- Učlanjen(a)
- 30.12.2009
- Poruka
- 354
@ Zcevo
Ah... draga ženo/devojko,
Kao prvo ja sam LA - dakle - ako sam pročitaLA...
Naučila sam da čitam latinicu sa 4 a ćirilicu sa 5 godinica i od tada aktivno čitam...
U 7. osnovne sam po prvi put pročitala nešto od Dostojevskog i to Idiota - i od tada su mi najdraži oni.
Potom je na raspustu između 7. i 8. za 4 dana otišlo u mene 3 Šekspirove knjige koje retko ko i mator može da shvati...
Postoji knjiga od 220ak strana koju sam u tom ranom pubertetu čitala svaki dan za 2 sata i pročitala sam je preko 400 puta - samo nju.
Trenutno čitam Jadnike Viktora Igo-a.
Seminarski rad u srednjoj mi je bio na temu Viljem Fokner-ove ''Buke i Besa'' kao romana toka svesti - i to u 2.oj najjačoj i eminentnijoj gimnaziji u Srbiji je proglašen jednim od najboljih ikad napisanih iz Srpskog jezika i književnosti.
Svoju prvu knjigu o Tesli sam dobila, i odmah pročitala sa 8 godina i zove se Tesla u pričama (autora Sima Tesle). Od onda još sam zaljubljenik u njegov lik i delo, i šta god o njemu ima ja se trudim da saznam.
Kad budeš čitala (da ne kažem razumela) zbirke slova:
Aleksandra Milinkovića - Tesla čarobnjak i genije
Aleksandra Milinkovića - Tesla pronalazač za treći milenijum
Tesla Nikola - Čovjek izvan vremena
Sima Tesle - Izumi Nikole Tesle
Aleksandra Milinkovića - Teslino tajno oružje
Uostalom - izlišno je davati tako olako sud na temu koja nije koncizna tj. jasno/precizno definisana/data/determinisana :
Makar 2e oprečnosti (3-5, pa u nedogled, slabije uočljivih odokativnom metodom) postoje u startu:
a) Najvaznija otkrica XX veka - koja su čovečanstvu donela dobro (ne i isključivo);
b) Najvaznija otkrica XX veka - koja su čovečanstvu donela zlo (ne i isključivo).
Nego - hajd sad mi mudri šatro da se ovde teramo na konac kad već ne možemo da organizujemo hrkljušijadu - i što više hejta posejemo i ego neđe uzdignemo po vr brda kolk' imalo...
Nego...
Ah... draga ženo/devojko,
Kao prvo ja sam LA - dakle - ako sam pročitaLA...
Naučila sam da čitam latinicu sa 4 a ćirilicu sa 5 godinica i od tada aktivno čitam...
U 7. osnovne sam po prvi put pročitala nešto od Dostojevskog i to Idiota - i od tada su mi najdraži oni.
Potom je na raspustu između 7. i 8. za 4 dana otišlo u mene 3 Šekspirove knjige koje retko ko i mator može da shvati...
Postoji knjiga od 220ak strana koju sam u tom ranom pubertetu čitala svaki dan za 2 sata i pročitala sam je preko 400 puta - samo nju.
Trenutno čitam Jadnike Viktora Igo-a.
Seminarski rad u srednjoj mi je bio na temu Viljem Fokner-ove ''Buke i Besa'' kao romana toka svesti - i to u 2.oj najjačoj i eminentnijoj gimnaziji u Srbiji je proglašen jednim od najboljih ikad napisanih iz Srpskog jezika i književnosti.
Svoju prvu knjigu o Tesli sam dobila, i odmah pročitala sa 8 godina i zove se Tesla u pričama (autora Sima Tesle). Od onda još sam zaljubljenik u njegov lik i delo, i šta god o njemu ima ja se trudim da saznam.
Kad budeš čitala (da ne kažem razumela) zbirke slova:
Aleksandra Milinkovića - Tesla čarobnjak i genije
Aleksandra Milinkovića - Tesla pronalazač za treći milenijum
Tesla Nikola - Čovjek izvan vremena
Sima Tesle - Izumi Nikole Tesle
Aleksandra Milinkovića - Teslino tajno oružje
Darka Spasića - Nikola Tesla -Manje poznati detalji iz privatnog života
... - da ne pominjem i one iz hrvatskog oposuma i iz mora drugih stvari koje možeš naći o Tesli - samo ako to zaista želiš... onda me slobodno gađaj s'kaki 'oćeš termini.
