Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Miko
pa ako je Bozje ime JHVH,treba ga ubaciti zar ne?
Faki
A sta mislis da se Isus bas zvao Isus
Nisi li cuo da se zove Jehoshua?
Pa gospodo ako verujete da je Jehova Bog Svemoguci zasto ga ne izgovarate,zasto se plasite da izgovarate njegovo ime?Bezite od Jehove ,sto bi rekao nas narod,ko djavo od krsta.

Postovanje RISe

POSTO SI PRIZNAO DA JE U BIBLIJI JEDNO OD BOZJIH IMENA YHWH STA VS JE NATERALO DA BOZJE IME PROMENITE U JEHOVA?
ZASTO NISTE OSTAVILI NJEGOVO IME ONAKO KAKO PISE?

Da li ti je poznato da Jevreji iz postovanja ne izgovarju ime YHWH iz straha da ga NE be pogresbo izgovorili, zato umeso YHWH izgovarqju Adonaj. KADA CETE U SVOJ PREVOD VRATITI PRAVO BOZJE INE YHWH,A IZBACITI FALCIFIKAT?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega mika32
nema tu blagoslova dragi moj kolega za ovaj posao koji ti radiš
svjesno
a kontra blagoslova, znaš i sam što slijedi

Član
Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
20
Одг: Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

najveća prevara je Biblija sama po sebi, ne ona originalna, već ono što je danas u opticaju, modifikovano po potrebi, radi kontrolisanja nepismenih narodnih masa. Bog je jedan a popova, fratra i ostalih grešnika pun kamion.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
kolega mika32
nema tu blagoslova dragi moj kolega za ovaj posao koji ti radiš
svjesno
a kontra blagoslova, znaš i sam što slijedi

Spedyi, slazem se da su moja pitanja ostra i da nije lako na njih naci pravi odgovor.

A ti kada ne znas sta da odgovris, prelazis da dajes naravoucenije. I pored toga, hvala na upozorenju, samo jos uvek ja cekam odgovori i stotine drugij koji prate diskusiju.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mika32
poštovani kolega, cijelo vrijeme iznosim Biblijsku istinu
dosada nije bilo pitanja na koja nisam odgovorio
a to što ljudima ne odgovara istina koju iznosim, nije moja krivnja

nemam razloga da bih ponekad koristio nekakva učenja kontra Biblijskih
jer
kršćanin Biblijom brani kršćanstvo

postoje nesuglasice u vjeronauku, ne zato što govorim što ja hoću
nego zato što ljudi ne proučavaju Sveto Pismo
nisu se upoznali s Bogom i Kristom, nažalost

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Spedy, ne govoris istinu, nisi odgovorio ni na jedno pitanje niti ni na jedan postavljeni biblijski dokaz, a ja sam ih postavio mnostvo, niti si postavljao kontraargumente u vidu biblijskih tekstova.

Ako se nesto tvrdi onda ne mozes tek tako to izraziti svojim recima, potrebni su vidljivi biblijski argumenti koji ne izlaze iz konteksta.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@laodikeja
pa ti kolega kao da si pao s marsa
i upao ovdje na forum religija
kao da nisi pročitao nijedan moj odgovor
postavio sam ja sve moguće dokaze za sve što sam pisao
sad
ili ti neznaš čitati, ili nečeš
to je već tvoja stvar
nemoj se praviš tošo kao mika32 jer i za tebe sam siguran da to nisi

za tvoje je dobro da proučiš 3.poglavlje knjige Izlazak
i saznačeš pravo ime Božje JEHOVA
, a ovo elohim je samo jedna u nizu podvala

vjerovao ili ne mene bi bilo SRAMOTA da "JEHOVU" Boga Oca zovem bilo kojim drugim imenom
a
ti izgleda ne želiš shvatiti a još manje prihvatiti Biblijski nauk
pretpostavljam da je u spiritizam uzeo stvari u svoje ruke

vremena ti je svakim danom sve manje..

jedan dan kad stvarno proučiš to što sam ti napisao, kada barem pročitaš
vidječeš rečenicu gdje piše :
Kaži Izraelcima ovako:
JEHOVA, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.
To mi je ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.

