Novi ateizam

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"Na kraju krajeva, u 20. veku čovečanstvo je više napredovalo nego kroz čitavu istoriju pre toga."

У чему је напредовало човечанство? У техници да, а у христоликости никако. Као да је јуче био тај напредак са осиромашеним уранијумом, као да је јуче било распадање људи и деце од зрачења у ирачким пределима, као да је јуче било разарање једне државе за другом да се успостави тоталитарна доминација једног труста мозгова који би да контролишу све на планети. Напредак? Далеко од тога. Тоталитаризам? Сигурно.

Ако је Исабелета у католичкој цркви, не значи да је Исабелета чинила злочине кроз историју. Чинили су наводно "хришћани", а заправо безбожници који су мислили да могу да пресуђују како им се прохте, и све у име Бога. У име Бога су многе психопате убијале људе, па то не значи да је обичан верник као ти моћници који мењају преобуку у складу са временом. Што је најзанимљивије, у име Бога су убијани хришћани, а њих треба све тако као мученике сврстати у зликовачку армаду која се крије у разним одеждама? То може неко ко гледа површно и слабо види могућности манипулације на свим могућим деловима људске организованости.

"Možda će zazvučati neumjesno, ali istine radi treba reći da su glavni predstavnici novog ateizma totalni ignoranti osnovnih kršćanskih istina, da posve zanemaruju solidne teološke argumente pomoću kojih kršćanstvo obrazlaže nadu koju svjedoči. Dakle, nemaju elementarnog intelektualnog poštenja, jer ono o čemu govore, uopće ne poznaju. njihov govor se nameće kao postupak opovrgavanja Božje egzistencije, a pritom ne pokazuju nikakavinteres da bi barem htjeli upoznati ono o čemu tako ostrašćeno, ignorantski i ništa manje iracionalno govore."

Дакле, они заправо немају нешто против нас или против онога што ми говоримо, већ се искључиво противе Богу. Нас исмејавају понижавајући наш интелект и разум, док свој безбожнички уздижу као једини исправан. Зато себи и дају за право да селектују разумне (себе) и неразумне (нас). Противећи се Богу и Његовим правилима на којима је Универзум и сва равнотежа сила успостављена, ми им се нађемо као погодни "проводник" за пљување по Богу. Као што сотона крену тим путем, тако и они за њим. Једино решење је да негирају постојање било чега ради умиривања савести њихове,

3. Јер се безбожник дичи жељом душе своје, грабљивца похваљује.
4. Безбожник у обести својој не мари за Господа: "Он не види." Нема Бога у мислима његовим.
5. Свагда су путеви његови криви; за судове Твоје не зна; на непријатеље своје неће ни да гледа.
6. У срцу свом каже: Нећу посрнути; зло неће доћи никад.
7. Уста су му пуна неваљалих речи, преваре и увреде, под језиком је његовим мука и погибао.
8. Седи у заседи иза куће; у потаји убија правога; очи његове вребају убогога. (Псалми 10)

1. Рече безумник у срцу свом: Нема Бога; неваљали су, гадна су дела њихова; нема никога да добро твори.
2. Господ погледа с неба на синове човечије, да види има ли који разуман, тражи ли који Бога.
3. Сви су зашли, сви се покварили, нема никога добро да твори, нема ни једног.
4. Зар се неће опаметити који чине безакоње, једу народ мој као што једу хлеб, не призивају Господа?
5. Онде ће задрхтати од страха; јер је Господ у роду праведном.
6. Смејете се ономе што убоги ради; али Господ њега заклања.
7. Ко ће послати са Сиона помоћ Израиљу? Кад Господ поврати заробљени народ свој, онда ће се радовати Јаков и веселиће се Израиљ. (Псалми 10)

