NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Po cemu je realisticno?
Isto je kad gledas naucno fantasticni film, pa nameste da izgleda realno..

Zanimljivo je da joj kosa ide nagore, a u ranijim snimcima prvih astronauta kosa zenama uopste ne ide na gore, zaboravili su to..

Lično mi deluje realistički jer se vidi da u prostoru gde se žena nalazi je slabija gravitacija. Ona lebdi, postepeno se spušta, pokreti su usporeniji itd...sad možda takav efekat može da se stvori a da nije stvarno u svemiru. Takođe vidi se Zemljina orbita sa prozora. Možda i to može da se naštima. Međutim, moje pitanje je sledeće:

Koju korist imaju u NASI da prikažu drugačiji oblik Zemlje? Zašto bi prikrivali ravnu Zemlju i prikazivali je da je okrugla? Dakle, kakvu korist bi "zaverenicima" donela okrugla zemlja ako je ravna? Što bi recimo masonima to predstavljao neki problem? Ako bismo rekli da hoće da opovrgnu Bibliju, mi smo na osnovu Biblije mogli videti da ima osnova verovanje u okruglu sveričnu zemlju a u najmanju ruku da Biblija i neprecizira oblik zemlje. Zašto bi njima onda bilo bitno da opovrgnu jedan oblik zemlje?

Pozdrav i svako dobro.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Tražimo ih, ali Nasa još nije pronašla vanzemaljce
utorak, 27. jun 2017, 09:26 -> 10:04

Izvor: RTS, Spejs, Indipendent

pinterest.png

Uprkos navodima koji su se proširili internetom brzinom svetlosti da Nasa planira da objavi detalje o velikom otkriću u vezi sa životom van Zemlje, zvaničnici američke agencije tvrde da se ništa slično neće desiti u skorije vreme.

Anonimusi, ili neko ko želi da javnost poveruje da je reč o toj hakerskoj grupi, objavili su na Jutjubu video-klip u kojem se tvrdi da će Nasa otkriti dokaze o postojanju života van Zemlje.

Anonimusi, ili neko ko želi da javnost poveruje da je reč o toj hakerskoj grupi, objavili su na Jutjubu video-klip u kojem se tvrdi da će Nasa otkriti dokaze o postojanju života van Zemlje.

Anonimusi o Nasinom planu otkrivanja postojanja vanzemaljaca

Vest se za tren oka proširila internetom poput požara i podigla toliko prašine da je na kraju reagovao i Tomas Curbuhen, direktor Američke agencije za istraživanje svemira.

Curbuhen je na Tviteru napisao da, uprkos nekim najavama, nema nikakvih planiranih objava u vezi sa vanzemaljskim životom.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Koju korist imaju u NASI da prikažu drugačiji oblik Zemlje? Zašto bi prikrivali ravnu Zemlju i prikazivali je da je okrugla? Dakle, kakvu korist bi "zaverenicima" donela okrugla zemlja ako je ravna? Što bi recimo masonima to predstavljao neki problem? Ako bismo rekli da hoće da opovrgnu Bibliju, mi smo na osnovu Biblije mogli videti da ima osnova verovanje u okruglu sveričnu zemlju a u najmanju ruku da Biblija i neprecizira oblik zemlje. Zašto bi njima onda bili bitno da opovrgnu jedan oblik zemlje?

Dobro razmišljanje , zašto bi oni to krili , ja nisam uverenja daje zemlja ravna , ali zašto se zvezde vide , a nebi ih trebalo vidjet , zašto se nevidi zakrivljenost zemlje , pa nevidise čak ni iz avijona , pa zašto su lagali dasu bili na mjesecu što imaju od toga , pa kad imaju toliko satelita što nestave snimak uživo iz svemira , zašto su obustavljeni svi letovi na mjesec , pa zašto antartik nije istražen već je zabranjena zona , ima mnogo toga zašto , zato mije va tema zanimljiva , i trebamo istraživati , ijako nisam uvjerema u ravnu zemlju , trebamo istraživati , a nese vređ

vidi stvarno ravna Zemlja.

