New album

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
ULJE JE NA VODI… KULTNI KONCERT HAUSTORA IZ 1982. KONAČNO OBJAVLJEN KAO DVOSTRUKI LP

Haustore9e1012bbf6d5f56.jpg


Fanovi grupe Haustor obradovaće se sjajnoj vesti – “Ulje je na vodi – uživo Kulušić 82′” – zvučni zapis koncerta u zagrebačkom klubu Kulušić iz 1982. godine objavljen je na dvostrukom LP izdanju.

Dvostruki LP sadrži zapis koncerta mladog i tek uzletelog benda u sastavu Srđan Sacher (bas gitara, vokal) Darko Rundek (vokal, gitara, usna harmonika) Ozren Štiglić (gitara, vokal) Damir Prica (tenor & sopran saksofon, klavijature) Srđan Gulić (bubnjevi) Igor Pavlica (truba) Nikola Santro (trombon). Gosti na ovom koncertu bili su Jura Novoselić (alt saksofon) Stanko Juzbašić (udaraljke). Snimatelj je bio Željko Radočaj.

74209782_2643461305718249_1284403372799033344_o-750x735c7ec9a13d13d875a.jpg


Na albumu je 21 pesma koju je grupa odsvirala 1982. godine na koncertu u zagrebačkom klubu Kulušić.
Dvostruki vinil sa živim nastupom Haustora objavili su nezavisni izdavači Blind Dog Records i Šareni dućan.


(HL/Izvor: ravnododna.com)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
MORISI NAJAVIO NOVI ALBUM “I AM NOT A DOG ON A CHAIN”

1561309_morissey0dfa9446fa616eed.jpg


Morisi je najavio novi studijski materijal “I Am Not A Dog On A Chain”.

Ovo će biti njegovo trinaesto solo izdanje u karijeri, a poslednje za BMG records. Naslediće “California Son” iz prošle godine, koji je bio materijal s coverima. Njegovo poslednje originalno izdanje “Low In High School” objavljeno je 2017. godine.

Novi album Morisi je snimio u Francuskoj, s dugogodišnjim saradnikom, producentom Džoelom Čikarelijem. U prodaji bi trebalo da se nađe u martu sledeće godine.


(HL/muzickazona.ba)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
AKO NE ONI – KO? THE WHO OBJAVILI NOVI STUDIJSKI ALBUM – “WHO”

69805120_10156161056227331_8296820361291366400_o-1024x682ea33fa933577a05b.jpg


Posle 13 godina iščekivanja, jedan od najuticajnijih bendova svih vremena, čija karijera traje više od 55 godina, objavio je novo studijsko izdanje. Album ovih rock ikona, koje su svojim live nastupima i brojnim večnim hitovima ostavile neizbrisiv trag u istoriji muzike, nosi nazivc kao i bend – “WHO”.
– Sve pesme s albuma napisane su prošle godine, uz dva izuzetka – otkrio je legendarni Pit Tauzend i dodao: – Ne postoji tema niti koncept, nema nikakve priče iza svega – to je zbirka pesama koje smo moj brat Sajmon i ja napisali kako bi Rodžeru dali inspiraciju, izazove i opseg za njegov novootkriveni pevački vokal. Rodže i ja smo danas stari ljudi, budimo realni, tako da sam nastojao da se udaljim se od ikakve nostalgije. Sećanja su OK, ali deo pesama se zapravo referira na eksplozivno stanje današnjice.
Svoje mišljenje o albumu podelio je i Rodžer Daltri:
– Uveren sam da smo kreirali naš najbolji album, od “Quadrophenia” izdanja iz 1973. godine. Pit nije izgubio svoju magiju, i dalje je fenomenalan tekstopisac, s vrhunskim osećajem za detalje.


Album “Who” donosi 11 pesama, koje su snimljene u Londonu i Los Anđelesu. Njegovom produkcijom bavili su se Pit Tauzend, D. Sardi (Noel Galager, Oasis, LCD Soundsystem, Gorillaz) i Dejv Eringa (Manic Street Preachers, Rodžer Daltri, Vilko džonson). Za naslovnicu albuma zaslužan je slavni pop-umetnik Ser Piter Blejk, koji je bend upoznao davne 1964. godine tokom snimanja TV showa “Ready Steady Go”. Svoj doprinos dao je već i na koricama albuma “Face Dances” iz 1981., a sada njegovo delo krasi i cover novog albuma grupe The Who.
Daltriju i Tauzenduu u kreiranju i snimanju albuma su se pridružili i bubnjar Zak Starki i basista Pino Paladino, a svoj doprinos dali su i Sajmon Tauzend, Benmont Tenč, Karla Azar, Džoj Varonker i Gordon Giltrap.
Novi album The Who će predstaviti i uživo; trenutno je najavljeno 10 koncertnih nastupa u 2020. godini, koji će se održati u Velikoj Britaniji i Irskoj.


