Novi Papa

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
@izabela
da imaš samo jedan jedini argumnet u Bibliji o svetkovanju nedelje
vatikan bi doslovce zgazio svakoga tko bi se suprostavio tome
ali
o vašem danu odmora koji slavite, nedelju, ni traga ni glasa u Svetom Pismu
niti će ga ikada biti
dobro kažeš da su prvi kršćani umirali za Krista
a što ne kažeš da ih je ubijalo radi imena Kristova idolopokloničko Rimsko carstvo, iz čije je lešine nastala RIMOkatolička crkva
to namjerno prešučuješ ili slučajno
Eh, spedy, koji si ti pravednik! U ono vrijeme kada su Rimljani ubijala hrišćane, oni sami nisu bili hrišćani. Šta se o tome ima posebno govoriti, i koga se može radi toga okriviti? Rimljani su tada branili svoj poredak i svoje bogove, što je legitimno za svaku vlast i svaki poredak.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
poštovani uredniče
a čime su to kršćani narušavali ugled, čast, poredak rimskog carstva
da su ih rimljani MORALI ubijati

drugo pitanje
po čemu su rimljani danas kršćani
kada i dalje imaju te iste svoje bogove koje su nekada imali,
samo
ih drugačije zovu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
poštovani uredniče
a čime su to kršćani narušavali ugled, čast, poredak rimskog carstva
da su ih rimljani MORALI ubijati
Ne radi se o narušavanju ugleda, nego u ugrožavanju poretka, zar to ne razumiješ? Hrišćanstvo je donosilo jednu sasvim nofu filozofiju - bratstva i ljubavi među ljudima, koja je kao magnet privlačila široke slojeve puka, što je predstavljalo ozbiljnu prijetnju robovlasničkom rimskom društvenom sistemu.
drugo pitanje
po čemu su rimljani danas kršćani
kada i dalje imaju te iste svoje bogove koje su nekada imali,
samo
ih drugačije zovu
Ne, nisi u pravu. Rimljani su danas hrišćani i nemaju Bogove, nego jednog Boga. Što je u hrišćanstvo, odnosno u Bibliju ušlo mnogo natruha iz ranijih paganskih religija, to je stvar istorijkih okolnosti i društvenih odnosa koji su tada vladali. Kako god, to hrišćanstvo je ugrađeno u temelje današnje Zapadne civilizacije i negirati njega, znači negirati i tu civilizaciju. To je ipak van pameti.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ne slažem se sa vašom izjavom
u prvom redu Biblija je čista Božja rijeć i tu nema nikakvih utjecaja poganskih religija
ovo što vi nazivate kršćanstvom zapadne civilizacije je ono prastaro idolpokonstvo koje se prilagodilo novonastaloj situaciji svijeta, to je isto ono staro krvožedno idolopokonstvo koje je ubijalo prave kršćane, svjedoke Isusa Krista
dakle to kršćasntva vidjelo je, ali ga živjelo nije
to zapadno kvazikršćanstvo ne samo da ne priznaje Božji Zakon, koji je temelj kršćanske vjere, nego se još drsko i svim silama bori protv Zakona
ono što oni nazivaju Bogom je na sablazan zdravog razuma
trojstvo- tri čela iz jednog lica ??
i to da im je Bog??
gospodine uredniče, pa dajte malo razmislite o tome
tvrdim da ste razuman čovjek, shvatičete što govorim

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
ne slažem se sa vašom izjavom
Ne moraš se složiti sa mojom izjavom, svakako da imaš pravo na svoje mišljenje, kao što i ja, a i drugi, imaju pravo da misle drugačije. Ovo i jeste mjesto gdje se konfrontiraju mišljenja i raspravlja o njima.
Ja kada iznosim svoje mišljenje, ne iznosim ga radi toga da se ti, ili neko drugi, složi sa njim, nego želim da ti, i drugi, znaju šta mislim o nekom konkretnom pitanju.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@izabela
da imaš samo jedan jedini argumnet u Bibliji o svetkovanju nedelje
vatikan bi doslovce zgazio svakoga tko bi se suprostavio tome
ali
dobro kažeš da su prvi kršćani umirali za Krista
a što ne kažeš da ih je ubijalo radi imena Kristova idolopokloničko Rimsko carstvo, iz čije je lešine nastala RIMOkatolička crkva
to namjerno prešučuješ ili slučajno

