a kamoli jos i gurati u fekalije bilo zenske ,a kamoli muske.
Naravno da je gadno i kad se cuje da je neko nekoga silovao u zatvoru itd...
Malo kvasca ,ukiseli celo testo,pa je tako i sa ovim papinim dopustanjem....
sve sto je bilo moralno i normalno,polako postaje nenormalno,a nemoralno i nenormalno normalno.
Istina je pretvorena u laz,ali nece se na tome zavrsiti.
Rimljanima 1:
[SUP]21[/SUP] Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše Ga kao Boga niti Mu zahvališe, nego zaludeše u svojim mislima, i potamne nerazumno srce njihovo.
[SUP]22[/SUP] Kad se građahu mudri, poludeše,
[SUP]23[/SUP] I pretvoriše slavu večnog Boga u obličje smrtnog čoveka i ptica i četvoronožnih životinja i gadova.
[SUP]24[/SUP] Zato ih predade Bog u željama njihovih srca u nečistotu, da se pogane telesa njihova među njima samima;
[SUP]25[/SUP] Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego Tvorca, koji je blagosloven va vek. Amin.
[SUP]26[/SUP] Zato ih predade Bog u sramne slasti; jer žene njihove pretvoriše putno upotrebljavanje u besputno.
[SUP]27[/SUP] Tako i ljudi ostavivši putno upotrebljavanje ženskog roda, raspališe se željom svojom jedan na drugog, i ljudi s ljudima činjahu sram, i platu koja trebaše za prevaru njihovu primahu na sebi.
[SUP]28[/SUP] I kao što ne marahu da poznadu Boga, zato ih Bog predade u pokvaren um da čine šta ne valja,
[SUP]29[/SUP] Da budu napunjeni svake nepravde, kurvarstva, zloće, lakomstva, pakosti; puni zavisti, ubistva, svađe lukavstva, zloćudnosti;
[SUP]30[/SUP] Šaptači, opadači, bogomrsci, siledžije, hvališe, ponositi, izmišljači zala, nepokorni roditeljima,
[SUP]31[/SUP] Nerazumni, nevere, neljubavni, neprimirljivi, nemilostivi.
[SUP]32[/SUP] A neki pravdu Božiju poznavši da koji to čine zaslužuju smrt, ne samo to čine, nego pristaju na to i onima koji čine.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Волим твоје коментаре и верујем да имаш добре намере у сваком погледу, али мораш да се пробудиш.
А кад неко отворено толерише нешто што је гад пред Господом, кад спушта цену опроштајницама ако се појаве на Дан младих, онда нешто ту није како треба. Не само да опроштај нема материјалну већ духовну вредност (а већ је плаћено на Крсту), већ то нема никакве везе са хришћанством.
...
А базилике у Риму су изграђене од јавних кућа које су се простирале широм Европе, великим делом по Немачкој.

Tko to tolerira grijeh? Papa? Ništa manje lažno od toga.
Da vidimo što je Papa točno rekao u razgovoru s novinarima na povratku iz Rija.

"Ako je netko homoseksualac, traži Boga i ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim?- kazao je Papa.
Katekizam to dobro objašnjava.

Oni ne smiju biti marginalizirani zbog svoje orijentacije i moraju biti integrirani u društvo.Ta orijentacija nije problem. Problem je u lobiranju za tu orijentaciju, kao što su problem lobiji pohlepnih, politički lobiji, masonski lobiji... toliko ih je mnogo. To je veći problem, kazao je.

