Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
voleti istinu je osnovica covekove duse. pavle spostol je iskreno voleo istinu ali nije ni sanjao do puta u damask da u stvari sve vreme je volio i sluzio lazi iz religijskog neznanja.gonio je Hriscane a u stvari kada ga je Gospod bacio na zemlju ,nekad savle sto znaci veliki,dobio je ime pavle -mali i shvatio da goni Hrista a u ime Boga!!kakav paradoks zar ne.
spedy nije smisljao slova da dobije pod papskom titulom buduceg antihrista,vec je taj broj takodje objavljen jovanu od samog Isusa,a Gospod kaze da tu ne treba ljudska mudrost vec um samo ko ima,a imati um to znaci onaj um koji pise u poslanici korincanima prvoj,a mi um Hristov imamo i znamo sve! tako da nije isto da li kabalisti sastavljaju na grckom ili ne znam kojem jeziku,vec da bi neko bio u ispunjenju Isusovih reci iz otkrivenja 13.on mora ispuniti i druge bitnosti i tek onda se moze poceti sa racunanjem,zato je kazano da se mora imati um Hristov a ne crkveni um,dakle Duh sveti,sto je um Hristov.
tako onda pise u solunjanima kao i u proroku danilu,da sin pogibli,covek bezakonja ce sesti u samu crkvu Bozju. stoga oni koji antihrista traze unutar neke kabale ili u ujedinjenim nacijama ili pod neronom i ne znam kojim sve diktatorem itd,masaju jer niti je neron seo u Bozju crkvu kao glavni staresina i niti je jedan petar pavle ili neki danas hriscanin bogobojazan za sebe ikad usudio se reci da se gradi jednak Bogu tj. da tvrdi da je zamenik ili namesnik ili zastupnik sina Biozjeg u takoj meri da kad on donese bulu zakon(menjace zakone prorkovano je!) ma ta bula bila i crni vrag,ne sme se sumnjati u to,jer dolazi od onoga koji je kao sami Bog! tu pocinje racunanje dragi moji prijatelji. dakle zatoga vazi racunanje. a onda i jezik na kom je takav covek izrekao to sto je izrekao,a ako je to receno na latinskom onda jasno je da na latinskom se racuna i brij 666. malo vise mudrosti i slusanja pre nego olako odbacite ovo sve.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
nisam video ovaj deo posta urednika,ali mislim da sam odgovorio u vec ispisanom postu,a i spedy je odgovorio.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nije problem kada neko napada, odnosno kritikuje, papu, patrijarha, neku vjersku denominaciju i td., - svako ima pravo na svoje mišljenje, ali je problem kada se u toj kritici ne biraju sredstva - počev od najprizemnijih uvreda do nesuvislih izmišljotina. U tom slučaju se takav pristup ni po kakvim kriterijima ne može smatrati kritičkim mišljenjam, nego je to obična paskvila, plasirana samo radi uvrede i klevete.

