Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ime je najbitnije jer izbacivanjem Bozjeg imena rusite i celu Biblijsku nauku.Ako se ne zna ime zakonodavca ,nece se gledati ni na zakon.

Sta sve ljudski um spreman da izmisli - da bi sacuvao dogmu.

Jednom prilikom sam upitao jednog Jevrejina, inace poznanika - koje je Bozje ime.
Tada je on poceo na Jevrejskom da redja kao jednu dugu recenicu.
Kada sam upitao - koje od tih, on mi je odgovorio ''Sve to''

Diskutovali smo o tome, i on se slozio, da su Bozja velicina, svemoc, i karakter toliki - da ga ne moze obuhvatiti jedno ime, vec da on ima mnostvo imena, po njegovim recima oko sto, kao odraz njegove licnosti i punine karaktera.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sta sve ljudski um spreman da izmisli - da bi sacuvao dogmu.

Jednom prilikom sam upitao jednog Jevrejina, inace poznanika - koje je Bozje ime.
Tada je on poceo na Jevrejskom da redja kao jednu dugu recenicu.
Kada sam upitao - koje od tih, on mi je odgovorio ''Sve to''

Diskutovali smo o tome, i on se slozio, da su Bozja velicina, svemoc, i karakter toliki - da ga ne moze obuhvatiti jedno ime, vec da on ima mnostvo imena, po njegovim recima oko sto, kao odraz njegove licnosti i punine karaktera.

Pa mogao si i da ga pitas da li treba rehabilitovati isusa Hrista,ili kad ce im doci obecani mesija ,pa bi se jos vise iznenadio od toga sto ti je rekao.
Uostalom evo tvoj brat tripo kaze da mozes i balu da se molis ,bitan je samo karakter....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pitao sam ga, i on ima svoj stav prema Isusu koji imaju Jevreji, da je Isus postojao, ali da nije Mesija.

Ne znam sta je Tripo mislio, ja sam svoje napisao.
Bitna je svest o Bogu koja se dobija putem saznanja o Bogu iz reci Bozje, i licne zajednice sa njim.

Sto se tice molitve, dovoljno je reci Boze, ili Gospode, i cak Oce, jer se tako molio i Isus ''OCE MOJ''

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pitao sam ga, i on ima svoj stav prema Isusu koji imaju Jevreji, da je Isus postojao, ali da nije Mesija.

Ne znam sta je Tripo mislio, ja sam svoje napisao.
Bitna je svest o Bogu koja se dobija putem saznanja o Bogu iz reci Bozje, i licne zajednice sa njim.

Sto se tice molitve, dovoljno je reci Boze, ili Gospode, i cak Oce, jer se tako molio i Isus ''OCE MOJ''
A sto ga nisi pitao zasto oni nisi izbacili Jehovu iz Starog zaveta?
A kad smo kod Isusa ,sto ga nisi pitao,sta kaze Stari zavet o Mesiji,kad ce doci,gde ce se roditi,kakav ce zivot voditi...itd,sta kaze zakon i proroci o Mesiji?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A sto ga nisi pitao zasto oni nisi izbacili Jehovu iz Starog zaveta?
A kad smo kod Isusa ,sto ga nisi pitao,sta kaze Stari zavet o Mesiji,kad ce doci,gde ce se roditi,kakav ce zivot voditi...itd,sta kaze zakon i proroci o Mesiji?

Fariseji su mislili da se mole Jehovi, a Isus im je rekao šta?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
To svako može da kež, šta vrijedi riječ bez dokaza. I opet nisi shvatio poentu.

Znaš da će doći vremena kada će lažni hrišćani izgoniti prave i misliti da čine službu Bogu.

Ma ta su vremena dosla poodavno.Gde ti zivis???
Bila su jos za vreme Isusovih apostola, ali su se utemeljili sa carem Konstantinom koji je se pokazao kao Bog .

Natrag