Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Da, Papa je isusovac,ali ne vjerujem da će biti veselo. Isusovci su ozbiljni i učeni ljudi.
Da čujem, kakve predrasude imaš o isusovcima?

evo budem ja napisao par riječi o jezuitima
da bi uopće bili primljeni u jezuitski red, treba položiti jednu krajnje nehumanu, ekstremnu zakletvu
koja glasi:
Sine moj, sada si naučen da igraš prikriveno - među rimokatolicima da budeš rimokatolik i da špijuniraš sopstveno bratstvo; da ne veruješ ni jednom čoveku, niti u jednog čoveka; među reformistima da budeš reformista, među hugenotima da budeš hugenota, među kalvinistima da budeš kalvinista. Među protestantima da budeš protestant i pridobijanjem njihovog poverenja da držiš čak i besedu sa njihove propovedaonice i da ih potkazuješ svom silinom svoga bića naše svete religije i našeg pape. I da si u stanju da se spustiš tako nisko da postaneš Jevrejin među Jevrejima, što će ti omogućiti da prikupiš sve informacije za svoj Red kao odani vojnik pape.

Naučen si da podmuklo seješ seme mržnje i ljubomore medju narodima, regionima i državama koje žive u miru, i podstičeš ih na krvava dela, gurajući ih u ratove jedne protiv drugih, i da kreiraš revolucije i građanske ratove u zemljama koje su nezavisne i prosperitetne, izigravajući da neguješ umetnost, nauku i uživanje u blagodetima mira. Da učestvuješ na strani boraca i da igraš u tajnosti sa svojom braćom jezuitima, koji mogu biti na istom poslu na suprotnoj strani u ratu, ali da se otvoreno suprostavljaš onome za koga bi mogao biti povezan. Samo Crkva na kraju mora da izvuče dobit iz uslova koji će biti sastavni deo konačnog mirovnog sporazuma i koji će opravdati sva sredstva”.

Naučen si sada svojim dužnostima špijuna, da prikupljaš sve statističke podatke, činjenice i informacije od svakog izvora; da se dodvoravaš kao poverljiva osoba u poznatim krugovima protestanata i jeretika svakog nivoa i svake ličnosti, kao i bankara, trgovca, advokata, među učenicima škola i studentima, u parlamentima i zakonodavstvu, u državnom pravosuđu i da budeš ’sav prtljag svim ljudima’ za dobro pape, čije smo sluge do svoje smrti.

Primio si sve instrukcije pre nego si posto iskušenik, i služio si kao pomoćnik, ispovednik i sveštenik, ali nisi bio okružen sa svim neophodnim da bi komandovao armijom Lojole u službi pape. Moraš služiti odgovarajuće vreme kao sredsvo i izvršilac naređenje svojih nadređenih. Niko ovde ne može komandovati ko nije sebe blagoslovio sa krvlju jeretika. Bez prolivanja krvi ni jedan čovek ne može biti spasen…

u čemu su jezuiti školovani osim u pronalaženju i smaknjivanju ljudi koji smetaju RIMOkatoličkoj crkvi,
njima niedna laž nije odviše strašna, nidano ubojstvo odviše surovo, njima cilj opravdava sredstva
eto kakva vremena su nastupila, čak i otvoreno priznaju da je papa jezuita

o ekstremnoj prisegi pape prije ustoličenja je več bilo govora
ako bude potrebno, ponoviču

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
opet se zahuktava,neko gubi strpljenje. na stranu price sta je koji papa doista bio,Bog zna,ali sistem na kom se sve to dalje gradi je antihristov. da neko mene ponudi biti unutar ja bi rekao idi od mene sotono.da mi sav vatikan prepise u privatno vlasnistvo ja bi se zgrozio od tolkog proklestva unutar toga,to je normalna rekacija normalnih hriscana,ne neka mrznja,vec strah za dusu. mir tebi devojko i ostani ako je moguce pribrana kao i uvek.bar u meri. razgovaramo kroz Pismo ne kroz emocije,crkvenu dogmu,ako je to moguce. ako neko donosi na nekog licnog papu nesto i pogrssi to bi trebalo ispraviti,alio nikako osporiti Rec. ovde niko ne moze reci da katolicka crkva nije jasno iscrtana u otkrivenju 17.i 18.gl. niko ko ima zdrav um Hristov i zudi u nebo. ali to ne znaci da ce sad svi katiolici poceti padati u strah Gispodnji. jer proricano je da ce im se datida veruju lazi,sila prevare kad ne htese verovati istini. poslanica solunjanima.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
@starstuff
ne razumijem šta hočeš reći time

