NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jesam dao odgovor.

Zemlja jeste gledana iz kosmosa okrugla, jer su sve pojave na zemlji gledane iz ptičje kosmičke perspektive zajedno sa slojevima atmosfere relativne.

Jedino gledano pravolinijski sa zemlje - mi vidimo udubljenja, izbočine, kanjone, itd.

Iz kosmosa one izgledaju kao mrlje, tami obrisi, itd, isto kao što je i mesec gledan sa zemlje takav.

Kada stojis na povesini zemlje i recimo gledas brda i planine, one se dizu u vis, i to tako izgleda.

Ali kada te iste planine gleda iz kosmosa, one su samo mrlje.

Dakle, gledana iz kosmosa zemlja jeste lopta.

Ja verujem da ona cak jeste i po obliku lopta, a da su potom nakon potopa stvoreni kanjoni, brda, planine.

Dakle, lopta na kojoj su elementi, izbocine, rupe..ird..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jesam dao odgovor.

Kada stojis na povesini zemlje i recimo gledas brda i planine, one se dizu u vis, i to tako izgleda.

Ali kada te iste planine gleda iz kosmosa, one su samo mrlje.

Dakle, gledana iz kosmosa zemlja jeste lopta.

Ja verujem da ona cak jeste i po obliku lopta, a da su potom nakon potopa stvoreni kanjoni, brda, planine.

Dakle, lopta na kojoj su elementi, izbocine, rupe..ird..
Pa nisi dao odgovor, pitam te zasto na snimku sa misije apolo putovanja na mesec izgleda kao "kruska"?

Znamo mi da zemlja nije savrsen krug, ali nije ni kruska!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pionir je dostigao visinu od 101 000km, pruzajuci na taj nacin podatke Van Allenu o postojanju "drugog radijacijskog pojasa"!

Zanimljivo je to ako je dostignut 101000km, onda je jasno da se može videti Zemlja u njenom pravom obliku sa te visine.

Što se tiče radijacijoskog pojasa on doseže visinu od 60000km. Mislim da sa 101000km je već izašao. Takođe svakako je prošao kroz pojas(eve) radijacije te je ušao u svemirski prostor.

Da li Pionir ima snimke Zemlje sa te visine?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zanimljivo je to ako je dostignut 101000km, onda je jasno da se može videti Zemlja u njenom pravom obliku sa te visine.

Što se tiče radijacijoskog pojasa on doseže visinu od 60000km. Mislim da sa 101000km je već izašao. Takođe svakako je prošao kroz pojas(eve) radijacije te je ušao u svemirski prostor.

Da li Pionir ima snimke Zemlje sa te visine?

Nemas brate snimke, to je i problem.
I nije izasao iz polja radijacije vec usao u drugo polje radijacije..

Imas sve ukupno nekih 100 letova pre i posle, i nijedan nema slike, to su sve bile letelice opremljene upravo da testiraju radijaciju, i nicem drugom nisu sluzile..

A vecina tih letova su lansirana sa anktarktika, zasto?

Zanimljivo da se sve vrti oko tog podrucja.
I oko masona, a tu su i nacisti...

Danas to podrucje sluzi za naucna istrazivanja a stiti ga vojska.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nema brate snimke, to je i problem.

E to bi dobro bilo videti. E sad ako je Pionir prošao i došao tamo to znači da se može deseći ta visina. Eto neka ravnozemljaši se odluče da pošalju neki svoj satelit pa da provere.

I nije izasao iz polja radijacije vec usao u drugo polje radijacije..

Koliko znam polje radijacije je do 60000 km. Međutim, ako je i tako onda je Pionir zašao duboko u radijacijski pojas. No, kao što navedoh astronauti su zaista prošli taj pojas s obzirom na mrenu koju imaju nakon sletanja.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mada se za Pionir 10 kaže sledeće:"Pionir 10 je svemirska letelica poslata u svemir 3. marta 1972. To je prva letelica koja je putovala kroz pojas asteroida, do koga je stigla 15. jula 1972, i napravila neposredna istraživanja Jupitera kraj koga je prošla 3. decembra 1973. i načinila prve fotografije ove planete u gro planu. Pionir 10 trenutno putuje u pravcu Aldebarana, koji se nalazi u sazvežđu Bika".

Dakle, prošao je Zemljinu orbitu i dopro do Jupitera. Sad možda....:)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mada se za Pionir 10 kaže sledeće:"Pionir 10 je svemirska letelica poslata u svemir 3. marta 1972. To je prva letelica koja je putovala kroz pojas asteroida, do koga je stigla 15. jula 1972, i napravila neposredna istraživanja Jupitera kraj koga je prošla 3. decembra 1973. i načinila prve fotografije ove planete u gro planu. Pionir 10 trenutno putuje u pravcu Aldebarana, koji se nalazi u sazvežđu Bika".

Dakle, prošao je Zemljinu orbitu i dopro do Jupitera. Sad možda....:)

Ja pricam za Pionir 1, ovo je Pionir 10 :)

Jeste bas je stigao do jupitera i sad putuje do sazvezdja bika, bez goriva :)

A gde su mu fotigrafije zemlje?

Glavno da je nacrtao sliku jupitera i poslao :)
E to bi dobro bilo videti. E sad ako je Pionir prošao i došao tamo to znači da se može deseći ta visina. Eto neka ravnozemljaši se odluče da pošalju neki svij satelit pa da provere.

Koliko znam polje radijacije je do 60000 km. Međutim, ako je i tako onda je Pionir zašao duboko u radijacijski pojas. No, kao što navedoh astronauti su zaista prošli taj pojas s obzirom na mrenu koju imaju nakon sletanja.

Pozdrav.

Brate, 33 masona (pardon astronauta) je dobilo mrenu od njih ukupno 36 :)

I ti u to verujes?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja pricam za Pionir 1, ovo je Pionir 10 :)

Znam samo navodim razvoj ovog projekta. Ako je Pionir 1 dosegao tamo onda Pionir 10 bi mogao i dalje:). Samo navodim ove podatke.

Brate, 33 masona (pardon astronauta) je dobilo mrenu od njih ukupno 36 :)

Znam, zapao je i meni taj broj za oko ali opet mi je to trenutno u drugom planu u odnosu na samu tematiku putovanja u svemir. Može li se opovrgnuti ili ne ovaj izveštaj i na osnovu čega? Sad sam broj astronauta može da izgleda zanimljiv sa tog aspekta ali kažem pre svega me zanimaju činjenice i njihove implikacije.

Eto brate, verujem ili ne sve zavisi od relevantih činjenica.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Inace , neka vas Bog blagoslovi, danas je subota, zelim vam lep odmor druzenje i najvaznije zajednicu sa Hristom!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znam samo navodim razvoj ovog projekta. Ako je Pionir 1 dosegao tamo onda Pionir 10 bi mogao i dalje:). Samo navodim ove podatke.

Znam, zapao je i meni taj broj za oko ali opet mi je to trenutno u drugom planu u odnosu na samu tematiku putovanja u svemir. Može li se opovrgnuti ili ne ovaj izveštaj i na osnovu čega? Sad sam broj astronauta može da izgleda zanimljiv sa tog aspekta ali kažem pre svega me zanimaju činjenice i njihove implikacije.

Eto brate, verujem ili ne sve zavisi od relevantih činjenica.

Da li se moze opovrgnuti?
Pa pogledaj lansiranje raketa (space shuttla), i sam zakljuci idu li one u svemir?

Natrag