Spedy, da li ti možeš napisati jedan post a da u njemu ne ispoljiš svoju mržnju prema Katoličkoj crkvi?
Ne možeš, znam. Ti od toga živiš, nažalost.
Danas je tebi subota, dan koji si trebao posvetiti Gospodinu u molitvi, razmatranju i duhovnoj radosti. Zar ne?
Ali ne, ti nemaš mira dok ne napišeš još nekoliko kleveta protiv Katoličke crkve i Vatikana. I misliš da služiš Bogu? Da si ispunio Zakon obdržavajući subotu? Možda jesi svetkovao subotu ali tako da si sam pogazio najveću zapovjed o ljubavi.
Zašto bih ja tebi davala lekcije o povijesti crkve kad ti imaš svoju povijest, svoja tumačenja i viđenja?
Imaj ih, što to nas briga? Ali, koliko je vas koji misle kao ti? Dvojica ili trojica? Pa, da vas je i stotinu to je jedna kap u moru.

Čak je i mrsavkic dobro primjetio: "to je opasnost lažne najamnice elene ...ona je zaslepila umove ljudi pričom o suboti i zakonu".

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
dijete drago
subota je nama kršćanima završila danas oko 20 18h

cijelo vrijeme se skrivaš iza naziva KATOLIČKA a znaš da toj crkvi vatikan ne pripada
pa, nisi ti od jučer, a niti ja vjeruj

tvrdiš da ja klevečem RIMOkatoličko idolopoklonstvo, dokaži
dokaži da RIMOkatolička crkva nije nastala na lešini rimskog carstva
uvjeri ljude da se vosjkovođe propalog rima nisu preobukli u svećenike
ne da nemaš dokaza za to nijednog, nego ga nemoj ni tražiti, da ne gubiš vrijeme
jer pogađaš, istina je što sam pisao
istina te boli, ali zašto-zapitaj se

volio bih da se ostaviš te sjekire kojom toliko lamačeš jer postoji velika šansa da povrijediš sebe ili drugoga

za laku noć, prouči psalam 2.
Zašto se bune narodi.
Zašto puci ludosti snuju!
Ustaju kraljevi zemaljski,
knezovi se rote protiv Jehove
i Pomazanika njegova:
Skršimo okove njihove
i jaram njegov zbacimo!.......

shvatčeš ono što želim reći jer vjerujem da čitaš između....

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
subota je nama kršćanima završila danas oko 20 18h

A -ha? Znači završi subota pa možeš nastaviti po starom?

cijelo vrijeme se skrivaš iza naziva KATOLIČKA a znaš da toj crkvi vatikan ne pripada

Haha, ja se skrivam? Ne, ja se otkrivam. Evo i ovdje na forumu rekla sma da sam katolkinja.
Vatikan ne pripada Katoličkoj crkvi? S tobom stvarno nešto nije u redu.:D
Znaš li da mržnja pomrači um?

Ja sam ti već jednom objasnila zašto se Katolička crkva zove katolička. Ja mogu za sebe reći da sam Rimokatolkinja, ali moja majka je Grkokatolkinja, znači mi smo katolkinje jer pripadamo Katoličkoj crkvi u kojoj ima i drugih crkva: maronita katolika, Kopta katolika i itd.
To je tako teško za razumjeti?

uvjeri ljude da se vosjkovođe propalog rima nisu preobukli u svećenike

Što bih ja tebi odgovarala na tvoje bedastoće? Vojskovođe se preobukli u svećenike? To si već jednom napisao, ali budući da samo ti takve stvari pišeš vjerujem da pametni ljudi ne pridaju važnost tvojim maštarijama. Naprosto, to su glupe insinuacije da bi vrijeđao i ponižavao Katoličku crkvu. To ti je domet i najveća radost u životu, zar ne?
Ili je to još jedna od priča bolesne Elen White?
Ti samo vjeruj što hoćeš, ali pripazi na svoje riječi. Kakva sjekira? Udara te istina? Znam da boli, ali je spasonosno.