... - da ne pominjem i one iz hrvatskog oposuma i iz mora drugih stvari koje možeš naći o Tesli - samo ako to zaista želiš... onda me slobodno gađaj s'kaki 'oćeš termini.
Skoro je reprizirana dupla ''Агапе'' emisija o Tesli (ako si ikad za tako nešto čula).
Jesi čula nekad za Filadelfijski eksperiment???
Naćićeš podatak o učešću Ajnštajna u njemu ali glavni je bio Tesla...
Naćićeš podatak o učešću Ajnštajna u njemu ali glavni je bio Tesla...
90% izuma veka za nama su njegovi, 90% izuma današnjice je nastalo na bazi njegovih izuma, a dobar deo bitnih izuma prošlog veka je pripisana drugima koji su se usudili pokrasti ga, tj. u stvari jesu isključivo Teslini...
Stiven Hoking mi je uvek bio drag i uopšte uzev - veoma je dražestan, ali - za moj ukus - malo previše (apsurd! a ne pleonazam) naivan.
njegove:
Stephen Hawking - Crne rupe i bebe vaseljene (vasione)
Stephen Hawking - Kratka povest/istorija vremena
su malo jači sTripovi od Odiseja Artura Si Klarka - i iako ne i nemogući scenariji ono ipak tek netačna maštarija neodraslog deteta (kakvom i sebe vidim) što je u godini za nam i potvrđeno kao opovrgavajuće.
njegove:
Stephen Hawking - Crne rupe i bebe vaseljene (vasione)
Stephen Hawking - Kratka povest/istorija vremena
su malo jači sTripovi od Odiseja Artura Si Klarka - i iako ne i nemogući scenariji ono ipak tek netačna maštarija neodraslog deteta (kakvom i sebe vidim) što je u godini za nam i potvrđeno kao opovrgavajuće.
Kada ti komp bude ortak Hal i budeš znala ko u Ajnštanovom testu drži ribice - znaćeš da -
DA - i ja sama znam da mi na ovom forumu NIJE mesto, kao što mi nije mesto ni među 98-97% planetarne populacije koja NE zna da je taj s'ribicama Švaba ali ne i buba, (mada je napravio onu u kojoj se vozi Dilan Dog)
I sad bi znala da je to šala - eh, da nisi tako mala - pa si svaditi se htela.
I sad bi znala da je to šala - eh, da nisi tako mala - pa si svaditi se htela.
Jesi zadovoljna???
Pardon poštovana - malo mi je BP malo OCD a malo više PMS - pa se nerviram za nedostojno sve i svašta - uh cenjena preuzvišenosti pri poštovanju velikog otkrića cepanja atoma koji vodi čemu?! - Cernu i crnoj materiji...
Hirošima Nagasaki - to je tvoj domen respekta - bolje lud nego slep i gluv da ne kažem naivan il' radije - glup
Svako dobro i ...
Hirošima Nagasaki - to je tvoj domen respekta - bolje lud nego slep i gluv da ne kažem naivan il' radije - glup
Svako dobro i ...
P.S.: Ja samo znam da ništa ne znam! - ti vidi ko je reko, tj. koja veličina i kad - a ne ti i ja tu sad...
Uostalom - izlišno je davati tako olako sud na temu koja nije koncizna tj. jasno/precizno definisana/data/determinisana :
Makar 2e oprečnosti (3-5, pa u nedogled, slabije uočljivih odokativnom metodom) postoje u startu:
a) Najvaznija otkrica XX veka - koja su čovečanstvu donela dobro (ne i isključivo);
b) Najvaznija otkrica XX veka - koja su čovečanstvu donela zlo (ne i isključivo).
Nego - hajd sad mi mudri šatro da se ovde teramo na konac kad već ne možemo da organizujemo hrkljušijadu - i što više hejta posejemo i ego neđe uzdignemo po vr brda kolk' imalo...
Nego...
Poslednja izmena od urednika: