Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Objasni. Gdje je to Rimsko carstvo? Na što se odnosi?

Na Vatikan . Vatikan je u Rimu a da li ima uticaj u svetu prosudite sami kad su svi svetski kraljevi došli na ustoličenje novog Pape da mu se poklone. Mada to klanjanje i ljubljenje ruke Papi koliko sam čuo nije više u modi.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Na neki nacin Reformatori od kojih su vecina od njih verovali da je papstvo Antihriscanska sila opisana u Danilu i otkrivenju, i kasniji protestantski teolozi, ali iskljucivo na osnovu biblije i istorijskog konteksta.

Sa druge strane, autor ovoga je sam Bog.
Tako, brate, Laodikeja! Znači ta tumačenja potiču od protestanata. Oni su ti koji su iz "biblijskog konteksta" identifikovali Rim, Vatikan i papu, kao objekte iz Danilovog proročanstva i Otkrovenja. Nemam dalji komentar. Sve je jasno.

Na Vatikan . Vatikan je u Rimu a da li ima uticaj u svetu prosudite sami kad su svi svetski kraljevi došli na ustoličenje novog Pape da mu se poklone. Mada to klanjanje i ljubljenje ruke Papi koliko sam čuo nije više u modi.
Hajde, bre, peko, kakvi svi svjetski kraljevi. Nije ih bilo ni polovina od onog broja koji je bi na sahrani Josipa Broza Tita.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako, brate, Laodikeja! Znači ta tumačenja potiču od protestanata. Oni su ti koji su iz "biblijskog konteksta" identifikovali Rim, Vatikan i papu, kao objekte iz Danilovog proročanstva i Otkrovenja. Nemam dalji komentar. Sve je jasno.

Naravno, ali ono je i proizvod Bozanskog otkrivenja i osvedocenja njegovim Duhom, i to konacno znaci da pravu crkvu u svakom slucaju treba potraziti u protestantizmu, jer biblijska prorocanstva su u svakom slucaju istinita i nedvosmislena.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

A zašto mu ne bi došli? Tebi se ne sviđa?
Već si to jednom rekao da ti se čini da je on Antikrist upravo zbog toga, ali u stvari ti ne razumiješ.
Ili imaš zlo oko koje vidi zlo i tamo gdje ga nema?
Napisala sam dugačak post o tome, neću ponavljati.
Papa je moralni autoritet, svidjelo se to tebi ili ne.

Naravno, ali ono je i proizvod Bozanskog otkrivenja i osvedocenja njegovim Duhom, i to konacno znaci da pravu crkvu u svakom slucaju treba potraziti u protestantizmu, jer biblijska prorocanstva su u svakom slucaju istinita i nedvosmislena.

Protestanti su krivovjerci jer imaju samo djelić istine. Katolička crkva posjeduje cijelu istinu, uz Pravoslavnu...primat Pape je drugi problem, sad govorim o primljenoj Objavi i temelju apostola.
Da nije bilo Katoličke/Pravoslavne crkve i papa Damasa vi protestansti ne biste ni znali što je Biblija.
Imali smo Bibliju u 15 stoljeću, vi ste došli 100 godina kasnije.

Toliko se hvalite Biblijom, a najviše je kršite odbacujući sakramente, Bogorodicu, crkveno naučiteljstvo.
Prepušteni ste sami sebi. Da nije tako, ne bi toliko moljakali ujedinjenje crkava.

jer biblijska prorocanstva su u svakom slucaju istinita i nedvosmislena.

Proročanstva će se ispuniti...i vi ćete biti prvi otpad. Eto, tako... laku noć.

starstuff: Kakav Vatikan, imaju delimican uticaj na recimo 50% svojih vernika, naglasavam delimican, mozda nesto jaci u siromasnim zemljama sa slabim obrazovanjem, imaju neku cifru i neke nekretnine u steku a realno bilo koja korporacija u Americi koja posluje u vojno- industrisjskom kompleksu ima veci uticaj na globalne dogadjaje. Bilo koja veca naftna kompanija ima veci uticaj. Apple ima veci uticaj od Vatikana.:D Kakav crni Vatikan kakvo Rimsko carstvo.

Eh, dragi moj, lako je tebi kad razmišljaš i svjedno ti je, tj. ne mrziš Katoličku crkvu više od drugih, zar ne? Ne ideš za tim da se ispuni neka tvoja želja, koje neki nazivaju proroštom, a u stvari su zle strasti.
Ma, budimo relani i normalni, bez ikakvih vjerskih fantazija.
Toliko je neprijatelja Katoličke crkve, i drugih, ali zna se da sve dolazi iz SAD-a gdje su protestanti u večini, čudo je Božje da je opstala ovoliko vremena.

