Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Osnova spasenja je poznavanje
TKO je Jedini Bog - i KAKO Mu je Sveto Ime.

To je bila Osnova spasenja SZ Židova.

TEK od NZ,
koji je 1/5 Biblije,
UZ Osnovu spasenja - Boga Oca Jahvu,
treba JOŠ vjerovati iu Božjeg Sina Isusa Krista.

Osnova spasenja je vjera u Dvojicu.

Prvi je Jedini Bog Otac Jahve,
Drugi je Božji Sin Isus - nebog.

U SD ne treba vjerovati kao u Osnovu spasenja.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Osnova spasenja je poznavanje
TKO je Jedini Bog - i KAKO Mu je Sveto Ime.

To je bila Osnova spasenja SZ Židova.

TEK od NZ,
koji je 1/5 Biblije,
UZ Osnovu spasenja - Boga Oca Jahvu,
treba JOŠ vjerovati iu Božjeg Sina Isusa Krista.

Osnova spasenja je vjera u Dvojicu.

Prvi je Jedini Bog Otac Jahve,
Drugi je Božji Sin Isus - nebog.

U SD ne treba vjerovati kao u Osnovu spasenja.

Ne zaboravi da je vera bez dela mrtva,cak i reci bez dela su mrtve,a kamoli slepo verovanje
Jakov 2:20
19 Ti veruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli veruju, i drhću.
20 Ali hoćeš li razumeti, o čoveče sujetni! Da je vera bez dela mrtva?
Za pocetak pravo delo bi bilo vracanje Jehove u sve srpske Biblije!

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
2. Solunjanima 1,8

u ognju zarkome
i osveti se onima koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se evanđelju Gospodina našega Isusa.

-------------------------------------------------- -
Onima koji ne znaju da je Jedni Bog - Jahve.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U starom zavetu starozavetni pandan Jevrejskom Izrazu JHWH je ADONAI - Gospod, izraz koji se koristio za starozavetnog Boga.
U novom zavetu Adonai je preveden Grckim izrazom KIRIOS - Gospod, koji se odnosi na Isusa.

Smatram da u ovom smislu, Jehowini svedoci i oni koji podrzavaju tvrdnju Jehowinih svedoka da je JHWH izbaceno iz biblije - nisu posteni, jer ako je u starom zavetu pandan za JHWH bio izraz ADONAI - Gospod, a u novom zavetu KIRIOS - Gospod, koji se odnosi na Isusa, tada je po toj logici sam Isus starozavetni Bog koga Jevreji oslovljavaju sa ADONAI, a u novom zavetu on je preveden sa KIRIOS - Gospod, i odnosi se na Isusa.

Dakle, da su posteni, oni bi u svojoj bibliji na svim mestima gde stoji izraz KIRIOS - Gospod, a odnosi se na Isusa - trebali da stave JHWH.

Tako proizilazi - da oni tvrde da je iz starog zaveta izbaceno JHWH i stavljeno ADONAI - Gospod za starozavetnog Boga, a prikrivaju da se izraz KIRIOS - Gospod, koji se u novom zavetu odnosi na Isusa, da taj izraz Kirios aludira na Isusa kao Boga, i da na svim mestima gde stoji Gospod u novom zavetu a primenjuje se na Isusa, da tu treba da stoji JHWH.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
U starom zavetu starozavetni pandan Jevrejskom Izrazu JHWH je ADONAI - Gospod, izraz koji se koristio za starozavetnog Boga.
U novom zavetu Adonai je preveden Grckim izrazom KIRIOS - Gospod, koji se odnosi na Isusa.

Smatram da u ovom smislu, Jehowini svedoci i oni koji podrzavaju tvrdnju Jehowinih svedoka da je JHWH izbaceno iz biblije - nisu posteni, jer ako je u starom zavetu pandan za JHWH bio izraz ADONAI - Gospod, a u novom zavetu KIRIOS - Gospod, koji se odnosi na Isusa, tada je po toj logici sam Isus starozavetni Bog koga Jevreji oslovljavaju sa ADONAI, a u novom zavetu on je preveden sa KIRIOS - Gospod, i odnosi se na Isusa.

Dakle, da su posteni, oni bi u svojoj bibliji na svim mestima gde stoji izraz KIRIOS - Gospod, a odnosi se na Isusa - trebali da stave JHWH.

Tako proizilazi - da oni tvrde da je iz starog zaveta izbaceno JHWH i stavljeno ADONAI - Gospod za starozavetnog Boga, a prikrivaju da se izraz KIRIOS - Gospod, koji se u novom zavetu odnosi na Isusa, da taj izraz Kirios aludira na Isusa kao Boga, i da na svim mestima gde stoji Gospod u novom zavetu a primenjuje se na Isusa, da tu treba da stoji JHWH.

Nema tu ni logike a ni istine, indoktriniran si! pokazao sam ti ko ti je Sveti Otac koji je osnova ove tvoje krivovere.

Vidi šta ti ovde pišeš: - Gospod, koji se odnosi na Isusa, tada je po toj logici sam Isus starozavetni Bog koga Jevreji oslovljavaju sa ADONAI

Pojasni mi ko je Otac i šta je Otac?
Ko je Sin i šta je Sin a i kome je on sin?

Po tvojoj dogmi Otac nije Sin, Onac nije Sveti Duh, Sin nije Otac,nije ni Sveti Duh a Sveti Duh nije ni Otac ni Sin.

E sada ti meni pojasni tu tvoju dogmu kako je Sin Isus, starozavetni Bog Otac.

Drugo, hoćeš još jednom ovde da napišeš zašto nema tetragram u tvoju bibliju, odnosno ko ga je izbacio, šta je nadometnuo a i zašto?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805

Nisi u pravu - a ne znaš da nisi u pravu.