18. Јер овако вели Господ, који је створио небо, Бог, који је саздао земљу и начинио је и утврдио, и није је створио напразно, него је начинио да се на њој настава: ја сам Господ, и нема другог. 19. Нисам говорио тајно ни на мрачном месту на земљи, нисам рекао семену Јаковљевом: Тражите ме узалуд. Ја Господ говорим правду, јављам шта је право.
20. Скупите се и дођите, приступите сви који сте се избавили између народа. Ништа не знају који носе дрво од свог лика и моле се богу који не може помоћи.
21. Огласите, и доведите, нека већају заједно: ко је то од старине казао? Ко је јавио још онда? Нисам ли ја, Господ? Нема осим мене другог Бога, нема Бога праведног и Спаситеља другог осим мене.
22. Погледајте у мене, и спашћете се сви крајеви земаљски; јер сам ја Бог, и нема другог.
23. Собом се заклех; изађе из уста мојих реч праведна, и неће се порећи, да ће им се поклонити свако колено, и заклињати се сваки језик,
24. И говориће: У Господу је правда и сила; к Њему ће доћи; али ће се посрамити сви који се гневе на Њ.
25. У Господу ће се оправдати и прославити све семе Израиљево. (Исаија 45)

8. Али сада, Господе, Ти си наш Отац; ми смо као, а Ти си наш лончар, и сви смо дело руку Твојих.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
[h=1]“Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions "[/h]Tomas Dzeferson

razumem da ste vernici, ali ne razumem kad se cudite kad vas drugi ismevaju za vasa verovanja, ako ti imas pravo da kazes da verujes u pricajuce zmije i ostale gluposti ljudi imaju pravo da te ismevaju

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Требало би да буде обрнут случај, нисмо ми ти који тврде да су настали од "примата" (мајмуна). Само што ми не гледамо ругачки на остале људе, већ се надамо да ће и они прихватити Спасење. А како одбацују и најосновније ствари, то не изазива подсмех, него велику тугу. Резултате видимо како у свакодневном животу, тако и на глобалном плану у сваком погледу.

“Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions "

Tomas Dzeferson

"MASONI No, pre nego što se bacite na novo Braunovo štivo, kritičari preporučuju da se nabavi svojevrsni vodič kroz Izgubljeni simbol - knjiga Tajne udovičinog sina, Dejvida Šugertsa. Autor otkriva šokantan niz podataka o do sada dobro čuvanim tajnama iz istorije SAD sa kojima će čitanje Brauna biti daleko lakše. Prema njegovim navodima, prve masonske lože u Njujorku i Filadelfiji osnovane su oko 1713. godine. Najugledniji mason tog doba pored Bendžamina Frenklina bio je Džordž Vašington, a samo u pisanju Deklaracije o nezavisnosti 1776. učestvovalo je devet masona. Krunom masonske moći smatrala se izgradnja Kongresa na Kapitol hilu čiji kamen temeljac nije slučajno postavio veliki majstor zidar Džordž Vašington.

MISTERIJE
Pažnju svakako privlači i podatak da su recimo Oldin i Armstrong, po stupanju na Mesec, ispod odeće nosili zastavu masonske lože, ali i specijalno tumačenje Braunovog poigravanja sa šiframa i kodovima. Prema Šugertsovom pisanju, Vašington je imao specijalni prsten za šifrovanje koji je koristio za slanje tajnih poruka svojim zapovednicima, ali i dve vrste tajnog mastila. Jedno je bilo nevidljivo i moglo se otkriti zagrevanjem, a drugo se moglo pročitati upotrebom specijalne hemikalije. Šifrovane poruke iz Francuske slao je i Bendžamin Frenklin u vidu diplomatskih nota, dok je Tomas Džeferson koristio aparat za šifrovanje koji je sam izmislio. Trenutno u SAD ima oko 1,7 miliona masona, a kroz legendarnu ložu prošli su između ostalog: Dejid Kroket, Bufalo Bil, Teodor Ruzvelt, Frenklin D. Ruzvelt. Dž. Edgar Huver, Hari Truman, Luj Armstrong, Djuk Elingtin, Bob Houp, Odi Marfi, Džon Vejn..."
DEN BRAUN: TAJNE MASONSKOG KAPITOL HILA

Они који су и осмислили теорију еволуције, пласирали и научили целу планету својим безбожничким наукама. А сваки од њих верује у свога бога (Луцифера). Толико о атеизму кога су створили са једним јединим циљем: да људи одбаце Христа.