Vjerujem da će Papa uspjeti pokrenuti jednu socijalnu revoluciju,
da tako kažem i da će uspjeti učiniti bar nešto bolje ili barem potaknuti ljude na solidarnost. Naravno, ne ovisi samo o njemu.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
mislim da ljudi grese kad vatikan stavljaju na prvo mesto, tipa sto je peko rekao da je neko dosao da se pokori nekom tamo papi, zato sto je on papa i zato sto je to vatikan
greska, zato sto tih organizacija ima vise i niko od njih neije neki bos, nego su uigran tim, vatikan je samo deo tog tima ili tih kriminalno mafijaskih institucija zla
meni samo nije jasno kako neko moze da brani vatikan? ne interesu je me ko je ta osoba, da li je katolik pravoslavac musliman ateista itd itd
ja da sam katolik pa ja prvi ne bih priznao vatikan, znamo sta je taj vatikan radio tokom istorije i kako sad ja mogu da branim njih? kad bi ih branio to bi znacilo da branim zlo
ja se bunim bre u pravoslanoj crkvi zbog nekih sitnih kretena sto su obukli ono nindza odelo i glume neke svestenike, ja njih nazivam zlikovcima i ljudima sto nemaju veze ni sa pravoslavljem ni sa bogom, nego su tu iz interesa, te stvari su uzele veliki mah i njima mora da se stane na put, a na put ne moze da se stane tako sto cu da branim njih kao clanove pravoslavne crkve, oni nisu bre pravoslavci to su zlikovci ljudi, ja hocu moju pravoslavnu crkvu da ocistim od sljama a ne da gomilam taj sljam tako sto cu da ih branim
tako isto i za vatikan, meni nije jasno da neko brani zlikovce i mafijasku instituciju zla, sta kao papa rekao neku lepu rec i on je sad najveci dobrica na svetu sta? stvarno sam ubedjen da su ti teolozi amatere majstori u hipnotisanju ljudi, to je jedino sto znaju da rade, a posto vidimo kako to rade i kolika im je uspesnost, onda morada im se skine kapa za vestinu hipnotisanja

@spedy reci nam molim te u kojoj si ti crkvi? posto kazes da samo tvoj put vodi do boga, onda moras danam kazes kojoj crkvi ti pripadas da bi mogli i mi da predjemo u tu crkvu da se spasemo jbg
bacas nam ziske ovde da idemo pogresnim putem a neces da nam kazes crkvu koja ide pravim jbg
evo ja i uciteljica cemo prvi da predjemo u tu tvoju crkvu kako bi se spasili yes3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746

Eh, dragi moj, lako je tebi kad razmišljaš i svjedno ti je, tj. ne mrziš Katoličku crkvu više od drugih, zar ne? Ne ideš za tim da se ispuni neka tvoja želja, koje neki nazivaju proroštom, a u stvari su zle strasti.
Toliko je neprijatelja Katoličke crkve, i drugih, ali zna se da sve dolazi iz SAD-a gdje su protestanti u večini, čudo je Božje da je opstala ovoliko vremena.

da tako kažem i da će uspjeti učiniti bar nešto bolje ili barem potaknuti ljude na solidarnost. Naravno, ne ovisi samo o njemu.

Mrznja je jaka rec. Recimo da nisam ljubitelj religijskih organizacija, generalno. Vatikan se medju njima izdvaja jer je najstariji, finansijski vrlo stabilan, izdvaja se i zbog svoje proslosti i ima uticaj na vernike (samim tim vec imas neki politicki uticaj, u Americi su fundamentalisti vrlo prisni sa republikanskom partijom) ali mislim da ljudi precenjuju njihov politicki uticaj na globalnom nivou. Sto se tice pape Francisa, bilo bi dobro da iskoristi uticaj koji ima medju stanovnistvom u siromasnim katolickim zemlja i da bude malo liberalniji u vezi nekih stvari jer tako moze spasiti dosta zivota. Mislim da je neke dogme pregazilo vreme i da su postale jako stetne.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Još nešto bih dodao u vezi mog predhodnog komentara, a to je činjenica da reformatori i kasniji teolozi nisu sami izmislili ili kreirali tumačenje biblijskih otkrivenja koja govore o pojavi Antihrišćanske sile koja će se po proročanstvu iz knjige proroka Danila 7 poglavlja iznedriti iz poslednje zver, odnosno Rimskog carstva nakon njegovog pada.
Oni su samo iznosili ono što biblija govori o tome, sagledavajući to kroz istorijske događaje koji su se odigravali pred njihovim očima.

