- Učlanjen(a)
- 05.12.2014
- Poruka
- 6
Mnogo dobra stvar, danas je baš retkost čuti dobru i kvalitetnu pesmu.... "Nasa stvar" nase najbolje !!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kako negdje i prije kazah i napisah, sva je bila lijepa! Kao da je bitno kako se zvala. Koliko se ja sjećam umjetničko , ime Silvana uzela po glumici ili ulozi iz poznatog italianskog filma, što dovoljno govori o njenom prefinjenom ukusu. Ponavljam, sva je bila lijepa, sva je bila od ljepote svake vrste! Mnogo volim ovu pjesmu, jer, za mene je ovo čista ljubavna poezija. I kad bi je čovjek čitao samo na papiru, vidio bi da je prelijepa. Čitavu priču o snažnoj čežnji jedne mlade žene ovdje možete vidjeti.A Silvana je to tako lijepo prenijela. I ona je tako lijepo znala pjevati kako takozvane "kafanske", tako i bosanske i južno-srbijanske sevdalinke, a ova pjesma pokazuje koliko joj je bila draga pjesma šumadijskog štima. Ona je voljela svu muziku i sve narode, to se lijepo vidi i čuje. Ta ljubav prema pjesmi je nešto što jako nedostaje. Ja osječam tu njenu ispunjenost i radost dok pjeva u svakoj pjesmi koju je ispjevala, zato je meni Silvana bez takmaca i za ono doba i za današnje. Hvala joj do neba što nam je podarila toliko od svog dara kog je neštedimice trošila i dijelila diljem bivše nam zemlje i sa milionima ljudi koji su živjeli u njoj!
Komentar na YouTube