Vidiš, Jure, ja bih tebe uzela za savjetnika. :D Vjernici se često povedu za emocijama, fanatici su vođeni samo strastima, bez mozga. Priznajem, i ja sam emotivna i ne samo kad je u pitanju Papa. Najveća uvreda i žalost na ovom forumu mi je kad pročitam da je Presveto Trojstvo đavolski nauk. Ali, koliko god nastojala biti objektivna i prijateljski raspoložena prema svima, stvarno mi neki dignu tlak. Ti kažeš da ne vjeruješ ni u Boga, pa onda ni u đavla i to ti omogučava da ostaneš na distanci. Jednostavno, zdrav razum ti ukazuje na realnost. Samo zato ispada da braniš Papu...Fanatici, sektaši, antikatolici nipošto nisu ravnodušni, već mrze Papu i zbog toga im je razum "zamraćen", njihova prevelika subjektivnost ne može prihvatiti realnost.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Vidiš, Jure, ja bih tebe uzela za savjetnika. :D Vjernici se često povedu za emocijama, fanatici su vođeni samo strastima, bez mozga. Priznajem, i ja sam emotivna i ne samo kad je u pitanju Papa. Najveća uvreda i žalost na ovom forumu mi je kad pročitam da je Presveto Trojstvo đavolski nauk. Ali, koliko god nastojala biti objektivna i prijateljski raspoložena prema svima, stvarno mi neki dignu tlak. Ti kažeš da ne vjeruješ ni u Boga, pa onda ni u đavla i to ti omogučava da ostaneš na distanci. Jednostavno, zdrav razum ti ukazuje na realnost. Samo zato ispada da braniš Papu...Fanatici, sektaši, antikatolici nipošto nisu ravnodušni, već mrze Papu i zbog toga im je razum "zamraćen", njihova prevelika subjektivnost ne može prihvatiti realnost.
kako je moguce da ti se digne tlak djevojko kad si u "pravoj veri"? ja sam potpuno miran.imam ti reci da Duh Bozji otkriva u tebi samo jednog prevarnog i po malo licemrnog duha lazi. ne bi trebala da pokusavas uraditi dve stvari,pokusavati nas (bar mene ne) da mrzimo papu,osim satane ja nista vise ne mogu mrzsti devojko,jednostavno ne mogu,taj covek je umro u meni pre 25.godina. niti uvlaci urednika u dublje nevolje pred Bogom,covek je iskren nema sumnje,ali ako toliko poznajes Pismo da mu kazes kako je on eto ni vernik u Boga a ni u djavola,onda ga dovodis u spavanje,jer trebala bi znati Pismo za tolko ili da su te naucili unutar te sinagoge,da ne postoji ljudsko stvorenje koje moze ne biti pod jednim duhom ili biti van tribina dok se igra utakmica na zivot i smrt.j a jednostavno branim Rec Bozju. Rec Bozja ne poznaje pojam trojstva i onda to se zove antihrist ucenje,a apostolska dela govore o samo jednom imenu spasenja i samo jedno krstenje su nam ostavili u amanet u ime Gospoda Isusa Hrista. tako ako oces opet uzeti Bibliju mozes uvideti drugu opakost u tvom verju da Bog ne moze imati dve istine i da postoje samo dva izvora ,dva duha Bozji i demoski,tako da ako su apostoli imali Bozjeg duha i tako krstenje onda jedno mora biti od zloga,ostaje ti da zakljucis branec antiBiblijsko trojstvo da su apostoli imali loseg duha kad su ucili taku vrstu krstenja i tako krstili svakog jednog vernika.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Još uvijek čekam da nam se ovdje dokaže gdje je u Bibliji napisano da je papa antihrist.
Isto tako, potrebno je dokazati da na papinoj kapi stoji broj 666.
Bez validnih dokaza za ove dvije tvrdnje, svi oni koji su tako tvrdili, ispašće obični obmanjivači, kojim se ne može ništa vjerovati.

Ti kažeš da ne vjeruješ ni u Boga, pa onda ni u đavla i to ti omogučava da ostaneš na distanci.
Tačno, Isabeleta. Ne vjerujem ni u Boga ni u đavola. I Bog i đavo su u ljudskim glavama i nigdje više. Kada ih čovjek "istjera" iz svoje glave, tek onda je u stanju da sagleda realni svijet oko sebe.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Još uvijek čekam da nam se ovdje dokaže gdje je u Bibliji napisano da je papa antihrist.
Isto tako, potrebno je dokazati da na papinoj kapi stoji broj 666.
Bez validnih dokaza za ove dvije tvrdnje, svi oni koji su tako tvrdili, ispašće obični obmanjivači, kojim se ne može ništa vjerovati.

