Najteže pitanje za 99% današnjih Kršćana

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Tko je tvoj Bog?
Kako Mu je Ime?
Gospodine piramida nimije cilj da te ubjeđujem kako se zove tvoj Bog . Zatebe nije Isus Bog toje tvoja osobna stvar . Jahve to jest Krist toje jedna te ista osoba . Ti stalno tražiš gde piše Isus je Bog . Zar ti ovi stihovi ništa negovore : Tko vidi sina vidi i oca . Sam Toma je rekao GOSPODIN MOJ BOG MOJ . Ivan rječ tjelom posta , to zatebe ništa neznači , pa to je tvoj problem . Ako ti dokažeš stihovima Biblijskim da Krist nije Bog to jest Jahve jaću biti prva sledbenica nove vjere Piramidos . Samo stihovima Biblijskim da Krist nije Bog Jahve . Objasni ovaj stih u postanku: Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Moraš se zamislit , dali je Bog pisao Bibliju pa pogrešijo , ili nije upoznao Piramidu .
:gl_wacko:ŠTOTIJE

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Gospodine piramida nimije cilj da te ubjeđujem kako se zove tvoj Bog . Zatebe nije Isus Bog toje tvoja osobna stvar . Jahve to jest Krist toje jedna te ista osoba . Ti stalno tražiš gde piše Isus je Bog . Zar ti ovi stihovi ništa negovore : Tko vidi sina vidi i oca . Sam Toma je rekao GOSPODIN MOJ BOG MOJ . Ivan rječ tjelom posta , to zatebe ništa neznači , pa to je tvoj problem . Ako ti dokažeš stihovima Biblijskim da Krist nije Bog to jest Jahve jaću biti prva sledbenica nove vjere Piramidos . Samo stihovima Biblijskim da Krist nije Bog Jahve . Objasni ovaj stih u postanku: Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Moraš se zamislit , dali je Bog pisao Bibliju pa pogrešijo , ili nije upoznao Piramidu .
:gl_wacko:ŠTOTIJE
ako je JAHVE i ISUS jedna te ista osoba
objasni mi

TKO je Isusu dao Ime – Isus? - SAM SEBI?

TKO je Isusu pripravio tijelo? - SAM SEBI?

TKO je Isusa učinio Kristom? - SAM SEBE?

TKO je Isusa učinio Gospodinom? - SAM SEBE?
TKO je Isusa učinio spasiteljem? - SAM SEBE?

TKO je Isusa uskrsnuo kad je umro? - SAM SEBE?

TKO je Isusu dao da Mu sjedne ZDESNA? - SAM SEBI?

KOME se Isus klanja? - SAM SEBI?
KOME se Isus moli? - SAM SEBI?
ČIJE Ime Isus sveti? - SAM SVOJE?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
očito je tvoje ne-poznavanje Biblije

čitaj provjeri zapamti - i ne griješi više u svojim izjavama
-----------------------------------------------------------------

POSTANAK 4,26
Šetu se rodi sin, komu on nadjenu ime Enoš. Tada se počelo zazivati ime Jahvino.
POSTANAK 12,8
Odatle prijeđe u brdoviti kraj, na istok od Betela. Svoj šator postavi između Betela na zapadu i Aja na istoku. Ondje podigne žrtvenik Jahvi i zazva ime Jahvino.
POSTANAK 13,4
do mjesta na kojem je bio postavio šator, između Betela i Aja, gdje je prije podigao žrtvenik. Tu je Abram zazivao ime Jahvino.
POSTANAK 21,33
Abraham zasadi kod Beer Šebe tamarisku i ondje zazove ime Jahve - Boga Vječnoga.
POSTANAK 26,25
Izak tu podigne žrtvenik i zazove Jahvu po imenu; postavi ondje svoj šator, a njegove sluge počnu kopati bunar.
-----------------------------------------

Oš sad prestati govoriti TU neistinu?

