Narodna muzika

GKZ

Član
Učlanjen(a)
26.07.2009
Poruka
11.044
Naravno da slusam, nema veselja bez narodne muzike, ijaooo ;)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
n1278615573303538666520.jpg

Ovde volim da se nađem sa nekim društvom, posebno kad se dugo vremena ne vidimo, da se lepo ispričamo...ali unutra, ne u bašti....:) Ako ima uživo muzika meni ne smeta sem ukoliko su neki baš loši, kad upadljivo iritira :dntknw:
Sad kad razmislim baš dugo nisam bio ovde bar 4-5 meseci :(

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Balkan je kultno mesto za sve Kragujevcane. U njemu ti nikakva muzika ne smeta zato stoje prosto ne primecujes!

Znao sam da ćemo se razumeti, to je to. Ali kao što sam već rekao jesen-zima je moj deo sezone...ne praktikujem sedenje u bašti preko leta, jeste dobra lokacija, svašta može da se vidi ali nije to to :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
24.07.2009
Poruka
102
U basti Balkana sede ljudi koji zele nekog da vide ili zele da budu vidjeni (politicari i ostali foleri) pa nije ni cudo sto si unutra ili na nekoj drugoj lokaciji.
Odosmo u totalni OFF
pozdrav

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Nije off, kafane su neizostavno vezane za narodnu muziku pa je interesantno kada ih neko s vremena na vreme poseti a uopšte nije u toj priči, boemi i tako to ... "kafana je moja sudbina".... moja nije yes3
A nije svrha teme koja se odnosi na jednu vrstu muzike samo suvo kačenje youtube linkova...

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
svaka čast tema je prava...ja nikad kod kuće ne slušam tzv narodnu muziku a desi mi se da pustim starogradsku....pod narodno, naravno da ne pije vodu, turbo i varijacije tih stilova, nego izvorna i po neka novokomponovana al iz 70-80 koja sad više i ne podpada pod "novokomponovano"...
takođe obožavam "instrumentale" Carevca, Bore Dugića...a moram reći i Bata Kande....
Trubu volim ali ne previše i predugo a i tu ima razlike....
Ja ih delim na tri grube "škole" južnu, zapadnu i istočnu...i sve imaju svoje...najodsečnija i "najkonkretnija" je zapadna "škola" podrinjsko/užička, najtananija/bluzersko/milujuća južnjačka ili Južno Moravska mada i ona ima podele od do, nije isti stil Vlasotinački, Grdelički ili Vranjanski i treća je po meni miks te dve škole a to je Pirot/Babušnica a ta je i najmanje zastupljena..
A u zadnje vreme volim da čujem "čistu" harmoniku šumadijsku i npr Milančeta Radosavljevića...
Nekako u "narodnoj" i "starogradskoj" me uvek razvali prvo tekst pa sve ostalo...I to mi je interesantno najviše mi leže tugaljiva/blues pesme da tako kažem...
A to mi isto onako neobično jer u životu "normalonome" volim da čujem brzinu, energiju, prangijanje i ritam kakav nosi pank i deo rok muzike...

Član
Učlanjen(a)
30.11.2009
Poruka
194
Slazem se sa Crazy za harmoniku ali truba je truba bar kod nas iz dragaceva,
truba ostavlja jak utisak.

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fIeXu_0cnYM&hl=en_US&fs=1&rel=0&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param>[raw]<embed src="http://www.youtube.com/v/fIeXu_0cnYM&hl=en_US&fs=1&rel=0&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
[/YOUTUBE]

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
ma ja je volim takođe ali ne mogu previše dugo da je slušam i ne mogu isti stil...
boban marković je napravio dobru "priču" ali nije ni on etalon za srpsku trubu...
ovo što si stavi moćno zvuči uživo garant, prvo tema je vrh a onda gomila trubača mora da tera na jezuuuuuu...budi emocije...

Natrag