Niti koje nas povezuju

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
He,he, što li mi dadoše ime Tamara?:roll: Rekoše da znači palma, mir, a ono tamo nečija bludnica. Dobro de, živ stvor svašta mora da trpi. E, i ja se slažem da bi religiju trebalo potpuno odvojiti od države, pogotovo je ne uvoditi u škole, a ne da religija bude prvi stub i državi i politici i svemu. To karikira i značenje države, a još više unižava važnost vjere, koja postaje komercijala, zarad drugih interesa, koje jednim imenom možemo nazvati-koristoljublje. I sve se u životu svodi na to. Čini mi se da se toliko uvuklo u svaku poru društva i ljudskog uma, da se i sam mozak programirao za koristoljublje, makar i u najbanalnijem smislu i u najmanjem obliku. Kao grijeh je dovoljno loše, ma koliko da je. Dobro je što je ova tema postala više slobodna diskusija, na kojoj mogu da se prave improvizacije svega što nas okružuje i svega što nam smeta u svijetu u kojem živimo, a sve zajedno nas veže taj svijet u kojem nije nimalo lako živjeti u današnja vremena. Da li su posljednja, to me baš interesuje, ili je zlo samo pokazalo mali dio svoga velikoga lica i kolkiko nas još iskušenja očekuje?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Drago mi je sto vodis svoju temu sa mnogo sarma. Hvala ti za to.
Slazem se s onim sto si napisala, valjda ce pobijediti razum, bez obzira na Kraj ili ne Kraj.
Jer bezumnik tesko moze postici ista.
Da li su posljednja, to me baš interesuje, ili je zlo samo pokazalo mali dio svoga velikoga lica i kolkiko nas još iskušenja očekuje?
Nije jos posljednje vrijeme ( s aspekta nasih zivota), moze se reci da mozda nije daleko, ali mi mozemo samo nagadjati, jer kada ce zna samo Bog.
Da te podjsetim; Isus je govorio: "Ne spavajte! Bdijte! Samo sto nije!"

neko to prevodi na drugi nacin, ali on je mislio doslovce.

Na kraju se ipravio kada mu je dosla Bozja Rijec:" samo Otac zna o tom".
I to jeste istina.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Niti koje nas povezuju?! Pa to je ljubav Božja. Suprotna mišljenja, razmirice, diskusije u stilu tko je u pravu, a tko ne...mislim da su normalna stvar u životu, pa će tako biti i na forumu. U kolikoj je mjeri nečija duša prožeta Božjom ljubavi, toliko će on tu ljubav pokazati prema drugima. Jer to ide zajedno: ljubav prema Bogu i biženjemu. Ali, i među apostolima je bilo prepirki: tko je veći? i sv. Pavao kad piše o Klojinima. " Klojini mi, braćo, rekoše da među vama ima razmirica..." Pa i sam Pavao i Barnaba se raziđoše zbog neslaganja.

Član
Učlanjen(a)
12.03.2013
Poruka
18
U miti koje bih naveo kao "uzrok" necega sto nas veze u pozitivnom smislu je
svakako Isus Hrist!
Zasto?
Zato sto,primera radi,je on bio kadar objediniti 12 apostola bez obzira na njihovu razlcitos
neracunajuci Judu Iskariotskog koji je sam sebe "izbacio" iz tog zajednistva...

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Niti koje nas povezuju?! Pa to je ljubav Božja. Suprotna mišljenja, razmirice, diskusije u stilu tko je u pravu, a tko ne...mislim da su normalna stvar u životu, pa će tako biti i na forumu. U kolikoj je mjeri nečija duša prožeta Božjom ljubavi, toliko će on tu ljubav pokazati prema drugima. Jer to ide zajedno: ljubav prema Bogu i biženjemu. Ali, i među apostolima je bilo prepirki: tko je veći? i sv. Pavao kad piše o Klojinima. " Klojini mi, braćo, rekoše da među vama ima razmirica..." Pa i sam Pavao i Barnaba se raziđoše zbog neslaganja.

Uobicajena i mnogo puta ponavljana zabluda!

Jedino sto nas ujedinjuje jeste ljubav prema Bogu! (ne obrnuto! Ljubav Bozju ima svako, i ona dvojica sto se svadjaju!)
I ljubav prema bliznjemu.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Uobicajena i mnogo puta ponavljana zabluda!

Jedino sto nas ujedinjuje jeste ljubav prema Bogu! (ne obrnuto! Ljubav Bozju ima svako, i ona dvojica sto se svadjaju!)
I ljubav prema bliznjemu.

Zabluda? U čemu je zabluda? Pa ti si samo ponovio moj post. Ljubav prema Bogu. Da! Iz te ljubavi prema Bogu proizlazi ljubav prema bližnjemu.
Da li ima ljubavi Božje u srcu onih koji se svađaju, to samo Bog zna. Nesporazumi, prepirke, diskusije su normalna pojava među ljudima, ali velika je razlika da li to netko čini s mržnjom ili s ljubavlju.
Bog vidi srce čovjeka i On jedini zna.

Natrag