iGO NextGen Israel rerutira loše i sa TomTom mapom
Neverovatno. Vozio sam od parkinga restorana Rubin ka Belim vodama. Navigacija je nudila da idem kroz Kneza Višeslava, to je najbolje da nema gužve. Ali, u to vreme je kolona baš od Rubina ka Vidikovcu. I ja sa parkinga krenem desno, umesto levo, sa željom da obiđem kroz Luke Vojvodića, skoro paralelna ruta ...
Naravno, pošto u ovom kraju živim od 1981, posle rerutiranja, nastavio sam ulicom Luke Vojvodića jer je to jedino normalno. Slika u prilogu.
Način rutiranja je NAJBRŽA. U prilogu se vidi da TomTom GO Mobile rutira optimalno jer je njegova mapa korišćena u iGO. Normalno rutira i sa HERE mapom. Inače, sva nelogičnost rerutiranja navigacije iGO sa TomTom mapom se vidi na satelitskoj slici GMaps. To je neshvatljiva putanja kroz Staru Rakovicu, kroz uske sokake sa malim privatnim kućama... Ko zna da li je svuda prohodno...
Tačno je da bi u slučaju izbora Načina Rutiranja NAJKRAĆA bila i optimalno rerutiranje. Ali, postavlja se FILOZOFSKO PITANJE, kako znati KADA i u kom MESTU izabrati određeni način rutiranja. To je, po mom mišljenju, NAJVEĆA MANA iGO Navigacije : OBAVEZA DA SE UNAPRED IZABERE NAČIN RUTIRANJA. Nažalost, OPTIMALNO RUTIRANJE, iGO ne poznaje... za razliku od normalnih i ozbiljnih navigacija. U te navigacije, naravno, ubrajam TomTom i Google Maps. Nadam se da će "iGO fanovi" umeti da daju argumentovan komentar...
Na kraju, pošto je glavni razlog današnjeg testiranja iGO Israel bio Srpski TTS sa Alfanumom, u situaciji sa pretposlednje slike (iz priloga), glas kaže "Na sledećoj raskrsnici skrenite desno, Ulica Kneza Višeslava, zatim na raskrsnici skrenite levo". Druga "raskrsnica" je ustvari parking restorana . Kakva je to raskrsnica !?
I još osvrt na table (putokaze) na auto-putu : bez obzira da li se nastavlja pravo ili je izlaz desno, na putokazima su uvek strelice za PRAVO. Na to su mi ukazali drugari koji bolje od mene poznaju iGO. Pošto ovo ne zavisi od provajdera mape, greška ide na dušu iGO programerima, tj. krivac je NNG !