Što kaže Katekizam Katoličke Crkve?
[SUP]“Homoseksualnost označava odnose između muškaraca ili žena koji osjećaju spolnu privlačnost, isključivu ili pretežitu, prema osobama istoga spola. Očituje se u vrlo različitim oblicima kroz vjekove i u različitim kulturama. Njezin psihički nastanak ostaje velikim dijelom neprotumačiv. Oslanjajući se na Sveto pismo, koje ih prikazuje kao teško izopačenje, Predaja je uvijek tvrdila da su “čini homoseksualni u sebi neuredni”. Protive se naravnom zakonu. Oni spolni čin zatvaraju daru života. Ne proizlaze iz prave čuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni.[/SUP]
[SUP]Nemali broj muškaraca i žena pokazuju duboke homoseksualne težnje. Ne biraju oni svoje homoseksualno stanje; ono za većinu njih predstavlja kušnju. Zato ih treba prihvaćati s poštivanjem, suosjećanjem i obazrivošću. Izbjegavat će se prema njima svaki znak nepravedne diskriminacije. Te su osobe pozvane da u svom životu ostvare Božju volju, i ako su kršćani, da sa žrtvom Gospodinova Križa sjedine poteškoće koje mogu susresti uslijed svojega stanja.[/SUP]
[SUP]Homoseksualne osobe pozvane su na čistoću. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadšto uz potporu nesebična prijateljstva, molitvom i sakramentalnom milošću, one se mogu i moraju, postupno i odlučno približiti kršćanskom savršenstvu.” (KKC, str. 578.)

[/SUP]
To konkretno znači da npr, ja ne smijem reći da mi se gade pederi (a gade mi se :)) ali, ne mogu jer sam kršćanka. Ove Papine riječi su samo poziv da se ni jednu osobu ne osuđuje. Grijeh osuđujemo, ali ne i osobu. Sud treba prepustiti Bogu.
O oprostima ću napisati, moram prenijeti što o tome kaže Katekizam, ne znam napamet. Oprosti imaju svoju duhovnu vrijednost, u prvom redu.
Kakve pak sad javne kuće? Prvi put čujem.
[SUP]

[/SUP]

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
dijete drago
polako s tom izjavom
ne mogu jer sam kršćanka.

kršćani i kršćanke poštuju Božji Zakon i svetkuju subotu
kršteni su u ime Oca i Sina i Duha Svetog
sproveli su obred poniznosti i večeru Gospodnju
krščani ne vjeruju u trojstvo i njih ne spašava marija nego Isus

dakle kako ti možeš biti kršćanka a vjeruješ i naučavaš sve suprotno Biblijskoj istini
braniš rimoaktoličku crkvu, zvijer koja ratuje protiv Boga i Krista

dijete drago za tvoje je dobro da što prije pronađeš vremena i posvetiš se proučavanju Pisma
nemoj vjerovati u ono što su te naučili crkvenom teologijom

svaki dan borba je sve žešča,prevare sve jače
a vremena sve manje

hočeš li prepoznati glas koji te poziva u život vječni ?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Spedy, sačuvaj svoje dostojanstvo! Možeš li to? Pokušaj prestati s takvim načinom pisanja, bar pokušaj...
Ne samo što si dosadan s ponavljanjem nego ispadaš smiješan. Svi smo kršteni, svi smo kršćani i svaki od nas ima svoje uvjerenje koje neće napustiti. Zašto neće? Jer ga je zadobilo, steklo u svom vjerničkom životu, u patnji, u molitvi, u muci i radosti...

Ovdje, na forumu smo samo da izmjenimo svoja mišljenja, ne da jedni druge uvjeravamo ni obraćamo.
Ti očito nisi svjestan što pišeš i koliko ljude vrijeđaš sa svojim pisanjem. I ne uračunalo ti se u grijeh, očito nisi svjestan.
Možeš mi 100 napisati da je moja Crkva zvijer, a ja ću ti 101 odgovoriti da sam dijete Katoličke crkve i da sam Bogu silno zahvalna na tome, da ljubim svoju Crkvu koja je moja majka, da molim za Sv. Oca Papu svaki dan. I budi siguran da ti ne možeš toliko napadati koliko ja mogu ljubiti. Ajd, zdravo!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
[h=1] Kakvo je vase misljenje povodom najnovijih izjava novog pape?

----------------------------------------------------------

Papa: Ko sam ja da sudim gejevima
[/h] Izvor: B92, AP, Tanjug Vatikan -- Papa Franja u istorijskoj izjavi poručio da nema mesta za osude i marginalizaciju ljudi homoseksualne orijentacije: "Ko sam ja da sudim homoseksualcima?"

