А ко каже да је то нормално? Ко каже да је то нешто што је Бог намеравао да уради? Ја сам ти навео пример полицајца где је неко приморан да реагује, а твој суд и Божији суд су два велика размимоилажења. И као ти се плашиш људи као ја? Немој тако ниско, и даље верујем да постоји разлог толике мржње и одбојности. Ти знаш, Бог зна, а ја и не морам.
Ако изврћеш причу о полицајцу, да будем још прецизнији? Криминалац упери пиштољ у твоје дете и шта ћеш урадити? Ако упериш у њега - он се смеје, опет тера инат. Једини начин је да упериш у његово дете и то све надајући се да ће се опаметити и повући. А ти видиш да је психопата и да стварно има намеру да пуца у твоје дете. Не могу даље да банализујем ствари, јер да би разумео неке од ствари у Старом завету, мораш прво да схватиш бар основе у Новом. Није ни мени било све јасно и прихватљиво када сам први пут читао Стари, али касније се схвати поента и вером у Васкрсење се рађа нада. Да тога нема, све остало је бесмислено и говорити, баш тако су и апостоли говорили.
Ствар је у томе што ће сва та деца за коју се ти толико бринеш бити васкрснута, као и она деца која су побијена бомбама и од разних манијака. То је једна од основних ствари, биће васкрснути и ти неправедници, али за суд.
Причаш о геноциду, а ми појма немамо каква су се зла дешавала па да је дошло до тога. Онај ко ти даје живот има право и да га узме. Пробај бар то да схватиш. Јер Онај који и узме живот, има власт да ти га опет врати. Јер тако је воља Његова и сила и власт. Јер Он је Бог - ИЗВОР ЖИВОТА. Смрт је побеђена и биће потпуно укинута. Том се времену надамо и чекамо.