NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U ovom slučaju u najmanju ruku ne možemo tvrditi kakvog je Zemlja oblika jer nemamo dokaze tj. svemirske satelitske snimke.

Što se van alejevih pojaseva tiče oni obuhvataju samo dva dela Zemlje. Postoje manji pojasevi ali oni su zanemaljivi po svojoj jačini i intenzitetu. Dakle, ova dva glavna pojasa imaju takav intenzitet da ugrožavaju sitne komponente satelita ali svakako dobro opremljenu raketu bi teško mogli. Međutim, raketa može biti poslata preko područja gde nema van alejevih pojaseva ili gde se nalaze ovi manji zanemarljivog intenziteta. Zato NASA ne mora da šalje rakete u područje van alejevih pojaseva i verujem da to i rade ako šalju rakete. Čak je i sam dr James Van Alen, otkrivač Van Allenovog pojasa, demantovao tvrdnje da je zračenje preopasno za astronaute te je ustvrdio da je količina zračenja prilikom prolaska kroz Van Allenov pojas manja od 1 rem (10 mSv), što je ekvivalent normalnom ambijentalnom zračenju koje prosječan čovjek na zemlji primi u tri mjeseca.

Takođe znamo da iz svemira padaju na Zemlju po nekada ostaci kometa. Ako bi van alejev pojas bio neprelazan kako onda komete mogu proći kroz taj pojas?

Eto malo da porazmislimo o ovim stvarima

Pozdav.
Ne vidim onda razlog da se NASA bavi nacinom prolaska kroz ovaj pojas ako on nije opasan, i pored toga ostaje ono sto sam rekao, da su lazirali sletanje na mesec, na primer ista slika a na njoj su prikazana dva razlicita podrucja na mesecu kilometrima udaljena, to ne moze biti..

Sto se tice kometa, postoji problem, one ispada da uvek padaju pravolinijski, sto bi bilo nemoguce, jer samo ako padaju pravolinijski mozes imati takve kratere kakve mi imamo danas, kruznog oblika, sem toga ko kaze da komete dolaze iz svemira? One su prvenstveno sastavljene od vode i leda, sto bi odgovaralo prici da zemlja ima vodeni omotac..

A ne mogu padati pravolinijski, vec po pravilu bi padale pod uglom, zbog rotacije!

Druga stvar, na mesecu bez atmosfere , astronauti bi bili izlozeni bombardovanju sitnih cestica , koje imaju tendenciju da probiju odelo, i u tom slucaju bi svi pomrli...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zemlja jeste gledana iz kosmosa okrugla, jer su sve pojave na zemlji gledane iz ptičje kosmičke perspektive zajedno sa slojevima atmosfere relativne.

Jedino gledano pravolinijski sa zemlje - mi vidimo udubljenja, izbočine, kanjone, itd.

Iz kosmosa one izgledaju kao mrlje, tami obrisi, itd, isto kao što je i mesec gledan sa zemlje takav.

Znaci zemlja bi izgledala ko "kruska" ili ne bi? A sto onda NASA prikazuje zemlju kao savrsen krug a na misiji apolo je kruska?

Opet nisi odgovorio na pitanje...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne vidim onda razlog da se NASA bavi nacinom prolaska kroz ovaj pojas ako on nije opasan,

Pa sam Van Alen je ukazao na tako nešto pošto je izračunao količinu zračenja i time ukazao da ono ne može presudno uticati na mogućnost lansiranja raketa. Čak šta više da su astronauti i rakete prošli kroz Van alenov pojas su i pokazatelji zračenja jer je uočeno je da je 33 od 36 astronauta iz programa Apollo dobilo sivu mrenu za koje se pokazalo da je posledica izloženosti kosmičkom zračenju za vreme putovanja. Da nisu prolazili ne bi imali tu sivu mrenu a time se pokazuje da su ipak bili u dodiru sa tim zračenjem. To opet implicira da su snimci Zemlje možda i autentični.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa sam Van Alen je ukazao na tako nešto pošto je izračunao količinu zračenja i time ukazao da ono ne može presudno uticati mogućnost lansiranja raketa. Čak šta više da su astronauti i rakete prošli kroz Van alenov pojas su i pokazatelji zračenja jer je uočeno je da je 33 od 36 astronauta iz programa Apollo dobilo sivu mrenu za koje se pokazalo da je posledica izloženosti kosmičkom zračenju za vreme putovanja. Da nisu prolazili ne bi imali tu sivu mrenu a time se pokazuje da su ipak bili u dodiru sa tim zračenjem. To opet implicira da su snimci Zemlje možda i autentični.

