Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Napisao si svoje mišljenje, u redu. Vjerujem da nisi bio zlonamjeran, ali zapitaj se da da ti možda ne obezvređuješ Kristovu žrtvu? Krist je umro za sve i Bog želi da se svi ljudi spase. Tko može to opovrgnuti?
Ali, u praksi, nije baš tako. Pogledaj situaciju, Katolici smatraju da su jedina i prava Kristova crkva, to isto kažu pravoslavci, a onda dolaze jedna za drugom protestanske zajednice koje kritiziraju prethodne dvije, sve do naših dragih adventista koji vjeruju da su baš oni ti pravi. O ateistima nitko ni ne govori, kažemo: oni ne vjeruju...tko im je kriv? A Bog želi sve spasiti, svako svoje stvorenje i kad bi mogao opet bi sišao na zemlju i opet prolio svoju krv.
Ti, po običaju, sudiš Papu jer si ga u srcu već osudio. To je stvarno tvoj problem, ali to sada nije važno.
Svaki čovjek, svako živo stvorenje se spašava samo po Isusu Kristu, makar ono toga nije svjesno. I onaj koji nikada nije čuo za Isusa, po Isusu je spašen. Čovjek koji po prirodnom zakonu, po svojoj savesti čini dobro, u njemu djeluje milost Božja.
Postoje razlike među ateistima kao i među vjernicima. Dobro, manje dobri i zli. Neki ateist jako vrijeđaju i ismijavaju Boga, nažalost i sramotu, to čine i vjernici.
Efekt ove Papine izjave je izvanredan. To je radosna vijest za svakog čovjeka. Bog nije zatvorio svoje srce, znači ima nade za sve. " Tko nije protiv nas, za nas je."
A kako ti to shvaćaš?

Naravno, Bog želi da se svi spase. Ali Pitanje je. želi li ti isti ljudi da se spase.
Bog preko svoje Riječi Biblije daje svoje uvjete za spas. A to su prije svega poštivanje Zapovijedi i Zakona Božjega.
Koliko je ljudi, danas, drži toga?
Niti RKC, niti pravoslavci, niti "Jehovci", protestanti ili adventisti i ini ne drže Zakona Božjega. Bog zato poziva svakog čovjeka, svaku iskrenu dušu da istupi iz toga Babilona i bludništva i prijeđe k Kristu. i da te citiram " Tko nije protiv nas, za nas je." A kako ti to shvaćaš?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije stvar u tome ko drzi zapovesti, jer Bog ce svakome suditi pojedinacno za greh ili pravdu koje je cinio u licnom iskustvu.
Stvar je u tome ko uci da treba drzati zapovesti a ko ne.

Ako pogledamo realno, danas jedino Adventisti pucuju na celovitost zakona i poslusnost zapovestima kao jedan od osnovnih rodova vere i uslova ulaska u carstvo nebesko, o cemu jasno govori i stari i novi zavet.
Za razliku od toga, ostatak Hriscanstva govori suprotno, da je zakon ukinut i da njegovo drzanje ne predstavlja uslov za ulazak u Bozje carstvo, ili pak izmenjen autoritetom crkve, itd..

Jos nesto bih napomenuo a upuceno je Isabeleti, koja me je optuzila da sam falsifikovao istoriju prve crkve, i lazno je predstavio.
Ja sam pre izvesnog vremena na ovome mestu izneo istorijske podatke koji govore o tome da je crkva u Rimu sredinom drugog veka pod uticajem mnogobozackog Rima a iz razloga antijevrejske kampanje koja je pokrenuta u Rimskom carstvu zbog ustanka Jevreja protiv Rimske okupacije pod vodstvom Barkohbe, napravila kompromis sa mnogobozackim Rimom, cime je u Rimsku crkvu unesena jeres mnogobostva koja je ovu Rimsku crkvu povela putem otpada od Jevandjeoske istine i Hristovog - apostolskog ucenja.

Ovih dana sam imao razgovor sa nekim dobrim poznavaocima crkvene istorije koji se krecu u okvirima same pravoslavne crkve, i svi oni se slazu sa istorijskim podacima koje sam izneo, ali potom upucuju na pravoslavnu crkvu kao nastavljace tog prvobitnog Hriscanstva, i vide ga u monaskim zajednicama onoga vremena, a ne u Rimskoj crkvi za koju kazu da je otpad koji se desio sredinom drugog veka.