Protestanti su krivovjerci jer imaju samo djelić istine. Katolička crkva posjeduje cijelu istinu, uz Pravoslavnu...primat Pape je drugi problem, sad govorim o primljenoj Objavi i temelju apostola.
Da nije bilo Katoličke/Pravoslavne crkve i papa Damasa vi protestansti ne biste ni znali što je Biblija.

Toliko se hvalite Biblijom, a najviše je kršite odbacujući sakramente, Bogorodicu, crkveno naučiteljstvo.
Prepušteni ste sami sebi. Da nije tako, ne bi toliko moljakali ujedinjenje crkava.

Ako je bilo koje crkveno učenje u potpunom skladu sa biblijom ja ga mogu prihvatiti, ono koje nije ne mogu makar i ako neko tvrdi da ga je primio od samoga Boga.
Protestantizam je nastao isključivo na temelju pisma, i u vreme najvećeg duhovnog mraka težio da ljudima donese Jevanđeosku svetlost i otkrije put spasenja u Gospodu Isusu Hristu.
Zasluge što je biblija u to vreme postala dostupna svim ljudima upravo pripada reformatorima koji su preveli bibliju na narodni jezik.
Za razliku od toga, vladajuća crkva je zabranjivala čitanje biblije, osim ako je ona sama tumači.

Crkva sama po sebi nije autoritet istine, već je to Bog i njegova reč, i Božja crkva se prepoznaje po tome ako je njeno učrnje i delovanje u potpunom skladu sa ovom otkrivenom istinom.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
A zašto mu ne bi došli? Tebi se ne sviđa?
Već si to jednom rekao da ti se čini da je on Antikrist upravo zbog toga, ali u stvari ti ne razumiješ.
Ili imaš zlo oko koje vidi zlo i tamo gdje ga nema?
Napisala sam dugačak post o tome, neću ponavljati.
Papa je moralni autoritet, svidjelo se to tebi ili ne.

Proročanstva će se ispuniti...i vi ćete biti prvi otpad. Eto, tako... laku noć.

Bog nema majku! Otkuda istinska crkva istine ne zna čak ni to prvo slovo Biblije,aposedovala je kako se kaže Bibliju tolke vekove unazad? Isus je mariju na kraju oslovaljvao vrlo jasno i sa ženo! ženo ,zauzmi svoje mesto,malo je bila istrčala jedan čas oko svadbenog vina. sam Isus kaže ko su mu majka,otac,braća sestre,koji slušaju Reč i tvore je.

kolega savkiću
pa kakve veze uopče ima nicejski sabor sa kršćanima
možeš li ti nama reći zašto je uopče bio taj sabor organiziran ??
pitaš me kake veze ima nikeja sa hrišćanina. pa pročitaj Isusove reči pergamskoj crkvi! Isus kažed a je satana postavio unutar crkve svoje prestolje!! da li je to neka nebitna činjenica?! kako je sotona mogao usred crkve postaviti svoje prestolje? gde ga je isti prvo pokušao postaviti_ gde je to potom nakon zbacivanja ponovo učinio kada je sva kula razorena od Boga? šta je bilo verovanje vavilonaca? šta je bio temelj vavilonske religije,temeljno učenje_ nije li to bilo husovo tumačenje boštva sa tri boga. nakon rasejanja nisu li svi rasejani narodi koje nalazimo u paganizmu imali isti koncept trojstvo bogova u svojim religijama koje su služile sotoni kao i vavilon. nije li tajna vavilona opisana u Pismu u otkrivenju takođe,i gde je ona_ kada je nastala katolička crkva ako ne u nikeji? šta je temelj raspravke bio tamo,boštvo. Isus kaže da je tamo sotona postavio svoje prestolje,govor pergamu,koji pada u treći vek i nikeju. nakon je Isusovo ime zamenjeno titulama i učenjem trojstva dogodilo se isto što i kajafi isinedrionu Isusove reči umrećete u svojim gresima,jer ne verujete da sam Ja.Isus je ime spašenja dato pod celim nebom. ajko ne bi rekli blagosloven koji ide u ime Gospodnje neće ga videti. koje je ime Gospodnje koje je Isu objavio? onda gde ide hrišćanstvo nikeje danas ?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

činjenica je da reformatori i kasniji teolozi nisu sami izmislili ili kreirali tumačenje biblijskih otkrivenja koja govore o pojavi Antihrišćanske sile koja će se po proročanstvu iz knjige proroka Danila 7 poglavlja iznedriti iz poslednje zver, odnosno Rimskog carstva nakon njegovog pada.