Vec sam odgovorio na ovo hiljadu puta i vec mi je mucno ponavljati se.
Detaljno sam odgovorio. A evo sad ukratko, jer znam da si ti vec citao to sta sam ja pisao:
Mojsije pise iz svog ugla sagledavanja kao onaj kome je to ime bilo poznato, pa kaze za Avrama da je ''prizivao ime Jahvino'' , ali niko od patrijarha nije zazivao to ime vec ime ''El-Shadaj''.
Mojsije isto tako daje neke informacije koje su njemu bile poznate u to vreme, ali nisu bile poznate ljudima pre njega. Na primer on kaze: ''tamo ima bdela i dragoga kamena onixa'' - Mojsije nam daje objasnjenja i informise nas da bi smo razumeli o kome i o cemu se govori, to ne znaci da je ljudima ta informacija bila poznata.
Isto tako Avraham se naziva u Bibliji Avrahaaam(otac mnostva) - jos i pre nego sto je dobio to ime od Boga..
Ajde malo razmisli i nemoj biti tvrdoglav..

A gde je odgovor na moje pitanje, evo ja cekam da mi das stihove gde Bog kaze za Isusa da je ''stvoren'' , zasto nemozes da mi das mnostvo tih stihova, pa ako je tvoja nauka tacna Biblija mora da je prepuna takvih stihova.. Dakle, gde se Isusa naziva ''stvorenjem'' daj mi stihove, ili smo mi ovde nesto promasili ili si ti?
Cekam tvoj odgovor?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kakve veze sa vezom ima tvoj post sa temom?

ova tema je tu zato da ti se otvore oči
ako već nije prekasno
pa da shvatiš

da

NEMA STIHA - ISUS JE IME BOGA,

ALI

IMA SAMO STIHOVA - TONA STIHOVA

JAHVE JE IME BOGA.

ispravi svoj kriv put dok je još vremena

Moj predhodni komentar je upravo bio odgovor na tvoju opasku datu u tvom priloženom komentaru da Isus nije ime Boga.

Isus je upravo ime koje u sebi sadrži jedno od Božjih imena JHWH ili Jahwe I samu titulu ili ulogu koju taj Bog ima u planu spasenja, a to je uloga spasitelja.

Sagledavanjem ovog imena ISUS koje znači "JAHVE ili BOG JE SPASITELJ" jasno se vidi da je taj BOG JHWH ili Jahve - sam Gospod Isus Hristos, spasitelj sveta.

Piramida, promašio si suštinu.
Nije suština znati Božje ime, već da li sa tim Bogom imaš zajednicu i da li živiš po njegovoj volji i dopuštaš da te menja i vodi svakodnevno kroz život.

-------------------------------------------

Isus - JEŠUA ( Grčki ), JEHOŠUA ( Jevrejski ) - znači "JAHVE ili BOG JE SPASITELJ"

ISUS JAHVE - BOG SPASITELJ:

"Koji nas spase i prizva zvanjem svetim, ne po delima našim, nego po svojoj naredbi i blagodati, koja nam je dana u Hristu Isusu pre vremena večnih;
A sad se pokaza u dolasku Spasitelja našeg Isusa Hrista, koji raskopa smrt, i obasja život i neraspadljivost jevanđeljem"
( 2 Timotijeva 1. 10 )

"Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista,
Koji će preobraziti naše poniženo telo da bude jednako telu slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti" ( Filibljanima 3. 20 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Sam G Isus kaže
da neće biti spašeni oni koji zazivaju
ISUSE ISUSE ISUSE
NEGO:

MATEJ 7:21
"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`,
nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
U KN neće ući oni koji govore samo - Gospodine Isuse,
nego onaj koji vrši volju Boga Oca Jahve,
oni koji vrše volju Isusovoga Boga.
=========================================

Djela apostolska 2,21 I tko god prizove ime Gospodnje bit će spašen.
Rimljanima 10,13 Jer: Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen.

