Ti ne vidiš ni Boga od ikona. Braniš idolopoklonstvo, negiraš stvaranje i drugih svjetova, napadaš subotu, propovijedaš spiritizam, Boga ružiš da će ljude da vječno muči, negiraš vaskrsenje, vjeruješ u besmrtnu dušu (zagrobni život).
A to sve zato jer si nauku u advent. crkvi u kojoj si rođen( tako si rekao prirodnije) prihvatio formalno bez shvatanja smisla. A to je besmisleno. Vjerovao si samo jer ti je neko tako rekao.
Onda si iznosio bljuvotine kako pator nije zakopčao šlic, pobožnost ti zavisi od moje.
Prošle sedmice je bila dobra pouka za subotnu školu, jesi li je vidio?
Klevećeš druge, sada si napao i Laodikeju, ajd što si mene.
Tripo mnogo si bezobrazna osoba.
Odgovaraces pred Bogom!
Ko negira stvaranje!?
Ko propoveda spiritizam!?
Ko negira vaskrsenje!?
Nazivas me formalistom, jel si ti to umislio! Ili namerno radis!
To je pokvarenost!
Ako kazem da nisam formalista onda nisam!
Kako se zoves Hriscaninom a lazes izmisljas i manipulises?
I kakve ovo veze ima sa temom!
Sve pročitam što iznesem veći dio. I znam o čemu se radi pored lošeg prevoda.
Ma kako da ne!
Zasto tu izmisljas kad smo svedoci i ja i Adrian da
NEMAS POJMA STA SI POSTAVIO!
Zar ti nemas savest???
(hah, izgleda da ti ne znas ni engleski kad ti treba prevod).
Ti ovdje pokazuješ frustracije i samo pljuješ po drugima. Kakve si samo bljuvotine iznio na mene, ali ja i ne bih volio da me ti hvališ i braniš.
Pa izneo sam i iznecu, jer to su tvoje bljuvotine, a ne moje!
Ti sam sebe sramotis, vidimo to gore, gde se namerno inatis i postavljas ono sto nisi ni procitao!
Kako hoces tu ludost da nazovem!?
Jel to mozes nazvati lepim imenom???
Dokle ces se tako ponasati!?
Takav inat, bezobrazluk, ponositost, ignorancija, bahatost sa tvoje strane - ne mogu probuditi lepe emocije ni kod Boga a kamo li kod coveka, on se takvima suprotstavlja!
Zato cu kazati sta Bog misli o takvima kao sto si ti!
A vidim ti popuštaš u stavovima, evo sve si prihvatio što je rekao Laodik.
Pa naravno da sam prihvatio ranije kad mi je rekao nesto, i uvek cu, ali se trenutno ne slazemo..
I ti osjećaš Mire duboko u sebi da je ipak nauka advent. istina i zato imaš potrebu da obezvrijediš raspravu i da samo kontriraš pa i oko ove beznačajne teme.
Ali ti ponos ne dozvoljava da je prihvatiš.
Ne, nimalo ne osecam!
Ja nemam ponos, jel te ne bi ni ukoravao za sopstveni greh, to bi onda bila osuda i meni!