Član
- Učlanjen(a)
- 29.06.2010
- Poruka
- 2.014
He,he, što li mi dadoše ime Tamara? Rekoše da znači palma, mir, a ono tamo nečija bludnica. Dobro de, živ stvor svašta mora da trpi. E, i ja se slažem da bi religiju trebalo potpuno odvojiti od države, pogotovo je ne uvoditi u škole, a ne da religija bude prvi stub i državi i politici i svemu. To karikira i značenje države, a još više unižava važnost vjere, koja postaje komercijala, zarad drugih interesa, koje jednim imenom možemo nazvati-koristoljublje. I sve se u životu svodi na to. Čini mi se da se toliko uvuklo u svaku poru društva i ljudskog uma, da se i sam mozak programirao za koristoljublje, makar i u najbanalnijem smislu i u najmanjem obliku. Kao grijeh je dovoljno loše, ma koliko da je. Dobro je što je ova tema postala više slobodna diskusija, na kojoj mogu da se prave improvizacije svega što nas okružuje i svega što nam smeta u svijetu u kojem živimo, a sve zajedno nas veže taj svijet u kojem nije nimalo lako živjeti u današnja vremena. Da li su posljednja, to me baš interesuje, ili je zlo samo pokazalo mali dio svoga velikoga lica i kolkiko nas još iskušenja očekuje?