Ma, koji reformatori? Koji teolozi? Ni jedan ozbiljan, BOGOBOJAZAN i ISTINOLJUBIV protestanski teolog nije to napisao.
Nemoj mi pričati priče. Čitam protestanske teologe i u nekim stvarima su vrlo dobri. Učeni ljudi ne pišu takve gluposti.To su prepustili vama koji uživate u tome da otkrivate znakove od davnina. "Preljubnički naraštaj traži znak, ali mu se neće dati..." Eto, to ti poručuje Isus.
Martin Luther je svašta napričao, to da. Što je mogao reći jedan bivši katolički redovnik/monah koji je oženio katoličku redovnicu i bio toliko ohol i nemiran u sebi nego da se osvećuje Papi nakon što ga je izopčio iz Katoličke crkve.

Laodikeja: Protestantizam je nastao isključivo na temelju pisma,

Ovi si dobro rekao. Isus NIJE taj koji vas je osnovao, nego ljudi, mooogo ljudi, a onda ste uzeli Bibliju u ruke i njome se hvalite. Ali, kao što je poznato Biblija protestante NIJE ujedinila, nego posvađala i razdjelila.
Što možemo, vi ste zidali na Bibliji, a mi na čvstom temelju - Kristu!

mrsavkic: Bog nema majku! Isus je mariju na kraju oslovaljvao vrlo jasno i sa ženo! ženo ,zauzmi svoje mesto,malo je bila istrčala jedan čas oko svadbenog vina. sam Isus kaže ko su mu majka,otac, braća sestre, koji slušaju Reč i tvore je.

Bog je nježan kao majka i u tom značenju možemo reči da je Bog i Otac i Majka.
Samo ti prouči Isusovu riječ: "Sine, evo ti majke! ...i ne vrijeđaj BOGORODICU!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ma, koji reformatori? Koji teolozi? Ni jedan ozbiljan, BOGOBOJAZAN i ISTINOLJUBIV protestanski teolog nije to napisao.
Nemoj mi pričati priče. Čitam protestanske teologe i u nekim stvarima su vrlo dobri. Učeni ljudi ne pišu takve gluposti.To su prepustili vama koji uživate u tome da otkrivate znakove od davnina. "Preljubnički naraštaj traži znak, ali mu se neće dati..." Eto, to ti poručuje Isus.
Martin Luther je svašta napričao, to da. Što je mogao reći jedan bivši katolički redovnik/monah koji je oženio katoličku redovnicu i bio toliko ohol i nemiran u sebi nego da se osvećuje Papi nakon što ga je izopčio iz Katoličke crkve.

Ovi si dobro rekao. Isus NIJE taj koji vas je osnovao, nego ljudi, mooogo ljudi, a onda ste uzeli Bibliju u ruke i njome se hvalite. Ali, kao što je poznato Biblija protestante NIJE ujedinila, nego posvađala i razdjelila.
Što možemo, vi ste zidali na Bibliji, a mi na čvstom temelju - Kristu!

Reformatore je podigao sam Bog da u vreme najveceg duhovnog mraka upoznaju svet sa biblijskim istinama, da on to nije ucinio svet bi do danasnjeg dana bio okruzen ovom tamom bez videla Jevandjelja.
Sustina je u tome da reformatori nisu imali nameru da osnivaju nikakve crkve, vec su to ucinile njihove pristalice nakon njihove smrti.

Istina, Duh protestantizma nije onakav kakav je nekada bio, najvece protestantske crkve snizavaju svoja merila, prave ekumenske sporazume..itd.
Jednom prilikonm je jedan autor izjavio sledece: Martin Luter bi se prevrtao u grobu kada bi znao sta rade njegove pristalice praveci kompromis sa Rimokatolicizmom.

Mnogi reformatori su verovali da je papa Antihrist, i davali slicne izjave, Martin Luter, Kalvin, Cvingli, husiti, Viklif, Melanhton, Tindel.

MARTIN LUTER
: "Znam da je papa antihrist i da je njegova stolica sam sotonski presto"

KALVIN:
"Mi rimskog pontikvista nazivamo antihristom"

VESLI:
"On je čovek bezakonja"

NOKS:
"Papa je sam antihrist"

Poslednja izmena:
Natrag