naucni dokaz protiv pakla

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
zar nisu i egipcani boziji narod? ili mi srbi ili hrvati ili kinezi i sve druge nacije, sto su samo jevreji (izraelci) boziji narod

Тада су били Јевреји, јер Египћани нису хтели да прихвате Бога. То је све заисано, имали су брдо својих богова. Свако ко слуша и поштује Бога (Христа), верује у Спасење и Васкрсење, он припада народу Божијем. Не гледа Бог ко је ко и одакле је, сви смо Његови, само је питање да ли ми желимо да будемо Његови. Много људи не жели, зато и не припада народу Божијем. Својом властитом вољом, нико им не брани.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ne moze to tako, ako nas je bog sve stvorio kako pise onda smo svi njegovi bez obzira da li neko veruje u njega ili ne veruje ili sta ti ja znam, to bi isto bilo kao sad kad bih se moj otac odrekao mene i rekao ti me ne volis ili ne verujes u mene ja ti nisam otac

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ми јесмо сви Његови, само што нека деца не желе да буду Његова, погрешно си ме схватио. Нису народи у питању, већ појединци. Сви су народи у Христу исти и сви имају позив на Спасење. Само је ствар у томе ко ће прихватити, а ко одбити.

Као када се једно твоје дете одрекне тебе, а оно јесте твоје. Просто не жели да те има за оца. Одрекне те се. И шта ти радиш? Покушаваш да вратиш своје дете на све могуће начине, испробаваш милион ствари само да га дозовеш памети. И, на крају, када видиш да то дете не жели да ти се врати, ти се окренеш оној деци која желе да буду уз тебе. Зар не? Е, тако ми радимо са нашим Оцем. Једни Га прихватају, други Га одбацују.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Odlican primer sa policajcem, ali ekvivalent bi bio da policajac ubije decu onoga koji je digao pistolj na njega. I ne samo to, nego da ubije svu prvorodjenu decu naroda kome pripada osoba koja je podigla pistolj. To je u tvojoj glavi ok?
Ne osacam mrznji prema necemu sto mislim da ne postoji ali da budem iskren plasim se vernika koji su u stanju da racionalisu takve stvari kao normalne. Navodis genocid (potop, Nojeva barka) kao nesto normalno. To me stvarno plasi.

А ко каже да је то нормално? Ко каже да је то нешто што је Бог намеравао да уради? Ја сам ти навео пример полицајца где је неко приморан да реагује, а твој суд и Божији суд су два велика размимоилажења. И као ти се плашиш људи као ја? Немој тако ниско, и даље верујем да постоји разлог толике мржње и одбојности. Ти знаш, Бог зна, а ја и не морам.

Ако изврћеш причу о полицајцу, да будем још прецизнији? Криминалац упери пиштољ у твоје дете и шта ћеш урадити? Ако упериш у њега - он се смеје, опет тера инат. Једини начин је да упериш у његово дете и то све надајући се да ће се опаметити и повући. А ти видиш да је психопата и да стварно има намеру да пуца у твоје дете. Не могу даље да банализујем ствари, јер да би разумео неке од ствари у Старом завету, мораш прво да схватиш бар основе у Новом. Није ни мени било све јасно и прихватљиво када сам први пут читао Стари, али касније се схвати поента и вером у Васкрсење се рађа нада. Да тога нема, све остало је бесмислено и говорити, баш тако су и апостоли говорили.

Ствар је у томе што ће сва та деца за коју се ти толико бринеш бити васкрснута, као и она деца која су побијена бомбама и од разних манијака. То је једна од основних ствари, биће васкрснути и ти неправедници, али за суд.

Причаш о геноциду, а ми појма немамо каква су се зла дешавала па да је дошло до тога. Онај ко ти даје живот има право и да га узме. Пробај бар то да схватиш. Јер Онај који и узме живот, има власт да ти га опет врати. Јер тако је воља Његова и сила и власт. Јер Он је Бог - ИЗВОР ЖИВОТА. Смрт је побеђена и биће потпуно укинута. Том се времену надамо и чекамо.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
jeste ali opet to dete je moje, ako imam petoro dece i sad jedno se odrekne, ne mogu ja da kazem tom da on nije moje dete bez obzira da li me prihvata ili ne, a da kazem da su mi samo ovo cetvoro deca

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Зависи, ако то дете које те се одрекне крене на осталу твоју децу у намери да их сатре, сигурно ти неће бити све једно. Мораћеш некако да реагујеш. Рећи ћеш у најмању руку:

- Одлази, не желим да знам за тебе више! Толико сам се трудио око тебе, а ти и даље ме мрзиш и одбацујеш, а осталу децу планираш да ми убијаш (или убијаш).

Јевреји су били једно дете које је пристало уз Оца, а са Христом Бог позва још једном сву осталу децу на свету да Му се врате, а ко ће се вратити - то ћемо знати на крају. Сада видимо само по нешто.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
А ко каже да је то нормално? Ко каже да је то нешто што је Бог намеравао да уради? Ја сам ти навео пример полицајца где је неко приморан да реагује, а твој суд и Божији суд су два велика размимоилажења. И као ти се плашиш људи као ја? Немој тако ниско, и даље верујем да постоји разлог толике мржње и одбојности. Ти знаш, Бог зна, а ја и не морам.