“WHO” – spisak pesama:
All This Music Must Fade
Ball and Chain
I Don’t Wanna Get Wise
Detour
Beads On One String
Hero Ground Zero
Street Song
I’ll Be Back
Break The News
Rockin’ In Rage
She Rocked My World
This Gun Will Misfire (deluxe)
Got Nothing To prove (deluxe)
Danny And My Ponies (deluxe)

HL/Izvor: ravnododna.com
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
KULTNA PLOČA EX-YU ROCKA… OBJAVLJENO REMASTERIZOVANO I LUKSUZNO VINILNO REIZDANJE ALBUMA “TIME”

36446350-1532-429c-8c08-0454a26d548b-750x750ab5bf0e2ef144efa.jpg


Vest koja će privući pažnju ne samo diskofila i ne samo vremešne rock generacije: prvi eponimni album grupe Time objavila je Croatia Records kao remasterizovano i luksuzno vinilno reizdanje.

Napustivši 1971. beogradsku Korni grupu, pevač Dado Topić je u Zagrebu formirao Time, uključivši u postavu vrsne instrumentaliste, gitaristu Vedrana Božića, klavijaturiste Tihomira Popa Asanovića i Branu Lamberta Živkovića, bubnjara Ratka Divjaka i basistu Maria Mavrina.
Bilo je to vreme rađanja domaćeg progresivnog rocka u kojem su se već izrazili Indexi (Plima, Negdje na kraju u zatišju), a Kornijevci, posle niza pop pesmica, počeli su snimaju svoj prvenac sa budućim klasikom, pesmom “Put za istok”.

Zašto je, onda, Topić napustio bend koji je, prema svim znacima i sa već uglednim Kornelijem Kovačem kao liderom, slutio na nešto veliko? Odgovor je jasan: Dado nije bio samo grandiozan pevač, već je u sebi nosio autorski potencijal koji sigurno nije mogao da dođe do izražaja uz drugog velikog autora, uz to još i šefa benda.

Kada se u leto 1972. pojavio LP “Time”, potvrda je bila na dlanu: Topićeve autorske pesme “Istina mašina”, “Pjesma no. 3” i jedan od svevremenih vrhunaca, “Za koji život treba da se rodim”, traju već pola veka i ostaju zauvek označeni kao magnum opus ovdašnjeg rocka.


Istina, delo za koje danas znamo da je veličanstveno u to vreme nije ulivalo poverenje, prvenstveno u komercijalni potencijal. Ne treba zaboraviti da su još uvek diskografijom vladali šlageri i etno tradicionali, a rock će (upravo od te 1972. godine) tek krenuti u ekspanziju. Elem, urednici u Jugotonu su LP “Time” proizveli u samo 500 primeraka. Prvi tiraž je brzo rasprodat i album je ponovo proizveden – opet u 500 primeraka. Ali, ploča se još godinama doštampavala, jer je prodavan svaki primerak koji je dospevao na tržište.

– Prvi album grupe Time po meni je najbolji album svih vremena naših prostora, to je rock muzika koja je bila desetak godina ispred vremena. Naša obaveza kao izdavača je bila da ga nekako dostojanstveno obeležimo i raduje me ovaj dan! – rekao je direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac.

Ovim rečima obeleženo je predstavljanje novog kapitalnog reizdanja, LP ploče “Time” koja donosi remasteritovane pesme s originalnih magnetofonskih traha i bogatu opremu sa fotografijama Marka Čolića, kao i biografijama benda i članova prve postave.
Događaj je okupio neke članove originalne postave, Vedrana Božića, Tihomira Popa Asanovića i Ratka Divjaka, a uz njih je bio i Vladimir Mihaljek Miha, menadžer koji je imao vrlo bitnu ulogu u opstanku i nadogradnji benda.

Od mnogih obraćanja nekih rock kritičara i muzičara, izdvojili smo, kao karakteristične, reči Vedrana Božića.
– Drago mi je što je ovo reizdanje potvrda da je naša muzika ostala kao klasika naših rock početaka. Naročito me raduje ako je izvedba, tj. otisak na ploči kvalitetnije napravljen nego što je tada mogao biti, makar će mi ona stara uvek ostati kao raritet. Prvi album je bio super zbog iskrenosti, ali i samog načina snimanja. Zbog prirodnosti atmosfere snimanja na 4 kanala isplivaju neki detalji i osobine pojedinih muzičara pa se sve sluša s posebnim doživljajem – rekao je veliki gitarista.