Odgovorio sam ti u temi koja se specijalno time bavi.
Idi tamo da ti se razjasni istina.

http://serbianforum.org/threads/jahve-adonaj-elohim-isus.503171/#post-1379985

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

.
Gresis
U Starom zavetu tamo gde pise Jehova,vremenom su Jevreji prestali zbog sujeverja da izgovaraju Jehova,zamenivsi ga u svom izgovoru recju "Gospod-Gospodin",i tako je je sotona dobio jos jednu u nizu pobedu nad istinom i bozjim narodom.
Kasnije u novom zavetu ,a potom i u starom zavetu koji su prevodjeni na narodne jezike,izbacuje se pisano Jehova i ubacuje onako kako su Jevreji prihvatili da izgiovaraju tj.Gospod-Gospodin.Ubacen tako u Novi zavet napravljena je zabuna medju hriscanima,koja i dan danas deluje kod vecine.Tako mnogi veruju da su otac i sin isti,i da je Isus jehova iz starog zaveta sto je netacno i neutemeljeno!
Primer;
Kad se u novom zavetu citira stari zavet gde se spominje Jehova,ali sa ubacenim Gospod,pa kad jos ima neka radnja sa Gospodom isusom eto zabune,a jos kad progovore i Jehova i Isus posebno,e to je vrhunska zabuna koje ni jedan trinitarijanac ne moze da podnese(otkrivenje)!

Učlanjen(a)
17.01.2014
Poruka
17
Da ovo je jedna od najvecih Sotoninih prevara...
Izbacivanjem Bozjeg imena ljudi su se odaljili od Pravog Boga i okrenuli laznim Bogovima...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A sta je sa ubacivanjem Bozjeg imena u NZ tamo gde mu nije mesto?
O tome niko i ne govori, kako mozete biti tako pristrasni?
Od 5000 manuskripata NZ ni jedan ne sadrzi Bozje ime Jehova, a opet J.S. ga ubacuju proizvoljno, tamo gde se njima svidja, i onda zadiru na podrucje tumacenja, i obicnog citaoca dovode u zabludu.
Naveo sam vec tekstove gde su neopravdano ubacili Bozje ime, na mesta koja nisu cak ni citati iz SZ.
Ako je Bog rekao: ''Ko oduzme'' , rekao je i ''ko doda''.
Pa se vi sad merite prema tome...

Kako vam nije jasno, da niko nije izbacio Bozje ime ''Jehova'' iz Starog Zaveta?
Ono se nalazi u svakom pojedinom manuskriptu SZ i niko ga ne moze izbaciti iz izvornih rukopisa!
Ne moze ga izbaciti nikada!
Ali prevodi su nesto sasvim drugo. To su ''samo prevodi'' i nista vise, to nisu izvorni manuskripti koje Bog cuva.
Zato vi u svakom prevodu koje rade prevodioci i pripadnici razlicitih denominacija imate greske - ''oduzimanja i dodavanja''.
Kada bi uporedio sve te prevode, nepristrasni istrazivac bi zakljucio da Biblija uopste nije Bozja rec(sto je slucaj sa muslimanima recimo), jer su razlike ogromne.
Ali u originalnim izvornim manuskriptima nemamo takvih gresaka nego su svi manuskripti saglasni 99%.

Dakle ko god prica o nekakvom ''izbacivanju'' treba da bude svestan, da je 40% sadrzaja originalne Bozje reci izbaceno iz sadasnjih biblija, ili zamaskirano pogresnim prevodom.
Zakljucak svega toga je da ''Bog ne cuva prevode'' , vec originalne rukopise.

Zato vasa prica da je neko izbacio ime, ne stoji!

*Ja se slazem da treba vratiti Bozje ime u prevode , ali samo u Stari Zavet, jer jedino to podrzavaju izvorni manuskripti.
Bozjeg imena u Novom zavetu nema pa nema! I vi tu ne mozete nista, osim sto imate zarku zelju da ono bude tamo, sto ja mogu da razumem.. Ali vase dodavanje nikako ne razumem.
Vi ste gresni isto koliko i oni koji oduzimaju!

Idi tamo da ti se razjasni istina.

Budi svestan..
Clanovi ovog foruma pisu i komentarisu ne da bi nesto naucili, vec zato da bi drugima koji citaju ''objasnili'' i to je osnovni problem, sto niko nije dosao u potrazi za istinom, kao prvobitno sto sam ja.
Neki ovde nisu dosli da bi ucili, vec da bi promovisali svoju veru.
A takvi objektivno ne sagledavaju stvari i ne mere na isti tas.
Ne budi kao oni..

Nije pogresno biti uveren u nesto i imati svoju veru, ali treba objektivno sagledavati i tudja gledista, i kada se razmatra ozbiljna stvar ostaviti po strani svoja ubedjenja. Neki to cine a neki ne.
Retki su pojedinci s kojima se moze normalno razgovarati kao sto je Laodikeja..
Pa bih pozvao i tebe da budes fleksibilan..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ja jesam flexibilan.
ALI - Bog Jedini Jahve - NEĆE biti flexibilan na dan suda.
Tada više neće biti mjesta ni vremena popravci.

Ako do tada - a to može biti sljedeću sekundu,
ne budeš u pravoj - jedinoj - ispravnoj vjeri - kasno je!

Ovo dole - jasno kaže - od 4 prijevoda - TKO je u istini:

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=sve

Kada pitaš vjernike - Kršćanine -
Kako je Ime Bogu?

99% će ti reči - Pa - Isus!

Zašto tako odgovaraju?
--------------------------

Prvo - ne čitaju sami Bibliju.
Drugo - ne čitaju dobar prijevod.
----------------------------------
Treće -
Neki čitaju samo NZ,