Da, riječ ludak je uvrdljiva, u ovom slučaju samo za spedy-a i ne treba koristiti uvredljive izraze u raspravama, pogotovu u religijskim. Zanimljivo, mrsavkicu da to primjećuješ i stavljaš opravdano primjedbu na to, a ne primjećuješ kada spedy vrijeđa preko milijardu vjernika katoličke vjeroispovijesti, nazivajući njihovoga poglavara antikristom?!
mir tebi i svima. kako si urednice prepoznao vatikanski sindrom bogacenja ,kada sam te podrzao,i nisam tada nazvao to uvredom za pravo istina ne moze biti uvreda,tako isto ne mogu reci da spedy je rekao nista novo i uvredljivo,jer doista sve pape stoje u tom problemu i jasno ukazuju na proocko slovo po pitanju antihrista. nerma dvojbe da se radi o antihristu koji ce vrlo brzo biti ukazan otuda. do tada svaki jedan od njih ako sedne na tu iustu stolicu i ne napusti u potpunosti sve te lazi spada pod ,jedan od mnogih antihrista. ja ne mislim nista manje ni za ucitelje adventizma da spadaju u tu normu,jedni od mnogih antihrista.niti pentekostalce,dokle god uce to sto uce. to ce vrlo brzo biti ukazano tacnim,samo malo strpljenja,na kraju to se vec pocelo ukazivati kroz ulazak ka ekumeni. Pismo samo sebe desifruje.
u tom kontekstu ne mislim da je to uvreda,jer je rec o istini. istina ne sme biti oglasena uvredom. mislim samo da za tako ispitivanje pojma antihrist treba duboko razgledanje Duhom.ovde cak i religiozni masaju oko toga. ja znam da tebe to ne dotice toliko. tamo gde si ekspert u primecivanju nepristojnosti oko bogacenja crkvi tu ocito delujes ekspertski,i ja nisam na to rekao rec. ovde pak treba najpre vera. ti nemas interes da udjes u to za sad i ja te razumem da si ovo procenio kao uvredu,kao i slucaj sa mnom i isabelitom kada sam joj ja u ljubavi Hristovoj pokusao samo reci istinu o njenom statusu u Pismu kao zenskog suda. ali to je prevazidjeno, fala Bogu i Bog ce suditi svima. dalje je to na njemu ne na meni,tebi ili nekom drugom ovde.
sto se tice rec lud,budala,za tu rec stoji jasna opomena suda Bozjega. tako pise. to ne znaci da nema nade ako bi se prestalo. na kraju to ni ljudskost ne misli da je u redu. ima drugih reci,moglo se reci blaze,neupucen,onaj koji je zaslepljen ,ne vidi,ne razume itd...
za isabelitu:mislim da sam ti gore odgovorio po pitanju papa. ovde niko nema nista na ljude,to bi bilo smesno ako neko u ovom dijalogu na forumu ne razume toosnovno sustinsko razmisljanje,niko ne bi trebao imati nista na tebe,mene spdija,i druge,pa ni na ljude vodje,vec na ono sto se cini unutar nauke i protiv tih duhova koje mogu ljude uvesti u pogibao na dan suda. ovde ocito gardian je primetio se radi na bazi crkvene odbrane,a ne na odbranu Pisma. ja imam toliko prijatelja koji veruju slicno kao ja,ali svaku njihovu pogresku ja bi javno rekao im,za njihovo dobro. mene ne zanioma ta vrsta ljubavi ako covek ce poginuti. tako ja nisam sam,nisam bez crkve. imam prijatelje med katolicima,pravoslavnima,i drugima.oni ne reaguju samo zustro na kritiku,jednostavno pokusavaju se domoci neba i pokusavaju sagledati jos jednom napisano u Pismu. neki vide da masaju ali se boreda se oslobode tog diha i ne ide ni tu lako. ali pokusavaju.ovde se pak vidi samo jedna prica o nekoj nauci crkve,nigde iskrenosti malo vise. nema straha Bozjega. ako cemo mi reci pato je u redu zato sto to je prava crkva i ima 500 miliona vernih,onda mi smo vec poziciono izvan reci Hrista.