(HL/Izvor: glas.ba )
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
NEK SLUŠA CEO SVET… RADIOHEAD SVE SVOJE ALBUME UPLOADOVAO NA YOUTUBE

radio-ova970ab95035b67693.jpg


Radiohead je uploadovao celu svoju diskografiju na YouTube.
Od sada je moguće na YT kanalu Radioheada poslušati svaki njihov album koji su službeno objavili.
Sve albume od debija “Pablo Honey” do poslednjeg “A Moon Shaped Pool” možete naći na ovom kanalu: https://www.youtube.com/user/radiohead/playlists


(Headliner.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
NIK KEJV POSTAVIO NA YOUTUBE KONCERTNI FILM “DISTANT SKY” KAO BOŽIĆNI POLON OBOŽAVAOCIMA

Nick-Cave-by-Jason-Williamson-1024x6824e6725d36da0e1a9.jpg


Nick Cave & The Bad Seeds na YouTubeu u celosti su objavili svoj koncertni film iz 2018. “Distant Sky” kao božićni poklon obožavaocima.

Film je režirao nagrađivani autor Dejvid Barnar, a donosi snimke s nastupa u Royal Areni u Kopenhagenu održanog u oktobru 2017. godine. Film je prikazivan u bioskopima, a određene izvedbe bile su dostupne na internetu, ali ovo je prvi put da može da se nađe u celosti i pogleda besplatno.


Kejv je ovim povodom napisao na svom sajtu:

“Primio sam mnoga pisma na The Red Hand Files u kojima me pitate za film “Distant Sky: Live in Copenhagen”. Evo ga! S ljubavlju za Božić, Nick”.

Film traje dva i po sata a u njemu Kejv i The Bad Seeds izvode pesme sa svog albuma iz 2016. “Skeleton Tree”, kao i starije hitove.


(Headliner.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
KAD SIJETL SRETNE TALKNIG HEADSE… PEARL JAM OBJAVILI “DANCE OF THE CLAIRVOYANTS”, PRVI SINGL S NOVOG ALBUMA “GIGATON”

pearl-jam-cover_6502cff41c4e0bb5a1d.jpg


Prvi singl s dugo očekivanog novog albuma kultnog benda Pearl Jam ugledao je konačno svetlo dana, a kako sam bend kaže: “Dance of the Clairvoyants” je nešto kao kad Sijetl sretne Talking Headse.

– Ova pesma je perfektna oluja eksperimentiranja i prave saradnje – izjavio je basista Džef Ament povodom objavljivanja pesme “Dance of the Clairvoyants” i dodao: – Ovo je funky eksperimentalni rock zvuk koji više podseća na Talking Heads nego na grunge iz Sijetla.

Podsećamo da je najavljeni “Gigaton” prvi studijski album posle sedam godina, a Pearl Jam kreću na njegovu promotivnu turneju u martu ove godine, naravno, prvo na matičnom severnoameričkom terenu.


(HL/Izvor: ravnododna.com)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
MELANHOLIJA JE MAJKA RADOSTI… DARKO RUNDEK I NJEGOVA EKIPA OBJAVILI SINGL I LYRIC VIDEO “UNUTARNJI GLAS”

Roko-Crnić-i-Darko-Rundek-promo-foto-1024x683.jpeg

Muzičar Darko Rundek i njegova Ekipa objavili su novi singl i lyric video “Unutarnji glas”, kao najavu predstojećeg dvostrukog EP-a “Brisani prostor”.

– Evo pjesme za večeri u samoizolaciji. Zove se ‘Unutarnji glas’, a mogla bi se zvati i ‘Covid Covid Night’. Pogodna je za slušanje u lupu (loop)… Ostanimo doma, makar proljeće nas mami. Melankolija je majka radosti! – poručuje Darko.

“Unutarnji glas” nastao je kao saradnja Rundeka i basiste Ekipe Roka Crnića, koji je bio zadužen za reči i video za pesmu.

Nakon jutjub i digital singlova “Barbara” i “Pješčane oluje”, dvostruki EP “Brisani prostor” (izdavači Menart i Long Play), biće prvo diskografsko izdanje Darka Rundeka i Ekipe, grupe muzičara okupljenih 2017. za slavljeničku regionalnu turneju povodom 20 godina od prvog Darkovog samostalnog albuma “Apocalypso”, u okviru koje je održan i veliki koncert na rasprodatom beogradskom stadionu Tašmajdan.


