NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Smesno mi je kako piramida postavlja jedna ista pitanja u krug.
Dovoljno je postaviti jedno pitanje :) .
Ne, nema dokaza za gornje...

Ali posto ni za ni protiv, nema dokaza u bibliji, smatram pitanje besmislenim..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ne mora se svaka tema pokvariti začinom zvanim Jelena.
Koliko nebesa imamo po Bibliji i apokrifima?
Do kojeg Pavle bi uznešen?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne mora se svaka tema pokvariti začinom zvanim Jelena.
Koliko nebesa imamo po Bibliji i apokrifima?
Do kojeg Pavle bi uznešen?

Do treceg neba, ali nema slaganja oko toga sta svako nebo predstavlja...
Moze se samo nagadjati..

Sto se tice drugih bica, kao i materijalnog sveta unutar naseg svemira, ne to je jedna velika prevara, koja je smisljena da bi ljudi lakse prihvatili sotonu kada dodje, on ce se bas tako i predstaviti kao vanzemaljac.
Mali zeleni o kojima slusamo, nisu uopste izmisljotina sujevernih ljudi, oni zaista postoje, ali je rec o demonima, naime iz mog istrazivanja, oni uzimaju taj oblik, jel im je najlakse da ga odrze.
Takodje na pomen Isusovog imena beze, a iskustva ljudi koje su ova bica otimala govore da se oni plase Boga..
Nije ni cudo sto se odmah na pocetku govori o zmiji koja je razgovarala sa Evom. Verovatno je rec o nekom bicu reptiloidnog izgleda...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po Jevrejskoj tradiciji koliko znam - ima sedam nebesa.
Po bibliji ih ima tri.

Druga bića u svemiru postoje, ali to nema veze sa pojavom kojom se ova tema i bavi i shvatanjem pojedinaca da nas vanzemaljci posećuju u svojim kosmičkim brodovima Nlo - ima.
Nlo - i su proizvod satanskog delovanja koje ima cilj da ljude pripremi za dolazak antihrista koji će po učenju New age - a navodno uvesti čovečanstvo u novo doba svoje kosmičke evolucije.

Druga bića u svemiru postoje - ali nas ona ne mogu posetiti. zato što na zemlji vlada greh i planeta zemlja je izolovana od ostatka svemira do dana kada će greh na zemlji biti iskorenjen i tada će se zemlja postati deo savršenog kosmosa i planeta čiji stanovnici nikada nisu pali kršeći Božanske moralne zakone date za dobrobit svih stanovnika svemira.

Taramana, ne znam zašto ti predstavlja problem citiranje dela i misli onih koji su živeli pre nas - bilo da su u pitanju pisci, naučnici, filozofi, pesnici ili pak teolozi..itd.

Svako ima pravo da citira misli ili dela bilo koga i ti sam imaš slobodnu volju da to činiš.

Ali naravno, ti si okrenut neprijateljstvom prema Ellen White i citiranje bilo kog drugog čoveka ti ne predstavlja problem - čak i ateista, ali Ellen White ti jednostavno ne možeš ni da smisliš...ja te razumem..

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
...A, ti, Laodikeja, kada je u pitanju Svemir i eventualno postojanje života u njemu, te NLO, stvarno imaš bujnu maštu!:)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pogl
...A, ti, Laodikeja, kada je u pitanju Svemir i eventualno postojanje života u njemu, te NLO, stvarno imaš bujnu maštu!:)

Pogledaj šta New age pokret uči o Nlo - ima i vanzemaljcima na sajtu "SHARE ( crtica ) international ( tačka ) org" jer ovo je njihova ideologija a ne moja, a ja je samo sagledavam kroz ono što uči biblija.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pogl

Pogledaj šta New age pokret uči o Nlo - ima i vanzemaljcima na sajtu "SHARE ( crtica ) international ( tačka ) org" jer ovo je njihova ideologija a ne moja, a ja je samo sagledavam kroz ono što uči biblija.
Taman posla da još uzimam za ozbiljno ideologiju New age. Ništa se destruktivnije kao ideja nije pojavilo u zadnje vrijeme od New age i njihove ideologije.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Do treceg neba, ali nema slaganja oko toga sta svako nebo predstavlja...
Moze se samo nagadjati..

Sto se tice drugih bica, kao i materijalnog sveta unutar naseg svemira, ne to je jedna velika prevara, koja je smisljena da bi ljudi lakse prihvatili sotonu kada dodje, on ce se bas tako i predstaviti kao vanzemaljac.
Mali zeleni o kojima slusamo, nisu uopste izmisljotina sujevernih ljudi, oni zaista postoje, ali je rec o demonima, naime iz mog istrazivanja, oni uzimaju taj oblik, jel im je najlakse da ga odrze.
Takodje na pomen Isusovog imena beze, a iskustva ljudi koje su ova bica otimala govore da se oni plase Boga..
Nije ni cudo sto se odmah na pocetku govori o zmiji koja je razgovarala sa Evom. Verovatno je rec o nekom bicu reptiloidnog izgleda...

Tako je, Pavle reče do trećeg NEBA jer postoji više nebesa.
Ako uzmemo princip da rog predstavlja silu i vladara kao i oblast njihove vladavine onda čujemo da Enoh govori o sedam nebesa i piše u Otk. da Jagnje ima sedam rogova to meni sugeriše na sedam nebesa.