Pozdrav.

Znaci autenticna je ona slika kruske :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znaci autenticna je ona slika kruske :)

Hah...ne znam koja je voćka ali da nam je sve od kruške ne bih imao ništa protiv.:).

Šala na stranu, ne znam kada i kako su takav snimak napravili ali kažem očigledno van alenov pojas nije neprobojan i nemoguć proći. Recimo gornja granica pojasa je između 35 i 60 hiljada kilometara a sa te visine se Zemlja može videti sasvim dobro. Astronauti i letelice su mogli dosegnuti tamo jer su tragovi zračenja prisutni.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hah...ne znam koja je voćka ali da nam je sve od kruške ne bih imao ništa protiv.:).

Šala na stranu, ne znam kada i kako su takav snimak napravili ali kažem očigledno van alenov pojas nije neprobojan i nemoguć proći. Recimo gornja granica pojasa je između 35 i 60 hiljada kilometara a sa te visine se Zemlja može videti sasvim dobro. Astronauti i letelice su mogli dosegnuti tamo jer su tragovi zračenja prisutni.

Pozdrav.

Napravili su na misiji apolo, pogledaj par postova unazad, ili cu postaviti ponovo.
Razlog zasto izgleda kao kruska, je taj sto su slikali zemlju iz nize orbite kroz okrugli prizor, a taj prozor nije savrsen krug, pa onda izgleda ko kruska :)

Time su pokusali da laziraju kao da su slikali zemlju iz daljine, a oni je slikali kroz prozor :)

To je procureli snimak koji nije smeo izaci u javnost..

Na tom snimku instruktor navodi astronauta kada da pocne da govori, na taj nacin su pravili vestacki delay..

Ono sto je sigurno jeste da nisu uopste bili na mesecu, a o ostalom mozemo diskutovati naknadno..

Sto se tice van alenovog pojasa, i tv voditelja koji je to izjavio pa se potom ubio, sve je to sumnjivo, pa onda izjava samog Van Alena da se taj pojas ipak moze preci su sumnjive, sta ako su mu pretili?

Takodje je evidentno, da su astronauti po povratku sa meseca na konferenciji za medije, vidno potreseni..

Arnold Armstrong nakon toga nije vise dao nijedan intervju i totalno se povukao iz svega, pruzio je minimalnu saradnju..

Nesto se desilo, da li su im pretili ili sta , ne znam..

Ne volim da pravim teorije zavere, ali kad pogledamo cinjenicu da su sve NASA-ine slike i snimci lazni, nisam sklon da im ista verujem, pogotovo ako uzmemo u obzir cinjenicu da su svi astronauti masoni i Armstrong licno..

Ti verovatno nisi proverio te njihove slike i snimke, bas slika zemlje sa meseca direktno skinuta sa NASA-inog sajta provucena kroz fotoshop, pokazuje ubedljive znakove obrade, globus zemlje je okruzen kockom, po cemu se jasno vidi da je naknadno umetnut..

Zasto bi to radili?

I zasto bi im ja posle svega ista verovao?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sto se tice van alenovog pojasa, i tv voditelja koji je to izjavio pa se potom ubio, sve je to sumnjivo, pa onda izjava samog Van Alena da se taj pojas ipak moze preci su sumnjive, sta ako su mu pretili?

Van Alen je mislim došao do takvog zaključka baš na osnovu proračuna količine zračenja jer je utvrdio da je količina zračenja prilikom prolaska kroz Van Alenov pojas manja od 1 rem (10 mSv), što je ekvivalent normalnom ambijentalnom zračenju koje prosječan čovek na zemlji primi u tri mjeseca. Dakle postoje neki proračuni. Ne verujem da mu je neko pretio baš zbog toga što se njegova izjava zasniva na naučnom istraživanju.

