Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Meni lično nije bitno da li je jedna ili druga strana u pravu, ja ipak mislim da nije u pravu ni jedna strana, jer kad bi gledali realno - zemlja nije ni potpuno okrugla, već rombava, odnosno, puna rupa, izbočina, hrapava, koje čine planine i brda, doline, morska i jezerska korita, kanjoni, itd..
Tako da je zemlja više nalik priloženom.
Ipak, sa svim slojevima atmosfere, verujem da pravolinijski okrugao oblik pogleda na zemlju - nije pogrešan.
Lično mi deluje realistički jer se vidi da u prostoru gde se žena nalazi je slabija gravitacija. Ona lebdi, postepeno se spušta, pokreti su usporeniji itd...sad možda takav efekat može da se stvori a da nije stvarno u svemiru. Takođe vidi se Zemljina orbita sa prozora. Možda i to može da se naštima. Međutim, moje pitanje je sledeće:
Koju korist imaju u NASI da prikažu drugačiji oblik Zemlje? Zašto bi prikrivali ravnu Zemlju i prikazivali je da je okrugla? Dakle, kakvu korist bi "zaverenicima" donela okrugla zemlja ako je ravna? Što bi recimo masonima to predstavljao neki problem? Ako bismo rekli da hoće da opovrgnu Bibliju, mi smo na osnovu Biblije mogli videti da ima osnova verovanje u okruglu sveričnu zemlju a u najmanju ruku da Biblija i neprecizira oblik zemlje. Zašto bi njima onda bilo bitno da opovrgnu jedan oblik zemlje?
Pozdrav i svako dobro.
Kao prvo okrugla zemlja podupire evoluciju, a ako je ravna i ako je zatvoren sistem, nema evolucije niti postoje druge galaksije i planete, pa ni evolucija nije moguca
Drugo, ako je tacna prica o ravnoj zemlji, takodje je tacno da postoji kopno izvan nama poznatih granica, odnosno ledenog zida, kao sto je Richard Bird i rekao, sto znaci, kad bi se ljudima dozvolilo to saznanje, svi bi pohrlili u osvajanje novih teritorija i zeleli bi da "izadju iz kontrolisanog okruzenja" koje vladari ovog sveta kontrolisu..
To se nikako ne sme dozvoliti, jer to bi vodilo haosu, i zato se krije. Tako postoji sporazum o "nicijoj zemlji", pa svako ko pokusa da predje granice nama poznatog sveta biva vracen ili usmrcen...
Zanimljivo. Mada većina kreacionisa veruje da je zemlja okrugla tj. ne smeta to verovanje kreacionistima da bi dokazali mladu i stvorenu zemlju. Čak šta više, količina praha na Mesecu podupire da je Mesec mlad jer da je star milijardama godina bilo bi mnogo više prašine. Takođe istraživanje galaksija pomaže da se razume stvaranje jer recimo podatak da se galaksije ne udaljavaju već da kruže pri čemu se stvara tzv. doplerov efekat(crveni pomeraj) takođe negira veliki prasak, veliku starost svemira a onda nema evolucije...Hoću reći da svemir kakav NASA i većina naučnika pretpostavlja ne mora negirati Stvoritelja čak naprotiv. Međutim, kao što rekoh Biblija ne govori tako određeno o ovim stvarima(bliža je okrugloj zemlji po mom shvatanju) tako da nepostoji mogućnost da kreacija bude ugrožena.
Ovde nisam toliko zalazio tako da postoji verovatnoća onoga o čemu govoriš, bolje si upućen.
Pozdrav.
Brate, vidi kreacionisti ne priznaju evoluciju, koja vazi za "cinjenicu" tj. ignorisu navodne "dokaze" tj. fosilni zapis od kojih vecinu smatraju "falsifikovanim"..
Zamisli kada bi oni priznali da su "falsifikovali okruglu zemlju", sta bi se desilo, evo sam zakljuci, bi li citava ideja o evoluciji pala ili ne?
Zasto bi Richard Bird rekao da postoji "neistrazeno kopno" velicine SAD koje je on licno video iza anktarktika i da su anktarkticki zidovi visoki 3000 m, ako to ne postoji.
Fosilni zapis mislim nije poblem za kreacioniste jer ide u prilog Biblijskom pogledu dok evolucionisti zanemaruju da stvar sagledaju sa svih aspekata već isključivo sa jednog zamišljenog i uniformnog.
Lično smatram da konept okrugle Zemlje kakav je sada ne smeta kreacionistima i koncept svemira sa udaljenim galaksijama.
Implikacije ravne zemlje na kreacionizam iskreno ne znam, možda takođe pobija evoluciju, ti bolje znaš a možeš i izneti argumentovano,
no samo znam da Biblijski izveštaj o stvaranju i mladoj Zemlji, o globalom Potopu i dr...ima potvrdu nauke bez obzira na koncept okrugle ili ravne zemlje.
Verovatno ima dokumentovane podatke i način na koji je to otkrio. Satelitski snimci koji NASA pruža prikazuje svu Zemlju a iza Antartika se vidi nešto drugo.
Na kraju voleo bih da predstavnici ravne zemlje mogu dokumentovati svoje tvrdnje slanjem satelita u orbitu.
Neka to urade u saradnji sa onima koji imaju drugačiji koncept ili bez njih ako ne žele i to bi bilo zaista naučna potvrda onome o čemu se govore. To je moj predlog. Dok to ne urade uvek će postojati sumnja i među samim pripadnicima ravne zemlje.
Pozdrav i svako dobro.
Puna rotacija Mjeseca.
A sta ako ne mozes poslati satelit!?
Resenje bi bilo putovanje u udaljeni prostor svemira, ali to nije moguce zbog "van alenovog radijacijskog pojasa", za koji NASA tvrdi "da ga ne mogu preci",