Što se tiče zmije ona je imala krila i od izricanja prokletstva da će od tad da puže ona gubi moć letenja isto kao što će neprijatelju biti oduzeta moć letenja i postaće tad materijalno vidljiv.
Mišljenja sam da postoje stvorenja na svakom nebu jer Pavle kaže da nije dozvoljeno govoriti šta je video na trećem nebu da je prazno onda nebi imao šta reći ovako se tajna oko toga nesme iznositi.

Kod Enoha na čije se knjige apostol poziva piše o tim stvarima pa ako želiš čitati sada apokrife a tad knjige koje su bile uvažavane izvoli ja ih čitam i nalazim mnogo toga tačnog.Niko ne kaže da se cela knjiga treba prihvatiti kao istinita već pažljivo isčitati i videti šta ne stoji.

Po Jevrejskoj tradiciji koliko znam - ima sedam nebesa.
Po bibliji ih ima tri.

Druga bića u svemiru postoje, ali to nema veze sa pojavom kojom se ova tema i bavi i shvatanjem pojedinaca da nas vanzemaljci posećuju u svojim kosmičkim brodovima Nlo - ima.
Nlo - i su proizvod satanskog delovanja koje ima cilj da ljude pripremi za dolazak antihrista koji će po učenju New age - a navodno uvesti čovečanstvo u novo doba svoje kosmičke evolucije.

Da li ono Jezekilj opisuje kola i točkove od sataninog prevoza?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jezekijevo vidjenje nema veze sa vanzemaljskim kosmickim brodom ili Nlo, jer elementi ukazuju da je to bilo nesto sasvim drugo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tako je, Pavle reče do trećeg NEBA jer postoji više nebesa.
Ako uzmemo princip da rog predstavlja silu i vladara kao i oblast njihove vladavine onda čujemo da Enoh govori o sedam nebesa i piše u Otk. da Jagnje ima sedam rogova to meni sugeriše na sedam nebesa.

Nisam sklon da samoinicijativno tumacim bilo koje prorocanstvo(ili otkrivenje), buduci da se ono moze izvrnuti i pripisati mu se znacenje koje zapravo nema, ako polazimo od vec unapred stvorene predstave o istoriji i bibliji, lako mozemo pogresno protumaciti bilo koje prorocanstvo..
Zato ja ne zelim time da se bavim i necu. Neka ljudi tumace kako ih vec Duh vodi.
Imao sam periode, kada sam i ja neka prorocanstva tumacio ali danas znam da sam ih pogresno razumeo.
Zato se treba zapitati, da li mi je dato da razumem prorocanstva(otkrivenje), i treba li tome da poducavam druge?
Ako jeste govoricu, ako nije radije cu cutati..

Što se tiče zmije ona je imala krila i od izricanja prokletstva da će od tad da puže ona gubi moć letenja isto kao što će neprijatelju biti oduzeta moć letenja i postaće tad materijalno vidljiv.

Slusao si Miroljuba Petrovica pa si to zakljucio?
Koji su dokazi da je zmija imala krila?
Mislim covek dosta toga dobrog kaze(moram ga podrzati u nekim stvarima), ali je nazalost, prevarant i falsifikator u vecini drugih slucajeva.
Pa bi voleo da cujem, samo to u vezi zmije, koji su dokazi?

Zmija govori?
Zivotinje ne govore.

Ja licno mislim da se ovde uopste ne radi o doslovnoj zmiji, vec o zmijolikom stvorenju samom djavolu(koji je uzeo taj oblik), i ovde se opisuje njegova komunikacija sa prvim ljudima. A to sto si rekao, prokleo je Bog zmiju da puze po zemlji, pa jednostavno je, zbacio ga Bog sa neba.
Pa onda vidimo, ''vanzemaljce'' danas sa istim zmijolikim oblikom.
Zar to ne objasnjava o cemu se radi?
Ali to je moje licno misljenje..

Mišljenja sam da postoje stvorenja na svakom nebu jer Pavle kaže da nije dozvoljeno govoriti šta je video na trećem nebu da je prazno onda nebi imao šta reći ovako se tajna oko toga nesme iznositi.

Ne mora da postoji ''materijalni'' zivot na trecem nebu. Moze biti i ''duhovni'' u tim prostorima.
Opet nema dokaza.

Kod Enoha na čije se knjige apostol poziva piše o tim stvarima pa ako želiš čitati sada apokrife a tad knjige koje su bile uvažavane izvoli ja ih čitam i nalazim mnogo toga tačnog.Niko ne kaže da se cela knjiga treba prihvatiti kao istinita već pažljivo isčitati i videti šta ne stoji.

Citao sam nekoliko odlomaka i odustao, jer je u suprotnosti sa nacinom izrazavanja koji koristi biblija. Pokazuje se kao knjiga kasnijeg datuma, dovoljno ako koristis samo jezicki i stilski pristup..
S druge strane postoji vise verzija same knjige i nije sigurno koje su reci original, a koje je kompilacija sa umetcima kasnijeg datuma. Dakle veliki je posao odrediti koje su autenticne reci?

Pavle se ne poziva precizno ni na jednu knjigu, ali mu je svakako termin ''trece nebo'' poznat.
Nema dokaza, da su Apostoli ikada culi za ''knjigu Enohovu'', niti su je citirali.
Oni su se samo pozivali na Enohove reci, koje su se tradicijom prenosile usmeno, i onda je neko od Jevrejskih istoricara kasnije, sakupio ta predanja i sklopio ih u jednu knjigu koja je danas poznata kao ''Enohova Knjiga'' , ne zna se precizno koje su tacne reci samog Enoha.

Poslednja izmena:
Natrag