Ja to kažem šuplja priča.
Suplja je necija glava.
I kako to dokazuje ravnu Zem.?
Cuj molim te kako dokazuje???
Covece ako svetlost lasera putuje "samo pravolinijski", onda ne moze pogoditi cilj na suptotnoj obali zbog zakrivljenosti, jel bi inace pogodio "prazno"!
A on pogadja, znaci da je zemlja ravna!
To je isto kao da posmatras teleskopom (osim sto kroz teleskopo ne vidis okom sliku, zbog izoblicenja i perspektive coveka, a laser ne reprodukuje sliku, vec zrak svetlosti, pa nemas taj problem)
Šta me briga šta znaš o laseru, to ne dokazuje ravnu Zem.
Ovo potpuno obara okruglu zemlju!
Laser je svetlost koja putuje pravolinijski, i ako on pogodi metu na suprotnoj obali, znaci da zakrivljenja nema!
To onda dalje znaci da se kroz teleskop ne vidi, zbog ljudskog faktora tj. perspektive, jer je posmatranje kroz opticki teleskop limitirano ljudskim faktorom!
Znam ja da je za tebe zdrava nauka ništa. E kakva ti je nauka, sve što imaš reći je da se vidi obala kada se približi slika.
Ovo nije zdravlje, ovo kod tebe je bolest!
Na to sam dao već odg. znači da može biti i dobra vidljivost i opet se ne vidi.
Covece, ne vidi se, zato sto je to do perspektive, ljudskog faktora!
Na rezultate lasera ne utice ljudski faktor!
To znaci da kroz teleskop ne vidis sliku, zbog ogranicenosti ljudskog vida. Test laserom nema taj limit.
Pa perspekitivu u ovom slučaju određuje zakrivljenost.
O Boze! Perspektiva je u oku posmatraca, a ne spolja!
Nije tačno, ista je udaljenost kada gledaš bakteriju pa je normalno da ćeš je vidjeti kroz mikroskop.
Nije isto!
I nije ista udaljenost.
O Boze, ti bi kroz teleskop kojim gledas bakterije gledao udaljene objekte.
I ti bi teleskopom kojim posmatras zvezde, posmatrao udaljene predmete na zemlji.
I ti znas koliki je domet svakog teleskopa.
A domet mu se ne moze odrediti nikako!
Upravo je to dokaz okrugle Zem. ti moraš da dovedeš cio objekat posmatranja skrz blizu da bi ga vidio. A trebao bi po tebi da se vidi i iz daljine.
Pa suludi covece!
Ne mozes ti dovesti ceo objekat blizu tvog oka, kada je on ispod horizonta (ne vidi se nikako)!!!
To je kao da ti hoces da posmatras predmet koji je iza nekog drugog predmeta!
Ne postoji uredjaj kojim ga mozes videti osim rengenom, a mi ne koristimo rengen!
Ti imas problem ogranicenog uma! S tobom je svaki razgovor besmislen!
Zato su nacisti morali da dođu blizu da bi gledali Njujork. Šta lupaš gluposti šta ima nešto da treba da je ispod mora, podmornica ima periskop.
Kakva podmornica suludi covece?
Dakle opet dokaz da je zemlja okrugla.
Zasluzio si nulu profesore, ne jedinicu vec nulu! A nulu zato sto se inatis!
Ko sve uci djake po nasim skolama, uzas!!!
Ma da nisi imao pojma koliko avion ide, čak ni predstavu o tome, ne znaš da se azimutna mapa mijenja, ne znaš realne odnose kontinenata itd. ne mogu sve da pobrojim.
Da bi covek bio inteligentan, nije potrebno da barata podacima kao ti.
On uzme podatke proveri ih i shvati umom, obrazovanje ne igra ulogu!
Ali ti nisi u stanju da koristis um, ili neces da koristis!
Ala ga lupaš. Čim može da dbro probliži Mjesec znači da mu je domet oko 400.000 vjerujem da nisi nikada ni gledao kroz teleskop, a ja ga imam kući.
Jos gore sto imas teleskop a ne znas kako on funkcionise!
Ne moze se odrediti domet teleskopa, to kazu i naucnici, cak postoje tvrdnje da su zvezde ogromne pa se zato vide, jel ako su sicusne a udaljene milionima kilometara ne bi ih video ni kroz teleskop!
A ti ih vidis golim okom!
Znaci da su ili jako blizu ,ili su ogromne!
A to nije isto posmatrati i uvelicavati predmet koji se vidi golim okom i predmet koji se uopste ne vidi golim okom.
Ti apsolutno nista ne znas!
I kako to dkazuje ravnu Zemlju?
O Boze!!!
Može se odrediti, mnogima je određena u svjet. godinama.
Hahaha