Live Traffic Service ODREĐUJE kvalitet rutiranja i rerutiranja.
Dragi kolega
@iGO_Fan, meni je zaista zadovoljstvo s tobom razmeniti neka mišljenja koja se tiču navigacija. U velikoj meri se slažem s tobom. Tačno je, ruta iz Minhena počinje u Alter Botanische Garten a završava se Unterschleißheim. Upozorenje je iz razloga što sam neprecizno i krenuo iz pešačke zone a i završio. Kažeš "Naravno probao sam rutu i u Google Maps i on sam ide kroz taj dio, očito da nema info sta se dešava". Jutros sam probao GO Mobile TomTom (sa TomTom Live Traffic) i Google Maps sa svojim Live Traffic servisom. Kao što se vidi, rute su skoro identične. Jedino GMaps završava na glavnom putu a TomTom ulazi u sporednu stazu...Mislim da to nije bitno. Time bih završio polemiku u vezi sa određivanjem čiji je Live Traffic Service.
Ja bih se ipak osvrnuo na tvoju izjavu:
VAŽNO!!!
Ovjde ne analiziramo rutiranje/rerutiranje navigacije nego Live Traffic servis i njegov uticaj na izbor rute. iGO je i dalje moja omiljena broj 1 navigacija.
Smatram da si u velikoj zabludi. Kažeš da "ne analiziramo rutiranje/rerutiranje nego Live Traffic Service i njegov uticaj na izbor rute". U istom tvrđenju kažeš da Live Traffic Service utiče na izbor rute a kao "ne analiziramo rutiranje/rerutiranje". Možda si pogrešio. Ako nisi, onda ne shvataš kako navigacija radi. Navigacija bez Live Traffic Service objektivno ne može biti dobra (ozbiljna) navigacija. Kako da iGO odredi kvalitetnu rutu ako mu ovaj servis ne funkcioniše korektno, kako ti tvrdiš. Naravno da ne može. A ne može ni kvalitetno rerutirati iz istog razloga. Ako nema nikakve informacije, kakav je slučaj na Balkanu, smatram da je iGO NextGen NEUPOTREBLJIV za vožnju. On te samo može odvesti na željenu adresu ali kako, to je stvar puke sreće. Možda ćeš imati i probleme u vožnji jer te može voditi kroz zakrčenu ulicu, ili ulicu koja je zatvorena.
Inače, odavno sam kompaniji Sygic definisao kako ja tumačim rerutiranje:
OPTIMALNO RERUTIRANJE JE RUTIRANJE IZ NOVE POČETNE TAČKE, UZIMAJUĆI U OBZIR SAOBRAĆAJNU SITUACIJU.
Na Balkanu Sygic nema trafik servis i ostaje samo "OPTIMALNO RERUTIRANJE JE RUTIRANJE IZ NOVE POČETNE TAČKE".
Moja definicija, sviđalo se to Sygicu, iGO-i drugima, mora da se ispuni da bi navigacija bila kvalitetna. Ne može iGO da odredi onakvo rerutiranje, post #429, strana 43. Nije mi jasno da niko ne komentariše to skandalozno rerutiranje...
A sada, moram još jednom ponoviti,
jedina prava navigacija na Balkanu je Google Maps. Iz jednostavnog razloga što ima prikaz saobraćaja a da je u Srbiji dobar, to tvrdim sa iskustvom svakodnevnog korišćenja u vožnji od najmanje 60km u periodu od nekoliko godina. Evo najsvežijeg primera, vožnja do Kruševca kada sam morao da vodim računa da ne zakasnim na sahranu drage osobe. Ako sam stigao sa uštedom od 2 minuta, to znači da je GMpas pravilno od početka predvideo potrebno vreme. Negde sam vozio i 150km/h ukoliko je bilo bezbedno i bey gužve...Zato je meni GMaps najpouzdanija, Naravno, prvo sam se u AMSS raspitao da li nema prekida saobraćaja na relaciji od Pojata do Kruševca jer se dešavalo da se saobraćaj zaustavi na najmanje 1 sat zbog izgradnej puta i kružnih tokova. U prilogu su slike do fabrike slatkiša "BG Produkt", mesta gde mi je tetka živela u blizini i odatle do Starog Groblja gde je brat morao mnogo ranije da ode. Do groblja sam stigao sa konstatacijom navigacije "You are right on schedule". Pošto imam kupljenu PNA TomTom navigaciju i kupljeni TomTom GO Mobile, zaista bih voleo da ga probam i u Srbiji. Nažalost, iako se na sajtu pojavljuju Traffic informacije, ne znam koliko su pouzdane...Tek treba to proveriti jer je TomTom Traffic sistem dosta složen, da ne kažem zahtevan...
Na kraju, moram da te prijateljski pitam. Koju ti navigaciju koristiš u Nemačkoj. GO očigledno ne... a tvrdiš da je to navigacija broj 1 i da je tvoja "omiljena". Šta je to dobro u iGO navigaciji u Nemačkoj ako joj je Traffic BESKORISTAN. Zar to ne znači da je i iGO NextGen BESKORISNA navigacija. Zašto koristiš Sygic Truck a ne TomTom android navigaciju.
Posebno bih još jednom izrazio čuđenje zbog izjave dragog kolege (i po obrazovanju)
@Bocky72 jer je izjavio da je od Sygic Aura navigacije jedino gora GMaps navigacija i to sa uključenim saobraćajem !? Uvek ću se složiti da Google mapa ima nedostataka, grešaka...ali rutiranje i rerutiranje je sigurno najbolje na svetu. Ipak je to IT institucija ! A što se mapa tiče, nijedna nije idealna...
P.S. U temi Sygic ću dati, po mom mišljenju, najčudnije rerutiranje bilo koje navigacije. Da sam ja ostao pri odluci da moram da izbegnem predloženi put, recimo zbog udesa, zbog kamiona koji dostavlja robu, kakav je slučaj bio kod mene, Sygic bi ušao u "beskonačnu petlju". Proverio sam. To je skandalozno !