Kako piše AP, papa je to izjavio tokom "neverovatno otvorenog obraćanja novinarima" u avionu kojim se vraćao iz Brazila.

"Ako je neka osoba homoseksualac i traži Gospoda i ima dobru volju, ko sam ja da ga osuđujem?", rekao je papa u izjavi koja predstavlja veliki zaokret u politici Vatikana.
Papa Franja je posebno govorio o sveštenstvu homoseksualne orijentacije, rekavši da "neće osuđivati sveštenike homoseksualce". To je potpuno suprotno od onoga što je bio stav njegovog prethodnika pape Benedikta XVI, koji je 2005. u jednom dokumentu naveo da "ljudi sa dubokim homoseksualnim težnjama ne treba da nose odoru".

"Sveštenstvu homoseksualne orijentacije treba dati oprost, zaboraviti njihove grehe", rekao je papa Franja.

On je istakao da je "homoseksualna orijentacija sasvim u redu, ali da je ono što je loše - homoseksualni lobi". To je tema o kojoj je govorio i ranije, kada je iznenadio javnost izjavom da u "Vatikanu deluje homoseksualni lobi".

On se ipak osvrnuo na crkvena učenja, istakvši da ona kažu da "homoseksualni čin jeste greh, ali da homoseksualna orijentacija sama po sebi nije".

"Crkvena učenja to vrlo dobro objašnjavaju. Kažu da oni ne bi trebalo da budu marginalizovani zbog toga, već bi trebalo da budu integrisani u društvo", rekao je papa.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Spedy, sačuvaj svoje dostojanstvo! Možeš li to? Pokušaj prestati s takvim načinom pisanja, bar pokušaj...
Ne samo što si dosadan s ponavljanjem nego ispadaš smiješan. Svi smo kršteni, svi smo kršćani i svaki od nas ima svoje uvjerenje koje neće napustiti. Zašto neće? Jer ga je zadobilo, steklo u svom vjerničkom životu, u patnji, u molitvi, u muci i radosti...

Ovdje, na forumu smo samo da izmjenimo svoja mišljenja, ne da jedni druge uvjeravamo ni obraćamo.
Ti očito nisi svjestan što pišeš i koliko ljude vrijeđaš sa svojim pisanjem. I ne uračunalo ti se u grijeh, očito nisi svjestan.
Možeš mi 100 napisati da je moja Crkva zvijer, a ja ću ti 101 odgovoriti da sam dijete Katoličke crkve i da sam Bogu silno zahvalna na tome, da ljubim svoju Crkvu koja je moja majka, da molim za Sv. Oca Papu svaki dan. I budi siguran da ti ne možeš toliko napadati koliko ja mogu ljubiti. Ajd, zdravo!

nisu svi koji su poljevani vodom kršćani
pa čak ni oni koji su pravilno kršteni nisu kršćani sve dok potpuno ne ispune uvjete kršćanske vjere
glavni uvjet kršćanstva je Božji Zakon i tu nema nikakve filozofoije
a ti si bojim se jako daleko od toga

jedino što si dobro napisala je da si ti dijete te vaše crkve - umjesto da si dijete Kristovo
ali ne katoličke crkve nego rimokatoličke, jer katolici smo mi pravi kršćani

kršćanstvo je u duhu sa Kristom, iskreno, sa djelima vjere,
a ne kako neki žive kršćanstvo na jeziku

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Tko to tolerira grijeh? Papa? Ništa manje lažno od toga.
Da vidimo što je Papa točno rekao u razgovoru s novinarima na povratku iz Rija.

"Ako je netko homoseksualac, traži Boga i ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim?- kazao je Papa.
Katekizam to dobro objašnjava.

Oni ne smiju biti marginalizirani zbog svoje orijentacije i moraju biti integrirani u društvo.Ta orijentacija nije problem. Problem je u lobiranju za tu orijentaciju, kao što su problem lobiji pohlepnih, politički lobiji, masonski lobiji... toliko ih je mnogo. To je veći problem, kazao je.