Gle stvarno okrugla zemlja
[raw]<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/UPUF1fXcC-0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]

Sve je njima zavera, amimacija, crtani filmovi, karikature, itd.. sa takvim stavom je uzalud je i boriti se..

Ti Laki koji glumiš velkog vjernika , zašto ne vjeruješ Bibliji , sam veliš daje Božja rječ nepogrešiva pa zašto onda toliko grešiš ? Po tvome pisanju ti nevjeruješ Bibliji rjrči Božjoj , ja nisam rekla daje zemlja ravna , ali ima puno nejasni stvari ,i vredne su komentata , evo jedan video koji bi trebao pogledati ,i onda daj komentar

pozdrav
[raw]<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/MRV7X7Y0SM8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dobro razmišljanje , zašto bi oni to krili , ja nisam uverenja daje zemlja ravna , ali zašto se zvezde vide , a nebi ih trebalo vidjet , zašto se nevidi zakrivljenost zemlje , pa nevidise čak ni iz avijona , pa zašto su lagali dasu bili na mjesecu što imaju od toga , pa kad imaju toliko satelita što nestave snimak uživo iz svemira , zašto su obustavljeni svi letovi na mjesec , pa zašto antartik nije istražen već je zabranjena zona , ima mnogo toga zašto , zato mije va tema zanimljiva , i trebamo istraživati , ijako nisam uvjerema u ravnu zemlju , trebamo istraživati , a nese vređ

Tako je Antonija. Pozdrav tebi iz pretoplog BG-a.:).

Trebamo istraživati i postavljati pitanja. Iako nekad imam različite stavove ne trebamo nipodaštavati onog drugog pa ma koliko nam se činila njegova argumentacija neosnovana.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I meni se pomalo čini da je bojazan preterana i neosnovana. No, poštujem stav i ne kažem da možda nisu upravu.

Svakako moje razmišljanje.

Meni lično nije bitno da li je jedna ili druga strana u pravu, ja ipak mislim da nije u pravu ni jedna strana, jer kad bi gledali realno - zemlja nije ni potpuno okrugla, već rombava, odnosno, puna rupa, izbočina, hrapava, koje čine planine i brda, doline, morska i jezerska korita, kanjoni, itd..

Tako da je zemlja više nalik priloženom.

Ipak, sa svim slojevima atmosfere, verujem da pravolinijski okrugao oblik pogleda na zemlju - nije pogrešan.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Meni lično nije bitno da li je jedna ili druga strana u pravu, ja ipak mislim da nije u pravu ni jedna strana, jer kad bi gledali realno - zemlja nije ni potpuno okrugla, već rombava, odnosno, puna rupa, izbočina, hrapava, koje čine planine i brda, doline, morska i jezerska korita, kanjoni, itd..

Tako da je zemlja više nalik priloženom.

Tako je brate Laodikeja. Zato se i koristi u Bibliji izraz "chug" koji ne označava potpuni krug već sferični nepravilni krug(da li elipsa ili ovako nešto slično što si prikazao). Da je potpuni krug onda bi moralo stajati izraz "dur". E zato Pismo preciznosti radi koristi pravilniji izraz.

Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jos nesto.
Mire je ranije na ovaj moj komentar o ne bitnosti ove teme za licno covekovo spasenje - prokomentarisao nesto u smislu "da ova tema jeste bitna za spasenje jer se tice stvaranja" mada to nije dokazao pismom.

Licno ne razumem da se daje akcenat na nesto sto nije biblijski uslov spasenja, a negira drugo sto to i te kako jeste.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Brate Laodikeja, ja bih ostavio Miretu i Adrijanu BG malo vremena, mislim da ne treba previše navoditi kontraargumenata i zatrpavati ih. Mislim da je sasvim dovoljno izneseno, svakako ako treba pisaće se još. Baš zato što svi insistiramo da tema nije toliko bitna za hrišćanski moral i samo spasenje. Zato mislim da ne treba previše da se angažujemo u pobijanju suparničke argumentacije. Neka u krajnjem slučaju svako ostane pri svom mišljenju u pogledu ovih stvari i ništa mu to neće oduzeti od večnog života. Moj predlog samo:)

Svako dobro.

Natrag