Ovde pak treba najpre videti da li je to tako u smislu da neko opovrgne ovu količinu zračenja i da ukaže eventualno na veću. To mogu ravnozemljaši ali moraju imati opipljivije dokaze i moraju istražiti ovaj fenomen. Najbolje ekspirimentalno kao Van Alen.

Takodje je evidentno, da su astronauti po povratku sa meseca na konferenciji za medije, vidno potreseni..

Da li znamo pravi uzrok tome? Možda postoje drugi razlozi za njihovo uznemirenje. Opet bi smo trebali doprti do njihovih iskaza itd...

Arnold Armstrong nakon toga nije vise dao nijedan intervju i totalno se povukao iz svega, pruzio je minimalnu saradnju..

Nesto se desilo, da li su im pretili ili sta , ne znam.

Isto pitanje.

Napravili su na misiji apolo, pogledaj par postova unazad, ili cu postaviti ponovo.
Razlog zasto izgleda kao kruska, je taj sto su slikali zemlju iz nize orbite kroz okrugli prizor, a taj prozor nije savrsen krug, pa onda izgleda ko kruska :)

Time su pokusali da laziraju kao da su slikali zemlju iz daljine, a oni je slikali prozor :)

To je procureli snimak koji nije smeo izaci u javnost..

Na tom snimku instruktor navodi astronauta kada da pocne da govori, na taj nacin su pravili vestacki delay..

Tu su možda postupili kako ti navodiš ali opet je pitanje da li zbog jednog takvog ispada treba sve odbaciti što kažu. Naravno, iako je ispad ne možemo tačno reći zašto su to uradili. Možda postoji neki drugi razlog. Kako god možemo na osnovu onoga što si naveo izraziti neku sumnju u ono što radi NASA ali opet razum navodi da budemo oprezni da i sami ne upadnemo u neporebnu sumnju.

Svako dobro brate moj.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovde pak treba najpre videti da li je to tako u smislu da neko opovrgne ovu količinu zračenja i da ukaže eventualno na veću. To mogu ravnozemljaši ali moraju imati opipljivije dokaze

Pogledacu da li ravnozemljasi imaju neke podatke o kolicini zracenja..

Treba takodje pogledati kada je on izveo ovu racunicu, pre ili nakon sto je NASA izjavila da jos treba da nadju nacin kako da prodju taj pojas..

Da li znamo pravi uzrok tome? Možda postoje drugi razlozi za njihovo uznemirenje. Opet bi smo trebali doprti do njihovih iskaza itd...

Ne znam brate, ali su vidno uznemireni ili preumorni, nesto jeste...

Tu su možda postupili kako ti navodiš ali opet je pitanje da li zbog jednog takvog ispada treba sve odbaciti što kažu. Naravno, iako je ispad ne možemo tačno reći zašto su to uradili. Možda postoji neki drugi razlog. Kako god možemo na osnovu onoga što si naveo izraziti neku sumnju u ono što radi NASA ali opet razum navodi da budemo oprezni da i sami ne upadnemo u neporebnu sumnju.

Svako dobro brate moj.

Ne znam koji bi drugi razlog bio nego da nas navedu da poverujemo da su presli ogroman put i bili na mesecu a nisu?

Ja ne vidim drugi razlog, osim sto je jasno je da su to radili zbog trke sa Rusima.

A onda ako je sve ovo tacno, postavlja se pitanje i danasnjih svemirskih letova:

-Raketa nikada ne ide vertikalno, vec menja putanju u horizontalnu na odredjenoj visini i nestaje u daljini..

-Kosa zene astronauta u proslosti nikad nije isla "na gore", a danas svakoj zeni kosa lebdi..

-Astronauti tvrde da vide zvezde a pre ih nisu videli..