Ja nisam zeleo da ulazim u istorijski sukob koji ove dve crkve imaju, i razloge zasto obe govore da poticu od Hrista i ujedno jedna protiv druge, ali sam ukazao da je crkva imala sasvim jedan nezavistan put od Rimske crkve, i kasnije njenog istocnog dela koji je nastao kasnijim odvajanjem od nje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Napisao si svoje mišljenje, u redu. Vjerujem da nisi bio zlonamjeran, ali zapitaj se da da ti možda ne obezvređuješ Kristovu žrtvu? Krist je umro za sve i Bog želi da se svi ljudi spase. Tko može to opovrgnuti?
Ali, u praksi, nije baš tako. Pogledaj situaciju, Katolici smatraju da su jedina i prava Kristova crkva, to isto kažu pravoslavci, a onda dolaze jedna za drugom protestanske zajednice koje kritiziraju prethodne dvije, sve do naših dragih adventista koji vjeruju da su baš oni ti pravi. O ateistima nitko ni ne govori, kažemo: oni ne vjeruju...tko im je kriv? A Bog želi sve spasiti, svako svoje stvorenje i kad bi mogao opet bi sišao na zemlju i opet prolio svoju krv.
Ti, po običaju, sudiš Papu jer si ga u srcu već osudio. To je stvarno tvoj problem, ali to sada nije važno.
Svaki čovjek, svako živo stvorenje se spašava samo po Isusu Kristu, makar ono toga nije svjesno. I onaj koji nikada nije čuo za Isusa, po Isusu je spašen. Čovjek koji po prirodnom zakonu, po svojoj savesti čini dobro, u njemu djeluje milost Božja.
Postoje razlike među ateistima kao i među vjernicima. Dobro, manje dobri i zli. Neki ateist jako vrijeđaju i ismijavaju Boga, nažalost i sramotu, to čine i vjernici.
Efekt ove Papine izjave je izvanredan. To je radosna vijest za svakog čovjeka. Bog nije zatvorio svoje srce, znači ima nade za sve. " Tko nije protiv nas, za nas je."
A kako ti to shvaćaš?

