ok isbela (ja volim date zovem uciteljice :dtyste
ja volim da slusam ljude, ja sam cak pricao sa ljudima sto su u seki crne ruze, volim da slusam njihova razmisljanja i na koji nacin razmisljaju, ne volim da namecem sebe i ono sto pricam kao neku istinu i da to sad treba neko da prihvati ili ide u pakao x) ali ono sto je ocigledno to je ocigledno a pogotovu to za vatikan da je mafijaska intitucija
ajde to sto sam rekao za odobrenje bombardovanja srbije, neka bude to srpska glupost i neka bude to ne tacno nema veze (ali nije glupost)
kad kazem papa, ne mislim samo na papu kao on je bos i on sad tu nesto donosi neke odluke, to su price za malu decu
kad kazem papa mislim na ceo vrh vatikana, niti sam ocekujem od vatikana da uradi nesto korisno za srbiju, svi mi znamo da to nije od juce i da taj rat vatikana i srbije traje brat bratu oko 1000 godine, srbija je ta zemlja koja je kocila sirenje katolicanstva na istok a znamo svi kako je vatikan sirio tu njihovu veru
to sto je neki vladika kao nesto radio sa papom, to nije nikakva tajna, ti nisi upoznata sa stanjem pravoslavne patrijarsije i koliko ne sloge ima unutar nje, upravo zbog vatikana i pape, mnogo je vatikanskog uticaja unutar pravoslavne crkve, ali hvala bogu jos uvek se drzimo i nedamo tim izdajnicima sa kojima vatikan manipulise, da vode srpsku pravoslavnu crkvu, taj rat traje vec godinama
drugo, vatikan gde god je mogao on je pokatolicavao jedan narod i jos ako je mogao on je pravio nove nacije, to se desilo i u poljskoj i ovde kod nas, znamo mi dobro kojeg su porekla vecina hrvata i koliko miliona srba je zivelo na prostorima sadasnje hrvatske, pa je onda vatikan imao udela u jasenovcu gde je stradao ogroman broj tih pravoslavnih srba koji nisu hteli da se pokatolice, ajde molim te me samo demantuj za jasenovac, pa mozes li da zamislis kakvo zlo oni cine vekovima kad znamo da su ucestvovali u jasenovcu?
nemoj ti sad da mislis da ja imam nesto protiv hrvata ili da mrzim hrvate, kao prvo ja ne mrzim ja ne volim (a to je velikarazlika) drugo imam neke prijatelje hrvate, doduse ja nisam nikad bio u hrvatskoj nisam nesto zainteresovan (i ako me zovu) ali oni tako svrate kod mene sa vremena na vreme, malo problesimo i vrate se za zagreb
to sto si rekao da nece nikad biti za decentralizaciju, nema to veze sa jedinstvom, to ima samo veze sa parama i sa moci, vatikan bi izgubio svaku moc kad bi se to desilo, nema to veze sa jedinstvom to vatikan samo koristi i naravno kao sto si rekla, to se niad nece desiti
u pravoslavnoj crkvi nema glavnog patrijarha svi su glavni za svoju zemlju (tacnije za svoj narod) sa tim sto taj carigratski pokusava da bude neki pravoslavni papa, ali se gospodim malo zajebao zato sto od nas moze samo da dobije da ga povucemo za uvo i da ga posaljemo u cosak
bio je jedan sastanak svih pravoslavnih patrijarha sa papom (vatikanom) i na tom sastanku koji se desio posle ne znam koliko godina (zaboravio sam, nije ni bitno) bila je rec o nekakvom pomirenju i sporzumu izmedju vatikana i pravoslavnih crkvi, ali taj sporazum je tako napravljen da je po njemu vatikan imao veliki uticaj na pravoslavnu crkvu, sto je josi gore, taj sporazum bi bio potpisan da nije ruski partijarh ustao i napustio sastanak videvsi o cemu je rec
znaci sve te price kako vatikan voli srbe (u ovom slucaju) su price za malu decu, naravno da niko nije lud iz vatikana da kaze da ne volin neki narod ili da zagovara rat, negu je jedna ista prica uvek i ona se uvek vrti, ovi su kao za obustavu nasilja kao za mir ljubav bla bla bla, bla bla bla
ista prica i za drzave, sve drzave su kao za obustavu nasilja a vamo samo prodaju naoruzanje i profitiraju na nesreci
tih teologa imas koliko hoces xD od vladete jerotica pa do miki mausa yes3 tebi bi se verovatno svideo taj vladeta jerotic, on ti je kao neki teolog psihijatar akademik, ali sto ume da lupi to je nemoguce x)