Tačno, Isabeleta. Ne vjerujem ni u Boga ni u đavola. I Bog i đavo su u ljudskim glavama i nigdje više. Kada ih čovjek "istjera" iz svoje glave, tek onda je u stanju da sagleda realni svijet oko sebe.
otkrivenje 13. ko ima um neka izracuna broj zveri,jer je broj zveri jednak broju coveka,666. solunjanima poslanica i danilo prorok jasno upucuju najpre na coveka,jer zver i covek koji se identifikuju mora imati identicnost. identicnost znaci (po umu Hristovom) da se identifikuje zadati broj. kao jednacina koja ima konacni racun 666. kao resenje.potom identifikacija ima osnovu u solunjanima poslanici drugoj 2.gl. i proroku danilu,a to je potpunost te identifikacije,da karakteristike moraju legati kao osnova resenju broja 666. sve ostalo je maniopulacija i ljudsko nakucavanje.moze biti a ne mora.
osnova identifikacije je da ima oci i usta covecija,da ce govoriti bogohulne stvari na Svevisnjeg,da ce menjati zakone,uzdizati se iznad svega sto se zove Bog,graditi se Bogom. ako neko tvrdi da moze za novce oprostiti grehe i da moze reci da je crno belo po cenu lomace i bacanja u arene ,onda sta je taj covek? najposle on treba izgovortii bogohulnu stvar na sopstvena usta. i on je sam sebe identifikovao,ispunivsi prorocku osnovu(ne da napise broj 666 vec identifikacija (zadatost za um) njegovog govora ce dati taj broj lako za sracunati.kada je prvi odpapa poceo izgovarati da je zastupnik,zamenik sina Bozjeg na zemlji,on je sam sebe identifikovao kao onaj iz danila i poslanice solunjanima.nakon toga buduci da je latinski jezik nacin na koji je ta identifikacija izvrsena i buduci su to brojevi ,kao sto je spedy prikazao njegov broj se dobija 666.
sto se tice isabelite i tvog dijaloga oko verovanja ili ne verovanja u Boga i djavola,to je svakako tvoj licni izbor ja mogu reci u svom umu da sam napoleon bonaparta,i da me nije briga oce li mi neko od ljudi to verovati ili ne. to je moj licni ego. moje puno pravo,zar ne? o tomer ne bi imalo svrhu raspravljati,o necijem pravu. no isabelita je rekla nesto sto Biblijski nije tacno i to se Biblijom da apsolutno dokazati,po puitanju ideje da ti imas jednu sredinu ni sa Bogom ni sa djavolom. kazem jos jednom to je urednice tvoje licno ubedjenje i pravo. no ja ovde govorim Biblijski stav. dakle, ovo je za razmisljanje cak i za razgledanje i to fer dijalog jednog ateiste i vernika.
Bog kaze u poslanici rimljanima,da ne postoji stvorenje koje je on stvorio da se moze graditi ateistom pred Bogom. dakle ako sam ja otac mom sinu,on moze sutra reci iz nekioh pobuda da mu ja nisam nista,niti otac niti komsija cak,to je njegovo pravo,ali ja znam da sam ga ja rodio i to ostaje. svak ce biti u svome. tako i Bog kaze za ateiste da takih nema u tom promeru da ne veruju ni u Boga i u djavola.
to je vrlo lako dokazati cak i logikom. ako bi rekoh neko kazao za svog oca da mu nije otac,tesko da bi mogao ubediti bilo kog slusaca da time i nema oca!
takodje Biblijski je tesko izreci se kao isabelita da neko moze biti ateista. zasto. pa zato sto cak da je to bice sa marsa jos uvek u celom postojecem univerzumu zna se vladaju dve sile u borbi za sada,jedna je Bozja i druga je demonska.Biblija ne uci da postoji i treca sila kojoj bi neko stvorenje moglo pribeci.u tgom kontekstu cak ni "neki marsovac" ne bi mogao reci da nema nista ni sa Bogom ni sa djavolom.
recimo da bi to bilo isto kao tvrditi da u ovom vazdusnom prostoru mi ne zelimo vise egizstirati.oncda mozemo otici van njega ali u tom slucaju ce mo vrlo brzo bez kiseonika u kosmosu umreti. prestati da egzistiramo kao ziva stvorenja. u tom kontekstu postoji i prikaz dve sile u citavom univerzumu,tako da ni jedno stvorenje ne moze egizistirati van onog sto se zove stvoreno a da ne bude pod uticajem jedne od tih sila. ako dakle necemo Boga ,neminovno bicemo u vlasti zloga,hteli mi to priznati ili ne. Bog kaze dca njime postojimo i disemo i jesmo. doista ne postoji takav ateizam koji bi se odrekao svog postojanja i rekao ja ne postojim,svog disanja i rekao,ako to Bog tvrdi,ja ne zelim vise njegov vazduh itd. mi svakako moramo priznati svoje postojanje,i takodje moramo znati da satana ima svoje uticajno polje da predstavi apsurd da Bog ne postoji,tako da on prevedeno hoce predstaviti i nase nepostojanje,sto je doista apsurd. tako ateizam egzistira u skrivenoj zloj sili koja mu ne nudi konacno resenje svog postojanja (ne moze dokazati to) a na drugoj strani odrice se svog tvorca.
ovde se moze ateisticki kalkulisati ali za one koji poznaju Bibliju ,kalkulacije nema ni grama. misli se na isabelitinu verziiju ateizma,ne veruj ni u Boga ni u djavola,ali budi na mojoj krivoj strani,ja cu ti aminovati!!!!!!!!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ništa ti nisi dokazao, mrsavkicu. U otkrovenju 13. ne piše da je papa antihrist. Dalje, gdje ti je dokaz da je papa taj koji je obilježen sa brojem 666. Pomenuo si manipulacije. Ovo su manipulacije što ti radiš. Premetanjem slova i njihovim obilježavanjem brojevima može de se dobiti što god poželiš. Uostalom, piše li u Bibliji da se na taj način treba otkrivati inkrimisani broj?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Nije problem kada neko napada, odnosno kritikuje, papu, patrijarha, neku vjersku denominaciju itd., - svako ima pravo na svoje mišljenje, ali je problem kada se u toj kritici ne biraju sredstva - počev od najprizemnijih uvreda do nesuvislih izmišljotina. U tom slučaju se takav pristup ni po kakvim kriterijima ne može smatrati kritičkim mišljenjam, nego je to obična paskvila, plasirana samo radi uvrede i klevete.
Pa naravno!kako ce da reaguje forumas za svoje besmislice osim da vredja?sta je u stvari vredjanje?vredjanje je kad nemas argument na postavljeni argument!!!ili kad postavis neki koji nije validan.