Što kaže Katekizam Katoličke Crkve?
[SUP]“Homoseksualnost označava odnose između muškaraca ili žena koji osjećaju spolnu privlačnost, isključivu ili pretežitu, prema osobama istoga spola. Očituje se u vrlo različitim oblicima kroz vjekove i u različitim kulturama. Njezin psihički nastanak ostaje velikim dijelom neprotumačiv. Oslanjajući se na Sveto pismo, koje ih prikazuje kao teško izopačenje, Predaja je uvijek tvrdila da su “čini homoseksualni u sebi neuredni”. Protive se naravnom zakonu. Oni spolni čin zatvaraju daru života. Ne proizlaze iz prave čuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni.[/SUP]
[SUP]Nemali broj muškaraca i žena pokazuju duboke homoseksualne težnje. Ne biraju oni svoje homoseksualno stanje; ono za većinu njih predstavlja kušnju. Zato ih treba prihvaćati s poštivanjem, suosjećanjem i obazrivošću. Izbjegavat će se prema njima svaki znak nepravedne diskriminacije. Te su osobe pozvane da u svom životu ostvare Božju volju, i ako su kršćani, da sa žrtvom Gospodinova Križa sjedine poteškoće koje mogu susresti uslijed svojega stanja.[/SUP]
[SUP]Homoseksualne osobe pozvane su na čistoću. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadšto uz potporu nesebična prijateljstva, molitvom i sakramentalnom milošću, one se mogu i moraju, postupno i odlučno približiti kršćanskom savršenstvu.” (KKC, str. 578.)

[/SUP]
To konkretno znači da npr, ja ne smijem reći da mi se gade pederi (a gade mi se :)) ali, ne mogu jer sam kršćanka. Ove Papine riječi su samo poziv da se ni jednu osobu ne osuđuje. Grijeh osuđujemo, ali ne i osobu. Sud treba prepustiti Bogu.
O oprostima ću napisati, moram prenijeti što o tome kaže Katekizam, ne znam napamet. Oprosti imaju svoju duhovnu vrijednost, u prvom redu.
Kakve pak sad javne kuće? Prvi put čujem.
[SUP]

[/SUP]

Слично раде политичари, дају изјаве које треба да умире оне који виде куда плови овај брод, а у пракси толеришу и прихватају све гадости које се дешавају. Не кажем да треба да их прогони, али тај проблем се не решава благом речју, већ чишћењем цркве. Ван цркве може да ради ко шта хоће, у самом телу цркве не сме да се толерише. Исти случај је и у православној цркви, ништа се не разликује.

Проблем видим у самој догми о целибату јер ствари посматрам мало шире, не само површно.

8. Тако и ђакони треба да буду поштени, не двојезични, не који много вина пију, не лакоми на добитак поган,
12. Ђакони да бивају јединих жена мужеви, који добро управљају децом и својим домовима. (1.Тимотију 3)

1. А Дух разговетно говори да ће у последња времена одступити неки од вере слушајући лажне духове и науке ђаволске,
2. У лицемерју лажа, жигосаних на својој савести,

3. Који забрањују женити се, и заповедају уздржавати се од јела која Бог створи за јело са захвалношћу вернима и онима који познаше истину. (1.Тимотију 4)

Дакле, не можеш бити свештеник у римокатоличкој цркви и имати жену и децу. Зато су многи римски епископи (папе) имали много ванбрачне деце, а и свештенство свуд редом по Европи. Сматрам да је то корен проблема хомосексуалних и педофилских испада (грехова) многих свештеника. Да не причам какви су женски манастири и чему служе.

Једно је говорити, а друго спроводити. Корумпираних и изопачених "говорника" има превише, а у тами су скривени њихови греси. Не схватај ово лично. Само да смо ми на добром Путу, не можемо ми много да променимо на овима који господаре и виде себе као силу цркава. Тако су и у време Христове мисије свештеници умислили да су праведни, мудри, честити, толерантни, али Господ је познавао њихова срца и дела.

И у мојој православној цркви постоје корумпирани и "толерантни" владари, али постоје и скромни, мудри и пре свега верни свештеници и монаси који дижу свој глас против гадости које се дешавају. Глас је мали (верних је мало), али ипак се далеко чује.Чују га они који не следе слепо трендове и компромисе.