Ако изврћеш причу о полицајцу, да будем још прецизнији? Криминалац упери пиштољ у твоје дете и шта ћеш урадити? Ако упериш у њега - он се смеје, опет тера инат. Једини начин је да упериш у његово дете и то све надајући се да ће се опаметити и повући. А ти видиш да је психопата и да стварно има намеру да пуца у твоје дете. Не могу даље да банализујем ствари, јер да би разумео неке од ствари у Старом завету, мораш прво да схватиш бар основе у Новом. Није ни мени било све јасно и прихватљиво када сам први пут читао Стари, али касније се схвати поента и вером у Васкрсење се рађа нада. Да тога нема, све остало је бесмислено и говорити, баш тако су и апостоли говорили.

Ствар је у томе што ће сва та деца за коју се ти толико бринеш бити васкрснута, као и она деца која су побијена бомбама и од разних манијака. То је једна од основних ствари, биће васкрснути и ти неправедници, али за суд.

Причаш о геноциду, а ми појма немамо каква су се зла дешавала па да је дошло до тога. Онај ко ти даје живот има право и да га узме. Пробај бар то да схватиш. Јер Онај који и узме живот, има власт да ти га опет врати. Јер тако је воља Његова и сила и власт. Јер Он је Бог - ИЗВОР ЖИВОТА. Смрт је побеђена и биће потпуно укинута. Том се времену надамо и чекамо.

Kazes da ako neko uperi pistolj u tvoje dete, jedini nacin je da ti uperis pistolj u njegovo dete. Da, stvarno se plasim ljudi kao ti.
Situacija koji si naveo je glupa ali na primer mozes da pucas u nekog koje uperio pistolj u tvoje dete a ne da ubijes njegovo dete i ne da ubijes decu iz naroda kojem pripada ta osoba. I opet, racionalizujes decoubistvo posto ce ona biti vaskrsnuta zato sto to pise u knjizi judejske mitologije.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Зависи, ако то дете које те се одрекне крене на осталу твоју децу у намери да их сатре, сигурно ти неће бити све једно. Мораћеш некако да реагујеш. Рећи ћеш у најмању руку:

- Одлази, не желим да знам за тебе више! Толико сам се трудио око тебе, а ти и даље ме мрзиш и одбацујеш, а осталу децу планираш да ми убијаш (или убијаш).

Јевреји су били једно дете које је пристало уз Оца, а са Христом Бог позва још једном сву осталу децу на свету да Му се врате, а ко ће се вратити - то ћемо знати на крају. Сада видимо само по нешто.
ali sve je to nebitno ako stoji cnjenica da su to moja deca svi, a ne samo oni koji su me prihvatili, cinjenicaje da sam ja napravio i ono sto me ne prihvata, da li ce on da me prihvati ili nece to nista ne znaci kad je cinjenica da je moje, i ne mogu da kazem ti nisi moje dete a ovi drugi jesu

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
ali sve je to nebitno ako stoji cnjenica da su to moja deca svi, a ne samo oni koji su me prihvatili, cinjenicaje da sam ja napravio i ono sto me ne prihvata, da li ce on da me prihvati ili nece to nista ne znaci kad je cinjenica da je moje, i ne mogu da kazem ti nisi moje dete a ovi drugi jesu

Наравно, слажем се. Чињеница јесте да је то дете које те одбацује твоје по телу, али по духу није више. Не жели да буде и ти ништа ту не можеш да урадиш. Пробаш много стави, али не жели да ти се врати.

Kazes da ako neko uperi pistolj u tvoje dete, jedini nacin je da ti uperis pistolj u njegovo dete. Da, stvarno se plasim ljudi kao ti.
Situacija koji si naveo je glupa ali na primer mozes da pucas u nekog koje uperio pistolj u tvoje dete a ne da ubijes njegovo dete i ne da ubijes decu iz naroda kojem pripada ta osoba. I opet, racionalizujes decoubistvo posto ce ona biti vaskrsnuta zato sto to pise u knjizi judejske mitologije.

Колико је глупа, а колико реална - не желим да улазим даље. Можда ја не умем увек лепо да објасним, а можда се и погрешно тумачи. Ипак, ко сам па ја? Небитан лик, а ти се наводно мене плашиш. Немој да претерујеш јер није чак ни духовито. И да ли је нешто из митологије или је истина, стварно не могу више да се замлаћујем са празним причама. Дао сам ти неке одговоре, све што теби или било коме треба постоји у Библији, имаш довољно тема и постова на форуму, па ако те стварно занима да нешто научиш или сазнаш, ти ћеш свакако потражити. Овако теби треба неко да искалиш своју одбојност према Богу, а питање је ко ће ти бити мета. Твој проблем.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Наравно, слажем се. Чињеница јесте да је то дете које те одбацује твоје по телу, али по духу није више. Не жели да буде и ти ништа ту не можеш да урадиш. Пробаш много стави, али не жели да ти се врати.
to jeste tako ali samo u ovom slucaju za ljude, a u slucaju boga nije tako, zato sto je bog stvorio i dusu i telo, znaci samim tim ne moze da nebude bozije i dusa i telo cak i ako ta osoba zeli da ne bude bozije, bog ne bi trebalo da kaze jevreji su moj narod a vi niste ako nas je vec sve stvorio

Natrag