Sta ti ostaje nego da lupas gluposti,da iz sebe tvoris filozofa,advokata,provokatora,religiozu,itd?pa moras ti od toga zivis brate!psenicu ne sejes,tresnje ne beres,kajsije takodje,breskve takodje,slivu ne skupljas a rakiju volis da popijes,grozdje ne beres beres,jabuke,paradajz,paprike,ovce ne hranis,krave za mleko,svinje za meso itd.
A hoces da jedes i pijes?sta bi ste vi jeli i pili da nije seljaka A?????
A mi radnici bez vas mozemo,nama daje Bog a vama sta daju cinovnici??? samo vas pljackaju i prave budalama,MAJMUNIMA!!!

pOZDRAV.

P.S

Ne odnosi se ovaj post na tebe! a na neke ovde koji su tako pobozni a nece ni prst o prst da udare za dobrobit svog naroda!a kazu viri im prazi luk iz B..e!
A bez tih jadnih poboznih seljaka umrla bi drzava u svakom smislu reci.Niko nece jesti kompijutere,plazme,ferari,BMW,Audi,Menhetene itd,zato ameri i pucaju nemaju pokrice za svoje baloncice napumpane lazima a sta da kazem o trilionima dolara A?Ja jem sta sam proizveo,nemoram da idem da kukam po prodavnicama dali su mi prodali svezu ili procenu jagnjetinu,da razmisljam cime su je hranili i dali je KLON.
Ameri sole pamet celom svetu,samo da nevide njihove mahinacije!nemojte braco nikad jesti americko meso!!!???