Na koji način je efekat ove papine izjave izvanredan ? Da li će tom izjavom da ohrabri i podstakne ateiste da pristupe Hristu kao spasitelju a ne tamo nekom smrtniku kao što je papa ili sami sebi da budu spasitelji. Ako ateisti mogu da budu spašeni ( govorim okvirno ) onda mogu da budu spašeni i satanisti. Zbog čega mi onda pričamo o Hristu kad možemo biti spašeni i bez njega ? Hrišćani treba da govore na koji način se možemo spasiti a ne kome će sve Hrist pri njegovom dolasku progledati kroz prste. Smatram da je papa ovom izjavom u jedan koš strpao ateiste i agnostike zajedno. Biblija govori da će se mnogim nepravednicima progledati kroz prste jer govori o uskrsenju pravednika i ne pravednika koji nisu spoznali istinu i koji će imati priliku da je upoznaju. Ako je odbace za njih dolazi druga smrt koja vodi u večno ne postojanje.
Mnogi ljudi su zavedeni i nemaju moć i da razjasne pitanja pogotovu religijska pitanja gde će zlodela koja počini crkva da pripišu Bogu i zbog toga postanu ateisti ili agnostici a u isto vreme u tim ljudima ima ono što je najpotrebnije a to je ljubav. Možda je na takve ljude mislio papa ali se nije dobro izrazio.
Ateisti ne mogu da svare jedno pitanje koje im ceo koncept biblije čini ne logičnim. Na koji način će biti spašeni ljudi koji su rođeni u islamu ili hinduizmu gde nemaju adekvatna objašnjenja o spasitelji a ujedno imaju potrebnu ljubav u sebi ? Odgovor je : Sve religije iščekuju armagedon. Muslimani više govore o tome nego Hrišćani. Kada se unište religije onako kako govori biblija svetske sile će se obrušiti i na hrišćanstvo i na islam i sve druge religije tako da će svima biti jasno kad počne katastrofa na zemlji zbog čega se to dešava ili u prevodu uznemirili su Bogove. Iz " Otkrivenja " saznajemo da Hrist tada dolazi pod drugim imenom .
Ovo tvoje pitanje " Tko nije protiv nas za nas je " šta znači ? Pa razmotri šta znači i da li su ateisti protiv Hrista.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Peko, koliko je tebi Isus oprostio? Grijeha, zabluda, nevjernosti? Meni je oprostio jako mnogo, toliko da ponekad pomislim da će mi čitava vječnost proći u zahvaljianju Isusu...
Ako smo mi, i tisuće itisuće drugih pomilovani, zamilovani u Kristu, zar se nećemo radovati ako Bog iskaže svoje milosrđe svima, pa i ateistima?
Imaš sasvim pravo, oni ne vjeruju u Boga, neki idu tako daleko da se bore protiv Boga, vjere i vjernika.
Ima i takvih koji doista u sebi nose nešto sotonsko, ono "neću ti služiti"...Ima svakakvih. Ali, ima i onih koji nisu primili dar vjere. Nešto je u njihovoj pameti i spoznaji drugačije...ne vide, ne mogu pojmiti, drugačije su izgradili svoj život, nisu se ssreli sa živim Bogom. Ali, oni mogu biti pošteni, karakterni, dobri ljudi. Kako im to uspjeva bez Isusa, ne znam.
Čitala sam da Bog u svojoj ljubavi svakom čovjeku daje milost da se susretne s Kristom i da se svjesno odluči za njega. Krist za njih, ovo je samo moje razmišljanje, možda nije isti kao Isus kojeg poznajemo iz Evanđelja, nego je On Istina, Dobro, Pravednost, Mir, Ljubav, ...vrijednosti koje svaki čovjek, ako sam sebe ne laže i nije pokvaren, prihvaća i prigrljuje, dakle i odlučuje se za njih, a ne za zlo, ne laž, mržnju i sotonu. To je bitna ralika između sotonista i ateista. Sotonisti su se pristali ili su se dali zavesti sotonskim djelima.
Dakle, u ovom ludom vremenu kad se čini da je svijet naopako, osjeća se da su svi i sve u krizi. Pod dojmom sam, u Zagrebu su uputili protest Vladi gayevi i lezbijke protiv referenduma u kojem se građani trebaju izjasniti da je brak zajednica muškarca i žene. Oni su povrijeđeni, oni hoće svoja prava da se i njihove veze nazivaju brak. Do kuda smo došli? Čitao si što se događa u Francuskoj, SAD_u, ma, svugdje o svijetu? Bezakonje, bezboštvo, hula na Boga.
"Hoću li naći vjere na zemlji?"
Zapitaj se što bi Isus danas učinio. Ja mislim da bi isto kao i Papa uputio radosnu vijest čovječanstvu:
Čovječe, budi čovjek, čini dobro, traži mir
Zar je Zakej bio vjernik onako kako mi danas shvaćamo taj pojam? Apostol Matej? Preljubnica i sva ostala ekipa grešnika? Spasenje im je dano zapadava, Isus ih je najprije ljubio, tek onda su oni mogli promijeniti svoj život.
Ne znam što bih ti još rekla.
Sretna sam što imam vjeru i što znam da drugoga Puta osim Isusa nema, ali bih doista voljela da svi nađu taj Put, jedini Put koji vodi u život vječni.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ovdje pišeš
"Hoću li naći vjere na zemlji?"

to je odlično pitanje
jer
tko danas ljubi Boga Oca Nebeskog kao što je to činio naš Spasitelj??
tko ljubi svog bližnjeg kao sebe samoga
kako BOGA ljubiti više nego sebe, i bližnjeg svog kao sebe samog
jednostavno, poštivajuči Zapovijedi

o nekakvim zahtjevima seksualno neuravnoteženih osoba se govori već odavno
nemojte misliti da je to slučajno
taj plan je davno davno skovan
samo su trebali ljudi stupiti na ta mjesta na kojima su sada da bi se o tome govorilo naveliko u javnosti,
a s vremenom če im se dati sve što zahtjevaju
svjesno se to radi s jednim ciljem, da se sotona ruga Bogu i Kristu i zadaje im neopisivu bol

nemojte se čuditi ni ako uskoro sve više žena uđe u politiku,
tako da zadobe potpunu vlast nad muškarcima
da žena bude glava mužu
sve to netko lukavo planira, odavno
samo treba vremena da se to sve sprovede, da ljudi prihvate te nove ideje

negdje si pisala o poniznosti novog pape
iskorističu priliku da te pitam ovdje javno:
što to za tebe znači poniznost?
hvala