Hocu reci da si stavio youtube klip sa interpretacijom neodrdjenog i mutnog "prorocanstva" kao argument za tvrdnju da je papa neko mitolosko bice. Isto da tako moze da se napravi klip u kome je papa glvni negativac iz Hari Potera ili Hobita. Isto tako mozes da projektujes da se "prorocanstvo" iz otkrivenja odnosi na bilo koga. Na primer spidi je zver sa sedam glava jer pise na sedam foruma ili spidi je bludnica jer ne priznaje sveto trojstvo. Takav klip mozes da uradis za bilo koga a detalje "prorocanstva" mozes da projektujes na bilo koga i mozes da ih tumacis kako god hoces kao i celu bibliju. Ti si dobar primer toga.
Ako se kritikuje neko ili neka oragnizacija, treba da se kritikuje zbog stvari koje cine u realnosti a argumenti tipa kada na nekom jeziku saberes neko vrednosti koje navodno ima neka rec ( usput, jos nisam video sliku ili klip da na kapi pise "vicarius filii dei" a i da pise pa sta), ako taj broj pomnozis pa odumes pa dodas nesto pa izvuces kubni koren, dobices neki broj pa sedam brda i dolina i mora i eto ti ga antihrist.
Nije losa tema za seriju na HBO. Den Braun bi mogao da napise scenario.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

evo budem ja napisao par riječi o jezuitima
da bi uopće bili primljeni u jezuitski red, treba položiti jednu krajnje nehumanu, ekstremnu zakletvu
koja glasi:
Sine moj, sada si naučen da igraš prikriveno - među rimokatolicima da budeš rimokatolik i da špijuniraš sopstveno bratstvo; da ne veruješ ni jednom čoveku...

u čemu su jezuiti školovani osim u pronalaženju i smaknjivanju ljudi koji smetaju RIMOkatoličkoj crkvi,
njima niedna laž nije odviše strašna, nidano ubojstvo odviše surovo, njima cilj opravdava sredstva

Slušaj me sad, Pinokio...pišeš velike laži, a Istina i laž, napisane ili izrečene, izgledaju potpuno identične. Međutim, razlikuje se kad ih podvrgnem provjeri. Laž, za razliku od istine, ne podnosi i bježi od provjere.
Svatko može provjeriti da je tekst (pisan crvenom bojom) laž Alberta Rivere koji se predstavajao kao isusovac, katolički biskup, doktor i sl.
a bio je samo patološki lažlijvac, kriminalac i manipulator.
Protestanti koji su mu u početku vjerovali su se odrekli njega i zabranili njegove knjige i štoviše, javno molili za oproštenje sve katolike. To je objavio ugledni protestanski časopis, ovdje:

The Nightmare World of Jack T. Chick | Catholic Answers

Međutim, kako je sotona otac laži, upravo on sebi i dalje nalazi vjerne sluge - spedyje i druge, koji će laži širiti i dalje. U tome je čitava stvar, dakle pišeš samo laži na koje ne želim odgovarati.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Hocu reci da si stavio youtube klip sa interpretacijom neodrdjenog i mutnog "prorocanstvom" kao argument za tvrdnju da je papa neko mitolosko bice. Isto da tako moze da se napravi klip u kome je papa glvni negativac iz Hari Potera ili Hobita. Isto tako mozes da projektujes da se "prorocanstvo" iz otkrivenja odnosi na bilo koga. Na primer spidi je zver sa sedam glava jer pise na sedam foruma ili spidi je bludnica jer ne priznaje sveto trojstvo. Takav klip mozes da uradis za bilo koga a detalje "prorocanstva" mozes da projektujes na bilo koga i mozes da ih tumacis kako god hoces kao i celu bibliju. Ti si dobar primer toga.

Znaš, starstuffe, što sam spoznala na ovom forumu? :D Draže mi je razgovarati s ateistima nego s religioznim fanaticima koji uopće ne razmišljaju.
Danas sam slučajno naišla na nekog Miroljuba Petrovića. I on ima hrpu ovakvih videa i gomilu laži. Po njemu i Srbijom vladaju isusovci.
wacko2 A znaš što mi je "najbolje" kod njega? Pa, on uopće nije pravoslavac. On je neka teška mješavina adventizma, judaizma...i idiotizma.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kad kritikuješ Papu i vernike koji ga obožavaju ili vole prvo pogledaj svoja dela jer ono što je za Isabeletu Papa za tebe je Elen Vajt. Znači što više osuđuješ Isabeletu zbog Pape u stvari sve više osuđuješ sebe jer ono što ona čini činiš i ti isto doduše ona prema Papi a ti prema pokojnoj Elen vajt. Neko prema vodećem telu neko prema patrijarhu itd. a biblija kaže teško onome ko se uzda u smrtnog čoveka. Uzdaj se u Elen Vajt ona je smrtna i već je mrtva uzdaj se u Papu i on je običan smrtnik uzdaj se u bilo kog čoveka i već si učinio greh prema Bogu. Hoće li vas oni spasiti od gneva Božijeg ? Samo se uzdajte u smrtne ljude pa neka vas oni spašavaju. Zato kažem između mene i Isusa nema posrednika ni jednog a On je posrednik između mene i Boga Oca.