Psalme čitam po svom izboru.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
prije svega bih želio da ti se otvore oći da upoznaš pravu istinu

ovdje kažeš
A -ha? Znači završi subota pa možeš nastaviti po starom?

šta si ovime htjela reći- neznam, ali kao što sam pisao ranije, istinu Biblijsku tako ću i uvijek
vatikan je centar RIMOkatoličke crkve, koja je nastala kao što sam rekao
nikada nije bila kršćanska zajednica, pa prema tome se nemože niti ubrajati u katolike
nema ovdje mržnje dijete drago, jer mržnja nama kršćanima ne stoji
mržnja je đavolska i tko nosi mržnju u svome srcu taj ne ljubi, ne čini djela božja
usput da te pitam, zašto se ti toliko nakostrešiš kada ja pišem istinu Biblijsku ??
kada češ ti shvatiti da je RIMOkatolička crkva:
-falsificirala Božji Zakon
-uvela podjelu dana od ponoći do ponoći
-izmjenila tjedno računanje dana od nedelje do nedelje
-uvela kult svetaca
-tjera ljude na klanjanje i obožavanje marije
-naučava da crkva ima pravo progoniti sve koji se ne slažu s njenim dogmama
-prislijava sve ljude na svetkovanje nedelje
i sada da te pitam gdje ti vidiš LJUBAV u toj crkvi
vjeruj, ja ne vidim ama baš nigdje
dijete drago, sjekirom kojom ti mašeš, otjeračeš sve Božje Anđele od sebe koji te štite od sotone
onda češ stajati sama u rukama lucifera, a za njega nam Biblija govori da je kralj okrutan i lukav koji je vješt u zatiranju ljudi i naroda
pa da li ti to treba??
hoću reći da tom sjekirom nemožeš niti blizu mene jer sam zaštičen, nego tebe ja žalim i ljude u tvojoj blizini
svaki si dan sve više van sebe, puniš se nervozom, postaješ bomba tempirana koja svake sekunde može eksplodirati, a šta češ onda---na psihijatriju ??
nego za tvoje je dobro, moli se Bogu i predaj se Kristu da ti oprosti grijeh, neka ti se otvore oći da vidiš istinu Biblijsku i počneš je živjeti
zašto i ti nebi baštinila vječni život u kraljevstvu Nebeskom
zar ne želiš prisustvovati Kraljevskoj svadbi na koju smo svi pozvani
probaj shvatiti da je Bog Jehova, Nebeski Otac prepun ljubavi i milosrđa koji nas unatoč svemu zlu koji smo počinili poziva u život vječni, kroz Isusa Krista

ni stari pontifex ni novi pontifex ti nemogu pomoći kao što to može i želi Spasitelj
jer vjeruj
i ti si plaćena krvi Kristovom-predragocjenom

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
spedy: bla, bla, bla, bla...

:dtyste:
Nemam komentara na ove tvoje (isprazne) riječi.
Nego, spedy, de objasni mi svoju teoriju o rimskim vojskovođama koji su se preobukli u svećenike.
Hoćeš reči da je ova milijardica i par stotina milijuna katolika potekla od tri prerušena vojnika?
Spedy, a lanene gaće? Ako su postali svećenici gdje su im bile lanene gaće?
Znaš da je Mojsije strogo zapovjedio da svećenici prinose žrtve isključivo u lanenim gaćama.

E, moj Spedy, kad već smišljaš nove teorije iz povijesti crkve, nemoj zaboraviti na gaće.
:roll:

Poslednja izmena:
Natrag