druga Mojsijeva knjiga koja se zove Izlazak 3.poglavlje pod imenom
"Bog objavljuje svoje ime, red 15

vidiš li ti laodikeja moj ovdje negdje nekakv elohim
ja nevidim
ili
ti možda imaš neku specijalnu Bibliju

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Laodikejac
Zar nisi mogao nista pametnije da napises???Vide li kolko ima JHVH jevrejskim u grckim septuagintama?
Kako to objasnjavas???

qn5CG.jpg

Tf3HE.jpg

eoEpL.jpg

RISE BRATE.
OD SRCA SAM TI ZAHVALAN STO SI OVIM ISCRPNIM DOKAZIMA POTVRIO ONO STO JA NEPRESTANO PONAVLJAM OVDE A TO JE:

BOZJE IME NIJE JEHOIVA, TO JE IZVRNUTO I KORIGOVANO IME BOZJE, NEGOVO IME JE YHWH.
PA AKO HOCES DA GOVORIS O BOZJEM IMENU UPOTREBI GA ONAKO KAKO JE U ORIGINALU A NE ONAKO KAKO UCI KULA STRAZARA, SVI ZNAMO DA ONA UCI POGRESDNO.

Sve najbolje

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da naravno, ja ne poricem da je jedno od Bozjih imena kojima on prikazuje svoju licnost i karakter JHWH, ali to nije jedino ime koje se spominje u bibliji.
Prvo ime koje se spominje u bibliji je ELOHIM u tekstu stvaranja "U POCETKU STVORI BOG ( ELOHIM ) nebo i zemlju"

Takodje, prilikom davanja deset zapovesti na Sinaju, Gospod je u prvoj zapovesti svojim prstom zapisao "ANOKI JHWH ELOHIM" odnosno "JA SAM GOSPOD BOG TVOJ..." ( 2 Mojsijeva 20. 2 )

Ime samo po sebi nema neku veliku vrednost za jednog vernika ako se ne sagleda njegova sustina koja u sebi sadrzi karakter i licnost samoga Boga.
Kao sto sam napomenuo, u bibliji postoji mnostvo imena kojima Bog predstavlja sebe ljudima, a u kojima se otkriva sam karakter i licnost Boga.
Ukazivati samo na jedno ime znacilo bi ukazati na samo jednu osobinu Boga a druge zanemariti, tako da Bog jedino moze biti predstavljen u celosti sa svim imenima koja su spomenuta u bibliji.

Koliko je bitno da ova imena svakodnevno pominjemo na originalnom jeziku biblije, u molitvi ili u razgovoru sa ljudima o veri, to je diskutabilno.
Licno mislim da nije bitno, jer Bog se ne proslavlja izgovaranjem bilo kog njegovog imena, nego licnim odnosom sa Bogom, gde je poslusnost na prvom mestu, i svedocenjem istine kako recima tako i delima i licnim zivotom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@lodikeja
odgovorio sam ti već nekoliko puta da je ime Božje Jedno i Jedino JEHOVA
postavio sam ti nekoliko dokaza i opet ću
evo što kaže Bog o svom imenu:

3.poglavlje knjige Izlazak
Bog objavljuje svoje ime

15 Dalje je Bog Mojsiju rekao: Kaži Izraelcima ovako:
JEHOVA, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev,
poslao me k vama. To mi je Ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.

rekao sam ti več nekoliko puta da su adventisti danas pod rimokatoličkim idolopokloničkim vjeronaukom
največi neprijatelji Boga, Krista i čovjeka - jezuiti upravljaju adventističkom crkvom
branite sve njihove zablude, koje su vam podmetnute u vjeronauk kao da su Biblijske a znaš i sam da nisu
tako da mene uopće ne čudi da se ti toliko trudiš pisati ime Božje suprotno jednoj jedinoj istini

žao mi je kolega da još nisi shvatio temelj kršćanske vjere - religije
a propovjednik si Kristovog Evanđelja (tako si rekao)

Natrag