-Nepostojanje odela koje moze sacuvati zivot coveku u vakumskoj komori, jel na testu umires u roku od 15 sekundi, krv i voda pocinje da kljuca.. Vakum uvek nadje i najmanju rupicu (uporedimo to sa nemogucnoscu da covek prezivi u odelu na dnu mora zbog pritiska - a ovde u svemiru situacija je duplo gora, jel vakum usisava sve u sebe)

-Astronauti prave vestacki delay kada komuniciraju sa zemljom..

-Evidentno je da se na snimcima pojavljuju baloncici vode..

-Astronaut postane crven u licu, kada pravi kolut oko svoje ose, sto je dokaz da nije u bestezinskom stanju jel mu se krv sjuri u glavu..

itd..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo zaista postaje zanimljivo, sad kad si mi spomenuo merenja Jamesa Van Allena, uzeh da proverim, kad naidjem da je on ucestvovao u ekspediciji Richard-a Byrd-a zajedno sa svojim mentorom, sta ce on tamo?

Zasto tolika zainteresovanost za anktarktik i zemljin "radijacijski pojas" bas na tom podrucju???

Na simpozijumu 26 januara 1957. Van Allen kao jedan od 33 naucnika, predlaze da se sateliti koriste za istrazivanje zemljinog zracenja... :)

Zanimljiv je broj 33 kao i cinjenica da je on ucestvovao u gotovo svim naucnim programima izgradnje i lansiranja prvih satelita, zajedno sa Oto Fon Braunom nacistom kojeg je amerika angazovala da im izgradi svemirski program..

26. septembra 1957. 36 "balona raketa" (broj 36 je takodje znacajan masonima a 26. se stalno ponavlja) je lansirano na anktarktiku..

USSR (Rusija) kasnije 4. oktobra 1957. lansira "sputnjik" kao svoj doprinos istom tom projektu (sto znaci da su radili zajedno, i samo podgreva pricu o zaveri)..

29. jula 1958. je formirana NASA.

6. decembra 1958. izvrsena je prva NASA-ina "lunarna proba" sa ciljem da posalju 5,87 kg tereta u blizinu meseca i ona je dozivela neuspeh.

Pionir je dostigao visinu od 101 000km, pruzajuci na taj nacin podatke Van Allenu o postojanju "drugog radijacijskog pojasa"!

695885main_pioneer1_full_full.jpg

"Pioneer I launched 54 years ago on Oct. 11, 1958, the first spacecraft launched by the 11-day-old National Aeronautics and Space Administration (NASA). Although the spacecraft failed to reach the moon, it did transmit 43 hours of data."

(ocigledno su pokusali da prodju pojas, ali nisu uspeli).

Tu se prica zavrsava, neuspehom!

Van Allen sa Ruskim naucnicima:
(inace NASA je uklonila ovu sliku sa svog sajta)

Van_Allen_with_Soviet_Scientists.jpg

Nakon druge ekspedicije Richard-a Byrd-a (9 godina kasnije) , NASA vrsi testove bas na anktarktiku, njihova misija je bila "studija Van Allenovog Radijacijskog pojasa" (to rade i dan danas).

Evo i slike:

680px-NASA%E2%80%99s_BARREL_Mission_Halley_Station.jpg

Moje pitanje je, sta oni zaBoga miloga traze na anktarktiku???

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
jer je uočeno je da je 33 od 36 astronauta iz programa Apollo dobilo sivu mrenu za koje se pokazalo da je posledica izloženosti kosmičkom zračenju

Zasto bas 33 ??? :)

I zasto se stalno ponavlja taj broj 36?

(to pokazuje da izmisljaju brate, sve im je magija).

Kao sto kazu da je prva zena Peggy Whitson ... provela tacno 666 dana u orbiti, bilo je na vestima. I onda kao mi nesto izmisljamo, a pored toga numeroloski skoro sva imena astronauta daju zbir 33 , ako ne daju taj broj onda daju 36, a ako ni to nije slucaj onda obicno imaju brata blizanca, pa pomnozeno ta dva imena daju 33.

Pa onda kada se desila nesreca i astronauti poginuli, poginulo je tacno 33 astronauta.

Ma daj!

Poslednja izmena:
Natrag