(Headliner.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
STOUNSI POSLE OSAM GODINA OBJAVILI NOVI SINGL: Pesma govori o situaciji u kojoj se nalazi svet (VIDEO)

Roling Stonsi su objavili je novi singl posle osam godina „Living In A Ghost Town" („Živeti u gradu duhova").

roling-stouns-696x423.jpg


U pesmi obojenoj sirovim bluzom se u jednom stihu pominje i kriza nastala usled epidemije korona virusa, o kojoj Mik Džeger peva:

Život je prelep, ali smo sada u karantinu/Osećam se kao duh, koji živi u gradu duhova” (Life was so beautiful, now we all got locked down / Feel like a ghost, living in a ghost town.).

Pesma je snimljena pre godinu dana u Los Anđelesu, ali je dovršena u karantinu, piše u saopštenju benda.

– Mislili smo da će odjeknuti u vremenu u kojem živimo – rekao je ser Mik.

Džeger je za Epl mjuzik i otkrio da je pesma napisana za “10 minuta” tokom džem sešna u februaru.

– Nije napisana o ovom vremenu, već o mestu punom života, a sada kada je sve lišeno života, morali smo da progovorimo – rekao je Džeger.

U prvoj verziji pesme, kaže on, bilo je puno reči o kugi i sličnim izazovima.

– Kit Ričards i ja smo pomislili da treba da je objavimo. Rekao sam da moramo da napišemo nove stihove, jer su neki dobri, a neki čudni i dosta mračni – rekao je ser Mik.

Ričards je rekao da je pesma završena “preko satelita”, pre nego što je objavljena u četvrtak.


– Na neki način je bilo jezivo kada je pesma zaživela – rekao je Džeger, dodavši da zvuči kao da je stvorena “u svemiru”.

– Ali mi se dopada kako je na kraju ispala – navodi Džeger.

Težak sam prema sebi
Living In A Ghost Town je prva objavljena pesma benda, posle Doom and Gloom i One More Shot, koje su se našle na na njihovom albumu najvećih hitova Grrr! iz 2012. godine.

Njihov poslednji album s novim materijalom bio je A Bigger Bang iz 2005. godine.

– Da, prošlo je mnogo vremena – priznaje Džeger,

– Mislim da je jedan od problema koji imam je taj što želim da album bude jako dobar. Ne želim da to bude samo dobar album, želim da bude odličan. Znate šta? Ja sam veoma težak prema sebi. Ukoliko nešto napišem ili nešto napišem sa Kitom Ričardsom, biće sjajno. Ne može da bude samo dobro – kaže Džeger.

Pevač se nada da će završiti više pesama sada dok je u izolaciji.

– Ne postoji zamena za vreme koje provodimo zajedno – dodaje.

Rekao je i da je teško proceniti kada će se bend vratiti na svetsku turneju, odloženu zbog pandemije Kovida-19.

– Ne znamo šta će se dogoditi s turnejom. Ne znamo kada je sledeća fudbalska utakmica. Ne znamo kada ćemo na turneju napolju – navodi Džeger.

Pretpostavlja da je svirka napolju mnogo zdravija nego unutra.

– Ali sada je u to u domenu pretpostavke – smatra Mik.

(Dnevno.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
NA KOGA LI JE MISLIO… BOB DILAN SINGLOM “FALSE PROPHET” NAJAVIO NOVI ALBUM “ROUGH AND ROWDY WAYS”

43750317_10160852314860696_676754840029757440_n.jpg

Bob Dilan/Photo: facebook@bobdylan

Bob Dilan najavio je novi album “Rough and Rowdy Ways” koji će Columbia objaviti 19. jula. Poslednji album mu je bila trostruka ploča sa standardima “Triplicate” iz 2017., dok mu je poslednje s autorskim materijalom bio “Tempest” iz 2012. godine.

Dilan novu ploču najavljuje najnovijim singlom “False Prophet” koji stiže nakon što je ove godine već objavio “Murder Most Foul,” 17-minutni EP o atentatu na Kenedija koji je postao njegova prva pesma u njegovoj izvedbi na vrhu neke od Billboardovih top lista.

Potom je usledila i “I Contain Multitudes”, a obe će se naći na albumu “Rough and Rowdy Ways”.


HL/Izvor: ravnododna.com
 
Natrag
Top