Veliki deo onoga što danas znamo o Iluminatima dolazi iz knjige koju je 1798. napisao profesor Džon Robison (John Robison), predavač prirodne filosofije na Univerzitetu u Edinburgu (Škotska). Puni naslov njegove knjige glasi: Dokazi zavere protiv svih religija i vlasti u Evropi, koja se priprema na tajnim sastancima Slobodnih zidara, lluminata i njihovih društava.
Profesor Robison, i sam mason, dobio je poziv da se priključi Iluminatima, ali je osećao da treba da istraži Red pre nego što mu se pridruži. Robison je zaključio da je društvo formirano „zbog izričitog cilja podrivanja svih religijskih ustanova i zbacivanja svih postojećih vlasti u Evropi."29
Ovakve optužbe su među Robisonovom sabraćom masonima bile govorenje gluvima, uostalom kao i danas. Jedna od promasonskih knjiga nosi naslov Enciklopedija Slobodnog zidarstva, a njen autor doktor Albert Maki (Albert Mackey), je i sam mason 33. stepena, što je najviši nivo koji se može dosegnuti u masonskom redu.

No, nisu se svi oci-osnivači saglasili s predsednikom Vašingtonom. Tomas Džeferson je, pročitavši samo treći deo knjige opata Baruela (Abbe Barruel), još jednog autora koji je raskrinkao fluminate, napisao:" Delovi knjige koje je napisao Baruel odgovaraju luđaku iz Bedlema."35 (Vebsterov rečnik navodi da je „Bedlem" bolnica za umobolne u Londonu, u Engleskoj).
Džeferson je o osnivanju Iluminata pisao ovako:
„Izgleda da je Vajshaupt jedan entuzijastički čovekoljubac. On veruje da je cilj Isusa Hrista bio objava savršenstva ljudskog lika. Vajshauptove zapovesti su Božja ljubav prema bližnjem. (Zaista je zaprepašćujući da dva čoveka pročitaju radove Vajshaupta ili dela ljudi koji su pisali o njemu, i da dođu do dva potpuno suprotna zaključka o njegovim namerama. Čak i danas ima onih koji brane Iluminate.)

29 „Bilderbergeri" („Bilderbergers", „American Opinion", November, 1964), str. 62.
33 Geri Alen: „Fondacije" (Gary Allan: „Foundations", „American Opinion", November, 1969), str. 3.
35 Ibid, str. 2.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
mi ne tvrdmo nista, mi imamo dokaze iz vise naucnih polja, gde su ti dokazi za pricajuce zmije, za to da covek moze da zivi u ribi 3 dana, za zaustavljanje solarnog sistema zbog jednog coveka i tako dalje, ne mesaj nauku i knjige stare 3000 godina
i ne, vi ne gledate rugacki na ostale ljude, samo im kazete da ce da gore u paklu ako ne veruju u ono sto i vi verujete

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ругај се док траје...после нема: нисам знао, много се извињавам! То је случај као када човеку у најбољој намери кажеш да не иде одређеним путем јер ће се сурвати у провалију, а он самопоуздано и пркосно ипак иде јер је њему неко рекао да је то исправан пут. А не слуша људе који су били на том путу и више не желе да корачају њиме.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ako hriscanski bog postoji njegova je krivica sto je napisao knjigu punu stvari za koje znamo da ne mogu da se dese, automatski odbacujuci sve one koji malo razmisle o tome, ako pakao postoji i ako u njemu gore ljude jer su sumnjali u odredjene stvari onda taj bog i ne zasluzuje da ga bilo ko slavi

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ругај се док траје...после нема: нисам знао, много се извињавам! То је случај као када човеку у најбољој намери кажеш да не иде одређеним путем јер ће се сурвати у провалију, а он самопоуздано и пркосно ипак иде јер је њему неко рекао да је то исправан пут. А не слуша људе који су били на том путу и више не желе да корачају њиме.