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
otkrivenje 13. ko ima um neka izracuna broj zveri,jer je broj zveri jednak broju coveka,666. solunjanima poslanica i danilo prorok jasno upucuju najpre na coveka,jer zver i covek koji se identifikuju mora imati identicnost. identicnost znaci (po umu Hristovom) da se identifikuje zadati broj. kao jednacina koja ima konacni racun 666. kao resenje.potom identifikacija ima osnovu u solunjanima poslanici drugoj 2.gl. i proroku danilu,a to je potpunost te identifikacije,da karakteristike moraju legati kao osnova resenju broja 666. sve ostalo je maniopulacija i ljudsko nakucavanje.moze biti a ne mora.
osnova identifikacije je da ima oci i usta covecija,da ce govoriti bogohulne stvari na Svevisnjeg,da ce menjati zakone,uzdizati se iznad svega sto se zove Bog,graditi se Bogom. ako neko tvrdi da moze za novce oprostiti grehe i da moze reci da je crno belo po cenu lomace i bacanja u arene ,onda sta je taj covek? najposle on treba izgovortii bogohulnu stvar na sopstvena usta. i on je sam sebe identifikovao,ispunivsi prorocku osnovu(ne da napise broj 666 vec identifikacija (zadatost za um) njegovog govora ce dati taj broj lako za sracunati.kada je prvi odpapa poceo izgovarati da je zastupnik,zamenik sina Bozjeg na zemlji,on je sam sebe identifikovao kao onaj iz danila i poslanice solunjanima.nakon toga buduci da je latinski jezik nacin na koji je ta identifikacija izvrsena i buduci su to brojevi ,kao sto je spedy prikazao njegov broj se dobija 666.
sto se tice isabelite i tvog dijaloga oko verovanja ili ne verovanja u Boga i djavola,to je svakako tvoj licni izbor ja mogu reci u svom umu da sam napoleon bonaparta,i da me nije briga oce li mi neko od ljudi to verovati ili ne. to je moj licni ego. moje puno pravo,zar ne? o tomer ne bi imalo svrhu raspravljati,o necijem pravu. no isabelita je rekla nesto sto Biblijski nije tacno i to se Biblijom da apsolutno dokazati,po puitanju ideje da ti imas jednu sredinu ni sa Bogom ni sa djavolom. kazem jos jednom to je urednice tvoje licno ubedjenje i pravo. no ja ovde govorim Biblijski stav. dakle, ovo je za razmisljanje cak i za razgledanje i to fer dijalog jednog ateiste i vernika.
Bog kaze u poslanici rimljanima,da ne postoji stvorenje koje je on stvorio da se moze graditi ateistom pred Bogom. dakle ako sam ja otac mom sinu,on moze sutra reci iz nekioh pobuda da mu ja nisam nista,niti otac niti komsija cak,to je njegovo pravo,ali ja znam da sam ga ja rodio i to ostaje. svak ce biti u svome. tako i Bog kaze za ateiste da takih nema u tom promeru da ne veruju ni u Boga i u djavola.
to je vrlo lako dokazati cak i logikom. ako bi rekoh neko kazao za svog oca da mu nije otac,tesko da bi mogao ubediti bilo kog slusaca da time i nema oca!
takodje Biblijski je tesko izreci se kao isabelita da neko moze biti ateista. zasto. pa zato sto cak da je to bice sa marsa jos uvek u celom postojecem univerzumu zna se vladaju dve sile u borbi za sada,jedna je Bozja i druga je demonska.Biblija ne uci da postoji i treca sila kojoj bi neko stvorenje moglo pribeci.u tgom kontekstu cak ni "neki marsovac" ne bi mogao reci da nema nista ni sa Bogom ni sa djavolom.
recimo da bi to bilo isto kao tvrditi da u ovom vazdusnom prostoru mi ne zelimo vise egizstirati.oncda mozemo otici van njega ali u tom slucaju ce mo vrlo brzo bez kiseonika u kosmosu umreti. prestati da egzistiramo kao ziva stvorenja. u tom kontekstu postoji i prikaz dve sile u citavom univerzumu,tako da ni jedno stvorenje ne moze egizistirati van onog sto se zove stvoreno a da ne bude pod uticajem jedne od tih sila. ako dakle necemo Boga ,neminovno bicemo u vlasti zloga,hteli mi to priznati ili ne. Bog kaze dca njime postojimo i disemo i jesmo. doista ne postoji takav ateizam koji bi se odrekao svog postojanja i rekao ja ne postojim,svog disanja i rekao,ako to Bog tvrdi,ja ne zelim vise njegov vazduh itd. mi svakako moramo priznati svoje postojanje,i takodje moramo znati da satana ima svoje uticajno polje da predstavi apsurd da Bog ne postoji,tako da on prevedeno hoce predstaviti i nase nepostojanje,sto je doista apsurd. tako ateizam egzistira u skrivenoj zloj sili koja mu ne nudi konacno resenje svog postojanja (ne moze dokazati to) a na drugoj strani odrice se svog tvorca.
ovde se moze ateisticki kalkulisati ali za one koji poznaju Bibliju ,kalkulacije nema ni grama. misli se na isabelitinu verziiju ateizma,ne veruj ni u Boga ni u djavola,ali budi na mojoj krivoj strani,ja cu ti aminovati!!!!!!!!
Ne zaboravi jedan jako vazan citat(Prvi ce biti poslednji a poslednji prvi)

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

fala lepo na divnim recima upucenim meni :D sve je to uredu ja sam fanatik sektas antikatolik i sve drugo najgore, samo mi nije jasno ko ne moze da prihvati realnost vezanu za vatikan?

vidim ovde pripadnici ateisticke vere pricaju o nekakvom izbacivanju boga i djavola i samo tako mogu da sagledaju realnost
a ne spominju izbacivanje njihovih mitova i budnih snova, to se ne spominje zato sto su i ovi hipnotisani ateistickom verom kao i ovi drugi vernici
dobro ja kazem ovo je svet hipnoze x)

Poslednja izmena:
Natrag