Novi ateizam

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
gde ja kradem? hriscanstvo govori da ces dobiti mnogo gore od te motke ako ne budes verovao, ne moras zlo da cinis uopste, nemoj da poredis babe i zabe

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Koliko je meni poznato jednog ribara su izvadili iz trbuha ulješure živog, imaju dokazi za to pa zašto onda ne bi i Jona mogao da bude u trbuhu ribe tri dana. Bilo mu je toplo u trbuhu i imao je dostupan vazduh što je izvodljivo. Čak i da nije izvodljivo Bogu je sve moguće pa i to. Tačno je da religije govore da je Bog zaustavio kretanje zemlje na jedan dan kad je trajala bitka. U biblijskom izveštaju kaže da se sunce nije pomeralo ceo dan dok bitka nije završena ili kad je vratio senku nazad. Objašnjenje da je Bog zaustavio kretanje zemlje ili kretanje sunca zbog jedne bitke na zemlji ili jednog čoveka je više nego smešno. Mnogo je praktičnije da budu ubačeni u prazninu vremena u tom prostoru gde se nalaze nego zaustavljati celu zemaljsku kuglu. U bermudski trougao verujete a u ovo prvo ne verujete. Ni ja ne bih verovao da postoji samo ovo prvo i zvanično objašnjenje religija.

Mozda je taj ribar Jona? Salu na stranu sad si vec usao u ozbiljnu nenaucnu fantastiku. Praznina vremena u tom porostoru gde se nalaze? Pa ti treba da snimas kreacionisticke emisije sa Kentom Hovindom cim izadje iz zatvora.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
sad si krenuo i da nam pricas u sta verujemo :D a za tog ribara si me lepo nasmejao, uopste ne bi krenuleda ga luce kiseline u stomaku ribe a ? :D
O ovome upravo govorim, covek koji u 2012 godini pokusava da objasni da je moguce da je covek bio u ribi 3 dana jer tako mu neka knjiga kaze i da je ceo solarni sistem stao jer tako pise neka knjiga, a postoje jos stotine knjiga sa takvim pricama ali samo je ova tacna

Predmet veličine čoveka ne može da dospe u želudac ulješure zbog uskih kanala pre želudca a za zaustavljanje zemlje i sunca sam ti objasnio u predhodnom postu da je to bilo zaustavljanje lokalnog vremena a ne kretanja cele zemaljske kugle. Po meni je to više izvodljivo nego evolucija.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Опет могу само да поновим:

Ругај се док траје...сада је време ругача и мени лично није проблем што тако говориш. Очигледно да је чиста одбојност према Богу у питању, а наука служи као некакав изговор и шта ти ја знам...и тако даље и тако ближе...

3. И ово знајте најпре да ће у последње дане доћи ругачи који ће живети по својим жељама,
4. И говорити: Где је обећање доласка његовог? Јер откако оци помреше све стоји тако од почетка створења.

5. Јер навалице неће да знаду да су небеса била од пре и земља из воде и усред воде Божијом речи.
6. Зато тадашњи свет би водом потопљен и погибе.

7. А садашња небеса и земља том истом речи задржана су те се чувају за дан страшног суда и погибли безаконих људи.8. Али ово једно да вам не буде непознато, љубазни, да је један дан пред Господом као хиљаду година, и хиљаду година као један дан.
9. Не доцни Господ с обећањем, као што неки мисле да доцни, него нас трпи, јер неће да ко погине, него сви да дођу у покајање.
10. Али ће доћи дан Господњи као лупеж ноћу, у који ће небеса с хуком проћи, а стихије ће се од ватре распасти а земља и дела што су на њој изгореће.11. Кад ће се дакле ово све раскопати, каквим треба вама бити у светом живљењу и побожности, 12. Чекајући и желећи да буде скорије долазак Божијег дана, ког ће се ради небеса спалити и раскопати, и стихије од ватре растопити?