Jeremija 17 .5. Ovako govori Jahve : Proklet da je čovek koji se u čoveka uzda...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Cela ova zakletva glasi ( preuzeta sa jednog sajta Srpske pravoslavne crkve ):

"Сине мој, сада си научен да играш прикривено - међу римокатолицима да будеш римокатолик и да шпијунираш сопствено братство; да не верујеш ни једном човеку, нити у једног човека; међу реформистима да будеш реформиста, међу хугенотима да будеш хугенота, међу калвинистима да будеш калвиниста. Међу протестантима да будеш протестант и придобијањем њиховог поверења да држиш чак и беседу са њихове проповедаонице и да их потказујеш свом силином свога бића наше свете религије и нашег папе. И да си у стању да се спустиш тако ниско да постанеш Јеврејин међу Јеврејима, што ће ти омогућити да прикупиш све информације за свој Ред као одани војник папе.

Научен си да подмукло сејеш семе мржње и љубоморе медју народима, регионима и државама које живе у миру, и подстичеш их на крвава дела, гурајући их у ратове једне против других, и да креираш револуције и грађанске ратове у земљама које су независне и просперитетне, изигравајући да негујеш уметност, науку и уживање у благодетима мира. Да учествујеш на страни бораца и да играш у тајности са својом браћом језуитима, који могу бити на истом послу на супротној страни у рату, али да се отворено супростављаш ономе за кога би могао бити повезан. Само Црква на крају мора да извуче добит из услова који ће бити саставни део коначног мировног споразума и који ће оправдати сва средства”.

Научен си сада својим дужностима шпијуна, да прикупљаш све статистичке податке, чињенице и информације од сваког извора; да се додвораваш као поверљива особа у познатим круговима протестаната и јеретика сваког нивоа и сваке личности, као и банкара, трговца, адвоката, међу ученицима школа и студентима, у парламентима и законодавству, у државном правосуђу и да будеш ’сав пртљаг свим људима’ за добро папе, чије смо слуге до своје смрти.

Примио си све инструкције пре него си посто искушеник, и служио си као помоћник, исповедник и свештеник, али ниси био окружен са свим неопходним да би командовао армијом Лојоле у служби папе. Мораш служити одговарајуће време као средсво и извршилац наређење својих надређених. Нико овде не може командовати ко није себе благословио са крвљу јеретика. Без проливања крви ни један човек не може бити спасен…"

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Znaš, starstuffe, što sam spoznala na ovom forumu? :D Draže mi je razgovarati s ateistima nego s religioznim fanaticima koji uopće ne razmišljaju.
Danas sam slučajno naišla na nekog Miroljuba Petrovića. I on ima hrpu ovakvih videa i gomilu laži. Po njemu i Srbijom vladaju isusovci.
wacko2 A znaš što mi je "najbolje" kod njega? Pa, on uopće nije pravoslavac. On je neka teška mješavina adventizma, judaizma...i idiotizma.

Naravno, mi ateisti smo uglavnom prijatni ljudi.:D
Sto se Miroljuba tice, radi prevode kreacionistickih videa i literature i drzi predavanja na temu kreacionizma i masonsko-jezutskih i slicnih zavera a Alberto Rivera mu je jedan od omiljenih izvora "cinjenica". Nekoliko puta sam pokusao da odgledam neke njegove klipove ali duze od desetak minuta ne mogu. Argumenti su mu tipa "evo Aberto Rivera bivsi jezuita je rekao ovo ili ono" i onda pokaze par slicica sa papom i to je ljudima koji prisustvuju predavanjima dovoljno da mu poveruju. Neverovatno. Nije mi bitno koje je vere ili nevere, iznosi kreacionisticke nebuloze kao da su cinjenice i a za paranoidne teorije zavere koristi argumente rekla-kazala.

P.S. Imas u Americi kolekcionare slicica Jack Chick-a, ako se dokopas neke stavi na ebay, zaradices neki dolar.:yea:

Natrag