Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

New album

  • Začetnik teme torpedo
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
OD “ABER DOJDE DONKE”, DO “TALASNE DUŽINE”… OBJAVLJENA KOMPILACIJA “LEB I SOL – GREATEST HITS COLLECTION”Leb i sol eminentni je makedonski jazz-rock sastav, jedan je od najpopularnijih na ovim prostorima, a i šire. Osnovali su ga 1976. godine Vlatko Stefanovski (gitara), Bodan Arsovski (bas gitara), Nikola Dimuševski (klavijature) i Dimitrije Čučurovski (bubnjevi).

Leb i sol stvarao je muziku koja je donosila elemente rocka, jazza i makedonskog etno zvuka, a u repertoaru su mesto pronašle i klasične jazz verzije tradicionalnih etno-folk hitova kao što su “Jovano, Jovanke” i “Aber Dojde Donke” koje su se našle i na kompilaciji “Greatest Hits Collection”, na kojoj se nalazi ukupno 18 pesama objavljenih u razdoblju od 1978. do 1989. godine, kada su bili studijski najaktivniji.

Leb i sol su od početka svog delovanja na koncertima pokazivali instrumentalne virtuoznosti i postali su vrlo popularna grupa krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, a posebno se isticao Vlatko kao virtuoz na gitari. Godine 1978. čitatoci Džuboksa proglasili su ih grupom godine.


“Greatest Hits Collection” otvara njihova najpoznatija pjesma “Kao kakao” objavljena na sjajnom istoimenom albumu 1987. godine, a između ostalih tu je i vokalna pesma “Talasna dužina” koju je napisao dramski pisac Goran Stefanovski, Vlatkov brat koji nas je nažalost napustio 2018. godine.
Uz sjajne “Kalabalak”, “Putujemo”, “Tako blizu”, kompilaciju zatvaraju “Čukni vo drvo” objavljena 1989. godine i “Čuvam noć od budnih” – album “Kao kakao” muzički i vizuelno zaokružuje ovu kompilaciju.
Kompilaciju je objavila Croatia Records.


(HL/Izvor: soundguardian.com)
 
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
SAD JE DEFINITIVNO… COLDPLAY NAJAVILI NOVI ALBUM “EVERYDAY LIFE” SA DVE NOVE PESMEOsmi studijski album grupe Coldplay biće objavljen 22. novembra.
Album pod naslovom “Everyday Life” biće objavljen u formatu CD-a, vinila, kasete i kao digitalni download, a već sada je dostupan za prednarudžbu.
Dvostruki album traje 53 minuta i podeljen je na dva dela, “Sunrise” i “Sunset”, a naslovna strana albuma temeljena je na fotografiji Džonijevog pra-pra-dede iz 1919. godine.
Uz najavu detalja oko novog albuma, bend je objavio i dve pesme, “Orphans” i “Arabesque”:


(Headliner.rs)
 
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
THE DOORS FOREVER… BOX-SET POVODOM 50 GODINA ALBUMA “THE SOFT PARADE” OD 15. NOVEMBRA I U SRBIJIThe Doors su i posle pola veka zanimljivi svim rock generacijama, pa je jedan od zapaženih svetskih diskografskih projekata izdanje “The Doors, Soft Parade (50th Anniversary Deluxe Edition) Box Set“, koji je internacionalnu premijeru imao 18. oktobra, a 15. novembra će ga objaviti i beogradski Mascom.

Godinu dana posle velikog uspeha albuma ”Waitng For The Sun“ (1968), grupa The Doors u leto 1969. objavljuje ”The Soft Parade“, po oceni kritike najkompleksnije delo u karijeri benda. Pojavio se posle čestih incidenata Džima Morisona i njegovih ‘eksperimenata’ s narkoticima i alkoholom, što je rad u studiju učinilo nepodnošljivim i skupim. S druge strane, “The Soft Parade” je refleksija na albume koje su u to vreme objavili The Beatles (”The White Album“) i Džimi Hendriks (”Electric Ladyland“).Orkestarske inovacije na albumu učinile su izraz grupe The Doors raskošnijim nego što su fanovi navikli na prethodna tri albuma i deo publike okrenuo je leđa bendu. Bio je to razlog zbog kojeg je ”The Soft Parade“ sporije od svojih prethodnika ostvario uspeh, koji nije odmah pogurao ni prvi singl ”Touch Me” (objavljen još u decembru ’68.), jer je mnogima bio zbunjujući solo sax u izvedbi Kertisa Ejmija, jazz muzičara čije je sviranje inspirisano delom legendarnog saksofoniste Džona Koltrejna.

Ipak, i ‘razočarani’ fanovi su se ubrzo vratili, shvatajući da je njihova omiljena grupa zadržala estetiku i prepoznatljivu sugestivnost, sa muzički autoritativnim Morisonom naspram njegove rapojasanosti kojoj se prepustio u privatnom životu.

“The Doors, Soft Parade (50th Anniversary Deluxe Edition) Box Set” sadrži tri CD-a, a deluxe izdanje i dodatni vinil. Diskofilima će biti zanimljivo da dva CD-a sadrže neobjavljene snimke i stripped-down verzije pesama.


The Soft Parade 50th Anniversary Track List

Disc One


1 “Tell All The People”

2 “Touch Me”

3 “Shaman’s Blues”

4 “Do It”

5 “Easy Ride”

6 “Wild Child”

7 “Runnin’ Blue”

8 “Wishful Sinful”

9 “The Soft Parade”

10 “Who Scared You”

Disc Two

1 “Tell All The People” (Doors only mix)*

2 “Touch Me” (Doors only mix w/new Robby Krieger guitar overdub)*

3 “Runnin’ Blue” (Doors only mix w/new Robby Krieger guitar overdub)*

4 “Wishful Sinful” (Doors only mix w/new Robby Krieger guitar overdub)*

5 “Who Scared You” (Doors only mix)*

6 “Roadhouse Blues” – Screamin’ Ray Daniels (a.k.a. Ray Manzarek) on vocal*

7 “(You Need Meat) Don’t Go No Further” – Screamin’ Ray Daniels (a.k.a. Ray Manzarek) on vocal*

8 “I’m Your Doctor” – Screamin’ Ray Daniels (a.k.a. Ray Manzarek) on vocal*

9 “Touch Me” (Doors only mix)*

10 “Runnin’ Blue” (Doors only mix) *

11 “Wishful Sinful” (Doors only mix)*

Disc Three

1 “I Am Troubled”

2 “Seminary School” (aka “Petition The Lord With Prayer”) *

3 “Rock Is Dead” – Complete Version *

4 “Chaos” *

(Headliner.rs)
 
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
HORNSMAN COYOTE #15, ANALOGNA MUZIČKA PRIČA … NEMANJA KOJIĆ NAJAVIO ALBUM “BREATHING FYAH”Nemanja Kojić, poznatiji kao Hornsman Coyote važi za najaktivnijih studijskih muzičara iz naše zemlje. Ovaj beogradski reggae/rock muzičar, frontmen legendarnog Eyesburna i jedan od najpriznatijih svetskih reggae trombonista, uskoro objavljuje svoj petnaesti solo album.
Naime, pomenuti album nosi naziv “Breathing Fyah”. Ovo izdanje sadrži šest pesama, kao i šest dub mikseva koji su snimljeni u Earth Works studiju (Amsterdam). Album krasi analogna produkcija, po kojoj je Earth Works poznat i zbog koje su sa razlogom postali jedan od vodećih studija ovog muzičkog žanra u Evropi.
Muzičari koji su svirali na albumu su veterani holandske, engleske, srpske i francuske reggae scene – Hornsman Coyote (SRB), Bunnington judah (UK), Ras P (NL), Ben King (UK), Art-Man (FR), King Kooper (NL), UJ Maruanaya ( NL), Đurđica Gajić (SRB), Natalija Gajic (SRB), Bobo Lekic (SRB), Monci Dog
Svi pomenuti muzičari čine RAW Rhythm Section, The Signal One Band, The High Notes i Roots Unity.
Miks ovog albuma potpisuje reggae producent Jah Rej (Jah works UK).
Kako saznajemo iz Hornsman Coyote tabora, prvi singl za numeru “Feel The Land” će biti objavljen 17. novembra putem zvaničnog Youtube kanala benda. Ova pesma je realizovana u saradnji sa bendom The High Notes, dok je spot sniman na Jamajci, Malti i u Srbiji. Autor ovog spota je Đurđica Gajić.
Do tada, polgedajte sjajnu saradnju – Sam Gilly & Hornsman Coyote – Ramble (A Tribute to Rico Rodriguez):


(Headliner.rs)
 
Top