LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Jurivaka, tema me je od sinoć " kopkala ", čak nisam mogla ni da spavam. Zašto, jer sam ubjeđena da internet spaja ljude. Eto tako mogu da se spoje i različte vjeroispovijesti, ako hoće. Ono što tražimo to i dobijamo. Ako u drugima tražimo dobro, naći ćemo ga, pa makar da je zrno graša. I ja ću se držati tog zrna. Ako hoćemo da tražimo loše, lako ćemo ga naći u svima,prvenstveno u nama samima. Mislim da uopšte nisam pogriješila kada sam postavila ovu temu,jer ođe ima ljudskog potencijala ( svijetlog,ne otpada ), za koje znam da će ovo odraditi. Već su mi se i pokazali i dokazali . Hoću da razbijem dogmu, jer dogma zatvara srce i oči. Liberalnijim pristupom ovoj materiji, možemo naći masu stvari koje nas spajaju.
Makar će biti interesantno kao experiment, kad već misliš da je utpija, ali ja vjerujem u ove ljude na forumu.
Ne, nisi pogrješila sa temom, naprotiv. I utopija ima svoju vrijednost, pogotovu kada joj je cilj plemenit. Složio bih se sa tobom da internet spaja ljude, ali samo onda kada je zaista riječ o ljudima. Međutim, ništa na ovome svijetu ne može spojiti dogme. One su nepomirljive. Cijela istorija ljudskog sruštva nam to svjedoči. Svjedoči nam to i ovaj naš forum. Vjerujem i sam da su ljudi koji su sada aktivni na PF religija, dobri ljudi, slični ljudi i pametni ljudi. Ali, ono što ih dijeli do nepomirljivosti jesu različita vjerska ubjeđenja - različite institucionalizovane dogme, različite filozofije poimanja života i svijeta. Njih nije moguće pomiriti, jer bi to značilo odricanje ili korekciju dogmi, a dogme se ne koriguju.