- Učlanjen(a)
- 20.06.2009
- Poruka
- 676
pa cekaj onda, ako onda oduzmemo oci koje se nevide, resenje je 42?
u skoro istom trenutku)))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Znas za vic,gde je odgovor-zivela mala razlika.Salim se naravno.pa cekaj onda, ako onda oduzmemo oci koje se nevide, resenje je 42?
Znas za vic,gde je odgovor-zivela mala razlika.Salim se naravno.
uf izgleda da je moja greska u postavci zadatka... moja greska)))
krenuo je u 12 sati, putovao je brzinom od 12km
jer ako bi isao brzinom od 10km na sat, za 5 sati bi presao 50km,i kasnio bi jedan sat...
a ovaj drugi deo sam pogresio trebao sam da napisem ako bi prelazio 15 km na sat, stigao bi sat ranije...moja greska...
Ko uzme kajace se,ko ne uzme,kajace se.To ti je to.Pored njega smo unapred osudjeni.
Pazi,nece ni da nas udostoji da kaze da smo tacno resili......
Izvinite sto ovo pisem sa jednim veeelikim zakasnjenjem, tek sam sad video
Evo samo kako bi to matematicki moglo da se resi
10(t+1)=15(t-1)
10t+10=15t-15
5t=25 => t=5 sati
predjeni put je 10(5+1)=60kilometara
brzina je 60km:5sati=12km/h
ja sam stavio 15(t-24) jer je pisao dan(oprastam ti Djole mada stavio si me na muke:acute. Taman sam pomislio da matematika ne radi
Evo i od mene jedan. Kralj prima porez iz deset kolonija u zlatnim polugama i tacno se zna koje su poluge iz koje kolonije. Svaka kolonija mu daje po deset zlatnih poluga i sve imaju po 100grama osim sto mu jedna kolonija daje poluge od 99grama. Kako ce kralj iz samo jednog merenja na vagi da odredi koja mu kolonija zakida na zlatu? Vidim da volite da ostajete do kasno u noc i resavate zagonetke al ja nisam neki nocbdija pa cu sutra ili prekosutra da dam resenje ako treba
Evo i od mene jedan. Kralj prima porez iz deset kolonija u zlatnim polugama i tacno se zna koje su poluge iz koje kolonije. Svaka kolonija mu daje po deset zlatnih poluga i sve imaju po 100grama osim sto mu jedna kolonija daje poluge od 99grama. Kako ce kralj iz samo jednog merenja na vagi da odredi koja mu kolonija zakida na zlatu? Vidim da volite da ostajete do kasno u noc i resavate zagonetke al ja nisam neki nocbdija pa cu sutra ili prekosutra da dam resenje ako treba