Jel ce posle biti tisucletnji rajh? Kad dodje nebeski firer?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
mi ne tvrdmo nista, mi imamo dokaze iz vise naucnih polja, gde su ti dokazi za pricajuce zmije, za to da covek moze da zivi u ribi 3 dana, za zaustavljanje solarnog sistema zbog jednog coveka i tako dalje, ne mesaj nauku i knjige stare 3000 godina
i ne, vi ne gledate rugacki na ostale ljude, samo im kazete da ce da gore u paklu ako ne veruju u ono sto i vi verujete

Koliko je meni poznato jednog ribara su izvadili iz trbuha ulješure živog, imaju dokazi za to pa zašto onda ne bi i Jona mogao da bude u trbuhu ribe tri dana. Bilo mu je toplo u trbuhu i imao je dostupan vazduh što je izvodljivo. Čak i da nije izvodljivo Bogu je sve moguće pa i to. Tačno je da religije govore da je Bog zaustavio kretanje zemlje na jedan dan kad je trajala bitka. U biblijskom izveštaju kaže da se sunce nije pomeralo ceo dan dok bitka nije završena ili kad je vratio senku nazad. Objašnjenje da je Bog zaustavio kretanje zemlje ili kretanje sunca zbog jedne bitke na zemlji ili jednog čoveka je više nego smešno. Mnogo je praktičnije da budu ubačeni u prazninu vremena u tom prostoru gde se nalaze nego zaustavljati celu zemaljsku kuglu. U bermudski trougao verujete a u ovo prvo ne verujete. Ni ja ne bih verovao da postoji samo ovo prvo i zvanično objašnjenje religija.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
sad si krenuo i da nam pricas u sta verujemo :D a za tog ribara si me lepo nasmejao, uopste ne bi krenuleda ga luce kiseline u stomaku ribe a ? :D
O ovome upravo govorim, covek koji u 2012 godini pokusava da objasni da je moguce da je covek bio u ribi 3 dana jer tako mu neka knjiga kaze i da je ceo solarni sistem stao jer tako pise neka knjiga, a postoje jos stotine knjiga sa takvim pricama ali samo je ova tacna

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Опет могу само да поновим:

Ругај се док траје...сада је време ругача и мени лично није проблем што тако говориш. Очигледно да је чиста одбојност према Богу у питању, а наука служи као некакав изговор и шта ти ја знам...и тако даље и тако ближе...

3. И ово знајте најпре да ће у последње дане доћи ругачи који ће живети по својим жељама,
4. И говорити: Где је обећање доласка његовог? Јер откако оци помреше све стоји тако од почетка створења.

5. Јер навалице неће да знаду да су небеса била од пре и земља из воде и усред воде Божијом речи.
6. Зато тадашњи свет би водом потопљен и погибе.

7. А садашња небеса и земља том истом речи задржана су те се чувају за дан страшног суда и погибли безаконих људи. 8. Али ово једно да вам не буде непознато, љубазни, да је један дан пред Господом као хиљаду година, и хиљаду година као један дан.
9. Не доцни Господ с обећањем, као што неки мисле да доцни, него нас трпи, јер неће да ко погине, него сви да дођу у покајање.
10. Али ће доћи дан Господњи као лупеж ноћу, у који ће небеса с хуком проћи, а стихије ће се од ватре распасти а земља и дела што су на њој изгореће.11. Кад ће се дакле ово све раскопати, каквим треба вама бити у светом живљењу и побожности, 12. Чекајући и желећи да буде скорије долазак Божијег дана, ког ће се ради небеса спалити и раскопати, и стихије од ватре растопити?

.............................................
17. А ви, дакле, љубазни, знајући напред, чувајте се да преваром безаконика не будете одведени с њима, и не отпаднете од своје тврђе;18. Него напредујте у благодати и у познању Господа нашег и спаса Исуса Христа. Њему слава и сад и у вечна времена. Амин.

То није претња, већ упозорење. Као да теби полицајац каже да оставиш крађу за твоје добро и да се одвојиш од лошег друштва, тебе ради. А сад што свако види зло у упозорењу, то је ипак на појединцу. Ко ће удовољити свакоме од нас? Ако нам се лепо каже да одратимо ногу од безакоња и безбожништва док има времена, чему то подругљиво поређење са фирером? Сто пута ти кажем да ме не поткрадаш у продавници и на крају када поломим мотку о твоја леђа, онда ја не ваљам и зао сам?

Natrag