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
nemojte se čuditi ni ako uskoro sve više žena uđe u politiku,
tako da zadobe potpunu vlast nad muškarcima
da žena bude glava mužu
sve to netko lukavo planira, odavno
samo treba vremena da se to sve sprovede, da ljudi prihvate te nove ideje
Spedy, šta imaš protiv žena? Moraš priznati da su bolje od nas muškaraca - tolerantnije, osjećajnije, nježnije... Kada bi žene vladale svijetom, to bi bio sretan svijet!:dtyste:
Uostalom, da nije bilo žena u prošlosti koja je za nama, mi (muškarci) bi još hodali po granama!:D

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
g.uredniče
zašto mislite da imam nešto protiv žena?
koliko vidim niste razumjeli moju poruku

žena je slabije biće od muškarca, i nema tu duhovnost koju ima čovjek
njezino največe zadovoljstvo je u tijelu, znamo svi na šta se to odnosi da nejdem u detalje jer djeca nismo

dakle, ako stavimo ženu na vodeče mjesto, recimo gdje se trebau donijeti zakoni,
vrlo lako možemo očekivati da se pod vodstvom žena donesu takvi zakoni koji su u potpunom kontrastu s Božjim Zakonom
sotona pozna čovjeka bolje nego što čovjek pozna sam sebe i zna kako i na koji način da se uspješno bori protiv cijelog čovječanstva
dakle 100x lakše manipulira ženom nego muškarcem

BOG je rekao da je čovjek glava ženi,a vidimo da polako, potiho, žena postaje glava čovjeku
sve je to smišljeno, nije slučajno

terija koja govori da je čovjek s grane, pada u vodi na prvoj stranici Svetog Pisma

@izabela
vidimo da i dalje lukavo izbjegavaš odgovor na pitanja
pogotovo na ona na koja ....

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
g.uredniče

žena je slabije biće od muškarca, i nema tu duhovnost koju ima čovjek
njezino največe zadovoljstvo je u tijelu, znamo svi na šta se to odnosi da nejdem u detalje jer djeca nismo

dakle, ako stavimo ženu na vodeče mjesto, recimo gdje se trebau donijeti zakoni,
vrlo lako možemo očekivati da se pod vodstvom žena donesu takvi zakoni koji su u potpunom kontrastu s Božjim Zakonom
sotona pozna čovjeka bolje nego što čovjek pozna sam sebe i zna kako i na koji način da se uspješno bori protiv cijelog čovječanstva
dakle 100x lakše manipulira ženom nego muškarcem

BOG je rekao da je čovjek glava ženi,a vidimo da polako, potiho, žena postaje glava čovjeku
sve je to smišljeno, nije slučajno

terija koja govori da je čovjek s grane, pada u vodi na prvoj stranici Svetog Pisma

Spedy, ranije sam vec pomenuo da su ljudi koji razmisljaju na nacin na koji ti razmisljas najbolji promoteri ateizma. Molim te nastavi da iznosis svoja razmisljanja bez cenzure.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
g.uredniče
Ili ja ne razumijem tebe, ili ti ne razumiješ sam sebe. Ne možeš tvrditi da nemaš ništa protiv žena, a istovremeno biti protiv njihove ravnopravnosti sa muškarcima, ravnopravnosti u svakom smislu, pa i angažovanju žena u politici. To si sam rekao u svom postu.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
izgleda vi ne razumijete

napisali ste gore da kada bi žene vladale svijetom da bi to bilo sjajno
tvrdim da nebi
i govorim da one već odavno vladaju muškarcima, preko znate i sami čega
žalosno je to da se cijeli svijet vrti oko novca i tjelesnog zadovoljstva
BOGA su mnogi zaboravili

a politika, moč koju ima, pa to je savršeno oružje za nametnuti neljudske zakone,
u potpunoj suprotnosti sa Božjim Zakonom
pali anđeli ruke trljaju od sreće kada žene guraju kroz politiku

ne slažem se da žena vodi politiku, nikako
Bog je ženi namjenio brigu za muža, odgoj djece, brigu oko kuće i dr. a politika je za
MORALNOG čovjeka, čvrstih načela
a
žena to nije niti če ikada biti
pogotovo ovosvjetske današnje žene

Natrag