EDIT: Kažeš da su sve postavljene pre semafora. Pretpostavljam da kamera pre semafora pokrene snimanje, a ona iza semafora snima zadnji deo vozila i registarsku tablicu. Koliko sam gledao, u Beogradu su na svakom semaforu u paru. Recimo, kao na slikama iz prethodnog posta, kod onih škola na mojoj opštini....
Mi smo u Beogradu imali još pre više od 20 godina. Radile su i poznanici su mi pokazivali kada bi dobili nalog da plate kaznu, zajedno sa slikama. Ja sam samo jednom, pre 12 godina, dobio prekršajnu prijavu ali me je sudija oslobodio jer je bilo očigledno da sam samo malo zakasnio da izađem iz žute trake. Sve oko mene je bilo prazno, verovatno sam bio potpuno zaboravio.... Dva bočna točka u zabranjenoj "žutoj" traci na Brankovom mostu, druga dva u traci koja je dozvoljena...
Međutim, do sada nisam znao da li su radile dve "čuvene" kamere "za Crveno", jedna kod Narodne skupštine, "Vlajkovićeva", druga kod Specijalnog suda. Kao i ostali, i ja sam posebno pazio na te dve. Jer ova druga, u Ustaničkoj, kod Specijalnog suda, nije bila na raskrsnici, već samo za pešački prelaz i to na taster, Svi su se plašili da se iznenada ne promeni svetlo... Sada, ako je verovati Policiji, navodno te dve nisu u sistemu za automatsko snimanje a siguran sam da su i na tim lokacijam postavljene moderne...
Nego, kakva je u Sarajevu situacija u vezi sa trigerovanjem, tj. početkom "pravljenja" prekršajnog dokumenta? Da li se kod vas žuto svetlo računa u prekršaj ili, kao i kod nas, tretira kao "zaštitno vreme"? Neko je govorio da pojedini sistemi počinju da snimaju tek nakon 1.5 sec od početka Crvenog svetla...