Пишем тебе ради, за поглаваре немам више времена. Битнији су ми верници од моћника, искључиво добронамерни.

Хришћани не морају да светкују суботу, ако воле Бога и ближње они сав закон испуњавају. Верујем да она тако чини. Такође, што се догматског учења тиче, она је на правоме путу за разлику од оних који су прихватили јереси због којих се не може у Спасење. Ако је прихватила Господа, видеће она сама ко јој је битнији. Нити оспорава Сина као Бога који се у телу јави, нити оспорава Духа Светога. То чине они који слушају зле духове који испливаше у тачно одређено време. Пре неких 150 година почеше многе секте, многи безбожни јеретици, многи окултисти, многи масонски научници итд. да сеју лажи и обмане. Тешко оном кога заведу.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
dijete drago
polako s tom izjavom
ne mogu jer sam kršćanka.

dakle kako ti možeš biti kršćanka a vjeruješ i naučavaš sve suprotno Biblijskoj istini
braniš rimoaktoličku crkvu, zvijer koja ratuje protiv Boga i Krista

dijete drago za tvoje je dobro da što prije pronađeš vremena i posvetiš se proučavanju Pisma
nemoj vjerovati u ono što su te naučili crkvenom teologijom

svaki dan borba je sve žešča,prevare sve jače
a vremena sve manje

hočeš li prepoznati glas koji te poziva u život vječni ?

Spedy moze li jedno pitanje?A ko je tebe krstio u ime Oca i Sina i Sv Duha?kad gde i kako?poznato je da tako krste (Pravoslavna crkva,Katolicka,Adventisti za baptistei pentakopste neznam)samo crkve koje veruju u trojstvo-elohima krste tako!

Mrskavac se vec danima bori to i da vam dokaze!Mrskavac ne veruje u trojstvo tj u krstenje Oca I sina I Sv Duha a samo u Ime Isusa!

Isaija 43:[SUP]11[/SUP] Ja sam, ja sam Gospod, i osim mene nema Spasitelja. [SUP]12[/SUP] Ja objavih, i spasoh, i napred kazah, i nikoji tuđ bog među vama, i vi ste mi svedoci, veli Gospod, i ja sam Bog.

[SUP]13[/SUP] Ja sam od pre nego dan posta, i niko ne može izbaviti iz moje ruke; kad radim, ko će smesti?

Isaija 9:[SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

[SUP]Isaija 40:1[/SUP] Tešite, tešite narod moj, govori Bog vaš.
[SUP]2[/SUP] Govorite Jerusalimu ljubazno, i javljajte mu da se navršio rok njegov, da mu se bezakonje oprostilo, jer je primio iz ruke Gospodnje dvojinom za sve grehe svoje.

[SUP]3[/SUP] Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.

Isaija 40:

[SUP]9[/SUP] Izađi na visoku goru, Sione, koji javljaš dobre glasove; podigni silno glas svoj, Jerusalime, koji javljaš dobre glasove; podigni, ne boj se. Kaži gradovima Judinim: Evo Boga vašeg. [SUP]10[/SUP] Evo, Gospod Bog ide na jakog, i mišica će Njegova ovladati njim; evo plata je njegova kod Njega i delo njegovo pred Njim.

Jovan 1:23
[SUP]23[/SUP] Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.

I sta ti treba vise da bi ti i tebi slicni shvatili da je Isus Jahve?

Jovan 1:
[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

Pozdrav oid Gere.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
integracija homosexualaca u katolicku crkvu?......,nema nista lose?
ma ne bojte se,uskoro ce ih Irinej ili njegov naslednik integrisati i u pravoslavnu.
drzacete se za rukice i pevati crkvene pesmice.....
a potom slede i vencanja LGB u pravoslavnim crkvama.....
Ko prihvata i zagovara enoha i enohovu knjigu kao realniju od 1.Mojsijeve,zagovarace i integraciju LGB u crkvu...,kad tad...
:)

Natrag