.............................................
17. А ви, дакле, љубазни, знајући напред, чувајте се да преваром безаконика не будете одведени с њима, и не отпаднете од своје тврђе;18. Него напредујте у благодати и у познању Господа нашег и спаса Исуса Христа. Њему слава и сад и у вечна времена. Амин.

То није претња, већ упозорење. Као да теби полицајац каже да оставиш крађу за твоје добро и да се одвојиш од лошег друштва, тебе ради. А сад што свако види зло у упозорењу, то је ипак на појединцу. Ко ће удовољити свакоме од нас? Ако нам се лепо каже да одратимо ногу од безакоња и безбожништва док има времена, чему то подругљиво поређење са фирером? Сто пута ти кажем да ме не поткрадаш у продавници и на крају када поломим мотку о твоја леђа, онда ја не ваљам и зао сам?

Opet glupa poredjenja. Mozda i nisu. Ranije se bas to praktikovalo, fizicko nasilje za sirenje vere. Vidis kako razmisljas i na koji nacin racionalises nasilje. Metoda upozorenja kroz nasilje, ja najiskrenije ne mogu a da ne konstatujem kako je to odlika hriscanstva, samo vi to zovete svetim duhom, ne nazivate nasiljem. Vidis dokle te je dovela zabluda, projektujes nasilje kad god se neko ne slaze sa tobom. Adriane, Adriane ti si pravi hriscanin.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
evolucija je dokazana tako da nema smisla porediti sa bajkama, daj mi neki link molim te da vidim kako je neko preziveo vise dana u utrobi neke ribe i ja prelazim u hriscanstvo odmah

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Predmet veličine čoveka ne može da dospe u želudac ulješure zbog uskih kanala pre želudca a za zaustavljanje zemlje i sunca sam ti objasnio u predhodnom postu da je to bilo zaustavljanje lokalnog vremena a ne kretanja cele zemaljske kugle. Po meni je to više izvodljivo nego evolucija.

Izvini nisam te shvatio iz prve. Ti hoces da kazes kako je bog stvorio ekstra jako gravitaciono polje na povrsini tog malog prostora gde su se odvili ti dogadjaji a vreme je usporilo to te mere da je prakticno stalo ali posto je to bilo samo lokalno niko drugi na planeti nije primetio. Pa sto nisi odmah tako rekao. Sad mi je jasno.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
evolucija je dokazana tako da nema smisla porediti sa bajkama, daj mi neki link molim te da vidim kako je neko preziveo vise dana u utrobi neke ribe i ja prelazim u hriscanstvo odmah

To je bilo u vestima pre oko godinu dana sećam se odlično ako nađem link postaviću sad nemam vremena.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
nije bilo u vestima sigurno da je covek bio vise dana u utrobi neke ribe i da su ga izvukli zivog, da li je moguce da i u to verujete

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Opet glupa poredjenja. Mozda i nisu. Ranije se bas to praktikovalo, fizicko nasilje za sirenje vere. Vidis kako razmisljas i na koji nacin racionalises nasilje. Metoda upozorenja kroz nasilje, ja najiskrenije ne mogu a da ne konstatujem kako je to odlika hriscanstva, samo vi to zovete svetim duhom, ne nazivate nasiljem. Vidis dokle te je dovela zabluda, projektujes nasilje kad god se neko ne slaze sa tobom. Adriane, Adriane ti si pravi hriscanin.

У реду, некоме је мудрост лудост и обрнуто. Не може свима бити иста перцепција. Ја онда немам апсолутно ни један разлог да учествујем у ругању, теби је на вољу. Како што рекох: док још траје...

11. И хулише на име Бога небеског од бола и од рана својих, и не покајаше се од дела својих.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
za koja dela imam ja da se pokajem? nisam ni krao ni ubijao, znaci ni ja ne mogu da se spasim ako ne poverujem u hriscanstvo ?

Natrag