IME JEDINOGA BOGA JE JAHVE
TKO NE ZAZOVE IME BOGA - JAHVE
neće biti spašen

a ti izvoli - pa se pravi važan

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sam G Isus kaže
da neće biti spašeni oni koji zazivaju
ISUSE ISUSE ISUSE

Da vidimo sta kaze rec Bozja:

"Došavši k meni stade i reče mi: Savle brate! Progledaj. I ja u taj čas pogledah na nj.
A on mi reče: Bog otaca naših izabra te da poznaš volju Njegovu, i da vidiš pravednika, i da čuješ glas iz usta Njegovih:
Da Mu budeš svedok pred svim ljudima za ovo što si video i čuo.
I sad šta oklevaš? Ustani i krsti se, i operi se od greha svojih,
prizvavši ime Gospoda Isusa" ( dela apostolska 22. 13 - 16 )

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
"Došavši k meni stade i reče mi: Savle brate! Progledaj. I ja u taj čas pogledah na nj.
A on mi reče: Bog otaca naših (Jehova) izabra te da poznaš volju Njegovu, i da vidiš pravednika (Isusa), i da čuješ glas iz usta Njegovih (Isusovih):
Da Mu budeš svedok pred svim ljudima za ovo što si video i čuo.
I sad šta oklevaš? Ustani i krsti se, i operi se od greha svojih,
prizvavši ime Gospoda Isusa" ( dela apostolska 22. 13 - 16 )

Malo sam promenio tvoj citat da ti bude jasnije!

Taj isti Pavle je druge uvek ucio da je Hrist sin Boziji, a nikada nije ucio da je Hrist Bog!!!

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Taj isti Pavle je druge uvek ucio da je Hrist sin Boziji, a nikada nije ucio da je Hrist Bog!!!

Taj isti Pavao je u poslanici Filipljanima napisao ovo:

ISUS ..."On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem ččovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" - na slavu Boga Oca."

Piramida
je u naslovu teme postavio krivu tezu kad je napisao da je za 99% kršćana najteže pitanje o Isusovom božanstvu. To je glupost. Osim Jehovinih svjedoka, Piramide i još nekoliko individua, 99% kršćana (2 milijarde i 200 milijuna) vjeruju u Presveto Trojstvo i u Isusa, kao drugu božansku Osobu. Kad to Piramida povjeruje, bit će u miru... Jer, dobro mu je Mire napisao, dosadno je stalno ponavljati jedno te isto. Izgleda da ipak nije dovoljno samo čitati Bibliju, nego treba u poniznosti moliti da Duh Božji rasvijetli razum i otvori srce za Istinu:
"Otac i ja, jedno smo." (Ivan 10:30)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sam G Isus kaže da neće biti spašeni oni koji zazivaju ISUSE ISUSE ISUSE..
"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`'

IME JEDINOGA BOGA JE JAHVE
TKO NE ZAZOVE IME BOGA - JAHVE
neće biti spašen

E sad sam se vec zabrinuo, ako zazovem Isuse Isuse, Isuse.. - nista mi ne vredi...
Eeee: ali ako zazovem Jahve Jahve, Jahve - pufff (magija).. eto mene u raju :)

Malo sam promenio tvoj citat da ti bude jasnije!

Sta znaci ovo: ''I sad šta oklevaš? Ustani i krsti se, i operi se od greha svojih, prizvavši ime Gospoda Isusa" ( dela apostolska 22. 13 - 16 )

Jel to znaci ''da nije PRIZVAO IME ISUSA, vec je prizvao Jahve???

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805

Piramida
je u naslovu teme postavio krivu tezu kad je napisao da je za 99% kršćana najteže pitanje o Isusovom božanstvu. To je glupost. Osim Jehovinih svjedoka, Piramide i još nekoliko individua, 99% kršćana (2 milijarde i 200 milijuna) vjeruju u Presveto Trojstvo i u Isusa, kao drugu božansku Osobu. Kad to Piramida povjeruje, bit će u miru... Jer, dobro mu je Mire napisao, dosadno je stalno ponavljati jedno te isto. Izgleda da ipak nije dovoljno samo čitati Bibliju, nego treba u poniznosti moliti da Duh Božji rasvijetli razum i otvori srce za Istinu:
"Otac i ja, jedno smo." (Ivan 10:30)
=====================================

zašto je kriva teza?
-------------------------------------
1.
Tko je Bog Židova?
2.
Da li je Isus - Židov?
3.
Tko je Isusov Bog?
4.
Da li su apostoli - Židovi?