svaka čast tema je prava...ja nikad kod kuće ne slušam tzv narodnu muziku a desi mi se da pustim starogradsku....pod narodno, naravno da ne pije vodu, turbo i varijacije tih stilova, nego izvorna i po neka novokomponovana al iz 70-80 koja sad više i ne podpada pod "novokomponovano"...
takođe obožavam "instrumentale" Carevca, Bore Dugića...a moram reći i Bata Kande....
Trubu volim ali ne previše i predugo a i tu ima razlike....
Ja ih delim na tri grube "škole" južnu, zapadnu i istočnu...i sve imaju svoje...najodsečnija i "najkonkretnija" je zapadna "škola" podrinjsko/užička, najtananija/bluzersko/milujuća južnjačka ili Južno Moravska mada i ona ima podele od do, nije isti stil Vlasotinački, Grdelički ili Vranjanski i treća je po meni miks te dve škole a to je Pirot/Babušnica a ta je i najmanje zastupljena..
A u zadnje vreme volim da čujem "čistu" harmoniku šumadijsku i npr Milančeta Radosavljevića...
Nekako u "narodnoj" i "starogradskoj" me uvek razvali prvo tekst pa sve ostalo...I to mi je interesantno najviše mi leže tugaljiva/blues pesme da tako kažem...
A to mi isto onako neobično jer u životu "normalonome" volim da čujem brzinu, energiju, prangijanje i ritam kakav nosi pank i deo rok muzike...