očito je tvoje ne-poznavanje Biblije
čitaj provjeri zapamti - i ne griješi više u svojim izjavama
-----------------------------------------------------------------
POSTANAK 4,26
Šetu se rodi sin, komu on nadjenu ime Enoš. Tada se počelo zazivati ime Jahvino.
POSTANAK 12,8
Odatle prijeđe u brdoviti kraj, na istok od Betela. Svoj šator postavi između Betela na zapadu i Aja na istoku. Ondje podigne žrtvenik Jahvi i zazva ime Jahvino.
POSTANAK 13,4
do mjesta na kojem je bio postavio šator, između Betela i Aja, gdje je prije podigao žrtvenik. Tu je Abram zazivao ime Jahvino.
POSTANAK 21,33
Abraham zasadi kod Beer Šebe tamarisku i ondje zazove ime Jahve - Boga Vječnoga.
POSTANAK 26,25
Izak tu podigne žrtvenik i zazove Jahvu po imenu; postavi ondje svoj šator, a njegove sluge počnu kopati bunar.
-----------------------------------------
Oš sad prestati govoriti TU neistinu?
Vec sam odgovorio na ovo hiljadu puta i vec mi je mucno ponavljati se.
Detaljno sam odgovorio. A evo sad ukratko, jer znam da si ti vec citao to sta sam ja pisao:
Mojsije pise iz svog ugla sagledavanja kao onaj kome je to ime bilo poznato, pa kaze za Avrama da je ''prizivao ime Jahvino'' , ali niko od patrijarha nije zazivao to ime vec ime ''El-Shadaj''.
Mojsije isto tako daje neke informacije koje su njemu bile poznate u to vreme, ali nisu bile poznate ljudima pre njega. Na primer on kaze: ''tamo ima bdela i dragoga kamena onixa'' - Mojsije nam daje objasnjenja i informise nas da bi smo razumeli o kome i o cemu se govori, to ne znaci da je ljudima ta informacija bila poznata.
Isto tako Avraham se naziva u Bibliji Avrahaaam(otac mnostva) - jos i pre nego sto je dobio to ime od Boga..
Ajde malo razmisli i nemoj biti tvrdoglav..
A gde je odgovor na moje pitanje, evo ja cekam da mi das stihove gde Bog kaze za Isusa da je ''stvoren'' , zasto nemozes da mi das mnostvo tih stihova, pa ako je tvoja nauka tacna Biblija mora da je prepuna takvih stihova.. Dakle, gde se Isusa naziva ''stvorenjem'' daj mi stihove, ili smo mi ovde nesto promasili ili si ti?
Cekam tvoj odgovor?