New album

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
ŠERIL KROU OBJAVILA DUET SA DŽONIJEM KEŠOM I TAKO NAJAVILA SVOJ POSLEDNJI ALBUM. ALI KAKAV…

Sheryl-Crow-photo-by-Kharen-Hill-and-Johnny-Cash-Redemption-Day-duet-stream18393ae5d80632f8.jpg


Šeril Krou planira da objavi materijal koji je ranije nazvala “poslednjim”. On bi trebalo da bude objavljen krajem leta.
Iako još uvek nema nekih značajnijih detalja vezanih za ovo izdanje, priča se da će ono biti puno saradnji sa muzičarima kakvi su Kit Ričards, Stivi Niks, St. Vincent…
Prvi singl kojim nas je Šeril počastila je duet sa legendarnim Džonijem Kešom. Za ovu priliku ona je sa producentskim timom prearanžirala “Redemption Day” iz 1996. godine.
Sedam godina kasnije Keš je upitao da je obradi.
– Pitao me je puno pitanja u vezi te pesme, različitih stihova i dubine njenog značenja. Nije želeo da stavi svoj glas u pesmu, a da ne veruje u nju srcem i dušom.
Ova antiratna stvar je u njegovoj verziji objavljena tek posle njegove smrti na posthumnom materijalu “American VI: Ain’t No Grave”. Krou je sada odlučila da od numere napravi duet, a uz pesmu je stigao i video koji je režirala Šon Silva.


HL/Izvor: mulj.net
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
RIČI BLEKMUR SE NE PREDAJE… NOVI SINGL RAINBOWA STIŽE 17. MAJA

17155740_10154794039900020_2782005877451822758_n8f6bf9090103d9a1.jpg


Rainbow će objaviti digitalni singl “The Storm” 17. maja preko Minstrel Hall Music.
Pesma je najavljena kao “rocked-up remake” stare numere “Blackmore’s Night” sa albuma “Fires At Midnight” iz 2001.
Prošlog meseca Rainbow su objavili novu verziju starog hita “Black Sheep Of The Family” koja je obrada benda Quatermass iz 1970. i koja se našla na debi materijalu Rainbowa iz 1975. “Ritchie Blackmore’s Rainbow”.

Inače bend je prvi novi singl “Waiting For A Sign” objavio u martu 2018. Pesmu je komponovao Riči Blekmur na tekst svoje supruge Kendis Najt i sa vokalima sadašnjeg pevača benda Ronija Romera. Iako je govorio da ga ne zanima snimanje novog albuma sa svojim starim bendom koji je osnovao po izlasku iz Deep Purple, Blekmur je za japanski magazin Burrn! rekao da je promenio mišljenje.

Pored Blekmura i pomenutog pevača, Rainbow danas čine i klavijaturista Stratovariusa Jens Johanson, bubnjar Blackmore’s Night Dejvid Kejt, i basista Bob Nuvo (a.k.a. Robert “Bob” Curiano, ex-Blackmore’s Night), a na pratećim vokalima su Kendis Niajt i Lejdi Lin.


HL/Izvor: mulj. net
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
CROATIA RECORDS OBJAVILA “GREATEST HITS COLLECTION” KULTNE BEOGRADSKE GRUPE U ŠKRIPCU

8586dacf-bcb0-432c-933b-373bd4d2d8986e88b6bd97d9eccc.jpg


U škripcu, uticajna novotalasna grupa, čiji albumi danas imaju antologijski status, dobila je svoje prvo kompilacijsko izdanje.
“Greatest Hits Collection” donosi dvadeset velikih hitova benda koji se s prvim albumom, rečima novinara i muzičkog kritičara Bojana Mušćeta, iz alternativnog miljea transformisao u pravu pop atrakciju.


Prvenac “Godine ljubavi” objavljen je 1982. godine, a s pesmom “Kao u boji” pokazali su veličanstvenu zrelost iako još u osnovnom zamahu. Godinu dana kasnije objavili su ključni album “O je!” koji je predstavljao i njihov zenit, ne samo u autorskom, nego i u izvođačkom i posebno produkcijkom smislu. Pesme “Noć ča-ča-ča” i “Kockar” i danas mogu da se mere s produkcijskim standardima radio stanica i klubova, a hitovi “O je!” i “Siđi do reke” imaju status evergreena.


Izvrsno uklopljeni neoromantičarski trendovi još su više doprineli uspehu benda. Ekstenzija ovog albuma, mini LP “Nove godine” objavljen iste godine imao je još komercijalniju notu, pa je hit “Koliko imaš godina” bendu osigurao status prvoklasne muzilke senzacije.

Početkom osamdesetih beogradska demo scena je buktala pa je nakon “Paket aranžmana” svetlo dana ugledala i sjajna kompilacija “Artistička radna akcija” s deset beogradskih novotalasnih bendova. U škripcu je s dve pjesme, “Pamflex dom” i “Južno voće” naznačio svoj artistički potencijal koji vešto kombinuje pop postulate i post-punk manirizam. Uz vrstan i prepoznatljiv vokal Milana Delčića Delče i ingenioznost klavijaturiste i autora Zorana Vulovića , U škripcu je samo s dve pjsme naznačio da se beogradska alternativna scena neće zaustaviti na “Paket aranžmanu”.


Svi njihovi albumi to su i potvrdili, a posle četvrtog albuma “Budimo zajedno” objavljenog 1984. godine dolazi do promene članova u bendu.
Kasnije se band okupio s novim pevačem, u jednom trenutku vratio se i Delča te su objavili album “Izgleda da mi smo sami” s kojeg se izdvojila naslovna pesma. Ono što su U škripcu napravili u svega četiri godine ljubavi, od 1981. do 1984. svakako im obezbeđuje status jednog od najvažnijih bendova na ovim prostorima. Nažalost, 2011. godine napustio nas je pevač Milan Delčić Delča pa je ovo izdanje, u sklopu kojeg se nalaze nikad objavljene fotke benda autorke i takođe kultne figure tog vremena Goranke Matić, posvećeno njegovom glasu i delu.

Izdanje “Greatest Hits Collection” grupe U škripcu dostupno je na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na digitalnim platformama.

HL/Izvor: ravnododna.com
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
“PAMET U GLAVU”… DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM PREDSTAVILI NOVI VIDEO SINGL

Dejan-Cukic-Spori-Ritam-1024x576a1a37cc243b78b85.jpg


Posle duže diskografske pauze, Dejan Cukić i njegov Spori Ritam završili su snimanje novog albuma. “Ulica bez brojeva” sa deset potpuno novih pesama pojaviće se na tržištu u septembru.

Kao najavu izdanja, ali i velikog broja nastupa na muzičkim festivalima ovog leta, Cukić i ekipa snimili su spot za pesmu “Pamet u glavu”.

– Čitav album predstavlja povratak timskom radu benda koji zajedno svira već duže od tri decenije. Izgradili smo vremenom posebnu zajedničku hemiju i odlučili da je u potpunosti iskoristimo u radu na pesmama – kaže Dejan.

Koncertnu sezonu Cukić i Spori Ritam bend otvaraju 15. juna na festivalu Bečej noću, a do kraja meseca sledi nastup 20. juna na Arsenal festu u Kragujevcu i 22. juna u okviru Banat Summer festa.


(Headliner.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
STING SE VRATIO… OBJAVIO ALBUM “MY SONGS” SA 15 PRERAĐENIH NAJBOLJIH PESAMA IZ SVOJE KARIJERE

sting_arena_27b164b43fb8b5e49.jpg


“My Songs” je četrnaesti studijski album britanskog muzičara Stinga. Ovo je njegov drugi studijski album sa novim izdanjima ranije objavljenog materijala, od kojih je prvi bio 2010 “Simphonicities”.

Na albumu je petnaest prerađenih verzija Stingovih najpopularnijih pesama iz cele karijere, kako iz perioda kada je bio član benda Police tako i kao solo umetnik. Preko svojih društvenih mreža, Sting je opisao nove verzije pesama kao rekonstruisane i preuređene, ali sa novim modernijim aranžmanima. Neke pesme na albumu su remiksovane korišćenjem elemenata originalnih numera, dok su druge dobile potpuno nove aranžmane.
Remiksovana verzija “Brand New Day”, objavljena je 31. decembra 2018. Ova verzija je prvi put izvedena uživo na Times Square-u istog dana. Remikovana verzija “Desert Rose” i nedavno snimljena verzija “Demolition Man” bile su dostupne za preuzimanje od 28. marta 2019.

Turneja “My Songs” počinje 28. maja 2019. godine koncertom u Parizu.


(Headliner.rs)
 
Natrag
Top