Hoćeš li zaista?
Rekao si da ćeš ćutati...
22:28 Tada Gospod otvori usta magarici, te ona reče Valamu: Šta sam ti učinila, te me biješ već treći put?
22:29 A Valam reče magarici: Što mi prkosiš? Da imam mač u ruci, sad bih te ubio.
22:30 A magarica reče Valamu: Nisam li tvoja magarica? Jašeš me od kako sam postala tvoja do danas; jesam li ti kad tako učinila? A on reče: Nisi.
Prvo rekao sam da cu cutati u vezi ''prorocanstava'', a ne u vezi drugih stvari u bibliji.
Ili si me ti pogresno razumeo, ili izvrces moje reci.
Drugo, rekao sam vec u odgovoru spedy-ju, ovo nisu identicni slucajevi. Ovo sto si gore naveo je dogadjaj koji se stvarno desio, i koji ima i objasnjenje, Andjeo je govorio kroz magare.
Ovde u (1. moj.) Nema objasnjenja, a postoji i razlog za to, to su simboli.
Kao sto je ''drvo poznanja dobra i zla'' bilo simbol koji su drevni narodi poznavali , tako su znali i sta je ''zmija'' odnosno da predstavlja - ''boga znanja'' kod starih egipcana. ''Drvo Poznanja'' i ''bog znanja''. A nemojmo zaboraviti ko ovo pise, Mojsije koji je bio naucen svoj mudrosti Egipatskoj.
Bilo bi dobro da procitas sta sam napisao u prethodnom postu, pa da onda odgovoris na ovaj koji je upucen tebi, ovako si napisao isto sto i Spedy, a ja se necu ponavljati...
Evo imas ovde:
http://serbianforum.org/threads/nlo...emaljci-u-bibliji.271000/page-19#post-1436362
I ovde si pogrešio a rekao si da ćeš ćutati i nećeš nagađati...zato je bolje pitati nego imati pogrešnu predstavu.Ako je Miroljub govorio da je zmija letela onda je dobro govorio.
Ja jesam pitao, kao sto svaki razuman covek cini, a nerazuman misli da je jedino on u pravu.
Stvarno, znaci ako Miroljub tako kaze onda to mora da je istina?
Ili ako Adventisti kazu?
Ja sam trazio dokaze a vi ih nemate.
Gde su fosili zmije koja je imala krila?
Pa Miroljub je valjda geolog, zar je moguce da nema nijedan fosil te zivotinje?
Ne, nema ni jednog naucnog dokaza, samo vase puste zelje!
Već rekoh ali nisi zapamtio.
Piše da OD TAD će da puže po zemlji zar pre toga nije puzala...šta je tu kazna?
Prvo, nemate arheoloskih ni naucnih dokaza za takvu tvrdnju.
Drugo,pitao sam, procitaj moj post ranije: zasto Bog kaznjava zivotinju umesto da kazni onog koji je kroz nju govorio?
Zasto uopste kaznjava zivotinju koja nije nimalo kriva, jer nema razum?
Pa nije ona kriva zato sto je ovaj kroz nju govorio??? Ili ti mozda mislis da jeste?
Zmija se upotrebljava kao simbol, a kada joj se kaze da ce da: ''puze po zemlji'', tu se ne obraca zmiji, vec sotoni, koga kaznjava i koji ce da ''puze po zemlji'' -odnosno da bude zbacen na zemlju.
Pa i vi sami tumacite ove reci simbolicno: ''ono ce ti na glavu stajati a ti ces ga u petu ujedati''?
Jel to doslovno, ili simbolicno? Naravno da je simbolicno, a stvar je upravo u tome sto je sve simbolicno, a ne samo jedan mali deo kao sto vi tvrdite..
,,Ne mora da postoji ''materijalni'' zivot na trecem nebu. Moze biti i ''duhovni'' u tim prostorima.
Opet nema dokaza.,,
Ima ih ali ne želiš čuti jer ne ćutiš.
Rekao sam, da cu cutati u vezi sa tumacenjem prorocanstva, i svi ovde znaju da ih ja nikada nisam tumacio.
Znaci ako ima dokaza za materijalni zivot u nasem svemiru ili univerzumu, daj mi taj dokaz?
Ja te lepo pitam?
,,Nema dokaza, da su Apostoli ikada culi za ''knjigu Enohovu'', niti su je citirali.,,
1:14 Ali i za ovakve prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: Gle, ide Gospod s hiljadama svetih anđela svojih
1:15 Da učini sud svima, i da pokara sve bezbožnike za sva njihova bezbožna dela kojima bezbožnost činiše, i za sve ružne reči njihove koje bezbožni grešnici govoriše na Nj.
Ovo nije dokaz, vec sam rekao, Juda koristi njemu poznate reci iz usmenog predanja.
Njegovi Oci su ga ucili sta je Enoh govorilo, i to se prenosilo usmeno sa kolena na koleno, a tek kasnije je bilo zapisano u knjigu.
Apostol Juda nikada nije cuo za ''Enohovu knjigu'' , ona je nastala tek kasnije, tako sto je neko sklopio te price i predanja i zapisao ih pod pseudonimom. Tako su sacuvane i ove reci sto nije nikakav dokaz njenog nadahnuca.
Da se razumemo, ja nisam protiv citanja te knjige informativno, ali njeno nadahnuce i ubacivanje u kanon biblije je nemoguce, jel pisac te knjige nije Enoh...
,,Nisam sklon da samoinicijativno tumacim bilo koje prorocanstvo,,
Nije dobro reći jedno a činiti drugo.
Opet ti isto, kako je lepo uhvatiti se za necije reci, pa ih onda izvrnuti, i to kada zelis i insistiras da si jedino ti u pravu.
Ja sam bio iskren pa sam te lepo pitao za dokaz, a ti mi odgovaras ovakvim tonom.
Sto je najsmesnije, ja uopste nisam tvrdio da sam 100% u pravu, vec sam trazio i tudje misljenje o tome.
Dakle normalan razgovor..
Ali svi su se Izraelci plašili Golijata jer je bio vrlo velik. Bio je viši od 9 stopa (oko 3 metra) i imao je drugog vojnika da mu nosi štit.
»Samo dođi« rekao je Golijat »i dat ću tvoje tijelo pticama i životinjama da jedu.« Ali David je rekao: »Ti ideš protiv mene mačem, kopljem i štitom, a ja idem protiv tebe u ime Jehove. Danas će Jehova dati tebe u moje ruke, i ja ću te ubiti.«
Tada je David potrčao prema Golijatu. Uzeo je kamen iz torbe, stavio ga u svoju praćku i bacio svom svojom snagom. Kamen je lupio ravno u Golijatovu glavu i on je pao mrtav. Kad su Filisteji vidjeli kako je njihov junak pao, svi su se okrenuli i pobjegli. Izraelci su pošli za njima i dobili bitku.
1. Samuelova 17:1-54
Zar nebi taj Galijat mogao biti posljedni div vanzemaljac , koga je Bog odlučijo uništit
Sve si ispravno zakljucila(on je bio hibrid palog andjela i coveka) ali neki to ovde neci priznati ni po koju cenu, jer je u suprotnosti sa njihovom vec ustanovljenom dogmom i verom.
Za ovo ima dokaza i van biblije, stoga je u potpunosti istinito.